Коментари - Шенген се отдалечава. Борисов: Една партия разиграва ЕС | dnes.dir.bg
назад

Шенген се отдалечава. Борисов: Една партия разиграва ЕС

През септември Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи отново ще разгледа въпроса за разширяването на Шенген с България и Румъния. Това решение е било взето на Европейския съвет в Брюксел, съобщиха участници в заседанието, продължило до 1 ч. тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Шенген се отдалечава. Борисов: Една партия разиграва ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Холанците му казват ясно, че представлява мафия прегърната с организираната престъпности не желаят такава страна ,управлявана и бълваща мафия да бъде в Шенген, защото ще изнесе лесно мафията си в други страни, а той нашият баба си пее и бае -"партията му били виновна"? ! Смях в залата!

Нашите управляващи пердета май ще ме надминат с подобни изказвания. Още ли не им е ясно, че в Европа не минават толкова корумпирани политици? И правилите подобни корумпирани и силови избори, като последните? Какво ли трябва още да изтърпим докато изборите ги натика в ъгъла на техния учител по корупция Иван Костов. При когото България бе откровено разграбена...

Оценявам високо позицията на Хонландия.Държавата ,чийто народ е един от елитните в света.Това са хора с висок интелект и принципи.Ако те казват ,че не сме за шенген,значи е така и вместо да се мусим да се запретнем и да си вземем изпита с шестица.

Например-циганите да се образоват!!!

Даваш съответното количество евро и си в Шенген. На това холандците му казват корупция. Залавяш нарушител на Шенгенските норми, съда го пуска срещу съответното количество евро. На това холандците му казват правосъдие и вътрешни работи. Е Бойко да има да каже нещо?

Всички от ес се радват и подкрепят холандия в разрушаването на доверието.Не отиват на добре нещата.

Тиквата забрави, че и Финландия бе против членството на България в Шенген! България ще си стои в това положение защото мутрата участва в контрабандата и я покровителства! Бойко създаде държава за алкохолната, банковата, туристическата и амфетната мафии! Така ще е докато мутри управляват държавата!

борисов може да си демонстрира простотията в тунис и да му ръкопляскат но не и пред холандците нормално е за класически обльо

Сигурен съм, че сега Марк Рюте следи сагата със бонусите на държавните служители, цъка с език и се чуди дали да не изчака да види резултата и тогава да вземе решение за Шенген...

Точно това гледа, да. С малко прекъсване за сънчо и сериала.

Изумен съм колко невежи субекти си чешат езиците (пръстите) тук! Не ни искали,зашото сме били такива и такива...! ГЛУПОСТИ ОТ 1001 НОЩ ! Имам чувството,че над 99% от пишещите въобще си нямат и понятие какво представлява Шенгенското Споразумение. Запомнете,че в случая не става въпрос това какви сме ние българите,а става дума за ОХРАНА НА ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ. Целта не е да се предпазят хората от нахлуване на българи(защото и сега си отиваме свободно,без да сме в Шенген,(разликата би била практически никаква).А целта е да се охраняват надеждно границите,от Румъния се иска да пази границата си с Молдова и Украйна,а от нас - с Турция. Това е. Другите ни "не европейски" съседи са Македония и Сърбия,но те вече са допуснати безвизово да влизат в Шенгенското пространство,така че за нас остава единствено Турция (и разбира се,морската граница,същото важи и за Румъния). Не ставайте смешни!

Всеки що-годе грамотен и информиран човек го знае това. Но виж колко от другите има - и броят расте...

То да ти кажа корупцията и престъпността в България имат пряко влияние върху охраната на външните граници на ЕС. Една страна с ширеща се престъпност, корупция и нелегален трафик някак няма как ефективно да охранява външните граници на ЕС.... и си минават свободно нелегални стоки и хора, стига да се плати достатъчно за това на нашата мафия, а държавата никаква я няма...

А бе мухльо,я по -напред се научи да пишеш на този труден език,а след това критикувай по-образованите от тебе!

Боко по-добре да се постарае да озаапти незаконния трафик, организираната престъпност и корупцията, иначе не в само в Шенген няма да ни пускат, ами и от ЕС може да ни изгонят. И нека го направи не толкова за да угоди на ЕС, ами за да угоди на българите, които искат да живеят в нормална страна. Много е удобно да се прехвърля вината за неуспехите ти на друг.....

да не би италия, португалия и испания да отговарят на критериите?да не говорим и за самата холандия която се разклати икомически и търси принчина за това в чуженците които живеят там....а този е поддържан от вилдерс, за това играе по неговата свирка, защото на следващтите избори ще му трябват гласовете от пвв

Като спрете да биете ,уволнявате по политически причини и да печелите избори с измами и пари откраднати от хората, може и да помислят в Европа по въпроса- т.е. махайте се бързоооо. Мутрите не са добре приети в цивилизованите държави.

Да бе да - затова всички видни например руски мафиоти си имат имоти в Лондон и никой не ги закача - много са си добре приети стига да си плащат...

Трябва да е ясно - Холандия говори от името на Европа и то е : НЯМА ШЕНГЕН С ПОЖАРНИКАРЯ И ЦВЪ-ЦВЪ.

На Борисов кой ли не му пречеше в България и не го саботираше? Сега вече и с Европа се оправдава. Представям си какво ще каже преди изборите: Не можахме да изпълним обещанията си заради другите партии, които ни пречеха. Не можахме да вкараме страната в Шенген, защото европейските партии не ни разбираха.

прави са холандците- ние сме дарява на мафята, какви граници , какво правосадие.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЕДНА ТИКВА РАЗИГРАВА ЦЯЛ НАРОД

Бе на кяр е боко тиквата! Ако ни приемат, ще му се вдигне самочувствието и ще го снимат по телевизията. Ако не ни приемат, пак ще го снимат по телевизията, а и няма да избягат през отворената граница неговите избиратели с каруците.

Ти смаза ли каруцата? За всеки случай...

Голяма част от пишещите тук хабер си нямат какво е правосъдието в Холандия и идеализират нещата. БГ изобщо не е най- корумпирана и администрацията ни е средно европейска. Но трябва малко да излезем от пропагандата и да мислим с главите.

При всички положения трябва да се борим с корупцията.

а така обясни ни на нас простите и на простите европейци за кво става въпрос за шеф на парламентарна група с касови бележки от сенчести фирми за полицески чиновник с имоти за милиони дето давал консултации по юридически въпроси след като е ОЧЕВАДНО че няма елементарна правна култура ДООООООООООООООБРЕ

Ами бойко защо не видиш че и у нас една партия подлизурковци и лицемери разиграва българския народ вече 3-та година ами пак си седнал да обвиняваш другите..

Борисов това да не ти е Б-я, че да си разиграваш коня както ти скимне, пък и да си сменяш мнението по пет пъти на ден и да правиш луди всички около тебе.

Постоянно обикалям с автомобил из Европа и не съм забелязъл това,че Бг не е в Шенген,да ми е било някога някакъв проблем! Така че,във или извън Шенген -това Е ВСЕ ЕДНО. За нас. Но не е все едно за милионите нелегални неевропейци подвизаващи се в Шенгенското пространство,които поради липса на документи,засега не могат да дойдат у нас,а след като влезем..предвиждам първи да са албанците от Гърция,следват всякакви екзотични субекти...! Според мен би било ГЛУПАВО ДА ПОДПИШЕМ ШЕНГЕНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ. Иначе и Великобритания,Ирландия биха го посписали...!

А, бре, Рюте,вземи и възложи на сътрудниците си да направят кратък списък на това,което не сме изпълнили,че да ни отвориш очите и на нас простите балканци-па тъй ще знаем и защо да искаме оставки и т.н.А ти...като латерна си не ви щем и не ви щем,ама ти да не си мислиш па ,че ние тебе те искаме...

не са наясно,че крадците са изритани в България преди две години и половина!Наистина е така-те са свикнали да виждат начело на държавата ни само крадливи комунисти,посткомунисти-социалисти и не могат да проумеят с тъпите си мозъци,че в БГ нещата са радикално променени!Давай Бойко,промени засрания от комунягите имидж на България,бог да те благослови!Знаем,че не ти е лесно,но както каза един от големите европейци :гърбът ти е широк!А лаят на комунистите,скоро ще го удавим!

споко лизач тея в холандия са много наясно както и тея в в ес по-наясно от колкото ти си и всички сме наясно че сме по милост в ес и че сме достатъчно тъпи да не се възползваме от възможностите! пф

Все още НЕ СМЕ за Шенген!! Не ни вярват!! Грешката, която допуснаха с приемането ни в ЕС и с надеждата, че ще оправим корупция, правосъдие и т.н. НЯМА ДА ДОПУСНАТ ПАК!! Каква полза, че имаш хубав дом, приемаш гости, но оставяш входната врата отворена, за да може поръчаните от теб бандити да ограбят безпроблемно гостите ти!!

ОК, аз не разбиам, защо трябва да влизаме в Шенген, ние просто трябва да се правим, че искаме да сме вътре за пред хората. Така сме много по-добре защитени от всякакви навлеци, а пък дори и за руските туристи е по-лесно да извадят българска виза, отколкото шенгенска...

нешо друго искат от нас ,,холандските евреи,, но не го казват направо!!!да видим до края на годината дали сте има нидерландя??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хахахах герб ли :))))))))))))))))))) не че ви верват в европата ама нали са ви избрали - кво да се прави

До колкото разбирам,искат всичко откраднато от политиците да бъде върнато иначе,уволнение.

То и у нас една партия разиграва всички ни...

Един глупак разиграва още по глупава "нация". НЕ СМЕ ГОТОВИ ЗА ШЕНГЕН. КОРУПЦИЯТА РАСТЕ.

Холандия е права, цялата е почерняла как да не се плаши от още почерняване.

Тооо, цяла Европа е почерняла! И почернява не от 2 години, не от 22 години, а от 2 века насам. И ще продължава да почернява, независимо от корупцията, правосъдието и граничния контрол в България, независимо дали сме в Шенген. В случая, става въпрос за политическо лоби.

Те тези дето си правиха тънките сметки добре си ги направиха и доста откраднаха. Ти тях не ги мисли. Ама сега ние всички ще плащаме техните сметки

Колкото и обидно да ми е, знаем всичко, че наистина не сме готови за Шенген, хората са постигнали нещо и не искат да го загубят, корупцията е от най-ниско до най-високо ниво, правдата зависи от количеството на платените пари, затова няма да ни приемат, защото и в Общината ни са технически обезпечени, но печели, който си е платил, независимо от Закона, независимо, че си прав ходиш по съдилищата печелиш делото, и на следващия месец ти се предлага пак същото, отново в съда и така, докато си изхарчиш парите по адвокати, печели, който си е платил..........

Приемам, че не е съзнателно, но никът се повтаря с този на "избирател" (нерегистриран) от 02.03.2012 10:27. Случва се с нерегистрираните. :) Аз предполагам, че нашите проблеми с корупцията, съдебната система и граничния контрол са последна грижа на бюрократите в Брюксел. Щом изберем желания от тях човек да ни управлява, на мига ще станем готови за Шенген, в комплект с всичките ни неразрешени вътрешни и социални проблеми.

Лесно им е на холандците- дойде кризата и се хванаха за расизма. Че и народа си карат да доносничи за източноевропейците. А иначе били против корупцията, че и червените фенери и дрогата... Двоен стандарт и цинизъм. Няма да е лошо да се обидиним по тази тема и да не се атакува правителството понеже е тъпо като позиция.

липсва политически подход. след като положението е прецедентно се действа по прецедентен начин. при положение ,че бг точно сега рязко заяви дата за напускането на ес без оглед на ес-позиция по въпроса, нещата ще бъдат погледнати от съвсем друга светлина и само за да се спаси имиджа на еврото ще има клякане до припадък. причината е на лице и това трябва да се експлоатира максимално в полза на бг.

+1

браво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами ще им доставяме наркотици с тирове,не с мулета.под вещото ръководство на боко маисъла,защото тои вече е маисъл,не тиква.

Холандците са прави за корупцията,и г-н Цветанов не е прав за Съдебната система, защото не работи добре.Заради това крадливо племе/ прабългарите /, което на кон и с меч си взима всичко,китайците са построили част от великата китайска стена - цитат.А иначе границите си пазиме добре.

Границите си пазиме добре. Шенген не е само КПП-та на ЦвЦв. Там са и митниците. Докато има голяма контрабанда на кап. Андреево и правителството не е направило трета година да я намали - ще има доводи на който си пожелае да ни спъва. Нейните пари са в основата на корупцията.

Този Боко си мисли, че тук като му минават номерата и вечно някой му е виновен и така ще стане и в Европа. Време е да се махаш от нашата политика, защото вече сме под нулата. Това правителство е много по-зле от тройна коалиция, Царя, Костов взети заедно. Държи се на една договорка с Доган и неговата медийна група, която ден и нощ промива мозъците на простите хорица. Вече всички средно интелегентни хора мислят за емиграция.

То нашто пак акъл дава, за него си няма, а големите и успелите и тях иска да командва!

е подминат от ГЕРБ-партията на честните и неподкупните!Европа грее от радост,че не ни управляват комунистите!

Че всичко е политика на интереси,то е ясно. Който издържи!Не ставайте наивни да вярвате,че видите ли някой наистина бил загрижен за това каква била нашата вътрешна работа.Всичко е ЛОБИЗЪМ и ИНТЕРЕСИ.! Разсмивате ме тук като чета,че било заради ниските ни пенсии,или заради корумпирани съдии и т.н. АМИ ВСИЧКО ТОВА КАКВО ОБЩО ИМА СЪС ШЕНГЕН? Знаете ли какво представлява шенгенското споразумение изобщо? Иначе,на мен в Бг никога не са ми чупили стъклото на колата за да откраднат,а в Западна Европа точно 2 пъти се случи...!

Не си убедителен ,ОПИТАЙ ПАК!

е това ще са твоите приятелчета роми с български паспорти.

Абсолютно вярно! Бюрократите в ЕС изхождат от собствените си интереси. Заблуда е, че те съвпадат с българските! Във всяка държава, може да бъде посочен някакъв вътрешен проблем, който да бъде използван, за да се поставят (чрез "демократични" избори) удобни и послушни хора в управлението. Без това да има нещо общо с решаването на същия този вътрешен проблем!

А за какво е нужно да сме в Шенген? Сигурно ще е по-удобно (и сега в Европа се пътува свободно), но какви са разходите, които трябва да плащаме? Защо Великобритания и Ирландия не искат да са в Шенген?

Отказът на Европа да ни приеме Пълноценно при себе си, е Показателно ,че Не Вярват на ГЕРБ !!! Дали в Шенген или не не е така важно .

Червените предатели са готови да ръкопляскат на всеки който е против правителството на БГ защото те самите нищо не могат и само плюят по народа си-ПРЕСТЪПНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ-ВЪН ОТ СТРАНАТА НИ!!!!!

Уважаеми г-н Председател на ГЕРБ, пожелавам Ви и Вашата партия да достигне статуса и силата, на тази "мижава" холандска партия!

Замисъла е - САМИ да се самоорганизираме с румънци, гърци, унгарци .... и всички, които са по на изток в ОТДЕЛНА СИСТЕМА от тази на Шенген. Тенденциите към разделение и към обединение са с РАВНА вероятност.

На този Рюте просто са му дали думата да казва позицията на останалите от ЕС. Демек лошото ченге. От една страна другите казват много сте добри и ставате за шенген пък на виж тези холандци не ви щат.

Европейския съюз е доволен от ставащото у нас,което е видно от подкрепата по пътя ни към Шенген,а това,че една дребна националистическа партийка,в една от малките европейски страни ни прави сечено е въпрос на време!

с този стандарт и полицеищина ,дано никога не ни приемат в шенген.ние сме като зараза,като раково образувание.още не са ни приели и боко маисъла започна да им заповядва да си намалят пенсиите и заплатите на нивото на българските.не си мислете че това е като изпитите в българия-че изпит се дава,не се взема.така е с шенген те ще ни приемат(не когато ние искаме а когато ние сме готови) а не ние ще влезем когато ние си искаме.

Не сме за Шенген ББ? На границите ни работят митничари и гран полицай,който са толкова подкупни и елементарни, със основно образовение,прости нямат елементартна култура и са 3 -то поколение митничари по семейни начала-връзкари ??Те ЛИ ще са лицето на BG пред шенген?Никой не знае,че границите ни са разграден двор и който си поиска си минава тразит-крадени коли,деца и кво ли не друго,в БРЮКСЕЛ МАЙ ПО ДОБРЕ ЗНАЯТ КАКВО СТАВА? ББ ДА НЕ СЕ ПРАВИ,ЧЕ НЕ ЗНАЕ КАКВО СТАВА???

Браво на Холандия единствената дьржава която по този начин ни прави добро като не замазва, а назовава положението такова каквото е както и така сьщо Г-Н ДЕИВИД КАМЕРЬН/един мнооого умен мьж/ Аплодираите ги!

червените фенери,за наркотичните кафенета и за цялата тази боза от ниската земя

Какво искаше да кажеш, че нещо не стана ясно?

Боже мой, повечето, които си дават мнението тук или са непълнолетни дрисльовци или хора пред прага на малоумието. Няма да се оправим скоро с такъв народ като вас.

Вярно е че съдебната ни система е в много лошо състояние и даже мнозинството от българите нямат доверие в нея. Корупцията тук е масово явление, но я има и в Холандия макар и в по модерна форма. Щом покриваме всички технически критерии, холандците трябва да обяснят и аргументират своята позиция! Освен това холандския премиер е длъжен да даде обяснение за расисткия сайт на коалиционните си партньори...

Ще ти го даде и то лично на теб,разбира се.След което ще дойде американският президент и ще ти даде обяснение защо бият нег-ите. Ти или не си живял в България в последните 22 години или си безнадеждно и шеметно глупав.