Коментари - Цветанов сърдит, че се говори за хаос на Витоша | dnes.dir.bg
назад

Цветанов сърдит, че се говори за хаос на Витоша

Не е редно да се говори за хаос в работата на хората, които вече 52 часа гасят пожара на Витоша, а някои от тях дори не са спали, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Късно вечерта в сряда бе съобщено, че пожарът е под контрол. Разпространени бяха снимки от първите минути на пожара.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов сърдит, че се говори за хаос на Витоша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То е все едно да коментирам хората от Церн. Какво разбирам от това? Че колко от тези умни коментатори знаят как се гаси пожар. Колко от тях са обучени ? Затова тези граждани ги държим по- настрана за да не стане някоя беля с тях, или им даваме някое малко районче с ограничен риск , а специалистите реално гасят. След това за да ги "погладим по козината" им изразяваме" големи благодарности" въпреки, че и стях и без тях.

Гасил на сън и след запой.

МОМЧЕ, полуграмотно, като се качи десант в хеликоптер от 10 -12 човека, пилотите ги предупреждават много да не се разместват, за да не обърнат машината. Та 12 десантчика с екипировката колко тона мислиш са? Аз също чух думите на Борисов, че хеликоптерите товарели по 30 тона, а самолета на Израел носел 3 тона.

"...той като пожарникар никога не си е позволявал да притеснява премиер с въпроси за пожари..." Какво ли ще значи това?!? :)))

че когато е гасил пожари, премиер беше Тодор Живков. А ББ е "гасил" пожари едва 3 години , от които 1г. в Главното управление, а и за предните 2 се говори, че пак е бил на бюро. За това обаче не съм сигурен, защото биографията на премиера доста се видоизмени през годините на управление. След това преподавател в пожарникарския факултет в школата на МВР. Така че гасят пожари, най вече след махмурлук.

Самолета събира 3 тона вода 2 самолета х 3 тона = 6 тона в повече и по-бързо справяне с пожара, но явно никой не бърза.

Никой не коментира работата на редовите пожарникари,те със сигурност се справят далеч по-добре от началниците си. И как смее огънят да продължава да гори след,като Бащицата казва да угасне,къде се намира...

Бойко, о Господарю Наш - ти ли си? То се оказа, че където идеш се появява горски пожар! И на колко такива си присъствал - 10 до 50 или? И се замислям - ти къде беше, когато започна пожарът на Витоша?

Странно, до сега не личеше по нищо Цвъки да може да чете. Той даже и проблеми с построяването на простите изречения имаше. Да не говорим за липсата на каквато и да е логика...Абе направо съм изненадан :)

Продължават експертните мнения на Пожарникаря Пинокио! Предлаганите самолети събирали по три тона вода, а хеликоптерите по 3 тона и половина! Отново грешка около два тона, само не мога да разбера - на редакторите/журналистите е или на самото Божество? Е, той е гасил 10-15, а може би някъде и да са били към 30 до 60 пожара та - некак си разбирач ще дойде!

Прочетете внимателно съобщението. Сърди се, защото -чел. Ето къде е ударението в тази информация-чел. Другото е за пълнеж и декор на новината.

На кой бе джанъм се сърди тая неузряла кратуна??? Или трябва да излезем целокупния български народ и да им ръкопляскаме за всичко, за да няма сърдитковци.

"Ефектът от дейността на френския противопожарен самолет "Канадер" е нулев, защото се появява веднъж на час, изсипва 6 тона вода и отива да зарежда България няма сериозна техническа възможност за реакция срещу бедствия, "призна" в понеделник вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем. но Етем се надява в бюджет 2009 вече да има заделени средства за тази цел." Това са цитати от статия на Mediapool от 8.09.2008г.Е някой да е заделил средства за планинска противопожарна техника?Нали точно тази днешна опозиция критикува правителството за безпомощността при гасенето на такива пожари.

Canadair е френски самолет? Продължават чудесата на герберастката титанична мисъл, неограничена в познанията си почерпени от Винету! Поне да си беше направил справка, преди да цитираш някакви журналистически бръщолевеници за един от най-успешните противопожарни самолети.

А ти първо прочети ли статията в Mediapool и тогава да коментираш или това се дължи да плюеш всичко което е против БСП.Може и да са най-успешните самолети но единият от тях аварирал и се е гасяло само с единия.А колкото за журналистическите бръщовления сигурна имаш впредвид в.Дума.

Ами тоя шундарник защо не задели средства, когато си разпределяха предполагаемите "спестени резерви" от Тройната Крадолиция?! Нали им бяха в ръцете, а после отидоха в джобовете им и то в дългосрочна перспектива... Наглеци...

Колежките Бибка и Цвъцка спечелиха класацията. Двете сръдли са номер едно по цупене и хленчене. Само панирана булка кърши ръце безсилно, а нормален човек се заема да върши работата, но това те няма как да го знаят.

Ха, Цвъки осигури високо проходими автомобили за джурнлалите мишоци, за да ги хвалят по медиите. А що не вземете да осигурите налична техника за гасене на пожари бре тюфлеци?

И министър Цветанов и министър председателят да не се правят на сърдити, засегнати и обидени А ДА ДАДАТ КОНКРЕТЕН ОТГОВОР НА ВЪПРОСА: ЗАЩО НЯМА АДЕКВАТНА РЕАКЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ И ЕФЕКТ ОТ "ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ" ДЕЙСТВИЯ (най-вече бездействия) на "компетентните" органи и след 52 часа (едно денонощие не е 24, само 12 часа!!!!) ставайки за смях пред цял свят успяха да "потушат" пожара!!!

Е, как да няма ефект от бездействието??? 4 дни събраха 52 часа, а гората изгоря, защото ЦЦ беше сърдит, докато не разрешаваше на доброволци и пожарникари да изгасят пожара. Защото хората наистина не спяха, но пък ЦЦ и ББ дремаха и сънуваха геройства...

Герберастки аритметики и изхвърляници като на мокър пясък: Премиерът пресметна, че е изгасил хиляди пожари и около 10-15 горски пожара. Какво е това 10-15, че не помни?

Ох, пожарът вече четвърти ден гори 52 часа.... Мъъъъкааааа! Очаквам поредният гербераст, който да ми обясни, колко часа е денонощието!

Май се опитваш да се изкараш по-голям кретен отколкото си в действителност.

Смешльо, от колко време гори пожарът и от колко време го гасят? 52 часа, а двугънковецо?

Sacho

Тези просеки го прокарват, за да е по-лесно после да направят пистите и влековете. Иначе за един ден можеше да загасят пожара с изрелските самолети. Преди години дедо Цар така подпали "неговите" си гори. А тогава загинаха и пилотите на хеликоптера. Помните ли?

когато там видиш писти и влекове ела и ми се обади

Абе, смешник, току що се оказа, че не били 30 тона, а 3 тона! Открий разликите, тестено изделие с пълнеж от тиква!

smirn0ff

не бе пак всичките специалисти се изказаха за пожара, Борисов и т.н.

Пожара съм : слушам и повече няма да правя така. ББ да заповядя да отреже лентата.

кажете един президент и премиер,досега,които да заслужи мнението ми..боико е единствен човек,които е минал през мизерята на охрани,поярникари,спортисти...всииички боклуци досега са били от поколеня на комунисти,които потни вода не са пили и освен за затвора в карцера,за друго нищо не стават.половината са били мрусни геизери и душмани на париотизма и нацята ни...и ние всеее сме ги толерирали.....за кебапчета,шепа ориз и бут.олио...а после маиките ни разплакваха.....за пурви пут харесвам премиера ни и се гордея,че се бори с дух на спортист в името на страната ни...благославям боико и бог да го пази!

Пълен неграмотник! Като чета такива писаници си мисля "колко мъка има Боже". Не ни чакат добри години с посредственост. По-добре не пиши нищо, като имаш вакуум над раменете.

Ти , кой клас си завършил????

За съжаление премиера вече е идол само на неграмотници и малоумници. За още по-голямо съжаление точно такива олигофрени, незнайно защо, не измират. Явно нещо стествения подбор се е изхабил.

Това с катастрофата между самолета и хеликоптера е уникална простития, дори и за 'капацитета' на ББ! Да плачем ли, да се смеем ли...?!

Пълен неграмотник! Като чета такива писаници си мисля "колко мъка има Боже". Не ни чакат добри години с посредственост. По-добре не пиши нищо, като имаш вакуум над раменете.

dirddd@

Идеята на статията е да се види колко хиляди и милиони пожари е загасил боко (с голи ръце и без екипировка) с няколко плюнки, изхвърлени от златната му уста!

"Знаете ли, колко такива пожари съм изгасил?", казал ББ, инспектирайки дебелината на настилката на "аутобан Марицаоглу", която по документи се отчита за асфалтова.

моите уважения,BB,но говориш глупости.и направи така,че да се угаси този пожар,защото ти се пише голям пожaр на главата,глупако!!!!

Компетентният в гасенето на пожари в т.ч. и на горски такива настоящ премиер да каже, ЗАЩО след четири дена жалкото пожарче не е загасено и всички на Балканския полуостров, Европа и света виждаме, че се прави всичко възможно не само да не се загаси, ами напротив с действия и бездействия увеличават обема на огнището и от 50 дка то се превръща в повече от 250 дка бушуващ пожар!!

Хеликоптерът събирал ТРИДЕСЕТ ТОНА ВОДА?????? Къде по-точно, другарю Борисов?

d4

Пак добре, че не е казал 300 тона. Толкова му разбира тиквата...

Все ми се струва, че новините тук не ги пише премиера, а някой журналист, на когото 3 и 30 му звучат по един и същи начин. Така че, вземи си изпий аспирина и почвай деня с утринна гимнастика, явно мозъчната такава не ти е по силите.

Все ми се струва, че някакъв герберлив тип каза: Той, човекът, чудесно си го е казал. Но, който не може да чете, може пък да реве ... Ама много станахте ревящите и неграмотните! ТА: Герберливите сте толкова изпаднали, че се радвате и на печатна грешка, която е свързана по някакъв начин с вашето Божество и подвизите Му!

ПАТРИОТ Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква за туй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, а вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? изяда си и месата.

Sociopat-e, нарочно ли не си написал автора? Ако човек не знае кой е Ботев и кога е живял, може да си помисли, че стихотворението е писано за ББ... .