Трайков и Рашидов пред 3 комисии заради АСТА

Депутатите отхвърлиха предложения в парламента да бъдат изслушани икономическият министър Трайчо Трайков и премиерът Бойко Борисов за споразумението АСТА за авторските права в интернет. Трайков и министърът на културата Вежди Рашидов пък ще бъдат изслушани в три комисии.

Обратно в новината

Коментари - Трайков и Рашидов пред 3 комисии заради АСТА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма страшно Трайков и сие група американски дупеоблизвачи. Идват нови избори и както е тръгнало кликата на ГЕРБ ще получи хикс срещу своето име в бюлетината със същото симпатично мастило. То каквото почукало това и повикало, не можеш да се ебаваш с народа, да го наричаш куче и кофти електорат и да очакваш той да продължи да те носи на ръце. Просто няма как да стане.

Урааа, вече ще си купуваме празни дискове срещу лична карта, а ако не дай си боже тръгнеш да си купуваш DVD записвачка ще се водиш на отчет в районното. Утре очаквам да почнат да спират за проверка всеки, тръгнал по улицата със слушалки в ушите:))))

Каква опозиция имаме в НС, какви 5 лева ? Така самообразовалата се опозиция си гледа пъпа. т е собствените интереси, но не и интересите на гражданското общество . Тя се страхува само за своята политическа неприкосновеност. Законът няма да може да се приложи както трябва в България ,защото не сме правова държава, върховенството на закона не работи, законът не се спазва и управляващия мафиотки клан ще се опита да използва закона за да нанася удари на политическите си противници от другите мафиотски кланове или на хората вън от БГ Парламент, които са 100% противници на мафията в него. Така самонареклата се "синьо- червена опозиция" в НС единствено надига опозиционен глас, когато се страхува за собствената си политическа неприкосновеност или са направени опити да и приберат крадените от всички нас имоти и пари,понеже знае добре, че у нас няма правова държава. Но само си гледа и гали пъпа, през време на своите управления и седене в НС не е направила нито един опит за реформи в създаване на правова държава, нито да спомене наличието на управляваща финансовата олигархия в България сега - поставила истински окови на народа ни. Несъмнено е едно-така самонареклата се "опозиция" представлява обща мафия с управляващите и никой не вярва на нейните синьо-червени сълзи. Йордан Николов

Ако приемат този абсурден закон ,какви ще бъдат последствията,кой и колко ще спечелят и колко ще изгубят?!?някой пробвал ли се е да е направи едно просто проучване!?.Не знам колко човека или фирми в България или Европа sа засегнати и са понесли загуби от незаконното теглене на музика,програми или филми ,но нека бъдем реалисти ако няма download, на кому е нужен 1,2... или повече ТВ HARD DRIVE,празни ДВД ,СД или blu ray disc по 25gb,кому е нужен мощен компютър,или да плаща за супер бърз интернет,кому е нужна CD,DVD или blu ray ЗАПИСВАЧКИ,лаптопи...КОй ще дава пари за това???Ако приемат този закон,цялата тази индустрия ще се срине,продажбите гарантирано ще умрат,фалитите на интернернет проваидери,магазини за компютри и технологий,цели фабрики за производството на компютарни части са НЕИЗБЕЖНИ,може да говорим че МИЛИОНИ ХОРА ЩЕ ИЗГУБЯТ РАБОТАТА СИ...ТОВА Е АБСУРДЕН И ЖЕСТОК ЗАКОН...в Германия например бяха стигнали до извода че ч подобре да сложат допълнителен данък всички по горе споменати CD,DVD или blu ray ЗАПИСВАЧКИ и ДИСКОВЕ,коъто да компенсира загубите ,за мен това е по доброто решение,защото всеки ще предпочете да си купи оригинален диск за 10 лв,отколкото празен за 5,или поне собствениците на тези торент сървари да плащат лицензи и такси,който да влизат в министерството на културата например,съгласен сам дори торентите да станат платени,това е една развита инфраструктора която не може да просто така просто с един замах да унищожим...

Личното ми мнение е, че авторските права са параванът - истинската цел на занятието е повсеместният контрол! Интернет е плашещ със свободната волеизява и достъпност.

Всеки да отиде в профила си в Гугъл - бутончето горе в дясно до юзер-а, после натискате зъбното колело пак горе най-вдясно и избирате "уеб история" - а честито! С АСТА всичко това отива и много други хубавини отиват при всеки с достатъчно власт да си ги изиска!!! Добре дошли в NWO!

Няма такова нещо "авторски права" или "интелектуална собственост". Кой се опитва да ви убеди в това, значи иска да ви прекара да платите за нещо, което по принцип е безплатно. Никой не може да притежава една идея!

Само да напомня, че от пиратските торенти страдат и българските творци. Или може би искате да няма българско кино и българска музика (не говоря за чалга)? Може би искате само да точите безплатно, без да си мръднете пръста? Не прилича ли вашето поведение на едни безскрупулни и нагли консуматори? Не е ли кражба да дръпнеш нещо над което някой се е мъчил цял месец?

С АСТА, както е дефинирана, ще те пъхнат в панделата за това, че си тананикаш Lady Gaga в трамвая, слабоумнико!!!!

Ти не загряваш ли, че това с авторските права е само предлог за тотално следене, контролиране и филтриране на НЕТА? Те превръщат ISP-тата в полицейски репресивен апарат ... Колкото до БГ киното - скоро гледах един български филм и киносалона беше препълнен... за добрите творци винаги ще има МНОГО ПАРИ!

ГЕРБ съвсем ще се закопаят, ако пробутат този лобистки закон. На някой холивудски продуцент пука ли му, че в България доходите на хората са мизерни? НЕ ! Защо на мен да ми пука, че вместо 1 млрд. е направил само 800 милиона миналата година?

Уфф, Кадафи е мъртъв, не си ли чул ... Иначе за Гражданското Общество си прав - на 11 февруари ще се види на път ли е да го формираме .

Информация кой стои зад конкретният ИП адрес стои при доставчика. Тази информация може да се изисква от него по чл. 250 от ЗЕС само в случаи на тежки престъпления. Г-да депутати стиска ли ВИ да гласувате, че тегленето на филми и музика се наказва с над 5 години затвор ?

ГЕРБ да забравят за моя глас на следващите избори. До тук.

Моя пък го спечелиха.

Ти и на миналите си гласувал за Станишев - не ми се праи!

Депутати от Герб, гласувал съм за вас, но не бягайте от проблема. Това споразумение АКТА е антидемократично и трябва да се оттегли подписа на България от него. Не отлагайте, иначе болшинството граждани ще се отвърнат от вас.

Поредното безобразие на ГЕРБ! И тези ще си отидат, но този път искрено се надявам да им бъде потърсена сметка!

Този закон е уж за авторските права, а всъщност води до цензура и ограничаване на свободното общуване, главно между младите хора т.е. бъдещето на света. Този закон е поредния последователен ход на "Световната конспирация". За съжаление, правителствата явно се поддават на натиска на тази ложа от неголям брой стари фамилии и с инициатори най-старите банкерски родове, които притежават световните пари и искат да въведат нов световен ред. В основата на ,който стои несменяемоста на тяхната власт над света. Всички рестриктивни закони от 30- на години, последователно водят до отслабване на държавните независими управления, генериране на странни кризи. Свободното общуване в интернет и последвалите освободителни движения в Бл. изток, им показаха, че Интернет трябва да се овладее и управлява и като начало бе скалъпен този закон. Потайното му приемане от големи и уж демократични държави, е в подкрепа на горенаписаното. Жалко но май нямаме полезен ход.

Мария Илиева му е врътнала една свирка на Трайков и те заповед за подпис за АКТА в Китай/Япония/където и там да беше..

Гласувах за ГЕРБ, но започвам да преосмислям преценката си. От активно ползващите интернет хора съм. Голяма част от симпатизантите на ГЕРБ са като мен. Дано осъзнаят навреме, че така губят голяма част от електората си. Има все още възможност да се спре това безумие.

Пълна забрана на ИНТЕРНЕТ. Напред към всенародна чалгизация и опростачване! Ползващите ИНТЕРНЕТ - в затвора!

Прав си!!! Никакви торенти - вечер, като се приберем в къщи от работа пускаш си БТВ - ТУРСКИ СЕРИАЛ ако не те кефи пускаш си НТВ - друг турски сериал, виж по БНТ можеш да заспиш на някой БГ сериал ...пълен купон а вместо МР3 ще слушаме: Графа, Дони, Алисия, Малисия и всякакви подобни мутреси - народа ще става все по-тъп и беден лайф :)))

Гербаджии келеви, колко пари взехте да се подпишете тайно за АСТА? След 10 дни ще видите пак любовта на обезкървения народ. Камъчето може да преобъне този път каруцата.

Долу тиквата и неговото перекенде цуцко апартаменчето които искат да ни върнат в годините на тотален контрол!

Полицейщина на МАКС ... На г-н 6-те апартамента мечтата му...

да, да точно така. давайте сега паника и да търсите виновната маймуна докато под опашките ви ратифицират по всички алинеи и параграфи наравно с останалите "свободни" и това без шанс за ответна реакция защото, някой ще се обяснява за нещо си а овцете пак ще вярват в ролята си в дебата и няма да имат време да се пробват да търсят смисълът му. аста е форумният балон който събира и пресмята информацията за да може да се наложи контрол. налагането на контрола се случва в момента в който масата заживее с идеята че "..и германия и тнт.не са подписали.." - понякога не е важно до колко има или няма пряка връзка, а това ,че всеки си го мисли.

Тази ACTA ще си има чисто български правилник за приложение: свободен достъп по всяко време и място до всичко лично, обиди, бой, изнудване, съд, затвор, гаври. Това е и целта по български.

Защо пак шушу-мушу по комисийките, а не на открито заседание пред народа? Цялата работа смърди на американски хамбургери. Въпросът е с голямо обществено значение!

Посланикът май е техен.

Трайков и Караджова трябва да бъдат изгонени от България час по скоро-то не беше ГМО, Диоксиди, шистов газ, сега пък АСТА.Тия двамата явно имат за задача да унищожат България.

Министърът ви каза, че в момента българските закони са по-страшни и , че всичкото следене е конституционно. След като спазвайки Конституцията ви се предлага по-добра възможност от сегашната, защо се оплаквате? защото това се прави от ГЕРБ ли? Да прави, се, но си прави за вас.

Айде, герберските кратуни пак почнаха да се учат на правопис. За нас се било правило. Айде моля те, не искам ТрайчУ да прави нещо за мен. Видяхме го всички чий слуга е. Не стига, че цялото им управление е полицейско, ами сега и мейловете да ми четат, да гледат какви сайтове посещавам. Бегай накъдето ти видят очите.

За какви права говорите бе. Българинът е подложен на физическо унищожение. Даже и от топлофикация не може да се откаже за да може да си купи хляб, вие за музика се борите. Ай сиктир!

Дааа, прочетохме ги тия 26 страници. Документ, на базата на който всяко правителство може да се ебава с нас както си иска и да се оправдава с международно споразумение. Мечтата на ЦвЦв за тотално следене се реализира чрез тъпо и неясно търговско споразумение. Сигурно и не е предполагал, че може да стане толкова лесно. Всички сме априори престъпници. Какво стана с презумпцията за невиновност?! Аз не ща някой да ми следи трафика и да ми диша във врата

ACTA и SOPA са основно механизъм за СПЛАШВАНЕ и избирателна разправа с неудобни. Нито един закон не е изгоден на тази индустрия, защото сплашването и се крепи на митове за милиарди загуби. Когато ACTA влезе в сила ще излезат и реалните "загуби" 000.001 милиарда и 000.001 от тях ще отидат до самите творци. По-вероятно ACTA да не бъде приета и да служи само за оправдание, "не приехте закона затова търпим загуби". След подходящи корекции би могло да се получи добро решение, както кмета на едно населено място натири лакомниците от Мюзик Аутор да си търсят правата от менъджерите на групите (като ги знам какви са им менъджерите тотално са им отсвирили претенциите). В интерес на истината има издателства в България и по света в крак с технологиите - pcworld например. От години чета в Интернет и си плащам за US изданието.

За мен, като гражданин, е обидно присъствието на премиера Б. Борисов в публичното пространство, защото: Не приемам ентусиазма на министър председателя, с който той въодушевено играе ролята на инспектор по строителството на магистрали, зали, мостове, отсечки на столичното метро. Нито ежедневното натрапване на тези разходки, представяни като инспекции, по макадам, асфалт или сред железобетон през всички възможни медийни канали.

Не приемам последователността на премиера да налага на висши постове лица, избрани неясно по какви критерии. Този метод на подбор ни подари фиаското на Р. Желева пред ЕК, което надмина по унижение на нацията председателстването на 47-та сесия на Общото събрание на ООН от Стоян Ганев (станал известен с това, че английският текст на доклада му бе изписан на кирилица). За мен е обиден хоризонт на развитие, ограничен в магистрали, зали и национален стадион, трасиран от примитивни доктрини овчар, картоф и дюнер, фаворизиране на инвестициите в бетон и асфалт за сметка на инвестициите в хора (компетентност и квалификация) и високи технологии (иновации), гаврата с професионални съсловия (лекари, учени, археолози) и противопоставяне всеки срещу всеки.

Колко жалко, че си прав!

Така щеше и да се ратифицира в НС тихомълком, ако не беше излязло на яве как тихомълком са го и подписали. Както някой спомена по надолу и аз искам когато гласувам да зачерквам със "симпатично мастило" и след време да се отметне вота ако не ми хареса ...

какво е това акта и как се осмелява да нарушава свестенното право на балгарина да краде??!?!

Извинявай "10", но краденето за българина от цигански произход е свещено. Като погледнете баш крадците на прехода, те или са автентични или преродени цигани. ТЕ СА ПРЕДВИДИМИ! Генетичният българин е НЕПРЕДВИДИМ в действията си, ... дори за самият себе си.

Ти да траеш там от чуждия коневръз, че заради такива като теб са се водили доста войни... И се научи да четеш, преди да пишеш - справка - прочети го скапания закон, има го на всички езици... да видиш за какво става дума.

Ако подобно споразумение бъде официално прието България по нищо няма да се отличава от Сев. Корея по права и свободи на гражданите

От страх е. ГЕРБ изпълнява волята на червените велможи, олигарси,милиционери, мутри и бандити. Това подписване е защитна реакция предизвикана от страха им да не би да се случи- Българска пролет и да ги измете до девето коляно. Въобразяват си, че чрез контрол на мрежата ще управляват кризата. Да си спомнят Левски и дали той е ползвал интернет. Да се сетят, че народ който веднъж е произвел Левски, може да го стори още много пъти. С шепи не могат да спрат река.

Някой взе ли да прочете АСТА преди да коментира ??? От 26 страници документ 1/2 е за нещата в интернет.

Извинявам се 1/2 страница е за интернет. Всичко останало е за фалшивите стоки, нарушаване на търговски марки и патентни права.

Има един Мечо Пух, който е чел нещо. Останалите милиони хора по света не четат и не мислят. Това върши само Мечо Пух.

Пухкавият,нали се сещаш,че не половината,а и една трета в документа да касае интернет,то е достатъчно да се наложи търсената от определени кръгове цензура. Даже е налице опит да се завоалира тази санкция,като умишлено е вкарана в документ,който касае търговия с фалшиви стоки. По-просто казано - текстът да бъде пробутан в навалицата...

ACTA е вид търговско споразумение и грам не касае граждани, а само тези които правят търговия - в часта му за интернет касае само интернет търговията! Припсват му текстове на PIPA i SOPA които са щатски закони и въобще ги няма в ACTA. 26 страници на английски се четат за 1 час прочетете ги и айде пак да коментираме.

Пич не зацепваш ли, че само по себе си АСТА не е страшно, но СТРАШНОТО е че на база на това споразумение ще се създадат закони!!! Много силни закони из цяла Европа! И тогава кажи сбогом на интернет такъв, какъвто го познаваш... МИСЛИИИИ...

ДОГОВОРА КОЙТ ПОДПИСАН Е СЕКРЕТЕН защото е търговски, ти откъде знаеш какво е подписано !!!!!!!!!

коку

Ако вместо да се газираш потърсиш малко в интернет, ще го намериш. Бих ти дал директна връзка, то адресите тук се премахват...

То и с две думи може да се напише:"Шпионираме всичко!

Даа, прочетохме го. Мъгляво споразумение от което могат да произтекат репресивни мерки по какъвто повод се сетиш.

коку

подкрепям

Единственият начин да контролират масите в 21 век е, като се контролира нета! Това е и целта на това споразумение!!! АСТА е търговско споразумение, което ако бъде прието от ЕП ще създаде предпоставки за нови РЕПРЕСИВНИ закони... ...

А и още нещо щом Явор Колев казва ЧЕ АСТА Е ОК значи трябва да се притеснявате и то яко!!!

защо винаги, когато хората се надигнат срещу нещо и първите думи на ония горе са , че нещата се преекспонират

Стачка до дупка, а тея малоумници не знам какво правят още в парламента, до кога ще им търпим простотиите...

.... е на всички. Тия с авторските права да се махат от съвременните комуникационни системи.

Подпишете петицията на сайта на Avaaz - нека докажем, че ние българите също сме свободни европейци въпреки слагачите които ни управляват - просто напишете в гоогле - Avaaz и подпишете петицията дори не е необходимо да си пишете двете си имена. А ако искате посетете Замундата за повече инфо :)

искам и моята бюлетина да е със симпатично мастило.

Гадни лъжци, как не ви е срам бе, със "симпатично мастило" бил подписан договора. Със симпатично мастило ще си подпишете и оставиките нагли предатели на народа. Вън всички от парламента имащи общо с подписването на този договор. Нагли гадове такива. Толкова жалко, че съм гласувал за вас, но скоро ми се струва, че ще мога да поправя тази грашка. ХОРА, НАЦИОНАЛНИЯ ПРОТЕСТ Е НА 11.02 ПРЕД НДК, ОЧАКВАМ ВИ ТАМ.