Неофит и Борисов заедно в Дивотинския манастир

На днешния църковен празник Свети Дух премиерът Бойко Борисов и патриарх Неофит се събраха в Дивотинския манастир “Света Троица“ край Банкя.

Обратно в новината

Коментари - Неофит и Борисов заедно в Дивотинския манастир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

целуваи, целуваи бочко, офицерската ръчица на кадесарския патрярх.

човекът слънце освети и село Дивотино. амин

И патриарх вече потупа наш боко по тиквата...

Две руски подлоги усвояват чужди пари.

Идиота който загроби България си има манастир който лично е реставрирал и е открил откраднатите икони.Aко не беше боико българската държава нямаше да съществува.Бог да го прости.

Ктитор или спомоществовател (на гръцки:κτήτωρ) е почетно наименование на лица, дарили земя за изграждане на манастир, църква или параклис. Какво е дарил Боци Боклука? Може би на прословутият си дядо цървулите? Не прави чест на Светия отец, да се мазни на тази престъпна мутра!

Kолко да е свят тоя "отец" ?! Kолкото един автомат калашников, или една руска ушанка.

е прав бат Бойко за много неща... Точно така и мен ме водеха тайно през 60- те години на Резиденцията на бай Тошо над язовир "Студена" - над Перник, да видя полуразрушените домове на родителите ми и част от олатара на разрушената селска черквица...

Вероятно да пасеш ...

от Бога да говорите в днешния ден така. Нашето село е изселено, за да се построи язовир "Студена". Разрушени са всички къщи, дори и черквата, за да не ходят хората там повече. Това става през далечната 1953 година. От мъка, че са изселени си отиват от този свят много хора, Бог да ги прости...

че интелект!

И държавата ни съветска и църквата такава а най много дебеловратия помешчик.

Орешарски нито по църкви, нито по манастири ходеше, само по виетнамски ресторанти...

България е светска държава, българите не са талибани за да изучават религия. Религията е опиум за народите и няма място за чистите детски сърца. БПЦ ли ще учи нашите деца, че какво общо има Тя с Бога, събрали са се от кол и въже там , пък и ще й поверим подрастващите, нека първо заслужи доверие и добие авторитет и тогава има претенции.

Правилно, ще го поверим на сексуално различните, с особено да разрешим на два самеца, да създадат "здраво и сплотено" семейство и са им дадем за осиновяване (поне засега не могат си направят, и инвитро не става) едно бебем най -добре момченце . . . . . . . . .щоу майна . . . . .

"Религията е опиум за народите." Знакова фраза на дрогаря Ленин, всички знаем кой е. Идол на безбожници и богоборци и сега и винаги и во веки веков. И да има вероучение то ще бъде избираема дисциплина. Тебе какво те бърка? Не си давай децата там. Много хора искат децата им да получат християнско възпитание и християнски мироглед. Значи правата на гейовете ще се зачитат, а на вярващите не, така ли. Много бързо даде фира "демокрацията" ви. Само за 26 години.

Браво г- н Борисов, напълно Ви подкрепям, че на този голям празник сте уважили манастира и сте се поклонили. Добър пример давате на младите хора. Но още по стойностен и затвърден ще бъде Вашия пример, ако в детските градини и училищата въведете вероучение, така както е било задължително преди години за нашите баби. Защото нашите баби и Вашата майка са знаели от къде трябва да тръгва възпитанието на едно дете. Защото децата само и единствено БОГ ги дава, а днешните деца не го познават. И за това се самоубиват по улиците и живеят безразборен начин на живот. Без БОГ в сърцето си тези деца до никъде не стигат- ако на 20 години не се убият по пътищата и доживеят 30 , се пък развеждат, ако и това успеят поне на инат да задържат и не разрушат на 40 години вече са пълна разруха от пиянство, чревоугодие и сребролюбие. Направете така, че децата на България да знаят и да се научат, че без БОГА, са изгубени, да имат страх от БОГА, защото този който се страхува от БОГА, не напада и убива с нож съученика си. Само вероучението ще спаси тази държава - нищо друго. Когато съвестта е заглушена от хиляди съблазни, тази същата съвест ще убива и унищожава, без да и мигне окото, без страх, че рано или късно има възмездие. Нека тези деца- децата на България се научат, че това, че не виждат БОГА с очите си, както шишето с ракия в дискотека, то ТОЙ постоянно съществува и е навсякъде, ТОЙ ги вижда и знае всеки косъм от главиците им.

Посланието на прайда си оказва влияние...

И да споменем, че поробената от руската църква, българска такява не отиде на Събора. Офицерите на КГБ и ДС. "братство от векове и за векове. хобот за хобот"

Агентите на КГБ се целуват. :)))

Не знам дали мястото е за хората, ама то хора не останаха на тази територия! А човеци още по-малко! Иначе погледнато, и Илия Павлов и Георги Илиев и прочие все бяха големи дарители на черкви и манастири. На когото му трябват индулгенции, той си ги купува!

Тъп съм и питам, В какво се състои работата на премиера ?

Е и аз да бях "изсипал" 40 милиона преди няколко години в БПЦ и мен щяха да ме титулуват КТИТОР ! Въпросът е дали това са най-добре похарчените пари и дали за лечение на децата ни в чужбина и други ползи за тях тези пари нямаше да се чувстват по-добре!

Украинската Рада (Парламента) е отправила към Константинополския Патриарх обръщение, в което се оплакват от руската, за незаконна анексия на Киевската Митрополия преди 300 години. . . . . . . .та каква е разликата от подхвърлената идея да правим общ флот с Турция срещу Русия . . . . . . . защо и за какво . . . . да се направим по-велики от Папата ли? . . . . . ама за такива неща българската секция на ББС - БНР , не съобщава . . . . .

Вас какво толкова ви впечетляват бръщолевенията на едни полумни украински прошляци, които ореваха света и посочиха за всички свои неблагополучия Русия, но скоро ще видят как се "откупуват" 5 млрд. долара майдан, десетократно най-малко !

Изобщо не ме впечатляват, нито ме интересуват или засягат те какво правят в Украйна с държава та си - украинците сами са си ги избрали и да им сърбат попарата. Проблема мие , защо искат да ме сложат и мен в сметката да им плащам масрафа!!!!!!

Осенени сме от волята БожиЯ!!! " Светият дух" е тук , сред нас!?... и мотор кара...

Хубавото е, че не кара АТВ!

Винаги "замезвате" за наша сметка!

като че ли е днес, за първи път се отделях от семейството си, бях само на девет години, записаха ме на "ПИОНЕРСКИ ЛАГЕР" в Дивотинския манастир, който беше ситуиран почти в двора на манастира. Делеше ни символична ограда от жив плет. По цял ден гледахме монахините, които изпълняваха своите си обязаности. Вечер големите каки и батковци ни плашеха до смърт с приказки за вампири и таласъми. През нощта нямаше никакво осветление, тоалетната беше на 30 метра от спалните помещения. На третия ден не издържах и написах писмо до тате, да дойде и да ме прибере. Така и стана, след общо седем дни престой, родителите ми дойдоха и ме взеха. Прибрахме се пеша от там, до Перник, тръгнахме към обяд, вечерта си бях у дома. Толкова щастлива не си спомням и до ден днешен да съм била. Сега като гледам какво е, такава огромна разлика, браво, чудеса стават на този свят!

Виждам, че от вълнение не съм споменала кога става това, ами представете си 1963 !!!

Драга мила моя, същите лагери и на запад ги има. А това че манастира е заприличал на 5 звезден хотел и се разиграва театро, може само да кажем всеки е грешник!

И какво точно Ви подразни, че веднага споменавате Запада с неговите лагери? Просто това беше тогава нашата действителност. Човечеството се развива, както на "Изток", така и на "Запад". Само, че тогава видимо бяхме не само сто години назад, но и петдесет в страни. Друг е въпросът къде ли сме днес?!

Хаха Неофит. Гледайте филма "Кръстника". В романа има една цяла глава за връзките на Ватикана с мафията. Та тая сцена ми замяса като на оная когато Майкъл Корлеоне се договоря с крадинала за Банката на Ватикана!

Рада дълбоката беше ли на гей парада?

Бойко кой свой имот е дарил на църквата??? Щото нали бил ктитор ....

Свети го духа....

СЛЕДВАЩИЯТ патриарх ще е ГЛаванак БАнкянски т.е. настоящият клитор .

Ех тоя Бойко - само той знае тайния път ...

Правилно прави бате Бойко, че отиде да целуне ръката на БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ. Цял ден днес БНР (което явно вече стана клон на ББС) ми обяснява, как видетели пак бългаската църква е виновна в лицето на Патриарха (оти вероятно бил от ДС и гъст в КГБ) дето не била на събора ми го сравнява, с това как българския отбор все едно отишъл на квалификациите, изиграл 2 мача и се отказва, защото съдията бил с черни дрехи, богослов, предава еди къде си, ама завършил в католически колеж . . . .Нищо от документите, които трябваше да се изработят не се съгласуваха, тръгнаха гърците пак да дърпат чергата към себе си . . . . България е православна държава, и православието е поддържало България 5 века, българските Възрожденци са ПРАВОСЛАВНИ . . . . .туй, че Реформаторите са тръгнали да ни преформатират в Протестанти или Католици, други пък и чалми да ни слагат . . . . . . . . . но май и бате Бойко не му харесват реформаторските напъни - подкрепям го, и за оградата с Турция го подкрепям, и за бежанците дето иска да минават само и единствено през КПП-то, влакът дето върнаха днес .и затова го подкрепям ...

БНР не става вече за слушане. Убиха го като другите медии.

са знаели що е вяра. Пренесли са своята древна вяра през поне 2 хилядолетия, а сигурно и повече. Приели са християнството, защото са го разбрали, за разлика от лицемерните гърци. Не се заблуждавайте, че православието ни било съхранило през турското робство, защото е точно обратното - гръцките православни архиереи са безчинствали над българския народ в добавка към турските своеволия и гърчеенето е било не по-малка заплаха от потурчването. Не случайно борбата за църковна независимост е била належаща за българските възрожденци. БПЦ, която позволи комунягите да кадруват в нея, е фалшива, тъй както е фалшива и републиката ни, в която отново сме роби, вместо господари на съдбата си. Не ви трябват посредници, нито сгради. Бог е навсякъде и всичко вижда и чува, дори мислите ни. Иска от нас само: "Добри мисли, добри думи, добри дела!"

Не мога да те разбера . . . . . .всичко под ножа ли, включително и в комплект българската държава ли? Ами те, (гърците, соросоидите, хеле пък Реформаторите), точно това искат, от България да остане само географското понятие, свободно място за "демократично" напълване с нови самци и самки, нещо като по времето на Хитлер - "ферми за бебета" - чисти , расови, с произход - европец, матерен език - немски и евентуално английски. . . . . . . .Та какво точно искаш?

КТИТОР И ТОЗИ КОЙТО ДАРЯВА ОТ СВОЕТО НА ЦЪРКВАТА. БАНКЯНСКИЯТ СЕЛТАК Е КТИТОР ЩОТО ДАРЯВА ДЪРЖАВНОТО ИЛИ И ТО Е НЕГОВО? ДЕДО НЕОФИТ МАЙ СЕ ОБЪРКА, А?

Ееее при нас мирише на скара бира Може да няма нищо духовно но падат яко парици Аз затова и напуснах Копиловския манастир

Освен премиера и няколко други мутри са истински ктитори на Светата ни църква.

Крайно време е да го изографисате в някой храм и да му палят свещ.

В Гигинския манастир има "икона" на Цв Цв

Отвратен от поведението на патриарха неофит и светия синод тази Задушница за пръв път не запалих свещ /в църквата св Георги в София вече най-евтината свещ е 0,40 лв.?!/ в църква. Вече ще почитам починалите ми близки в къщи и ще общувам с Бог без посредничеството на подчинените на Неофит!

В ГИГИНСКИЯ МАНАСТИР КОГАТО ХОДИХ ЗА ПЪРВИ И ПОСЛЕДЕН ПЪТ ПРЕДИ МЕСЕЦ НАЙ ЕВТИНАТА СВЕЩ БЕШЕ ОТ 1 ЛЕВ

е то ние сме богомили откраж време, така че не се коси

ние си вярваме и до днес в древната ни вяра, а сме богомили за другите, откакто прочетохме библията и разбрахме какво е проповядвал Исус Христос, за разлика от всички, които се бият в гърдите, че са християни, а не могат да си преброят греховете, та измислиха индулгенциите и ктиторите.

Знаеш ,ти къде да отидеш грешнико.Най голямата свещ ли запали?Не знам ,Господ може да ти прости,но народа не.

Докато Боце открива чешмички, дувари и хипотенузи, разни хибриди ще го вкарат във война!

И кой е този път, който никой друг не знае? Асфалтирай го, та да го ползваме и ние!

Псувайте ме колкото си искате , но това не са нито свещеници , нито религиозни водачи нито нищо.. Това са просто едни службогонци и лакеи на властта.. Тези хора (патриарси и подобни ) отвратиха хората от православната религия... После що имало ислям и секти.. Това са най големите грешници..

Тези хора (патриарси и подобни ) отвратиха хората от православната религия..., а социалистическите чукове направо издевателстваха над вярващите и ги убиваха при възможност. Комунягите, т.е. социалистите и прочее чукове /между тях няма никаква разлика/ са били и ще бъдат винаги най-големите безбожници и отявлени богоборци. Ще получат според делата си. П.С. По плюенето им срещу Църквата и вярващите ще ги познаете.

За комунистите и социалистите съм напълно съгласен с вас ? Но къде съм плюл по вярващите в горното мнение ? КЪДЕ ? Четете и мислете с главите си преда да пишете тъпотии... И пак казвам . МИСЛЕТЕ !

Е па време си е КГБ/ДС поповете ни да канонизират приживе банкянския чудодеец. Поне три страници в библията заслужава да му се отделят.

ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ БУДА Е СПОМЕНАТ В КОРАНА :)))

ТОЗИ ПЪК КОГА СТАНА ТОЛКОВА РЕВНОСТЕН ХРИСТИЯНИН? НАЙ-ВЕРОЯТНО ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО МАЛКО ПРЕДИ ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА БКП - ТО ВСЕ РЕЛИГИЯ, НАЛИ ТАКА?

Направо не се чудете след такова слагачество защо миряните ви намаляват и защо има заря и духова музика вместо ''Христос возкресе''. Щом човек довел и водещ до повсеместно обедняване на народа и до увеличаване на неговите и дружките му богатства моце да го давате за ''истински ктитор" ръсейки ви ЧУЖДИ пари значи много отдавна сте загърбили православие и християнство.. Ктитора господине БЪРКА в собствения си джоб и не развява байрак за това

ЕЙ ТВА МИ Е ПРОБЛЕМА С ЦЪРКВАТА - НЕ СА ОТМЕНИЛИ ОЩЕ ЧЕ ИМА РОБИ И ЧОРБАДЖИИ И БЕЙОВЕ :))) ИЗХОД 20, 2-17 [20:17] Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) - нищо, което е на ближния ти. ПЕТА КНИГА МОИСЕЕВА ВТОРОЗАКОНИЕ 5, 7-22 [5:21] Не пожелавай жената на ближния си и не пожелавай дома на ближния си, нито нивата му, нито роба му, ни робинята му, ни каруцата му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък,) нито нещо друго, което е на ближния ти.

Истински к.итор.