Бойко Борисов: От 12 купени ”Кугар”-а за ВВС лети само един!

Първото правителство на Борисов е платило 576 милиона лева за покупката на 12 транспортни хеликоптера „Кугър“ и три транспортни самолета „Спартан“.

Обратно в новината

Коментари - Бойко Борисов: От 12 купени ”Кугар”-а за ВВС лети само един! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

споко, скоро ще купим и 10-тина Ф-16, от които след 1-2 години ще летят 2-3. Цялата ни подкупна политическа класа е такава

1. Всички тези самолети и вертолети са платени не от Бай Х 1, а от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, и то с пари, които той намери заделени - близо 10 милиарда резерв!!!! 2. За последните 8-9 години управлява почти изцяло ТОЙ !!! Е тогава КОЙ е виновен, че не са отпускани пари за ремонт и 2/3 от машините не летят ?? Както и изтребителите !!! 3. Транспортните вертолети, самолети пък и Фалкона ги използва основно ТОЙ и неговите хора, чат пат и някой футболен отбор придружаван от фолк певици !!!! Или е СУПЕР МНОГО ТЪП, или смята всички българи за ДЕБИЛИ и им говори като на такива ....

вика дръжте крадеца.

Ъъъъ ... ето на, па прав си е бат Бойко, купийме ги за да ги турим на трупчета значи, друго е да имаш нещо под ръка което не употребляваш... когато не ти требе. А като ти потребе..... е това е друг вапрос сас повишена трудност. Ммммда, умно начи.

А бе Бойко, ти държиш сметка, че еди кой си пил ракия и замезвал със сланинка а след това ТИ трябвало да го лекуваш и затова се разорявала здравната каса... Пък виж сега: Купувал си хеликоптери, После пак си купувал хеликоптери, Пък след това си купувал самолети,,, Пък представи си те били само транспортни и освен това не летели?!? Сега не ядеш филии с мас, но вися в правителствена болници 2 месеца... КОЕТО НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ !!!!! - и заради теб, и заради здравната ти каса, и заради лекарствата, които изписваш на нас и продаваш в чужбина за пари. Знам ще кажеш: това не съм аз! Аз не правя така,,,това са едни други хора??? (даже ги знам кои са, нали си направих на Бойко кура -Боркур, който ти казва всичко)... после даде на КТБ 4,6 милярда от нашите пари - пак да има за чичковците, тези де дето Боли ме кура ти шепнат на ушенцето? Ама нали като ти скочи пак Курнелия, и те повика да се разберете като мъже... Ти ще отидеш я при чичковците, я в посолството на САЩ и туку виж ХЕЛИКОПТЕРИТЕ не летят, но Бойко печели. Сега чакаме да ни купиш и самолетчта Ф11 на цената на космически кораби - нали ще правим аерокосмически сили за защита на САЩ!

Г-н Борисов народа е казал"Една птичка пролет не прави" Но защо е така ,сам си отговорете? Има ли виновни,те наказани ли са?Докога назначения ще има по партийна линия ,а не по профисионализъм?Ти и твоето правителство точно това правите Не знам в Благоевград кмета от коя партия е ,но като чух безхаберното му изказване по повод трагедията с момичето ми стана ясно ,че така повече не може да затъваме от такива лица.

ОСЪДИ ВИНОВНИТЕ ,А НЕ СИ ЧЕШИ ЕЗИКА !!! Иска действие ,а не мрънкане и виновните да си получат заслуженото !

Ха,ха себе си ли да съди?

Този иска да се изкара ни лък ял, ни мирисал! Тия дето купували вертолети и самолети не били мислили за поддръжка. Защо били купени само транспортни машини, като нямаме бойни .... Тези няма ло какво да ги правят, та щели да ги джиросват на Бърза помощ .... Абре аланколу всички тези сделки са ОРГАНЗИРАНИ ОТ ТЕБ И КОМИСИОННИТЕ СА ТИ В ДЖОБА! Унищожихте армията, а имате наглостта да прехвърляте вина върху други!

Елементарно Борисов - останалите 13 Кугъра са купени за резервни части на летящия.

не стига че сме най-бедната държава от европа ами сме и най-малоумните.

Спрете да крадете и ще има пари за поддръжка. Ама как да ви разследват като и прокурорите и те крадат?

Всяко спечело обжалване в по-горна инстанция на съда е под огромното съмнение и убеденост, че е купено от подсъдимите или съдените. Иска се Народен съд. Той вярвам ще разсече Гордиевия възел на днешна България -корупцията във всички власти на управленските нива. А след това всички корумпирани мръсници и ликвидатори на България на дръвника!

Боцо пак е изненадан. Ами,няма да летят,като отново е купил скраб.

То само това да е, но най-вече не случихме на министър преседател.

"Аз съм прост, и вие сте прости" ББ 2013

Защо транспортни ли? Абе баце, ти да не искаш бистришките тигри да ги карат на мачове с изтребители? Нали когато стигнат ще са като пияни? Не че сега не са и който ги хване ги думка, като шкембе в дувар.

Kalin

Че четири са достатъчни да разкарват някои хора до морето и обратно или за рязането на лентички тук и там.

Са в такова окаяно състояние да каже пишман фатмака радев. Нали той ги е пилотирал или максимата след мен и потоп е в ход.

поограмотиш още малце... Кугърите и Спартаните се зоговориха, га Бацето ти бе ГЛАВСЕК НА МВР-то.. И не само тези сделки проспа.. Влакчетата Сименс на Никито Василевия що са прайш на утепан, че се помниш.. 2010 как плачка Бацето ти на рамоното на тантето да си ги взима..

Купени са 12 Кугър-а, транспортни хеликоптери. Повтарям, транспортни. В изправност да летят днес са четири. Така са купувани нито поддръжка, нито е смятано колко пари ще струват И не мога да си обясня защо са 12 транспортни хеликоптера! После, три Пантер-и пак хеликоптери и пак транспортни, и три Спартан-а самолети, но също транспортни, казва Борисов. ТОЧНО ТИКВАРЯТ Е 101ЯТ ПРОЦЕНТ

Mamichkata da ti eba u ustata! ti kolko puti dnes mu razceluva osranijat Guz?

"Първото правителство на Борисов е платило 576 милиона лева за покупката на 12 транспортни хеликоптера Кугър и три транспортни самолета Спартан." Това е опашата ЛЪЖА. Данъкоплатците са платили. Правителсвото, натоварено да харчи тези пари разумно, се е ПРОВАЛИЛО напълно. ОСТАВКА!

Не знам дали си на ясно ама правителството на Боко само ги плати. Договорите ги подписа Сакса. И за кугарите и за спартаните. Даже Боко и друго направи. При първото му управление предоговори за спартаните и взехме само 3. Щото договора беше за 5.

ми нали товят Бочко е "стратег" ве...международник визионер гледащ далеч напред къде края на пожарния маркуч...що се надява на колчето кат е яката работа...ама той от времето на карате клуба дето яко го млатели "черния колан" всички и му лепнали прякора праните гащи си е все така

Скоро ще пробият кенефа на Фалкона и само оттам ще са възможностите за бомбардиране в БА. Ще смаем света и всички ще се кланят пред духа и газовете на Бай Ганювщината.

Абе, бай Хой.. аз ли управлявам последните 10 години та се правиш на луд.. ни лук ял, ни лук мирисАл.. ;)

Не се прави на луд, а питай твоят ментор Сакскобургодски, колко кинти взе за депутатското място на любовницата на Николай Гигов. който ха е представител на производителя на Кугар, Юрокоптер

Това ПРЕДИШНИТЕ са отврат!

Мутракис си купил товарни хеликоптери с народна пара, да му е по-лесно в пренасянето на дрога, че много се разрастна бизнеса - монопол е това, не е шега работа. А с транспортните самолети ще кара оръжие на ИД и саудитите.

Е и сега какво следва? Какво ще се направи?

Ами ще плащаме...аз и ти...от данъци. Ще ядем по-малко, за да има повече за мутрата, и така- нищо ново

Техника на максимални цени и не е подържана за да може да се ощети колкото може повече държавата България и армията да остане слабо въоражена и неефективна! А тизи двадесет милиона за ремонт на стари самолето в Русия са си жив оцир!Нова такава бракма струва двадесет и пет милиона без въоражението! Дано американците да изплющят продажниците ,,патриоте,, по закона Магнитски или защото нарушават ембаргото!

Предлагам папагали отчетливо произвасящи '' Бойко , тъпако , за нищо не ставаш'' Увелявам , че папагалите не са обучавати , а самостоятерно са стигнари да извода , за съжаление за разлика от известна част от народо-населението на Родината.

А вие, щото сте много кадърни, та даже и тролефермата от Питербург ви изостави.

Всичко при вас е хранилса , тъпако , една хранилка на която едни водят за носа Бацето , че е велик и трупат милиани и едни други идиоти , дето папкат трохите.Системата на Простия е такава , система на облагите , кой каквито ги може.

Остави самолетите...ами що не калкулирате,колко ще ни струва ПРЕПОДГОТОВКАТА НА ЛЕТАТЕЛНИЯ И ТЕХНИЧЕСКИ СЪСТАВ ? Това не е ,като от ,,Лада" да се качиш на ,Гоуф"...

колкото ремонта на 2 двигателя, заедно с комисионните

и меркел е купен "кугър", ама дере с гъза си асфалта. защо така? печените обамовци могат ли да отговорят без пари и без цензурата на "царя", на който ако му разглобиш потеклото, ще се окаже богато лизане на гъзове за едното нищо. от симеон хасан, минали през борис и заченати в гъза на онез, които се фащат за кобур(гроота), като стане дума за наследството на ким ир сен. с- хвана ли майтапа в играта на думи? а пошъл дибилаторе?

Борисов, много е просто! Не купувайте боклуци и няма да имате проблеми!

Не ги знам,какви договори сключват. Но задължително трябва да има приложени списък на резервните части,които продавачът трябва да осигурява при поискване за определен период от време. Техническа помощ-също.

а дал' няма?

Писна ми от тов казвам ви, все едно гледам децата от детската градина или мара която не знае дали я сърби или боли. Тоя има поне 10 изказвания с които се бие в гърдите че бил купил кихури, спартани, че давал пари за армия. Освен за клиент на лудницата за нищо друго не става

от толкова "кугари", намесени за щяло и нещяло в политиката, летял бил само един. (добра новина за порно индустрията! на евреите) и коя от кугърите сложи на кояното си главата на бати бо?

Каква стана кой ми ака в гащите. Този който е похарчил парите да пита защо са похарчени ЕЕЕ това е върха на безхаберието. Хората да мизеруват и плащат сметките ДО КОГА БЕ СРАМА НЯМАТЕ ЛИ????

И една ваза да купиш, от време на време и бършеш праха.

Кой го интересуват Кугърите? Важни са комисионните!

е, те са взети и изядени.

А защо е така бе този.... как ти беше името, че не мога да те възстановя?!

Майор о.з от "Лайнарната"--Бою Симитлийското Слънце----тлъсто се изходи по въпроса за Българските ВВС!!:))))) ...ашколсун, конграчулейшън, парфе, тлъст мискинино!:(((((

А те измислят какви ли не схеми, да пробутат супер скъпи за подържане после изтребители. Сега се оплаква от Кугъри и МиГ-ове. Че какво ще правят после, ако само един ремонт на двигател отиде на 10 милиона долара? Най-евтиният западен изтребител за подръжка трябва да е Grippen C/D. Не могат ли да си ги позволят, да се пренасочват към китайски и руски.

МиГ-29 има ресурс на двигателя 800 часа преди основен ремонт. F16 има ресурс на двигателя 2000 часа преди основен ремонт. Кое е по-изгодно на данъкоплатеца?

Да бе да,го за това ли в Индонезия от шестте F 16 пристигнаха само четири защото "издържливите" им двигатели не издържаха полета от Щатите до там.А може би той е повече от 2000 часа, как мислиш.

Едните са вече налични и за тях имаме въоражение и обучени кадри. Другите тепърва ще се купуват на старо. Предлаганите на на са F-16 MLU (mid-life update - обновление в средата на живота). Цитат от Уикипедия: Проектът MLU (mid-life update) стартира през 1989 г., а през май 1991 г. започва неговата реализация. Целта на проекта е да увеличи ресурса на самолета с нови 10 20 години. Та този вариант е по-лош от изтребителите на гърците и турците, дето имат по 160+ F-16-ки. Ние тепърва ще купуваме по-лош изтребител. Модел от 1978г. Дори МиГ-29 е по-нов модел! Докато ни го доставят ще е на над 40 години. Първо ще минава и през ремонти и май ще се туткат 3 години. Значи някоя година след това ще е на половин век! Сега се падат повече от 25 години от mid-life update - обновление в средата на живота. Преди повече от 25 години е оценявано за средата на живота на самолета. Казано просто сравнено с хората, този самолет е пенсионер на 70+ години. Що се отнася за цената, някой твърдеше, че ремонт на двигател не струва по-малко от 10 милиона долара. Провери си ако откриеш. Ремонт на двигател на МиГ-29 е мъничко над 1 милион евро. Само са с по два. Цената на час полет на простите F-16 се оценява на 7000-7700 далара - виждал съм и двете. На някакви F-16 Вайпъри отиват на 22 500 долара. На Grippen C/D цената на час полет се оценява на 4700 долара. Онези са и с почти изтекъл живот. Докато нови Грипени са с 8000 часа живот или 40 години. Старите F-16 ще трябва максимум след 10 години да ги сменяш отново. Като добавиш и ремонтите и става сложно. Спрени са от производство. Преди се произвеждаха в Турция. И какво, ще си ремонтираме самолетите в потенциялната страна заплаха номер 1 за България?

няма такова нещо като 2000 ?! часа на двигател преди основен ремонт.

Бацето обикаляйки да си търси поредния виновен неволно се хвана за шлифера си.

Румен Радев тогава сигурно е бил виновен и е взел рушвета!

Кретена не допуска,че тогава никой не е питал сегашния президент

Сега ли се сети за ''Кугар'' - те ? Имаш министър на МО , нали , досега какво правихте ?! Толкова си прост , че дори не осъзнаваш , че там където търсиш виновен , всъщност виновният си ти.

Тоя се изживява като опозиция на самия себе си...

Световната конспирация е виновна. И плана за изтребление на българите!

При такава ситуация премиерите подават оставка. А нашия тарикат има следната схема : ако от 14 летят 14, заслугата е негова, ако от 14 летят 2, вината е у другите.

Който е чел "Параграф 22" ще ме разбере. Боце много прилича на един персонаж Майло Майндърбайндър. Той беше превърнал ВВС на Щатите в частна компания и все мислеше някакви схеми. За повече данни прочетете произведението на Джоузеф Хелър. Не "Винету", но си заслужава!

Прав си. Майлоу купуваше яйцата по 6 цента и ги продаваше по 4. Много е същото.

Докторе, Данийка ли си, Фидоска ли си, все те водят за умрял!

Тез управниците са си мислили май че имат някакви хвърчила със седалки и само трябва да духа вятър и хоп летим.

Вярно,един "Кугър" лети,и на "Спартаните" им изтича гарантираната поддръжка!Но бихте ли отговорили на един въпрос ,господин премиер, кой идиот ходи да се моли на французите да не купуваме всички хеликоптери,че сме нямали пари?!И да е бил издържан договорът след като искаме анулиране каква поддръжка да очакваме?Кой анулира и договора с италианците за транспортните самолети "Спартан" ? Това беше през 2009 година и го отчетохте като голям успех за дипломацията си,на първия кабинет!

Браво на Валери, Волен, Бойко и Каракачанов - само така и смело напред! Никаква аванта за комунягите и депесарите вече! Дотука с властта! Никога повече да не позволяваме комунисти да ни управляват и да грабят България !!! Изискайте им сметка сега, не за всеки лев, а за всяка похарчена и открадната стотинка !!!

Ами ти изброи само комунисти?!

На този само като му видя снимката и започва да ми се повръща.

Баце мой да ги даде ВЕРТОЛЕТИТЕ на аверите си Цеко-Ската Цецка-Бориславова Маджо Валю Златев да разхождат туристи над Банско Пампорово Слънчака тамън 10мин 100Е на човек 1час въздушна разходка 500 Е на чуеек .Така хем нальот ши напраят пилотите хем ПАРА и кинти щи напраят аверите с хотели