Започна строителството на последната част от АМ ”Марица”

Първа копка на Лот 1 от автомагистрала "Марица" направиха край Чирпан премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Обратно в новината

Коментари - Започна строителството на последната част от АМ ”Марица” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хе хе апнаха пийнаха на поляната в събота и сега айде пак на форумите...

Това не е последната отсечка на "Марица" Къде оставихте ДимитровградХарманли? И какво се пънете с тези първи копки като първият километър от това направлениеОризовоДимитровград/ е направен още преди 12 години?Защо Плевналиев не мине с Тир,А не с въртолет по направлението Сивеоновград_Гълъбово да види как цели тирове се крият из дупките на този така наречен "международен коридор".Съжалявам ги шофьорите по това трасе.

Важното е хорицата които са далече от това да вярват, пък то изобщо може да няма и един метър направен. Ленти трябва да се режат, да кажат леле колко много правят.... Смешници абсолютни.

Премиера Бойко Борисов направи символична първа копка на участък от магистрала "Марица": Димитровград - Харманли Другари, излагате се - не четете новини или се надявате другите да не четат?

За две години върнахте живота и икономиката с 20 години, за това ще си идете много скоро, а пътища можем и без вас да си строим.

видяхме колко построихте с батко и братко... не, благодаря

Е, хайде ти кажи колко е построено в предишното правителство? Не знаеш... Само папагалски да повтаряме "мъдростите" на другаря Бойко, друго не ни трябва. При Станишев са построени 150 км магистрали и още четири пъти по толкова регионални пътища. А сега освен голямата дандания по прочутите магистрали прави ли се? Само по тях ли пътуваме?

Калитко, след като в най-близко бъдеще твоята любима партия си отиде завинаги и безвъзвратно - ти какво ще правиш? Ще се присламчиш към следващата партия-майка, взела властта ли? Де жа вю! Но пасаран, изкукуригал овчар!

Нещо не ви ли се вижда странно поведението на премиера? Само шум и голи закани. Не свърши нито една работа която обеща и за която беше избран. Първо някоя изцепка ( Лукоил, Масларова, къщите на незаконно забогателите и т.н. и т.н.) после притихване и всичко по старо. Нещо ситуацията ми прилича на тази с Царя-да отвлече вниманието и недоволството от предишните, а като отплата да си получи имотите. В сегашния случай да си получи далаверата от магистралите. Основната роля която му е отредена от кукловодите е на професионален откривач (резач на ленти). Иначе пълен въздух!

Нещо много се разбързаха комсолоците и комунистите от герб, усещат че дебелия иде и гледат да забършат каквото могат още, че после се почва, провеки, ама не от наши хора, ревизии, разследвания за злоупотреби, обвинения, абе не си е работа.

Хубаво е, че се строи, но не е лошо да се казва и какво се строи. Не ББ да приказва, че е построил магистралите, а да уточни, че доизгражда същите. Защото от всяка магистрала, с изключение на Хемус, са останали къде 100 и .., къде 31 и.. км. Смятам, че така е по коректно.

При толкова пустеещи села и плодородна земя, пари се дават за магистрали по които е забранено да се движат селскостопански машини (трактори), а само мерцедеси с които министрите отиват на почивка на морето (като-чели са се изморили от нещо).Политика за възраждане на селското стопанство и инвестиции в тази насока само, могат да допринесат за повишаване на покупателната способност на населението и по-успешен бизнес .

Аз пък смятам, че "модела" е напълно сбъркан, а даже вреден за разпадналата се българска икономика. Вместо да се стимулират отрасли производство и т.н. целия оскъден ресурс се блъска в няколко километра магистрали и то по най-балъшкия начин.

какви са тези темпове на строителство 25 месеца за 31 километра? Такова нещо и в Тимбукту не може да се види. Миналата година бях през септември месец в Турция на екскурзия като отивах видях строеж на магистрала на връщане за една седмица само хората бяха направили поне 5 километра от нея. Я приказливеца Премиер да каже каква му е далаверата от това бавно строителство!

Ти пък защо се върна, ами не си стоя в Турция?!

Какво се прави и колко струва ще се разбере при следващото правителство. Досега тия смешници само харчат готови пари събирани от предишните лоши. Но когато трябва сами да докарват приходи никакви ги няма. Справка- състоянието на тазгодишния бюджет.

Тия си възродиха бригадирското движение, Дружиния Борисов с комсомослия Плевнелиев преливат ли преливат, ще изпълнят петилетката за две години. Хвала на тези видни другари активисти.

Имали били правилен модел, абе какъв модел имате бе другари комунисти, просто харчите едни пари без никой да ви е позволил, както правеха бащите ви, докъто не е падлало мандалото. Само не разправяйте колко сте добрички, защото не сте.

Който не му аресват магистралите да оди на село да копа с мотиката и да си кара каруцата.

Абе тоя Плевнелиев, май дъската му съвсем се разхлопа с тия сателити, няма ли да си разкара незаконата вила от Черноморец като е толкова честен, там нарушава барем четри закона.

Освен вилата и пътя е незаконен.

Тия буренясали магистрали са си едни траспорни коридори, които нито нещо ще развият, нито някого ще обогатят, освен властта. Погледнете фирмента демография, няма кой да произвежда, младите хора изчезват, възрастните стават повече, населението се топи. В икономическите анализи сме определени като неперспективни и. Е затова ще ги съдят поколенията после. Дай на някой власт и му гледай сеира.

А какво променят БСП-то с насраните пенсионери? Поне с бурените могат да си забършат насраните задници. А който не желае магистрали никой никого не е накарал насила да кара по магистралите. За електората на бСП и селските пътища са им много.

Аре стига с твоите насрани коментари, бе малоумник! И вие, редактори от дира - какво спите, бе? За какво ви плащат?

И за всичко това е виновен ББ, който е на власт от 2 години или БСП които са на власт 3 пъти за последните 20?

не знам кой е по-прост - плевнелиев или шефа му? щял да проверява плажовете със сателит - май по-скоро ще ги проверява по факсовете от кораба-майка... тоя пън има ли представа колко струва сателитно наблюдение в реално време, и изобщо дали някой ще му го предложи?

Аз пък знам кои са най-прости. Доносникът на ДС, агент Гоце е прост, Станишката е по-прост, но може би най-прост се очертава техният "сив кардинал" - доц. д-р Тракторов. Неук и прост. Възпитаник на селското помашко училище, лауреат на средно милиционерско училище, и на Рабфак. Три в едно - невероятно добра комбинация. Прост, ама върти на пръста си цялото висше ръководство ан бСП-то.

И Боко, и Боко върти бе, нещастник! Та тоя чак сън не го лови! А уж не му пукаше от нищо. Ама ти постоянно чупиш тъпометъра в тоя форум. Как въобще се понасяш? На крилете на въздухарския си мозък, нали?

Видях, че Бойко Борисов открива пак участък от магистралата и се хвали , че има пари за строителство. До тук добре, но я елате да видите дали наистина има пари? Пълна заблуда. Лично аз работя на магистралата и все още не съм си получил заплатата за м. ДЕКЕМВРИ 2010 г., а да не говорим за останалите заплати за тази година. Все още ходя на работа с единствената надежда да си получа заработеното и поради обясними причини не желая да си съобщя името. Освен за заплати - пари няма и за резервни части и материали.Ако има пари за двата лот-а ще е добре но магистралата ще завърши до Харманли , защото за другия ЛОТ няма и ще се влачи строителството му още дълги години. Ако все пак някой не вярва за това , което пиша - нека дойде при строителите на участъка от Любимец до Капитан Андреево и ще се убеди сам.

Ти заплатата не си я търси от правителството, а от изпълнителя на проекта! Държавата дава пари на изпълнителя, за да завърши даден проект, а той дали си плаща на работниците си е друга ТЕМА. В случая говориш не по темата.

ХА-ХА-ХА!!! "Ти заплатата си я търси от изпълнителя". А бе, ахмак (без извинение), ти въобще имаш ли си представа кога за последно изпълнителите са получили пари от възложителя? Май наистина си мнооого заблуден от твоя премиер и въобще, ама съвсем въобще не си в темата!!! Писна ми от кретени!!!

Магистралата обслужва братска Турция,но за нея настоява братска Америка,която пък е най-добрият приятел на братска Турция.Може би за това искаме да рушим паметници?

Като я построите накрая, ще улесните само турците и никой друг - точно за 2 часа ще са в София по суша.

бати тъпото копеуе, не е истина просто. Заслужавате в прщери да живеете, говеда тъпи, и по ливади с коне и каруци да се движите. Смахнати колкото щеш по таз изстрадана земя...

тея "стратегии" са от 50-60 години на миналият век... вече не ни минават. 1. ако се наложи тунела при Ихтиман ще го взривят и тогава им пожелавам успех на турските танкове по баирите. 2. авиацията ще стигне за 1 час. 3. ракетите ще стигнат за 20-30 минути....

Магистрала "Марица" обслужва най-вече турския автотрафик. Но щом европейците са толкова кухи, нека плащат. Пък ще е и по-лесно и бърза по нея да се придвижат турските танкове след време....

еи много кухи лейки има тук нали си плащат винетка бре

нямам търпение да се вурна от цанада да покарам малко по тия магистрали дето всеки ден четем за тях по 20 пъти ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на копането

Я обадете колко хиляди лева ще се дадат за правенето на тия снимки и клипчета ?

Луд умора няма! Утре го каня на откриване на селският нужник на двора ми!

"селския" се пише, пълния член си го заври знаеш къде...

Тоя дебелокож пръч си прави паметник на наш гроб.Беж от това прокълнато място и никога назад.

Лискай Бойко, лискай! Такава вода подля на народа, че се лизгаме по пропастите на здравеопазването и съдебната система, като Ствийски по завойте на морето. Не знам кой ще доживее да се вози по калпавите ти магистрали???

Не бери грижа - ще има кой да се вози, а ако не се строяха парите гаранция нямаше да отидат за здравеопазване а щяха да се опапкат както винаги е било в последните 20 години.

Ти пък защо се ядосваш - каруци не пускат по магистралите, тъй че нищо не рискуваш ти лично!

Какво е "завойте"????