България излезе от рецесията

За първи път от началото на кризата в България е регистриран ръст на Брутния вътрешен продукт (БВП) от 0,5 на сто през второто тримесечие спрямо предходното.

Обратно в новината

Коментари - България излезе от рецесията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Получих главобол. 2. Германия има не само забележителен растеж но и едно от НАЙ-ниските нива на безработица в момента, а не както твърди госпожата че имат проблеми. 3. Ръст не ръст - зле е положението в БГ, и това отчасти се дължи на НЕПРАВЕНЕТО на Герб, а не на тяхното правене..

ЕТО ТОВА СЕ КАЗВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СТАТИСТИКА ДА ПОДВЕДЕМ ОБЩНОСТТА. 0.5% РЪСТ С ГОЛЕМИ БУКВИ И ПРИКАЗКИ, А С ПО-МАЛКИ БУКВИ: На годишна основа обаче има спад през второто тримесечие на тази година . Спрямо същия период на 2009 г. БВП е намалял с 1.4 на сто, съобщиха от Националният статистически институт...

СПОРЕД КОИ ИКОНОМИСТИ СМЕ ИЗЛЕЗНАЛИ ОТ РЕЦЕСИЯТА?

Когато фактите говоряти боговете мълчат. България действителни излиза от рецесията. Последователността на събитията е криза, рецесия, депресия. Действително излизаме от рецесията, но навлизаме в депресията, където ще стоим между 3-5 години оптимистичен сценарии. Таз година изпапкахме резерва, догодина вземаме заем, а по-догодина вероятно ще девалвираме лева.

Да, икономическото понятие "стагфлация" пасва най-добре - икономическа стагнация + висока инфлация. Ето това ни чака...

да, наистина излезнахме от рецесията защото просто б.б. успя да затрие едва дишащата икономика. няма икономика - няма рецесия. а бвп се е вдигнал с 0,5% защото народа започна отново да затваря буркани, т.е. все пак има производство.

А износа се увеличава... Абе вие готови реплики ли имате и ви плащат да ги повтаряте?

НЕЗНАМ, КАЪВ КОМЕНТАР ДА НАПИША , ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ, ЗНАМ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО.

Когато човек слуша една и съща песен (колко сме добре) постоянно смисълът почва да се губи.

помните ли как до 89 година ни убеждаваха че всичко ще бъде по мед и масло и от небето ще валят блага и аз още тогава си купих каска и обувки с дълбоки граифери за да не се пързалям като вървя и да не ме удари някое благо по главата ,но явно много скоро ще трябва да започвам да ги нося като излизам на улицата

абсолютна стъкмистика защо пада потреблението след като имаме ръст на бвбп

Напротив! Точно този невеж народ заслужава такова управление! Каквото повикало,такова се обадило! Всяко идиотско начинание си има своето филосовско оправдание.Заслужаваме си масура, който влиза все по-навътре и все по-дълбоко за да не можем да мърдаме. Следващият път пак гласувайте за красавеца ББ, че масура да ви стигне до гърлото.

Странно -- казват, че подобен вид изявления са неотменимо-запазен периметър за съответния финансов министър .(и разбира се -- по-горната мониторинговата структура)

Реално е. Лошото обаче е, че това е временно! Чисто и просто се ожъна пшеницата, царевицата и слънчогледа - продадоха се, изнесоха се и т.н Жалко, че това правим само есента - природа?!?!

Не е вярно. Ръст в едно тримесечие може да е статистически или стъкмистически постигнат. Зимата е истината, когато няма да има сезонна заетост. Огромен спад в строителството. Свито потребление. Кретащо отвсякъде производство. Невероятни проблеми в здравната и социална сфера трупани 20 години и избили тотално при кризата. Огромен дълг - вътрешен, външен и т.н. Невъзможност да се обслужват кредити. Липса на инвестиции. Пълен провал по ИСПА с лошо качество и срокове. Те от ЕС за сроковете знаят ама за качеството още не. Санкции за САПАРД, а после и за другите далавери. Все по-голям страх от реформите от страна на ГЕРБ. Невероятен срив в осигурителната система - комунистически устроена все още. Проблеми с бюджет 2011, които ще са наистина огромни и ще пречат на излизането от кризата. Задлъжнялост , която расте и с лихвите си ще извива с години напред ръцете на Дянков и наследниците му. Не сме излизали от кризата вече 20 години. Ние нямаме модел на пазарна и правова държава. Ние само говорим за тях. От каква криза сме излезли при тоталната си бедност. Искам да съм богат и в криза като германец, а не беден след криза Българин.

Покрай кризата станах Путев.Радвам се на управленските успехи на колежките от правителствения бардак и че излизаме от кризата.Вече съм и от ГЕРБ.Намереха ми работа на новата магистрала.Голямо чукане пада."Всичко е на шест".

Ха-ха-ха... хаха-хаха--- И-ха...Ух! /паднах от стола /от смях/ После ми се доплака... Благодаря, че ми възвърнахте емоциите

До фактите! Какво злато добива и изнася България бе отворко? Челопеч се държи от канадската фирма Дънди, зад нея стоят капиталите на Мултигруп изнесени по американско канадски общи райски зони, добиват злато с най стария метод обогатен уран, коЙто може да се разлее всеки момент под Родопите и го изнасят 99% в чужбина в неизвестна покоя , на държавата оставят 1%. и един голям среде пръст на народа и.Това се налива в партийните каси, намиращи се в американски райски банкови зони, в чужбина, да нашите партии и всички правителства са в кюпа на престъплението. Другото твое е ПЪЛНА ЛЪЖА И ИЗМАМА!

Ха-ха-ха... хаха-хаха--- И-ха...Ух! /паднах от стола /от смях/ После ми се доплака... Благодаря, че ми възвърнахте емоциите

стига сте манипулирали фактите - България произвежда и изнася достатъчно и то добри услуги и продукти: селско стопанство, туризъм, ИТ,лека промишленост, руди и злато. Но само за некадърниците всичко тук е лошо, да ходят да слугуват в чужбина.

За ИТ и туризма съм съгласен, защото работя в ИТ сферата и съм забелязал, че кризата при нас имаше нищожно отражение, имаше работа за целия китайски народ и цени не сме сваляли (вземаме по 30 EUR/час). А това лято на морето беше фраш. За другите неща не знам, не съм компетентен, но подозирам, че в селското стопанство не са розови нещата, защото преди години купувах все хубави български зеленчуци и плодове, а сега 70-80% от тях по пазара са внос (да не споменавам, че нямат вкус на нищо). Мисля че има сериозна контрабанда, за да подбиват цените на нашите земеделски производители.

Гойко разполага с процентите както с милионите - владее ги :) 5% ръст на БВП ще има сигурно след поне 5 години, 0,5% е най-вероятния растеж за цялото им управление, което между другото е време да приключва !

дано , дано.. хахахаааха ама от мутри и бифши ченгета нищо не става! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Днес да не е 1-ви април ?

Да, хубавият и хармоничен живот наистина предстои. Щом се е заел Господ да ни Го докара, няма защо да се чудим защо ни е толкова тежко сега. Суворов е казал:"Тежко в учението, леко в боя." Дето се казва 22 декември 2012 година, като утре ще дойде. И който не се е погрижил за своята хармонизизация с Божествените Закони, ще го "тръшне змийския грип" - така подобен грип е условно наречен от мене. Най-заплашени от заразяване с подобен грип са "децата" на Сатаната - рептилите. Който не е разбрал какво искам да подскажа, нека потърси в GOOGLE какво може да прочете за "безвремие" и види за "Пророчеството на маите". И за да не се вземат на сериозно фактите посочени там от атеистично мислещите съфорумци, нека знаят че ООН вече назначи Главен преговарящ с извънземните.

Износа не бил изкарал от рецесията - хаха ей толква си тъп че си и вярваш, Боко Боко Боко с твоита партия ГРОБ осрахте Демокрацията. Не ме разбирай погрешно не че предните са по хубави, не всички са за затвора и за това те сложиха хората там ама ти и тва неможа да разбереш/направиш. Никой не си е и помислял според мен че такъв кадър като Боко ще спаси България от мизерията, но поне влезте в затвора всички крадци или разстрел и куршума за сметка на роднините.

Отдавна не се бях смяла така на виц! Браво!

до обичащ отечеството-БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БОЙКО , ГЕРБ И ОТ ТАКИВА МИШКИ И ПОДЛОГИ КАТО ТЕБ...

БОГ да пази премиера на Република България- Бойко Борисов, бъди жив и здрав.

абе лудия, днес давах ли ти да ядеш бе, ако съм забравил нали се сещаш как ще те нахраня .....

Явно, докато ББ е на власт не трябва да вярваме на собствените си усещания! ББ ще ни казва кога ни топло, студено и пр....

В Брюксел, на Юнак Бойо ще му мерат не само гърба със педи, а и устата ха,ха,ха..........

хвала, слава, ако беше пък паднал БВП, пак тиквата щеше да реши, че е добре. абе хвала на ГРОБ и боковата шайка, закопават ни повече от успешно!

Добре...

Работя в държавно учреждение. Принуждават ме всеки месеч да пускам пет дни неплатена. Премиера казва, че не намаля заплатите. Всички стоки поскъпват. Министър Дянков казва, че просперирам все повече и повече. Като си бръкна в джоба /отдавна е скъсан/ напипвам сещате се какво. Кой и кога най-после ще извика "ЦАРЯТ Е ГОЛ"?!

Вярно ви казвам бе хора, тръгна си рецесията,днес сутринта си замина, но не видях точно по кое време,някъде към 10:15 май беше.

Продължавай да "вЕрваш" - СЕЛЯНДУР!!! Всичките червени изроди сте прости и неграмотни селяци, но скоро ви се вижда края, мързеливи хрантутници...Ще изчезенете, както ще си отиде и любимата ви партия в небитието...

Eeee щом го казва бат Боко и Дянков Е ЗА ВЯРВАНЕ?! ОТ ГЕРБАВО ПО -ВИСОКО, ПО- ДЪЛБОКО И ПО- ЛЪЖЛИВО НЯМА ХА ХА ХА

Браво! България пак излезе от рецесията, кризата свърши-сигурно за 5-и път го чуваме! И кой го казва-шефката на НСИ, която си подаде оставката, но Премиера-слънце не я прие, сега вече ясно защо! Ако може кризата и в нашите доходи да свърши, но с това правителство-надежда всяка оставете....

Бойко, честно кажи, вярваш ли си ? Ние направо берем душа в момента, стоим без работа и чакаме по-добри времена, а ти и Дянков ни лъжете в очите. Нещата са зле, разбираш ли ? Преди изкарвахме добри пари, а сега едва за храната. Разказахте ни играта, а говорите глупости. Просто си иди. Стига вече.

Много hard алтернативи. Има и други.

А сиренцето фигурира ли?

Яко лъжеш,като дърт индианец.Хау.

Еве то хубаво че излизаме от кризата с помощта на ББ но според НСИ "....излиза, че България е влязла в рецесия едва в края на 2009 г." значи ББ ни е вкарал в кризата.Мамаму стара на коя от девети новини да вярваме?

Не само при вас и това е потвърждение че "излизаме от рецесията"

"България е влязла в рецесия едва в края на 2009 г.", т. е. с идването на Пожарникарчето на власт! И сега то ме убеждава, че износа на банани се е увеличил и ние излизаме от рецесията. Да ви е честит!

от рецесията.За да се случи това по общоприета световна методика вт.ч. и в ЕС и в частност и в Б-я трябва през 2 последователни тримесечия да има ръст на БВП.

Американците ще ни върнат отново в рецесията!

аз не искам нищо да ми връщат, всичко им опрощавам, халал да им е.

И какво четем на сайта на НСИ? "България е влязла в рецесия едва в края на 2009 г." Ауу Бойко, за какво им плащаш заплати на тия? Къде остава лошата тройна?

Съвсем правилно, или се "компенсира сезонно" (seasonable adjusted ). Затова и данните за безработицата в САЩ(най-важния икономически показател там) са подробни и включват най-различни видове заетост (сезона, временна, почасова, краткосрочна, дългосрочна и т.н.). Хората там отдавна са стигнали до извода, че една криза е преодоляна, когато народът има работа, има пари да посрещне насъщните си нужди и има желание да харчи (това е и следващият показател - индекса на потребителското търсене). Всичко останало, както някой вече спомена, са шменти-капели.

Заради такива непризнателни граждани/селяни като тебе, тази държава не заслужава премиер като ББ.