Борисов: Докладите от Брюксел ни трябват за натиск върху съда

Премиерът на Белгия Ив Льотерм заяви, че страната ни е отбелязала напредък в изпълнението на критериите за присъединяването ни към Шенгенското пространство.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Докладите от Брюксел ни трябват за натиск върху съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"натиск върху съда" - Ужас! Поредната простотия на мутро-премиера, непознаващ и незачитащ закони и разделение на властите. Властимащите от ГЕРБ трябва бъде пометени от народа на Република България преди да е станало прекалено късно!!!

От всяко нещо гледа да изкара основа за натиск. Освен от натиск върху някого ББ разбира ли от друго???

Браво на модераторите - само какви коментари сте избрали.Ако така се опитвате да дадете насока за участие, не се вижда особено голям успех.Едни и същи втръснали и незнайно от какво мотивирани,така наречени участници във форума,се упражняват без спиране в безсмислено подреждане на думи.Със съзнанието,че казват нещо важно,а всъщност това е поредната гнусна глупост.Като на ,,Избрани,,,единият съветва премиера да чете конституцията,другия говори за неговата оставка.От височината на собствения си анонимен Олимп.А реалността е съвсем друга,показват го рейтингите,показват го резултатите от проведените избори,показва го настроението на хората.Но това не са няколкото словоблудстващи субекта от този форум.

Битката с мафията е неравна и много трудна. Знаете какво стана в Италия в началото на 80-те, когато италиянската държава поде битка с мафията - имаше убити полицаи и прокурори дръзнали да се опълчат на Коза ностра. Дано не стане така и у нас, но тази битка в никакъв случай няма да е лесна за ББ и ЦЦ. Червената мафия е в България не от 20, а от 60 години, и на всеки който се опита да се бори с нея ще му бъде ужасно трудно.

Да битката особено с предишни авери е много трудна защото ти знаят далаверите. Нерзкритите поръчкови убийства по времето на ББ на негови противници за какво говори. Сегашните действия без събрани доказателства за какво ти говори? Новата полицейска структура за какво ти говори? Няма нищо общо с деиствителността за която пишеш и искаш да изкараш ББ и ЦЦ светци защото голяма част от народа още не е изпаднал в деменция. Вълка козината си мени но не и нрава.

Тук верно е пълно с червени мекерета (а вероятно и с фесове от ДПС). Но Бойко Борисов знае, че народът е с него, защото за последните 20 години той е единственият премиер, който се опитва да въдвори някакъв ред и справедливост в тази държава. Независимо какъв е, пожарникар или полицай, човекът е заложил живота си за тази кауза (Цветан Цветанов също) и жалко, че такива помияри като вас драскачите по форумите не осъзнавате, че той го прави за България, за вас и вашите деца. Смотаняци!

Бог да пази Бойко Борисов - спасителят на България.

Червената агитка от Карлуково пак се е активизирала.

Боко Тиквата иска мониторинговия доклад за съдебната система, за да го използва точно и само за политически натиск върху съдебната система - защото и до сега в съда не се рашават делата както лично той иска - а именно - разчистване на конкуренцията за след като вече няма да е министър председател на РБ.

боико-бои

Бойко прочети я тая Конституция, бе мама му стара, толкова е кратичка. Там е написано, че не трябва да се упражнява натиск върху съдебната система. И не ти прави чест като премиер на България да дрънкаш такива глупости. Те съдиите не си вършат работата точно, защото такива като тебе минаващи и заминаващи управници правят чадър на престъпниците. Как върви борбата с контрабандистите на цигари между другото, така се борите с нея, че няма ъгъл, на който да не се продават сръбски цигари.

Б РЪММ, съдебната система за да работи трябва да се деполитизира, т.е да се извади от политическа шапка. А това трябва да се започне от Конституцията. Сега в ръководството и са повечето членове на БСП, СДС и НДСВ- старата коалиция. Борисов и Попова вместо да направят някаква крачка в тази насока и направя съдебната система независима и деполитизирана за да заработи, те се стремят да вкарат своя хора във ВСС от задната врата чрез обвинения с някакъв лобист, да махнат едните и да седнат на тяхната място техни хора. Европейците едва ли знаят тези подробности пък и не се интересуват ,за това ББ си говори сам хвалебствия яза себе си. Но на които западноевропейци кажеш тези факти за нашата съдебна система ще се изсмее, защото при тях разделението на съдебната система от политическата власт е приложено преди 200 години и се знае и от децата. Но вината не е само в ББ, вината е в цялото олигархично партийно войнство в НС- всички са като него, произлезли от една партия БКПБСП

клиниката ,май е изпуснала част от клиентите си.Един твърди ,че е полицай , а той пожарникар.Физкултурник твърди ,че е министър,друг твърди ,че е еврокомисар и се е самонаправил..Моля прибирайте се за вечеря мили другарчета.

така е колега,здравната реформа не прощава....

Като бивш офицер от флота съм чел доктрината за нац. сигурност. Та точно там е записано, че след приемането ни в НАТО, България не разчита на армията си за защита на границите си и нац. сигурност. Колкото и страно да звучи е точно така. Страната ни разчита на пакта за защита на гореспоменатите. Задачите на армията са да участва в мисии зад граница редом с другите държави от пакта. За незапознати в чата е ок да не знаят, но ББ е недупостимо да не знае и да се изказва сякаш полицията има някакво касателство.

Благодаря за информацията по отношение на доктрината...човек не може да е в час с всичко! Между другото - къде си служил, че може да се знаем?

Към настоящия момент ББ може едниствено и задължително да дава гаранции само като премиер, а след мандата - като.....пожарникар, ама нали трябва да е весело, нека да е весело, но пък не знаем имаме ли премиер и като какъв се определя самият той...., нали преди време от Брюксел беше обявил че "нямаме президент", което е равно на преврат, защото президентът е избран от народа и не само жив, но и в добро здраве и не се знае кой и как е посъветвал ББ да обяви този преврат по този начин, ама нека пък най-сетне да седна и да прочете нещичко най-сетне...

Ква полиция те носи все още на крилата си, бе Борисов?Нали вече си премиер, бре.Нито си полицай, нито доктор, нито даскал, нито инжинерин, та лично да си в състояние да гарантираш нещо из некоя своя професионална област, ами си си само един изпълнителен кадър - главен администратор и каквото ти определи парламента по закон, това и ще ИЗПЪЛНЯВАШ без да преиначаваш. Ако се приеме закон да се пазят границите ни с мажоретки, ти имаш правото само да осигуряваш прякото изпълнение на закона, нямаш дори право да ги заменяш с гвардейци или други въоръжени хора.Ако се приеме закон границите ни да се пазят с лазерни автоматични прихващачи, с тва ще се пазят. Какво всъщност и на какво основание ще гарантираш , твоя милост? И как процедурно ще се изпълни?Ще се разпоредиш еднолично да командироват моменталически всички полицаи на кордон по границата ли, що ли друго ? Премиерът не е върховен главнокомандващ, такъв е президентът, а пък границите се пазят от армията. Полицията е само за КПП-тата. Бива ли такваз плоска излагация, бе Бойко? Ама,ха!

Не би билоп зле премирът на една страна, било то България, да се понаучи да чете между редовете!

Първо е трябвало да се научи изобщо да чете, а после да се опита да чете между редовете. Нали само "Винету" е прочел?

През 1987 имахме граница - сега.... не ми се говори! А бат' Бойко е полицай колкото лука в шкафа! Кажи си "Аз съм мафиот и мафията ще пази границата!" па барем някой ше ти поверва!

Борисов ти не си полицай,но ако се изживяваш като такъв,първо вземи и гарантирай хляба и работата на хората.Полицаите ти са мързеливи търтей начело с теб!Ти унищожи армията и флота,сега гарантираш....въшливо псе!!!

Тоя инфантилен тип бб не се е разделил с детската си мечта да бъде милиционер,и сега все още се изживява като полицай.Не си полицай бе,не си вербувал агенти нямаш разработки,не си правил оперативни комбинации,не си виждал жив айдук,освен в огледалото си.

Учил съм, че непристъпността на границата се гарантира от АРМИЯТА, не от полицаите! А с тази наша сегашна армия - по добре да мълчим по темата! Взе да ми омръзва от простотии....

Ами в нормалните държави е така!

Учил си по комунистически време, когато имаше Варшавски договор и противопоставяне между различните пактове. Тогава живеехме като в кафез и наистина, армията пазеше границите ... с автомати, кучета и БТР-и, а на граничарите даваха по 10 дни домашен отпуск за застрелян нарушител... който в повечето случаи се опитваше ДА ИЗЛЕЗЕ, отколкото да влезе в страната. В момента това не се налага, защото всички живеем в Европа и малко хора искат ДА ИЗЛЯЗАТ нелегално - първо, защото навън (извън Европа) не е толкова хубаво и после, защото дори и да ти харесва, не е никакъв проблем да си излезеш през парадния вход. А там пази ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ - за хора внасящи и изнасящи разни работи, които не би трябвало да бъдат внасяни, или изнасяни. А иначе, функцията на армията е да пази СУВЕРИНИТЕТА на държавата, което не е едно и също с границите и.

Ако премиерът си позволява да прави изказвания като полицай това е скандално и съвсем ни вкарва в списъка на полицейските държави. Но в това може би няма нищо учудващо след като шефът на полицаите и на МВР - Цветан Цветанов си позволява да коментира съдебната власт. С 2 думи всеки си говори нещо и никой не се интересува от мнението на останалите! Ако това обаче се случи в цивилизована страна и премиерът каже, че мисли като ченге - това е повод за оставки!!! Господа управляващи, не всички гласоподаватели са овце и се страхуват от ченгета. На всичко отгоре те смятат да бъдат активни гласоподаватели в най-скоро време. Така че мислете му!

Той никога не е бил полицай. Главния секретар на МВР е само методически ръководител без реална власт. Той никога не е бил в редиците на полицията , тя е починена пряко на министъра.

стари партии , със старото мислене на тоталитарната държава, произлезли от БКП/БСП. За това статуквото установено през прехода народът ни нарича ПОСТТОТАЛИТАРНО.

Вината не е само в полицейското на премиера. Вината е в цялото статукво, която сме вкарали в НС- все стари партии , със старото мислене на тоталитарната държава, произлезли от БКП/БСП. За това статуквото установено през прехода народът ни нарича ПОСТТОТАЛИТАРНО.

...мислето му вие, господа крадци нагли, недосегаеми (независими) съдии прукорори и депуатати, като дойдат избори,,,народа пак ще избере Бойко

Какво може да гарантира ББ? Според мен, нищо! За една година и четери месеца на ден си променяше мнението по 3 пъти, той е толкова непостоянен и неадекватен, че би било смешно, ако не е толкова тъжно! Едно е гарантирано и сигурно, колкото повече са във властта крадливите му и некадърни гербаджии, толкова по-зле ще става живота в БГ!

Гаранция "Франция" -"Америка" плаща? -има такъв един израз у нас отдавна

никога не сме могли да застити границите си и сега не мозем застото няма с кво *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какав полицай си ти Бойко Борисов?? ти не си полицай, а пожарникар.

Явно има пред вид, че нашите граници са много по-благонадеждни от много от шенгенските граници в ЕС от противопожарна гледна точка. Смееш ли да му противоречиш?

Политическият климат в ЕС се определя от Франция. Благодарение на Франция България и Румъния влязоха в ЕС без много-много да са го заслужили. Сега Франция не ни иска в Шенген и с основание. Там трябва да насочим дипломатическите усилия, а не да обикаляме по Бенелюкса и други малки държави.

Явно са забравили за непрежалимия крал Бодуен Фландърски и кулата на Царевец в Търново. Браво все пак! Това се казва толерантност и мъжество! Рицарят си остава рицар, казакът - казак.

Какъв "крал Бодуен Фландърски" бълнуваш, драги? Я попрочети малко история преди да почнеш да ръсиш глупости по форумите. Ако те мързи да разлистиш учебника по история, иди в Wikipedia и прочети статията за Балдуин, граф Фландърски, император Константинополски от 1204 г. А колкото до мнението на Белгийския премиер...е, човека казва "може би, ама надали", само че завоалирано в дипломатическа дъвка. Но май нашето момче още не може да схване какво е това "дипломатически" език и как може да излъжеш така, че събеседникът ти да вземе думите ти за чиста монета. Същото рече и г-жа Меркел преди два месеца, но нашия боец така и не я разбра.