Магистралите ни в топ списък на европейска банка

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е много щастлив от това, че големите инфраструктурни проекти ще се правят със средства от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Обратно в новината

Коментари - Магистралите ни в топ списък на европейска банка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Магистралите са нужни, защото нашата територия е част от тази на ЕС. Друг въпрос е, на тази територия има ли държава и как живее населението в нея. Що се отнася до пътищата - да, ние ще ползваме магистралите. Затова пък, останалите второстепенни пътища, които свързват по-малките градове и селища са изоставени. Много от междуселищните автобусни линии бяха дозакрити миналата година. Което задълбочава икономическа изолация на местното население и то се принуждава да напуска родните места. Всички наши правителства следват една тенденция да се концентрира населението само в големите градове. Къде ти на село инфраструктура, детска градина, училище, болница, работа, бизнес?! А в града е скъпо, трудно се развива производство. Остава да се развиват услугите. Но без производство, как ще изплащаме заемите на банките?

Има ли някой да му вярва?Мутрата освен да краде знае и да лъже.

Лъже, лъже, но подкрепата от ЕС е факт, гаранциите от ЕИБ са факт, ускореното усвояване на средства по ОП е факт. Айде малко да си отворим очичките вече...

Не вземаме повече безвъздмездни пари, а заеми. Т.е. пак сме донори на ЕС.

Тези пари няма да имат никаква възвращаемост, а ще бъдат изсмукани от нещастните български данъкоплатци. Пука му на инвеститора дали ще мине по стария път за Бургас или по магистрала.

Да направи още два моста на Дунав и два тунела под Стара планина!!!

Вижте дупките по улиците в София и не само,трасето до Пазарджик е всичко друго но не и магистрала,София от няколко години има завод за боклука,а средната заплата е вече 1000лв. Настъпва време за разплата.

То тая магистрала май комунистите я строиха?

да не би демонокрадите, дето като термити унищожиха всичко. Виж, глупав, това което комунистите са строили преди маса години, десните лешояди още не могат да изплюскат. Плюскат, продават, грабят и още има. Ами нищо не е вечно, глупав, магистралите, колкото и яко да са построени, ще започнат да се рушат. Не се коси, като отмине крадливата либералстваща вълна, ще пратим демонокрадите да ги построят отново.

Айде пак я подкарахме магистралите та магистралите. Абе кажи за МИШО БИРАТА какво се правиш на луд. На прокурата и четохме глупавите обяснения вече " ама то било презапис значи можело и да бъде манипулирано" Ай сектир на баба Златка от село Мало Конаре ако можеш така да и обясниш на нормални хора не можеш. Лошото е че нормални малко останаха всичко замина и имигрира. Долни безочливи мутри. Ей я тая ФИДОСОВА получила 150000 от наем да не е давала Версай под наем или какво. Толкова прозрачни далавери, взимат ни за идиоти. Лошо че няма с кого да ги сменим другите и те същите крадци.

След няколко трудни месеца в личния си живот Николай Бареков отново намери щастието при госта.

Пожелавам Ви, такива "експерти" да Ви дойдат при Вас, за да разберете за какво става дума.

След срещата Борисов обясни, че е видял българските магистрали приоритетно отбелязани в папката на един от членовете на екипа на Мейщад. ТОЙ ДА НЕ НАДНИЧА ТАЙНО В ПАПТИКЕ НА ЕВР. БЮРОКРАТИ

Ами тези магистрали ние ги гледаме по телевизията всяка вечер. Този Филип Мейщад в какви папки ги слага, или може би като истински банкар ще ни го сложи по начина по който го правят всички банкери.

Това явно го влвче - да подслушва, да наднича...и най-тъжното в това е че той неразбира как се излага с всички тези приказки.

На сйата на БНБ може да видиш външният ни дълг. Наистина е с размер 36 милиарда евро. ОБАЧЕ: Публичен и публично гарантиран външен дълг: 4,166 милиарда Частен негарантиран външен дълг: 31,857 милиарда. Ако главичката може да ти го побере - 32 милиарда са частните заеми - дето си накупиха хората по 2-3 апартамента и машини за строителство на бункери и сега се чудят как да ги плащат. Държавният ни дълг е 4 милиарда!

Ама какво му обясняваш. Нека драска там. Явно няма друга работа.

ЗНАЕШ ЛИ МАЛОУМНИКО ЧЕ СЪЩИЯ ТОЗИ ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗМАМА КОЯТО СЕ РОДИ ВЪВ ГЛАВАТА НА ФИНАНСИСТА МИЛЕН ВЕЛЧЕВ. Ще ти дам пример с ЕРП-та на които твоя премиер щеше да изравя "инвестициите" , но така и остана всичко само на думи. Бившия прокурист На ЕВН г-н Трайчо Трайков може да те светне за стотиците милиони които неговото дружество е "инвестирало" в проекти останали само върху лист хартия и липсващи в реалната действителност. Подобна бе и ситуацията с проекта на АЕЦ Белене, където папките с документация струваха на НЕК милиарди левове теглени като заем от инвеститора от една банка наречена Париба. ВСИЧКИ ТЕЗИ "ИНВЕСТИЦИИ" ОСТАНАЛИ САМО ВЪРХУ ЛИСТОВЕ ХАРТИЯ СЕ КАЛКУЛИРАТ В ЦЕНАТА НА ТОКА , В ЦЕНАТА НА ТЕЛЕФОННИТЕ УСЛУГИ (там "инвестициите" по времето Станишев достигнаха до 9 млрд. евро!!!) , НА ГОРИВАТА , НА ВСИЧКО ОНОВА КОЕТО ОТ ЧАСТЕН СЕ ПРЕВЪРНА В ДЪРЖАВЕН МОНОПОЛ. Разбира се, че астрономическата печалба от тези "ИНВЕСТИЦИИ" не се облага с данък защото те се осчетоводяват като заем предоставен на опериращото в България дъщерно дружество от базираната в чужбина фирма майка. ПО ТАЗИ СХЕМА САМО ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА "ИНВЕСТИТОРИТЕ" НИ , ЗА ГОДИНА ОТ СТРАНАТА НИ ИЗТИЧАТ В ЧУЖБИНА 6 МЛРД. ЕВРО.

На това ли Боко викал 'европейски пари' - да взимаме заеми от европейски банки. Европейски или не, парите в банките са си пари на мултинационални компании и са си с поддържащи банковото благополучие и световно господство съответни лихви. Ние сме цъфнали и вързали, че и лихви по нови заеми да изплащаме! Парите на богатите, които най-много ще се възползват от любимите на ББ инфраструктурни проекти - директно излитат към офшорните зони; ние баламите дето си плащаме данъците в БГ, ще оперем пешкира...

Абе то явно и след тези само компромати, контрабанди и документи и обвинения за кражби ще останат. И все същия стандарт. Ама и некоя магистралка ако остане нема да е зле. И ако може да не е от бел прашец. Че двадесет години все шмъркаме и подсмърчаме. Така че все нещо ще е.

ЩЕ ОСТАНАТ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КОИТО ЧРЕЗ ДАНЪЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪБИРАНИ ОТ НАС ЗА ДА СЕ ПОГАСЯТ ЗАЕМИТЕ ВЗЕТИ ИЛИ ЗА ГЬОЛА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ ИЛИ ЗА ПРОЕКТА НАБУКО ЗА КОЙТО ОЩЕ НЕ Е КУПЕНА И КИРКАТА ЗА ПЪРВА КОПКА. Простичко казано - тези измамници от европейските банки само ни създават задължения , които такива като Борисов само разписват от името на народа. На мен ми писна да ме лъжат. Не знам вие как се чуствате и изобщо проумявате ли какво става??

Ти по ги разбираш тия работи. Да не си работил в СБ, МВФ или друга голяма банка? Чакай! Сетих се! Изпълнил си успешно няколко големи инфраструктурни проекти. Аман от телевизионни макроикономисти. Що не вземеш да напишеш някоя книга за световната теория на конспирацията? Барем те взели на работа в ФБР или ЦРУ. Там яко плащат. Само с четене на вестници, романчета и обща култура не става друже. И качествено образование и стаж си требе.

"А пък лихвите ще връща внучетона мойта тъща"

е то ний видяхме папка дето пише че Боко е умен ама тя е секретна...

Вижте какво, господа форумци (и дами, разбира се). Не може да си плюем на сурата и на бялото да казваме черно. Магистралите са стратегическият приоритет на Бойко и в това отношение трябва да го подкрепим абсолютно всички. Още повече, че те са единственото смислено нещо, което това правителство прави. Сега да говорим тука, кои са крали, кои не са крали - айде нема нужда.... Винаги се е крало, краде си и ще се краде - важното е кой най-после след 60 години мъки ще построи тези 2-3 нещастни магистрали в нашата малка държавица. Бойко има шанс! Успех!

Съгласен

ЗНАЕШ ЛИ "Мистър Х", че в случая това, което прави премиера ти не е строителство на магистрали , а подписване на банков заем за 2,2 млрд. лв от които 1,2 милиарда ще постъпят като българска вноска по частния проект Набуко. По същия този проект останалите членове не са привели и цент, а ние изсипваме 1,2 млрд. евро в касичката му!!!!. АМИ ТОЗИ ПРОЕКТ "НАБУКО" СЕ ПРЕВРЪЩА В ВТОРО ПОДОБИЕ НА ПРОЕКТА АЕЦ БЕЛЕНЕ. Там поне срещу кредита от банка Париба "инвеститорите" изкопаха един гьол за жаби , докато в Набуко още не са купили и кирка за първа копка. ПИСНА МИ ДА ЧЕТА ГЛУПАВИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ КОМЕНТАРИ НАПИСАНИ ОТ ХОРА , КОИТО ИЛИ НЯМАТ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ, ИЛИ ПРОСТО СА ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ И МАНИПУЛАТОРИ.

Красо, Не само жабите от Белене, но и ти също трябва да си знаеш гьола. Ти ли си този чутовен експерт, който ще ни обясни с какво точно се занимава премиера в момента? Освен това, ако ми следиш коментарите, ще видиш, че нито съм драскач, а още по-малко платен. Но не мога да се правя, че не виждам това, което всеки може да види, ако се качи на колата си.

Магистралите са си магистрали, но те са само 1/1000 от нашите пътища, които са осеяни с дупки и са обрасли в трева. За тях никой нищо не прави и не говори. А ние като профани се радваме на Б.Б. за неговите магистрали. Да си ги взема и да си ходи.

Я па тоя! Е по-добре магистрали, отколкото нищо. И това ли не е ясно. На междуселските друмища ли да се даде приоритет.

Само не рабрах що за хвалба е това - тези заеми с които се гордее ББ той ли ще ги плаща или нашите поколения. Защо никъде не намирам някакви сведения колко вече ни е дълга и за какво е използван.

Ти какво построй госпдинчо? Защото това което постройха комунистите го продават и разрушават вече 20 години. Останаха училища, болници, административни сгради и някое друго предприятие непродадено.

Аха,комунистите го построиха! С чии пари? Ще ти кажа - с парите на моя и твоя баща - със заплата 150 лв. при реално изработени примерно 1500лв. - остатъка отиваше в централния бюджет! Е,кой, разполагайки с ресурса на цяла една държава и ресурса на гражданите в нея няма да построи толкова неща! Въобще спрете сравненията "преди-сега" - няма база за сравнение, различни времена, различни обществени устройства!

Аз съм от тези бащи които десетилетия получаваха 150 лв,по точно 155-такъв беше щатът. С тези 155 плюс тези на жена ми ,си изучихме децата купихме жилище ,имахме кола,и всичко каквото се полага за скромен живот.Но съм напълно съгласен ,че няма място за сравнение.Сега съм много по добре материално, не искам да се връща социализмът,но има хора които са в обратна позиция и трябва да се уважават мненията им . Не на всяка цена да бъдат обвинявани в ретроградност и комунизъм -каквото и да означава това. Ако за някой е било важно ,че при социализма е нямало банани ,друг вади аргумента ,че тогава са построени 2000 язовира /от които 40 големи/. Ако за някой 09.09.1944г. е трагична дата ,на която се е сринал един свят.За децата на много бедни селяни и работници се е открила възможността безплатно да изучат децата си.Получили са шанс. Нека да уважаваме, всяко мнение ,и да не се нахвърляме върху тези които не мислят като нас.Други хора ,други идеали ,други ценности.

Говориш наизуст, цитат на Томислав Дончев "До момента България все още е донор на ЕС, тъй като според справки на Министерството на финансите от януари 2007 г. до август 2010 г. е внесла в бюджета на ЕС 1,9 млрд. лв., което ни прави нейни донори. "

Хубаво е това което пишеш, но тези "ЕКСПЕРТИ" на ЕИБ бая парички ще ни струват.

Съвсем нормално е да се строят пътища. Строяли са се и ще се строят за във бъдеще, не виждам какво чудно за хвалене има. Само глупак може непрестанно да повтаря едно и също.

Абе след като комунягите за 25 години построиха има-няма 90 километра,а откраднаха пари за поне 2000 си е баш за хвалене работата.Лошото е,че освен за това за друго няма за какво да се похвали.А да ходим гладни по новите магистрали не си е работа

Прав си, само трябва да допълниш, че никой не знае колко са откраднали герб! Няма разлика между едните и другите.

Ще ти отворят Макдоналдс и Хепи, спокойно. А ако си толкова безпаричен - сандвич от някоя по-долнопробна бензиностанцийка. Ама гладен няма да ходиш щом караш кола (която се предполага, че не върви с въздух) Ако все пак решиш да ходиш по аутобан - няма да стигнеш далече :)

един дет и той почна със строеж на магистрали и нашичкият мног прилича на него....

И сега по маигстралите построени от Хитлер пътуват коли. Да сте чували добри думи за него?

Браво пич! И железните му мостове ползваме още в България.

от евреите няма да чуеш, но таиничко германците си му благодарят.

Дано и вие тайно да му благодарите.

Ей, тъпи комунисти! Какво квичите по цял ден. Да бяхте строили, вместо да крадете само. Сега юе подсмърчате и ще сънувате фондове.

абе администраторите що не изтриете тоя коментар след като съдържа обидни квалификации или ако се каже че депутатите са и боко и цв цв са тъпи е обидно а за комунистите може ай подлоги таквиз

ЗНАЕШ ЛИ НЕИДЕНТИФИЦИРАНО СЪЗДАНИЕ, ЧЕ СЪВЕТНИКА НА ТВОЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛИЦЕТО КОЛЬО ПАРАМОВ Е БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ТАТОВОТО ДС НОСЕШ ПСЕВДОНИМА "ЯКОВ" Казвам ти го това за да осмислиш кой и как консултира премиера на България по въпроси касаещи нейната икономческа и финансова стабилност. Би ли могъл да обясниш за какво ще бъдат похарчени тези 2,2 млрд. лв. ЗАЕМ , които ще получим от ЕИБ. Мога само да ти кажа, че ще отидат за да подкрепят бюджет 2011, който се очертава да не бъде никак розов. Е РАЗБИРА СЕ 1,2 МЛРД ОТ ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ИЗОБЩО ДА СТИГНАТ ДО НАС , А ЕИБ ПРОСТО ЩЕ ГИ ПРЕХВЪРЛИ ПО СМЕТКАТА НА ЧАСТНИЯ ПРОЕКТ "НАБУКО". На такива малоумници като теб остава правото само да гласуват данъчната тежест, която се поражда от обслужването на заеми подобни на този. Г-н Борисов като един бивш комунист знае, че не е важно кой гласува , а кой брои. Разбираш ли за какво ти пиша бройлер неизлюпен.

тъпи крас, парите от европеиската банка не се дават на правителството а на изпълнителите на проекта след като се види какво е направено. за да вземеш кредит от еиб не е достатъчно да им се усмихнеш а трябва и да ги убедиш че ще се строи нещо което ще е за благото на целия европеиски съюз. приятеля ти станишев беше този които с усмивка само се опитваше да източи пари, в началото узпяваше, но резултата се видя малко по-късно.

Ти какво построй госпдинчо? Защото това което постройха комунистите го продават и разрушават вече 20 години. Останаха училища, болници, административни сгради и някое друго предприятие непродадено.

Тази ЕИБ и директора и Филип Мейщад не са филантропско дружество на благотворители на България които ще ни отпуснат 2,2 млрд. евро. ОТ СТАТИЯТА СЕ ВИЖДА, ЧЕ ЗАЕМА КОЙТО ЩЕ НИ БЪДЕ ОТПУСНАТ Е "с пари НА ЕИБ и може да платим нашия дял в "Набуко" !!!!! НАШИЯ ДЯЛ В ТОЗИ ПРОЕКТ Е 1,2 МЛРД. ЕВРО !!!!! "Когато и останалите страни по проекта станат готови, ние можем чрез банкова гаранция да получим веднага средства от ЕИБ и да си платим нашия дял от около 1,2 млрд. евро" !!!!! ИЗЛИЗА, ЧЕ ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ТОЗИ ПРОЕКТ ОЩЕ НЯМАТ И ХАБЕР ДА ПЛАЩАТ , НО НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГОТОВИ СЪС ЗАГРОБВАЩИЯ ЗАЕМ. Дотогава този заем ще се осчетоводи в Управление Емисионно на БНБ като актив и ще влезе във фискалния резерв на правителството който стигна на 07.01.2011 г януари до санитарния минимум от 4,9 млрд. лв. БЪЛГАРИЯ ПО ПОДОБИЕ НА ГЪРЦИЯ БАВНО И СИГУРНО ЗАПОЧВА ДА СЕ ПЛЪЗГА ПО НАКЛОНА НА НАТРУПВАНЕТО НА ВЪНШЕН ДЪЛГ ЧИЙТО БРУТНА СТОЙНОСТ КЪМ КРАЯ НА ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА ДОСТИГНА АСТОНОМИЧЕСКАТА ЗА РАЗМЕРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СУМА ОТ 37 МЛРД. ЕВРО !!!!

пак се започва тая простотия с магистралите- хората няма какво да ядат, ние се натягаме магистрали д аправим. А да попитам тия които в момента се изграждат, защо по тях не се плаща? Сега и пари от Европа ни дават и пак не плащат- направи си е супер мафиотска структурата на управление на държавата ни- това е. Докато не излезем от този летаргичен сън в който се мъчат да ни поставят нищо хубаво не ни чака!!! Бог Бойко освен да прави търсове за магистрали друго знае ли да прави???? А забравих- някога е бил бияч ама и това не е сигурно, защото сега се движи с такава голяма охрана- големият мъж!!!

През 20-30 -те години на 20 век, по време на кризи и в САЩ и в Германия, се е налагало да да хранят безработните и бедните от обществени кухни. Хората имали усещането за лично достойнство и отказвали да вземат храната безплатно, искали да си я заработват. Наложило се да измислят работа, за момента ненужна, но хората да се хранят, за да не умрат от глад... Една от тези идеи тогава, било строежа на ненужните за момента магистрали, градинки и паркове...

абсолютно вярно, в криза се извършват наи-грандиозните проекти.

Както каза шефът на света, Обамата, ако няма достатъчно ирански, египетски и иракски газ, "ще пълним "Набуко" с руски газ." Честито газова независимост!

Г-н Борисов, защо не кажете че парите ,които идват от европейските институции и сега донякъде се връщат с годишните таски ,които плаща България за членството си в тях. Българи! Безплатен обяд няма -всичко се връща.Доброто се състои в това че ни се дзават готови пари за строителство, а не за това че тези строежи ще станат за сметка на гражданите на ЕС ,или както каза някъде Бойко Борисов,че магистралите ще се построят без да се пипа и една стотинка от бюджета на България.

Тези пари кредит ли ще бъдат, или ще са безвъзмездно финанскиране. Щото май банките дават само кредити. Безвъзмездни са фондовете на ЕС-така ,че тези магистрали да се правят с безвъзмездни евросредства, а не с кредити

европеиската банка е съфинансиране между членовете на европеиския съюз. всяка държава може да кандидатства за пари от банката стига да я убеди че ще се ползват за благото на европеиския съюз. връщат се с лихви които са доста по-ниски от тези на другите световни фондове или частни банкови корпорации.

а еврофондовете не се връщат! Не ни трубват кредити-трябват ни еврофондове! А пари от еврофондовете има-стига да се защити проект. Няма нужда от кредит, дори и да е с 0 процента лихва-после как ще се връщат

А,бе, хора, мислете преди да из......те нещо тук,моля ви! Европейските фондове са безвъзмездни!!!!!! Да те питам, разбирачо - знаеш ли колко е годишната вноска на България за членство в ЕС! Има-няма:700-800 млн. Това да ти прилича на безплатно финансиране???? Айде стига плакали - искате или не искате - то без пари нищо не става!

Набуко за сега е само опера...

Бирен Бойко засега е на тема "Мадам Бътерфлай"

а гЪзопроводът е Накуко))))

Хубавата вест е, че Бирен Бойко заминава за Япония. Лошата вест е, че ще ни го върнат и от там.

напира се да строй ,че ще има яка лапачка!!!колкото и да е тъп си знае интереса ....разБойко

Да, но първо ще мине и ще се "олихви" през СиБанка

Това на запад не го ли следят или само идеалистите го знаят?

Журналисти, защо не пишете във вашите материали кой ще връща парите на ЕИБ. Нима тези пари ,ей така, ни ги подарява банката! Ще си ги върнем с лихвата, за която въобще не става дума. Ние ще ги връщаме, а а ББ само се фука - има парите! Поне бъде по -обективни и честни журналисти.

Ок бе, пич. Живей в сламена колиба, карай каруца и гледай кокошки и овце. За какво са ти магистрали на теб.... Ама за пенсии да има, за инфраструктура няма. А кой инвеститор ще дойде като нямаш инфраструктура не ти дреме нали....да помрънкаме малко и така ! Освен да дойдат масово погребални агенции като вдигнат пенсиите. Ще направят добри пари, пак ще е нещо.

Спокойно и ти няма да имаш магистрали. Ще са с по 20 евро такса+2 метрови огради - за да е по-сигурно и удобно на транзитно пътуващите европейци. За останалите в това Африканско подобие на държава - винетки, данък, такси + налог "излизане на улицата" и "запалване на автомобил".

Много добре казано пич.Проблема е че в тази държава не само правителства, но и поколения трябва да се сменят, за да се промени манталитета на тая "рая" която сме всички!

Не се напъвай да им отговаряш на форумните лайномети! Те още не могат да разберат, че магистралите са афтериите на една държава. Също не могат да разберат, че всеки един зажубен живот по пътищата е загуба за цялата държава! Форумните лайномети са като Пурко от прекрасния български филм : "Господин за един ден" , който си наряза гащите и на децата за да ги продаде за парцали. И те така - дайте ни парите за коледни заплати и пенсии, за да ги опукаме за ядене и пиене, за вносни стоки и така парите да изтекат в канала. Но не и да се дадат за инфраструктура, от която и нашите внуци ще имат полза. Тъжно е, че масата българи е склонна да разсъждава като форумните лайномети - доказателството е масовото теглене на кредити преди години. И сега вият, че трудно се връщали. Така че, не се хаби да им наливаш акъл - насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш!

Абе, пич, кой ти е казал, че чуждите инвеститори не идват в България заради дупките по пътищата и липсата на магистрали?!? Инвеститорите не идват, а други бягат панически от нашата държава заради малоумното, корумпирано, некомпетентно и неефективно управление от правителството на герб. За съжаление това правителство не се различава от предишните и инвеститорите го виждат съвсем ясно.

задай си въпроса защо няма големи заводи при нас. в една турция например няколко известни марки коли имат заводи, това са работни места, производство, данъци и пари за държавата, защото в момента купуваме коли от вън и парите ни изтичат. давам за пример колите но със всичко е така. без добра инфтраструктура никой няма да доиде да инвестира тук. а тук е много по изгодно от всякъде - ниски данъци и евтина работна ръка

Това за географомания ли да го смятаме?:) Иначе си прав за съжаление, макар че инфраструктурата не включва само пътища, а болшинството от изнервения ни народ не го разбира.

Съгласен съм с теб, но има и още една причина за това да се инвестира в Турция - те са 90 милиона пазар и граничи освен с Европа ,и с половината близък изток!