Борисов: Пазарът регулира цените, а не токът

По време на посещение в Сливен Борисов коментира предстоящата предизборна кампания, както и променените цени на тока и актуалната политическата обстановка.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Пазарът регулира цените, а не токът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дочакахме Борисов да нарече себе си "ПАЗАР".

симо

А американците КОЙ,КОЙ,КОЙ ги регулира????? А ,да ,те са ,,търговска тайна,, СТО,ТТИП,НАТО,АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ,СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ.

Пазарът или братя мангасарян дето се връзват на "интернета" и не плащат нищо?

ЗАЩО ГАРАНТИРАТЕ ТОГАВА ВИСОКИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ НА "МАРИЦИТЕ"1,3,А НЕ ГИ ОСТАВИТЕ НА УРЕГУЛИРАНЕТО НА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП???????????КАТО РАЗСТРЕЛВАШ РОДНАТА ИНДУСТРИЯ,МЕДАЛ ЛИ ЧАКАЩ????????

ХА, ХА, ХА! Ама то в БГ имало пазар, това ВИЦ на ДЕНЯ ли е БОКО?!

Боко е прав амерканските ТЕЦ-ове Марица-1 и 3 както и ЕРП-тата са си напазарували депутати,министри и членовете на КВЕР и определят цените на тока,сиреч пазара определя цените.

ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА СЕ ВДИГНАТ И МОСКВА ПАК ЗАСТАНЕ ЗАД НЕГО :)

Я боко-тъпото да направи киловат часа 1000 лв (като подпише още два-три НЕПАЗАРНИ договора с американски "инвеститори"), пък да видим как пазарът определял всичко ...

Я пак това за "пазара"? А цените, които плащаме на американските тецове и те ли са пазарни? Или има значение кой "пазар" е имал предвид автора... Или под пазарни да разбираме, че американците са напазарували когото трябва (правилните хора)? И после ни сочат с пръст за корупция...?

ами това е цената САЩ да ни обявят за пазарна икономика:)

Абе Тиква, ами пусни ги тогава тези мръсници на свободния пазар! Защо им давате преференциални цени? Защо им плащате енергия, която дори не сме ползвали? Какво общо има дотирането на "американските Марици" със свободния пазар? Ти май нямаш и понятие какво е това свободен пазар и че държавата трябва да се намесва и регулира цени само когато полза от това имат гражданите на България, а на само шепа олигарси! Нищо че те ти плащат и ти наливат пари в смешната ти партийка!

Борисов: Пазарът регулира цените, а не токът+ един влак чиновници...

За съжаление цената на електро енергията не се определя от търсенето. А от неприсъщите разходи.

При високи разходи, високи цени. Значи правилно го е казал приятеля на Мишо бирата.

ББ е бос!

и ГОЛ!

Сега да го изправя премиерът наш и политическите папагали пред дъската и да ги накарам да ми начератят графиката на търсенето и предлагането на енергия и да ги накарам да ми начетаят конкретно как влияят всичките НЕпазарни фактори върху цената. Ах как ще се червят и излагат, милите празнодумковци с по 3 магистратури и докторски степени.

За нас скъп ток и рестрикции за бизнеса, а за 6 пъти по-богатия съсед? "Най-бедната страна в ЕС - България, с доходи в пъти по-ниски от тези в съседна Гърция е готова да предостави хуманитарна помощ, дори това да означава орязване на социалните плащания за собственото й бедно население, заяви премиерът Борисов" - Информацията е на Бмумбърг. Разбрахте ли сега защо им е по-скъп ток, защо са им заеми и защо последните не могат да бъдат инвестирани за стимулиране на икономиката ни? Никой няма да ви остави да се замогнете и да излезете от тинята, ако не поискате своето и ако търпите, каквото и да правят с вас.

На кое викаш "ляво", премиере? Вие всичките от "ляво и дясно" сте едни диви комундета и мутро-ченгета.

В съвременния свят не пазара регулира цените, а цените регулират пазара.

За сведение на народа - Бойко ръси простотии. Пазара се регулира от свръх печалбите на няколко души/депутати/ на които плащаме данък обществено задължение. Това са фотовлотаиците, ветрогенераторите и черните "американски" тецове на една известна лаборатория в Драгалевци

На този лицемер има ли още някой да му вярва!?! Пазарът регулира цените, но елемент в разходите е енергията, в този смисъл цените при равни други условия зависят и от цената на тока!

Че той графика не е виждал през живота си? От къде да знае че кривата на търсенето и предлагането ще се тнаслира на горе според процента на повишение на енергията, пък пазара нека си определя пак цената.

Като знам, че икономическите познания на "нашийо вожд, слънце , учител" се простират само до счетоводното : "имам да взимам, имат да ми дават" ... ми е яко чудно за к'ви пазари , к'ви регулации, к'ви 5 (мил.) лева ми ги разправя.. просто не мога да му вдена ?!?! Кажете ми тъп ли съм или и вие се чувствате тъй ? :)

Ох, Боже, как се регулира стойността на цената на подложката за печелене на търга за отсечките, освен необходимостта за гербераската принадлежност????

Ами хайде пазара да почне и да регулира изкупните цени на тока от Мариците и от зелените зентрали на твоята приятелка и Ивчо шефа на президента

Просташко-мутренско мислене и изказ. Простаците (мнозинство от народа) си избраха себеподобен.

Тази СЛАДКА ПЕМБЯНА ПРАСКОВКА от снимката и лекции по икономика ли започна да чете... Американците от Дивия запад са имали поговорка точно за такива случаи "Пикае ти върху ботушите и ти разправя, че вали..." Пазарът в БГ-то се свежда до двукамарното му управление - Горната камара на Мафията извън Правителството и Парламента и Долната камара на Правителствата и Парламента.

Борисов повтаря като папагал, каквото са написали пиарите му. Обаче са забравили да му кажат, че с български заплати пазарът е 0 (нула). Така че за каква регулация говорим?!

Вече няма нужда да ходим на цирк, този разиграван от политиците ни е достатъчен!

Няма опозиция. Всички сте на една хранилка. Гадни изедници!Дано да ви приседне!

Всичко това са глупости, с които се отвлеча вниманието на хората от истинските проблеми. Лява, дясно, център, десноцентристка и лемоцентристка. Да му се замае на човек главата от партиини посоки. В България, почти всички политици са от една партия. Партията на лъжците и крадците. Коя партия, която е била да сега на власт не е лъгала и крала? Окаяното положение на народа не го ли доказва това? То е просто смешно- тия търгаши от Позитано да бъдат лева партия. Начело с тотално компроментираният Станишев. Като как виждате Миков, като евентуален премиер? Смешна работа. Има една по свестна партия и политик, които бодяха като трън в очите всички останали политици. Която винаги отрано биеше налбат, когато над България се появи опастност. Но няма кой да чуе това. И за това всички бяха против нея. АТАКА ,единствената партия, която не купува гласове, не раздава държавни постове, не предава интересите на държавата. Това е единствената истинска алтернатива. В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА САМО ДВЕ ПАРТИИ. ЕДНАТА Е НА ТИЯ, КОИТО Я ОБИЧАТ И НЕ Я ПРЕДАВАТ И КРАДАТ. А ДРУГАТА НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. Приятен ден.

Поткрепям становището за Атака, но трябва много ясно и открито да излизат и да обясняват и повтарят че получат ли политическата подкрепа от народа да съставят правителство, то Волен Сидеров като премиер на България трябва да събере най-големите експерти като министри и само да ги направлява политически.Мисля че повече от 68% от гласоподавателите вече избират Атака.резултатите се манипулират.

Колкото Жорж Ганчев стана премиер,толкоз ще станат Капута и Сидераста!Народа не е прост ,вижда кой става и кой и за чеп за зеле не става!

Чугун, наври си БРИКС отзад.

Питайте го този треторазряден премиер за ключовото геополитическо значение на новата банка за развитие БРИКС. Тези простите работи може всеки с осми клас и трудов стаж като охранител със същия успех да ги обяснява и повтаря.

Санким знаеш какво е 'геополитическо' та си взел да ръсиш мозък, дето не ти е работа!

Пояснявам да не си мислите че има нужда от тази банка като финансов инструмент за инвестиции в изоставащите страни и за развитие, а поскоро тя ще натиска политически главорезите и унищожителите на популацията с новоизмислената демокрация и тяхната световна по евтина система от банки каквито не е имало и при робовладелството.Демокрацията е по-евтина от робовладелството затова е измислена.

Ама много сте ми интересни, когато на бялото казвате черно, и то по теми, за които има точни цифри. Та за БРИКС. Ключово геополитическо значение! Ще подпомага проекти в Русия, Индия, Китай, Африка. Това е почти целия свят. Като чуе човек нещата дотук, си казва - това трябва да е институция с огромен капитал. И ТИ ДА ВИДИШ - КАПИТАЛЪТ НА БРИКС ИМА НЯМА 100 МИЛИАРДА. Смях. Пари за семки! За огромните страни, за които е предназначен е нищо, кръгла нула! За сравнение - капиталите на другите финансови институции е от порядъка на трилиони долари или евро. (един трилион се равнява на хиляда милиарда - за сравнение). Този капитал не може да оправи една прашинка като Гърция, ако се наложи. Та така. Интернет е ужасно нещо, нали? Няма как да се скрие истината. Човек може да провери всичко с две натискания на клавиатурата. Стига да иска...

Как хората ще плащат по-малко?! Цената на Енерго-про се повишава! Трябва да си много нагъл за да кажеш такова нещо!

ГЕРБ и преди и сега управлява с БСП.Доказателства са 150 депутати с енергийни мошности и Масларката.Не са вкарали нито един в затвора.Всичко това многократно се обяснява и доказва на населението от ПП Атака, но май най-накрая всички го разбраха и проумняха какво става в държавата.ББ е проект на БСП - ДС.

Оглупяването продължава толкова систематично, че вече не прави впечатление. Ще устискаме още 2-3 години, как няма да устискаме. После какво? Нови избори със стари муцуни? Още колко ще стискаме?

Докато на Бъзлуджа почнат да ритат камбаната не по двама, а по 200 000!

30% от пенсионерите гласуваха за ГЕРБ. И те измират.

Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя. Това прави демокрацията по-силна" - Евреите го подготвят идеологически спрямо своите банкови нужди.Процесът може да се нарече"да си отгледаш национален предател от малък".

НЕ ЗНАМ ЗА ЯВОТО , АМА НА БОЦИ МУТРАТА МУ КРОЯТ КОСТЮМ НЕГОВИТЕ ОРТАЦИ ОТ БОСТАНА .... ПАСИ , МИХАЙЛОВА РАДАН И ПРЪМОВИЦА - 2 ЕВРЕЙСКИ ВАЛЕТА, 1 ЕВРЕЙСКА ДАМА И 1 ЧЕРВЕНА СНАХА:)

Вчера Цецо се пенеше че никой от ГЕРБ не бил за Мая пък сега Тиквон май друго говори

Айде другари червени тролове, мина ви храмовия празник, стига сте еякулирали, прибирайте се по дупките си, откъдето сте изпълзяли...

Проблемът е, че за предизборна пропаганда и в опозиция, левите стават прекалено 'леви'. Обаче когато влезат в управлението се превръщат в диви капиталисти

ЗНАЧИ В ЛЯВО Е ДОБРЕ ДА ИМА ОПОЗИЦИЯ А В ДЯСНО АКО СЕ СМЯТАТЕ ЗА ДЯСНО СЛЕД КАТО ЗНАЕМ ЧЕ ОТ ГЕРБ 80% СА БИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ЧЕ И ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ ИИИИ КОГАТО БЯХТЕ В ОПОЗИЦИЯ НЕ ВЛИЗАХТЕ В ПАРЛАМЕНТА ЗАЩО????

Добре е да се научат и левите и десните да пишат на български, да спазват правописа и препинателните знаци. А, и най-вече да не пишат с главни букви, особено, когато не знаят какво да напишат и изберат най-тъпата опорна точка!

Гоги, хубаво е като критикуваш, да погледнеш първо себе си.В поста ти има минимум 5 грешки. Ти ли ще говориш за правопис и пунктуация???

Поне като на Тато да му пишат изказванията на Портиера на хотел Плиска. Завалията, едно изречение не може да свърже в смисъл.

Аз съм на батерии.Тока не ме плаши!

От известно време Боко се е оплел като пиле в кълчища. Приказките му са несвързани и от ден на ден брътви все по-големи безсмислици. Гаче е изпаднал в състояние на безизходност и безпомощност.

Ами то положението в енергетиката е без изход. Има 2 американски ТЕЦ-а + ВЕИ-та, които формират 91% от енергията с договори, които не могат да се пипнат. И сега се иска от останалите 9% да се извадят 3 милиарда лева печалба. Е няма как да стане!!!!

Добре че е пазара, че ако чакаме някой да регулира цените ще си чакаме.

Уважаеми варненци, в навечерието на отпускарския месец август, по всички медии Ви заблуждаваха, че увеличението на електроенергията от 1.08.2015г. е само 1%. Ако си направите труда и отворите интернет страницата на КЕВР, ще се запознаете с РЕШЕНИЕ Ц-27 на КЕВР от 31.07.2015 г. На стр.85 от това решение е публикувана таблицата с новите цени за потребителите на ел.енергия, които ползват услугите на ЕНЕРГО-ПРО.

Направих няколко елементарни сметки и се оказва, че: - Дневна тарифа стара цена: 0.18256 лв., нова цена: 0.19305 лв. т.е. повишение 5.75% - Нощна тарифа стара цена: 0.10100 лв., нова цена: 0.1106 лв. т.е. повишение 9.5% Цените са без ДДС. Толкова ли не се намери един, единствен журналист, който да провери документално как стои въпроса с повишението на цените на ел. енергията за клиентите на ЕНЕРГО-ПРО? Или е спусната депеша отгоре, да не се разгласява лошата новина?

Те се чудят как да замажат истината, на тролове са платили да разпространяват шеметни капели, как повишението е само и единствено за Домусчиев, ти искаш някой да седне да разкрива истината пред обществото? Няма медии, има пропагандни отдели на различните парии и икономически кръгове, човек. каквото сами разберете, това е.

И кой да ви плаща загубите при преноса? Може би монтанчани или врачани, на които единствената далавера е, че са близо до Козлодуй и при тях загубите при преноса са по малки. Комунистите сте безподобна измет.

А да си чул, че в Североизточна България вече няма генериращи мощности? И, че енергията докато стигне от Козлодуй и Марица Изток до Варна има загуби при преноса? Защо всички комунисти сте невежа измет и разбирате само от кражби на кашкавал?

А, ти да си чул, че НЕК и чстни фирми, изнасят електроенергия на по- ниски цени, отколкото се продава на българските потребители???

Ето за кого ще е увеличението на тока: България увеличи цената на енергията за малките и средни фирми. Толкова за опорната точка, че промяната била насочена срещу "олигарсите". Бедняка ще плаща, а най-добре да фалира, че да не се пречка на олигархията.

Повишено търсене има във всички сфери. И тъй като България е във валутен борд и левът е вързан за еврото повишението на цените и пълзящата инфлация се дължат само и единствено на повишената покупателна способност и на повишеното търсене.

Запознай се подробно с данните за депозитите на БНБ от 23-и този месец, които съм ти постнал. Нали ни проглуши ушите с тъпите депозити? Загуби ли интерес към тях?

Направили сме добър модел и поне хората няма да плащат в момента, каза той и допълни, че за бизнеса сега влизали милиарди по оперативните програми. ====================== в кой точно

Всичко е OK, обаче няма разумно обяснение за европейските цени ( и по- високи!) и заплати 5( пет) пъти по- ниски от европейските. Т.е. има обяснение - простотията и алчноста на българските политици и "бизнесмени".

Многократно по-ниски доходи, изравнени цени, ниско качество на стоките и услугите , висока безработица, високи лихви, свит бизнес, как това е равно на благоденствие и стабилност? За смях станаха нашите с тия заявления.

Ниското качество на стоките и услугите е в резултат на ниското качество на матрияла, който ги произвежда. Тези, които произвеждат качествени стоки и услуги в България имат прилични доходи и са заможни. Останалите са безполезна и бедна измет. Спор няма.

Цяла Европа говори за криза, стагнация при доходите и прочее, само най-бедната и смешна страна се перчи с някакво благоденствие. Как да не ви вземат за мезе чужденците? Хората вече си мислят че тук живеят някакви малоумници.

България съвсем не е най-бедната страна. Това са митове и легенди. Колко германци са с по два апартамента и три къщи на село? Знаеш ли? А колко германци са с по три коли? Знаеш ли? В България това е масово. А колко германски пенсионери могат да изхвърлят 35 000лв. през терасата ей така? Знаеш ли? Колко германци си позволяват да висят по цял ден и цяла нощ по кафенетата и кварталните кръчми? Елементарни въпроси с елемнтарен отговор.

Митове и легенди са твоите измишльотини. Някаква простонародно-кръчмарска логика. Щом толкова много те вълнува точно въпроса за притежаваното недвижимо имущество и за тава ще взема да ти цопна точна статистика, че да мирясаш. 2-3 къщи в кои села? Тия обезлюдените, дето един германец може да си купи 20 без да си пипне спестяванията ли?