Премиерът към министрите: Стегнете се и режете

"Повече не искам да слушам, съсредоточавате се, режете и действате." Така премиерът Бойко Борисов обобщава дискусията за бюджет 2011.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът към министрите: Стегнете се и режете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РЕЖЕТЕ ЕДИН ХЛЯБ МЕЖДУ 25 БЪЛГАРИ.ТАКА ПРАВЕХА ПАРТИЗАНИТЕ.

Режи от депутатските заплати, от така наречените безотчетни "представителни пари" и от всички други знайни и незнайни възнаграждения на депутатите!!! 2. Накарай държавни служители да си плащат всички осигуровки, както това го прави целия български народ, а не да се вайкаш, че щели да те намразя!!! По-добре те да те намразят, отколкото всички ние!!! Намразим ли те ние, спукана ти е работата, няма да могат да те спасят нито държавните служители, нито циганските гласове!!! 3. Искаме възмездие за всички престъпници ограбили България, така както ОБЕЩА!!!

Иначе 50 млн. повече за МВР,е немам думи.

Ясно е откъде трябва да се реже - драстично намаляване на парите за отбрана като процент от БВП (бедна България има един от най-високите проценти в ЕС) - никакви задокеански мисии, никакви покупки на ново оръжие (и то втора ръка) - държавниците ни трябва да имат смелостта да обяснят на съюзниците ни, че за момента тази страна не може да си позволи подобни луксове. Ще има средства и за здравеопазаване, и за образование, и за наука, и за култура. Но вместо това правителството лакейски се кани да увеличи броя на наемниците ни в Афганистан. И всички - ГЕРБ, СДС-ДСБ, АТАКА, БСП, ДПС , Президент - си траят по въпроса! Позор, разноцветни продажници!

когато някой иска да се реже,започва от обкръжението си,но това да са действително действия а не само прах в очите на данъкоплатците,защото от една година се правят реформи за намаляване на разходите,а те растат,борисов на тая система намаляваме разходите,увеличете бюрата трябва да се сложи край,примери за тази практика много,особено в разните агенции към министерствата,така че министри които не контролират растежа в стуктурата си е време да се запознаят и с бюрата по труда.

Започва прожекцията на втора част от филма: ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ НАРОДА. Главните герои лицата Борисов и Дянков след като окрадоха парите на НЗОИ и НОИ са решили да доликвидират всичко което все още диша. ПРОБЛЕМА НА ПОЖАРНИКАРЯ Е, ЧЕ ТОЙ ДОРИ И НЕ ОСЪЗНАВА КАК СЕ ПРЕВРЪЩА В ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА НА ТЕЗИ КОИТО УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ. Борисов, за твое сведение големие проблем на България не е Дянков а лицето ИСКРОВ, което управлява не само резервите на правителството ти , но и тези на НОИ и НЗОК. Как да каже на хората Управителя на БНБ Искров, че от близо 12 млр. евро активи 8 млрд.са инвестирани в токсични доларови деривати, които не се търгуват на борсите!!!! За да се възтанови баланса на активите на Управление емисионно на БНБ са необходими жертви. ТИ БОРИСОВ ИЗБРА ЗА ЖЕРТВА БЕДНИЯ НАРОД , А НЕ ЗАБОГАТЕЛИТЕ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН, КОИТО ОБЕЩА ДА ВКАРАШ В ЗАТВОРА. Къде са осъдените политици, къде са окрадените пари бе г-н премиер. НЯМА ГИ !!! БОРИСОВ, превърна се в част от това което мразехме и ненавиждахме. Жалко за теб. ЗАГУБИ ВСИЧКО КОЕТО ТИ БЕ ДАДЕНО. ЗАГУБИ ДОВЕРИЕТО БОРИСОВ. ТИ ВЕЧЕ СИ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП.

" че резервите са в сивия сектор."той сивия сектор вие го правите със тия данъци,такси,глоби...айде че взех да се нервя!

Тези са пълни дебили :) Износа е безценно нещо, и ДДС за него не се плаща от държавата, а се връща!

editors

Не бих използвала израза "дебили". Вярно е, че има зависимост от между модела на растеж (дали идва от износ или от свръхпотребление, както беше преди кризата) и дефицита. За страни като България, които имат отворена икономика и разчитат предимно на косвени данъци, това е важно. Но не трябва да се абсолютизира, защото, да, ръстът означава и по-високи доходи, по-малко (надяваме се) социални помощи и т.н. Друг е въпросът как е обяснено.

Аз гласувах за ГЕРБ , но колкото и да ме неприятно ще ги зарежа и в удобен случай ще протестирам срещу тях. Цяла България и цял свят разбра , че Дянков е некадърен крадец само ББ не ще да повярва. Найденов усвоява добре европари ББ му се кара !!! И това ако не е малоумие ....

бойко закрий няколко министрества и остави няколко министъра да отговарят и затях то от вежди пък ще имаш само ядове

СТЕГНЕТЕ КОЛАНИТЕ! СТЕГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ И ОПЪНЕТЕ ЖАРТЕРИТЕ!

Всички усилия на Бойко Борисов отиват за да се спасят печалбите на богаташите,като него и да се реанимира гниещият капитализъм. Агонията им продължава!

Ех боко, Боко е дно е искаш, друго е да знаеш, трето е да го можеш, друго е да го паправиш пък и да се получи. Управленски опит.... организаторски качества..... проницателност... стил и метод на работа... Това не са пожарникарски мурафети и глупави приказки. С една дума не ставаш.

Освен да отрежат клона на който съ кацнали и гордо съ пулат или нещо важно от анатомията си /за мъжките министъри, а женските са късметлии защото го нямат/ не виждъм къкво друго имат интересно за рязане.

боико...маи това ти е последният мандат...????

БОЙКО КАТО ЛИКВИДИРАШ ДЪРЖАВАТА, ДА ТЕ ВИДЯ БАНКЯ ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАШ?!?!?! ВЧЕРА СЪКРАТИХА НАЙ ДОБРАТА НИ СЛУЖИТЕЛКА В МОЯТО ФИЛМА, ЗАЩОТОО ТАКА СТЕ СВИЛИ ИКОНОМИКАТА НИ, ЧЕ НЯМА ПАРИ! СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ!

Глупостта не е оправдание. Незнанието не е извинение. Гласувал си, виновен си, и ние идваме за теб!

Аре, гледай си работата, бе! Още малко и народен съд по комунистически ще спретнеш! Какво, ще избиеш хората, които са гласували за ГЕРБ ли? Ти си истински комунист, бе! ВСЕКИ ИМА НЕПРИКОСНОВЕНО ПРАВО ДА ГЛАСУВА ЗА КОГОТО ПОИСКА, ясно ли ти е? Каквото и да дойде, вашето вече свърши! Ще заплашва той, по комунистически.........заради вас сме на това дередже! Не пиша от България, така че имам много добра база за сравнение!

30 милиона глоби за неокосена тревна площ, И чакат 20 години да си ги приберат? Това не го вярвам.

Как "НИЕ ПЛАЩАМЕ ДДС"?! Казва се възстановяване. То вече е платено. Тия или са марсианци, или са ужасни манипуратори.

Режете но от кое това е въпроса - ще отрежете ли високите печалби на газовите монополисти и всичко свързано с парното , ще отрежете ли пари за новият "Лувър" , ще отрежете ли и така високите депутатски заплати / на фона на миниманлата заплата от 240 лева и не само на минималната заплата / , ще отрежете ли лобизма , ще отрежете ли смешните оправдателни присъди в правосъдната сиситема , ще отрежете ли свръх високите печалби на банките . Или просто ще режете от мизерния живот на обикновенните хора до кокал за да ги боли повече и все повече да се проклинат , че са се родили тук

"ако се произвежда за вътрешния пазар те плащат на държавата 20 % ДДС, ако изнасят навън ние им плащаме 20 % ДДС" ТОЯ ГО ИГРАЕ - "ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ"!!!!! ДЯНКОООВ, НИЕ! ТИ ПЛАЩАМЕ!!!

той друго не знае а и не може

МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ: То е за похвала, господин премиер, парите са усвоени. БОЙКО БОРИСОВ: Щом е дефицит, за мен не е добро. Борисов, ние българските граждани се интересуваме от това да имаме работа и пари за семействата си. Държавните мъже работят за да са добре фирмите и хората, а не обратно. Много си се объркал, че цялата държава и половината ти министри ще се стискаме да сте си добре със Дянков. Тоя филм няма да го гледаме още три години. Ще те изритаме от там, ако продължаваш така скоро.

Евала,те това е "гений",само с една дума управлява цяла държава:"режете".

След като прочетох какво са си говорили ми стана ясно защо сме на това дередже. Премиера хал хабер си няма от икономика. Симеон Дянков пък не харесва износа защото се възстановява ДДС ?!? Щом и Цв. Цветанов не е съгласен със тезата за износа и е прав че се намалява безработицата, смятайте колко е зле Дянков.

просто дянков и борисов са уникално невежи и което е по лошото ръководят финансите като вицепремиер и премиер. от това по зле не може да има, да казват на черното бяло. щом те не плащали ддс, значи "ние" сме им плащали, баси колко е тъп тоя. усвояването пък било дефицит щото не било съгласувано с дянков. Ами то само по тая стенограма трябва да бъдат осъдени като вредители по некомпетентност.

Дали наистина е толкова зле Дянков или просто изпълнява нарежданията на господарите си от Световната банка да скапе всичко в Бг, за да сме принудени да опрем до заем от СБ? Този измекярин трябва час по скоро да се върне там откъдето се пръкна, защото финансовата му политика вече даде първите си плодове с източване на Здравната каса и последвалия хаос в здравеопазването. Дянков, с какви пари строиш магистралите - с НАШИТЕ от НОИ и НЗОК, нали?!

Наистина никакъв капацитет, износя създава работни места в България, регулира в положителен смисъл текущата сметка, а това е много важно, но за хора, които разбират, да не е като вътрешното потребление, което носи ддс, но правителството да се постарае да направи така, че да повиши потреблението и то на български стоки не на внос.

Това нещо е като кратунковците по Гогол. Е па утре пак ще се съберем. Такава простотия ли е на върха на държавата !!!

Ама нали се сещаш кои са си продали душите за пари и ще горят в огъня дето не угасва:)

Денят си личеше от сутринта, но никой не вярваше. На никой не му се искаше да вярва. Жалко, че този народ може до Луканов, Виденов, Беров, Костов, "царя", Станишев и Банкя. Любопитен съм, кой ли ще е следващия му "водач"? До къде може да стигне един народ?

Боже като чета как си приказват и страх ме хваща. Нито дума за увеличаване на приходите (стимулиране на някаква икономическа дейност) а само рязане. Предполагам че ББ може да ореже разходите си за хеликоптера който го разкарва когато поритва футбол тук там. Тази стенограма показва пълната безпомощност на ГЕРБ

Този човек е сериозно изплашен от разходи. От него не чакайте добро управление. Да идва края на мандата или на заслужен отдих! Уморен и изхабен е!

Не да режат, трябва да събират!Разходите не са проблем! Проблем е, че няма приходи! ББ приспа икономиката! Кара го само на полицейщина!

Изказванията на СД и на това заседание са АБСОЛЮТНО некомпетентни, а по отношение на корпоративния данък и ДДС - направо смехотворни...

забавно четиво!!висок стил,елегантен!!

Данъчните закони - без дискусия ?!? Това, което засяга ВСЕКИ ЕДИН български гражданин, НЕ СЕ обсъжда ! Отново ГЕРБ доказват, че живеят и изповядват една друга отминала епоха - тъмна, цензурна, императивна и неясна. После защо държавата не вървяла - къде останаха изявленията на БББ за дискусионност, публичност, коректност, яснота и пр? На този МС, щом данъчните закони не са приоритет, жална ни майка. А после постъпленията от данъци били малки, секторите загивали - ами, ще загиват, защото такива, недискусионни условия им поставят.

Икономията е майка на мизерията. Няма нужда от икономии, а от удачно и успешно разходване на средствата с които се разполага. За това е необходим ум и прозорливост. Лошото е, че това не се учи, а е Природна даденост/дарба/. ЕЕЕЕх, Господа управляващи, кога ще ви светне, че ум и образование са две различни неща, от които първото е определящо за всеки успех.

БОГ да пази премиера на Република България- Бойко Борисов, бъди жив и здрав.

Защо пускате този спам във всяка по-важна за дискутиране тема?

Кое е твоето отечество,бе? Страната Герберия или Бойколанд ли?Ако не си съвсем голям идиот,да не знаеш нищо ,освен това изречение,което го пишеш във всички теми,щеше да разбереш,че отечеството не е само територия или правителство,а НАРОДЪТ на страната.А тези,дето ги благославяш унищожават този народ.А може и ти да си от тях, като гледам колко си прост.

...тамън вчера помислихме, че хапчетата са ти подействали, като написа "БОГ да пази отечеството ОТ Б.Б.", пък то... Я си вземи дозата и се кротни в ъгъла...

Прав сте, господин Борисов, трябва да се реже, но не мислите ли, че това прозрение Ви дойде малко късно-а 14 месеца защо стояхте? Правихте се на велик, откривахте сфетофари и кръстовища, ходихте на футболни срещи в Англия и Испания, играехте футбол и тенис! Това може да си го позволи оня, с когото си мислихте, че сте еднакви(Барак Обама), но не и Вие, Премиер на най-бедната страна в Европа! Сега вече разбрахте, че само с празни приказки,"Станишев е виновен" и натискане копчетата на телефона не става! Вчера Нинова от БСП Ви разказа играта с факти в НС и за първи път Ви видях да замълчите! Не се правете на ощипана госпожица и сърдито дете-не Ви отива на длъжността, даже наглия Гоце Ви го каза, а се залавяйте за работа, а ако толкова можете, както Вие сам казвате-отивайте си, ще съмне без Вас и гербаджиите Ви, все ще се намерят достойни българи да помогнат на народа си!

Харесвам вашето писание.Трябва да се подкрепим и да покажем ,че сме деца на опълченците от Шипка.Стига сме си унижавали и мачкали и сегашните управници !

Точно така!

Предпочитам да чета коментарите на родолюбците вместо тъпотиите на териката от банкя. Лошото е че него го интерисува мнението на шефа на ЦРУ а не мнението на родолюбците

македоня харчи повече за култура?!?! ок, аиде някои да ми каже за какво има театри по селата, които всяка година са на загуба? бабави пена е умряла да ходи на театро...да ги затварят селските театри и опери, да вкарат парите за реклама и оборудване в малкото културни институции, които имат някаква публика, и те така...аз още не мога на разбера рашидов какво прави там..арееее *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тя баба ти Пена и на компютър не пише,да спрат и нета,а?Щом тя ти е критерия,явно си по-прост и от нея. И кое наричаш села-градове като Пловдив,Русе,Бургас,Варна,Стара Загора,Велико Търново,които са били ГРАДОВЕ по времето,когато София е била едно прашно, просто, шопско село?

Ей, селски тиквеник, София е древна Улпия Сердика и е наистина най - старият град в региона, като център на Балканския полуостров е бил и втори по значимост след Константинопол.

Ами ако престанат да плащат заплати на депутатите и министрите ще се спестят доста пари от бюджета. Ако резнат помощите на мангалите сумата ще нарастне значително. А ако резнат представителните на политиците ще е направо яко съкращение на харчове, особено, ако колите на парламента и кабинета се продадат и политиквениците започнат да пътуват с градския транспорт и без охрана.

Добавете още държавните служители сами да си плащат осигуровките,да няма 13 заплата,на военните ,които и без това все са ни в повече ,защото май администрацията им е повече от войниците да се намалят 20-те заплати при пенсиониране, защото те по никакъв начин не са участвали в натрупването им,а МВР да си намали заложенит в бюджета 250 млн за борба с безредиците.Нали това правителство се радва на народната любов.Защо тогава предвижда толкова средства да се брани от тази народна любов.

Имаше един финансов м-р-Александров,който казваше:В случай на нужда, ще дам на военните голям бюджет. Ако те са възпитавани да бъдат патриоти,нека да се откажат от част от привилегиите си в тези тежки времена.

Ами да почват да режат! - МНО, МВР, "мисии" в чужбина, агенции, субсидии за партийните котерии, коли, шИфИори, секртарки...Бая има за рязане!!!!

Интерестно ми е до кога ще се преценява кое мнение да се побликува и кое НЕ г-н операторе!? Няма ли свобода на словото и неможели човек да си каже мнението каквото и да е !?

Имам едно предложение към ББ. Да разпусне държавата за 3 месеца и всички да излезем в неплатен отпуск.