Бойко Борисов: В момента не знам дали е изгодно да влизаме в Шенген

Александер Добриндт: Благодаря на България за това, че гарантира по изряден начин защитата на външната граница на ЕС

Обратно в новината

Коментари - Бойко Борисов: В момента не знам дали е изгодно да влизаме в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честито, трябваха му незнам колко години да се светне, че Шенген сега щеше да е вреден за България. Че мигрантският поток щеше да мине през нас, че да няма нататък проверки по граници. Е еврото ще е вредно, защото ни обвързва с ЕС и губим още независимост. 100% ще има инфлация. Такъв имаше в Германия, където паркинг от 1 марка стана 1 евро и имаха калкулатори за преизчисление, а лева бе вързан към марката. Всички цени ще отидат на закръгление нагоре. И от давани повече евро само на заеми, няма да прибираме ние част от лихвите, което иначе е правилно, защото реално ние също даваме заеми в такава ситуация. Като последното го въртят през обслужвани банки. Така гласуват заем за Гърция с 1% лихва, но го дават през банка, която го дава на Гърция за 12% лихва - реален пример. Някакъв лобизъм или корупция в ЕС.

хммм, бат Бойко не иска в Шенген?! Това е мнооооого интересна новина. Стряскащото в случая не е някакъв анти-ЕС завой, а по-скоро явният уплах на ББ от по-нататъшни коментари на Шенгенци към нивата на корупция у нас. Които коментари неизменно съпътстват темата "Шенген"

Гроздето е кисело, нали Баце? Както те наритаха няколко пъти от Шенген-а, изведнъж реши, че не ти е изгодно! Заради теб, твоите мутри и руските слуги няма Шенген!

На принципа: "Всичко което е недостижимо е гнило и лошо." Типично за българския манталитет мислене.

До вчера: Искаме в Шенген. Там е най-хубаво. След вчера: Абе май няма нужда да влизаме в Шенген на този етап. Мъж. Последователен. Генерал! Каквото каже- държи на думата. Бойко не е динамичен - той е лъзгав!

Ееее, само дето боядисахме стената преди 1-2 мандата на Бойко - единствената пречка пред това да влезем в Шенген. Според Бойко.

Ама как хубаво извърта нещата, все едно ние сме решавали. Абе те са го закопали отвсякъде, че няма как да влезем ама сега той РЕШАВАЛ и мислел, че не е изгодно.

Много е прав бате. След като до сега шенген, като една класическа измама, бе използван само за рекет над страната е по- добре да се отхвърли тази възможност и да се прояви малко достойнство. Унизително е да ни го продават така двулично само защото много сме го искали! Ама дали още го искаме? Цялата им конструкция ще се разпадне от тия двойни стандарти. Никой не им иска и еврото- сал едничка България и то да видим докога...

И, какво? Даденото дадено, шенген няма, а ние ще демостнсрираме че сме горди и ни е все едно? участето ни в шенген ни беше предложено, платено от нас поне двойно и обещано (словоредът така е нарочен, показва последователността на действията). Държат ни в Шенген, защото така винаги може да се даде заден ход и вратичката да хлопне.

Шенеген е най- малкото- тук става дума за двойни стандарти и двуличие. Така е и в земеделските субсидии- наполовина за нашите земеделци, за храните с ниско качество и еднаква марка, за еврото, което също е разиграване... Опитват да вкарат интрига в Източна Европа и да не сме с вишеградците, но всичко има граници. Да, не сме идеални, да има корупция, но много има още докато стигнем политическата корупция на Гърция и Италия и си ограбим бюджета с 150% дълг спрямо БВП! Много има да ги гоним още...

Дали ще влезем в Шенген не зависи от никой български политик, а още по-малко от волята на българския народ.

Някаква стратегия за модерно селско стопанство,индустрия?Или тъй ще я караме на помощи от Европа,Външни заеми...и чакане на така наречените'ИНВЕСТИТОРИ',които идват да изсмучат ресурси и хора с минимални заплати и неплащане да реални данъци!Докога така 'Кръстник'?До кога ще лъжеш простичките хора ,че това е 'много убаво',работиш за Турция,Сащ,Русия,Германия и Франция,но не и за Българите!Това е истината,колкото и да не го признавате.

Няма по точно и истинско изказване от твоето. Точно така стоят нещата в България. Идийотско е тази страна да има толкова много ресурси за развиване на икономиката, но нашите политици са прости и чакат някой умник от по развитите държави да дойде и да инвестира и да оправи България с мизерните му заплати. Бате Бойко да си хваща маркуча и газ към пожарната за това става той не и за управник

Нали само трябваше да се вароса Туалета на Калотино и сме в Шенген ! Бойко , Бойко !!!!

Вечер е. Напрегнат ден. Предстои приятно барбекю. За какво повече да мислиш, а и утре е ден и ще си променим позицията без проблем. Хубавото е че и той си мисли да е опозиция, а това е напредък отвсякъде.

Не ,че не ти трябва драги,ако ни бяха приели такава врява и самохвалство до небето щеше да вдигнеш ...не те искат ,защото /нека свалим розовите ти очила/вървим все по-надолу и затъваме в блатото ...кашите/дето забърка/ и поразиите ,които ни причини са толкова големи,че доста поколения ще ти сърбат попарата....

А ти си бил и глупак

Гроздето е кисело - казала лисицата и се облизала ;) След кат не стана с боядисването на "една тоалетна" преди кажи-речи 10-тина години - днес веке - шенгеня не ни требе ;)

вай,вай.... нема ли кой да му каже на тоз, че без шенген нема ЕВРОЗОНА! ЩОТ ЗА ТАМ ДРАПА......

Макар и седнал. Страхотен нюх има този човек. Затова ни остават само новините, свързани с урагана Дориан, Еф-16 и изборната битка, какво друго. А, и да не пропуснем - и Григор Димитров плюс Ивет Лалова-Колио / бъдете поне етични -0 все пак е семейна жена и трябва да уважавате фамилията й!/

Пак обърна палачинката ББ като разбра че няма шанс да влезем. Аман от този ветропоказател!

ГЕРМАНЦИТЕ КРАДАТ ОТ ОКУПИРАНА БЪЛГАРИЯ ...... БОЦИ МАЙМУНАТА ИМ ЛЯГА .... ВСЕ ЕДНО ЧЕ ЧЕТА ВЕСТНИК ОТ 1942 ГОДИНА :)))

И аз се съмнявам в менталното здраве на гербаджийте.

Аз не ща в Шенген, където България да е бежански лагер Шенген само ако има европейска полиция, европейски граничари, европейска система за имиграция. Преди това да си го държат Легена недоклатен

До преди месец хленчеше защо не ни приемат в Шенген след като сме били дори по-подготвени от вече влезли в него страни, а сега се завъртя на 180 градуса. След НАП аферата май вече никой не иска и да чуе за нас. Лисицата като не можела да стигне гроздето казала, че е горчиво. Че и Боко така. На това му се вика лицемерие!

Шилo

Тоя дядка е изперкал тотално! Лъже и маже, само и само да остане още малко на власт! Не било изгодно?!?!?! На кого бе, миндил??? За всички българи ще е изгодно, ама бае Бойо не му било изгодно! Баси кретенията!

Между другото според мен трябва да оттеглим желанието си за Шенген. Знам, че е трудно за разбиране, но.... Шенген за гранична държава като нас преди да и а европейска гранична служба с барем 30-40 хиляди полицаи не е добра идея. Шенген има много проблеми 1. Сбъркани правила за бежанци и имигранти т.е. Да седят в страната в която са се регистрирали т,,е в България ако ги наловим 2. Липса на ефективна защита на външните граници 3. Липса на европейска федерална полиция т.е. Бандитите спокойно ще бягат в Гърцияи и Румъния. А полицаите ни не могат дори да искат да ги гонят Та ако Шенген ни иска, нека първо си подредят правилата! Не е случайно, че британците не щяха Шенген

Друго Вяе да го река на Ханс в Австрия и Маркус в Холандия им е много хубаво да сме в Шенген. Много им е хубаво Бай Димитър в България и Филип в Гърция да плащат за имигрантите, за гледането на делата им, за опазването на реда и т.н. Също в граничните държави да се радваме на престъпността и безредиците. А Ханс и Маркус се радват на чиста и необременена държава в която няма неприятни имигранти. Чак ако минат през съда ни и са доказано читави тия мигранти ще ги пущаме свободно да припкат в а Холандия......е да ма не Аз не ща в Шенген където България да е бежански лагер

Ще построят завод VW друг път, ако не сме в Шенген. Ако влезем минават директно, няма граници, няма дявол. През Румъния и в Европа. През Гърция и на порта в Солун. Ма не било изгодно? Що, бе, БХ?

Шенген означава единствено, че няма да проверяват паспорта на шофьора на камиона с колите. Инак и сега няма митници между нас, Румъния и Гърция. Имаме проследяване на ДДС... Ползата от Шенген е, че нашата полиция се интегрира повечко с европейската и няма да показваме паспорти на границите. Проблема на Шегнен е, че няма смислени правила за имигрантите. А те са точно сега проблемния елемент. Борисов е много прав да ги критикува. Предвид, че британските дипломати в миналото бяха единствени наред с нашите, дето предлагат смислени решения на кризата с бежанците, сега Бойко ще трябва да работи на двойни и тройни обороти и пак няма да смогне на глупостите им. Ако не знаете предложението на Британия и България беше да се изграждат центрове извън ЕС за разглеждане на молби за бежанско убежище. Щото сега "бежанците" първо нахлуват в ЕС и после уж нещо ги гоним ама реално с десетилетия седят в ЕС с протакане на процедури, укриване и т.н. Та нашите експерти и тия на кралицата добре мислиха, но ония избягаха и сега.....или полски простотии двулични ще слушаме - как не трябва да има имигранти, докато дават 2-3 милиона визи....или на Баба Меркел приветствията за имигрантите или пък на някой нацист идеите да правим имигрантите на сапун.....

Шилo

Шенген има там, където има законност. Затова скоро няма да ни приемат. Кисело е гроздето за бай бойо! Три мандата и вместо да остави името си сред патриотите и реформаторите на България, бойо ще остане в Изторията като крепител на мъду*ите на Доган.

Да де - на едната граница минаваш транзит, на другата висиш с часове. Мигрантите са проблемен елемент защото БХ ли го каза? Мигрантите не щат в България, не са наш проблем. Аз за богатите държави в ЕС не се притеснявам. Мигрантите са техен проблем. Те проблемите си ги решават. Британците не могат, и се опитват да изкарат някой друг виновен.

Eвромъжа отишъл при Акушерите да МУ лъснат Имиджа на изборите... ... ББ: "България приветства избирането на госпожа Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. Лично аз, като премиер, положих много усилия в подкрепа на нейната кандидатура и мога да кажа, че сме изключително доволни от резултата..." Ех, ако Менекена не беше качил видеото с пазарлъците с Тимерманс, някой можеше и да МУ повярва... РодЕн Лъжец; РодЕн Шут - няма да остане Гладен.

Б.Борисов се съмнява дали е изгодно да влизаме в Шенген , а ние повечето българи се съмняваме в необходимоста да сме членове на НАТО и ЕС.

вие сте измет !Предатели и малоумници на руска служба

Мутрата проста , никой никъде не го иска, никой не иска и да се снима и да се среща с тоя неандерталец изпляскал. В Западна Европа се чудят какъв народ живее тик и как още не сте го опандизили, сега вече ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО

Статията е точно затова какво прави Борисов за България и Европа и как го ценят европейските и световни политици

"България и Германия развиват динамично сътрудничество във всички области - политика, сигурност, икономика и търговия, туризъм, образование, наука и култура", Ми то за това сме на това дередже, цени, по-високи отколкото в Германия и заплати като в Бангладеш. Но някой трябва да е идйота в този съюз, за да могат германците да си живеят добре. Някой трябва да ги пази, да им работи за четвърт от тяхната заплата, за да могат немските собственици, изкупили заводи и предприятия в България на безценица да печелят добре. Девня цимент е на немци и техният цимент е по-скъп в България, отколкото може да се купи цимент в Германия, но както казах, някой трябва да е глупакът.

и подобните ти

Ако мутрата беше премиер след промените, България никога нямаше да влезе в НАТО и ЕС! Сутринта щеше да влиза, на обед вече щеше да се чуди, а вечерта щеше да излиза! Как не можаха руснаците по-рано да го изкарат от банкянския кенеф и да го сложат на власт! Хората, които имат принос за приема ни в двете структури днес са в небитието, а калпавата мутра, която не е свършила работа за пет пари, вече десет години се мятка на премиерския пост! Каква жалка пародия само!

И не са прегърнати

Поредният гаф на Бойко Борисов се превръща в нещо желано и полезно през устата му! И народа си казва: Да бе, така е! Шенген не ни трябва! Добре, че Бойко борисов, така добре ни го обясни. До вчера се напиняше да вкара страната в Шенген. Сега разбра, че мисията е невъзможна! Направи кръгом и върви пак напред! А, то си е назад!

Отново с Германия против България.

Мафиот най-близък приятел на Европа

Тази среща не е ли между началниците на ХСС и Герб? В смисъл, както се изразяват плейтмейтките...... мероприятие на две партии, а не на две държави.

По отношение на Шенген борисов да пита българите и румънците, които чакат с часове да влязат в Гърция и да се върнат. През 2009 г. той и цветанов дойдоха на власт с обещанието, че влизаме в щенгенското пространство "утре". Това бе преди цели 10 г. Ако борисов не може да пази границата с Турция, да дойде някой друг, който да я опази.

Че той нали искаше да се слеем с Турция та да влезе тя по бързо в Европа

Правилното и доброто за България е това ,което е обратното на стремежите/ твърденията на Тиквата и крадливата му шайка

искаш да кажеш ,,Дезорганизираната престъпна група Гроб,, гепи какво и падне, не организирано целенасочено само едно като ОПГ

Документ за платен данък в Барселона изплува от файловете на НАП.Скандалът с хакването на НАП става все по-голям, но не заради хакера, а заради съдържанието, което изтече в Интернет. Днес стана ясно, че съществува документ, удостоверяващ плащане на данък за къщата в Барселона, която Бойко Борисов купи на любовницата си. Документът е стандартен формуляр на ЕС, под името EUREG-14-234/2019. Подобни се ползват, за да се избегне двойното данъчно облагане в общността – т.е. ако собственикът живее в една страна-членка, а имотът е в друга – да не плаща и на двете места. В случая, Бойко Борисов се освобождава да плаща в България сумата от 14 хиляди евро месечно, колкото е данъкът върху подобен имот. Към документа е приложено и платежно, че Борисов е платил в Испания. Като цяло, няма нищо незаконно във всички тези операции. Данните са просто доказателство, че Борисов има палат в Испания и всички оправдания отиват при “тоя дето духа”...

Та, това ако е вярно, комисията по конфискации на имущества от престъпна дейност, трябва вече да се е задействала, защото Бойко Боорисов със всички възможни спестявания, които има и доходи, декларирани от него само данъците за къщата не може да плати, камо ли цената и! Или за него законите са паужина, или порта у поле.

Чужденците притежават у нас повече от самите българи.Честито българи! Вече официално по данни на БНБ стойността на чуждестранните активи в България надхвърлиха вътрешните активи. В превод за неикономистите, можем да се поздравим, че чужденците притежават повече от българите. Благодарим ви г-н Борисов, че успяхте да разпродадете родината си!

Гроздето е много кисело.

Как се изразяваше ББ ? Да я/ го " опраскаме" . Веднага след Плевнелиев, най - голямото недоразумение начело на държавата, цената я плащаме ние - с живота си, понеже не внимаваме, нищо, няма проблем.

Това е вторият проблем по който съм съгласен с Борисов. Влизането в Шенген преди окончателното прекратяване на мигрантския натиск, ще ликвидира България.

ЛИсицата и гроздето......Тази приказка баба ти чела ли ти я,или само филии с мас ти е мазала?

другря Борисов е най добре да се кандидатира за президент на Русия,хем ще хване за уя руснаците,и ще вкарваме самалёти и бронетранспортьори,хем ще брулиме западняците,за евросубсидии

Ще се съмнява разбира се! Няма да си признае че иска ама не го пускат защото е галфон! Така е, Булгаристанеца Бай Ганьо бикога не е виновен, никога не си признава! Да го духат западно европейците че са честни и реалистични хора - тия са мишки в сравнение с Бай Боко пашата на булгаристан!

"..."България приветства избирането на госпожа Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. Лично аз, като премиер, положих много усилия в подкрепа на нейната кандидатура .." А Падишаха за какво се среща тогава и си прави снимки в социалните мрежи с Тимерманс ? Сега излиза че бил силно зад Германската кандидатура ?! Само забележете какво му казаха на тиквето днес: 1. За Завода на Фолксваген: Това е частно стопанско решение в което политиката неможе да се меси , но ние подкрепяме германцските инвестиции в България т.е молбите и политическият натиск по Българо-комунделски тертип от оно време в наши дни вървят изцяло само в Бустаня но не и в Германия. 2. За Шенген: Големата Глава много добре знае че там по суша няма да ни пуснат скоро , защото сме като трън в очите на много от развитите държави е ЕС. Може да ни пуснат ама само по въздух...! Тъ сега Големата Глава е решил да си направи застраховка тъ утре като официлно ни резнат което ще се случи ако вече не се е случило да каже " А бе така е и по добре в тоя момент " 3. За ЕРМ 2: "..."Не мога да дам времеви график, но следим темите с внимание и имаме позитивно отношение, отчитаме постигнатото от България в областта на финансите и на правовата държава", добави председателят на Групата на Християнсоциалния съюз...." ?! Те имали позитивно отношение. Естествено какво да каже човека след като в договорите пише че един ден някога рано или късно всички ще я приемат тая мъртва валута (Освен ако не се разпадне ЕС). Тъ Големата Глава какво направи у Германия в едно изречение " Отидох , Видех , Разгледах " ! Тия от ГроП са гола вода хахаха. Неразбраха че ние у Бустаня сме толкова малки и нищожни че и с нас и без нас Европа ще я има както е имало и преди да влезем в ЕС.

Съмнява се, защото е продажно мекере и кукла на конци. В същия момент ръкопляска на влизането в Еврозоната, което ще донесе шокове и ще обедни българите неимоверно. Продажни проститутки са управляващата сган, за пари и мейка си ще продадат.

Тук вече сме на едно мнение. Не ни трябва да сме външна граница на ЕС. Някоя друга проверка на границата няма да ни натежи толкова. Поне доста по-незначително от свободният мигрантски поток, който през Турция и Гърция ще тупне в на наша територия да виси, като географско по-близко място до лелеяната Германия.

Уникален лъжец. Болезнената тема "Мигранти "няма нищо общо със Шенген. Шенген за българите означава преминаване на граници без пасконтрол.Само че,евро държави от Шенген,са в пъти по-наясно от Юнкер и Лайен,че БГ е корумпирана страна,в която Законът не се прилага. И че не може да се разчита на Службите. Лъжец!

Гроздето е кисело;))

Напротив, има. Ставаме външна граница. На мен не ми пречат проверките на границата. На колкото летища в Европа бях тази година, на толкова имаше как да минеш автоматично, без човек да ти гледа паспорта. Отнема не повече от 30 сек. Опашки няма. Предполагам зора е за пътуващите до Гърция с кола.

До 2008 г. външният дълг беше намален до 14%, а след това – от 2009 г. до 2017 г., външният дълг се утроява. Това заяви пред bTV икономистът и бивш министър на икономиката Николай Василев, цитиран от cherveno.bg След 1997 г. три правителства в условията на по-бедна и изостанала държава успяха да намалят външния дълг, а ние сега сме се пуснали по пързалката на харченето. През последните 6 години няма рецесия, няма причина всяка година да има дефицит, подчерта Василев. В студиото присъстваха и Владислав Николов от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП, които подновиха спора за това необходим ли е заем от 16 млрд. лева или не, след като новият дълг беше приет окончателно от парламента по-рано днес. Николов повтори за какво ще отидат парите от новия заем, а Гечев обяви, че реално се нуждаем от заем в размер на 8 млрд. лева, които е по-добре да се вземат от български банки, за да „не пълним джоба на чуждите“. Никой не казва за какво ще отидат тези пари, но няма да е за реформи. А това дали лихвата сега е най-ниска никой не може да го каже, защото не се знае колко ще е тя догодина, коментира Гечев.

Ми тъй де , кво да прайме там ...селтак!

Баце, докато водиш победоносно свободна България към Европа, не обръщай гръб на жълтопаветните мутрагеюве и червените кучки,тази сган пак ще ти забие подло ножа в гърба!

от твоя Баце нЕма.