Бойко Борисов: В момента не знам дали е изгодно да влизаме в Шенген

Александер Добриндт: Благодаря на България за това, че гарантира по изряден начин защитата на външната граница на ЕС

Обратно в новината

Коментари - Бойко Борисов: В момента не знам дали е изгодно да влизаме в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ало ттиквата ...ко стаа с фолцвагена ва...натиска ли се още за Тиквария?

Затвора те доволни Тикви мръсна ! Тебе и всички членове на ГЕРБ. Конфискуването на откраднатите от ГЕРБ милиарди ще направят от България-Рай.

Тази покана е извинение за това че Фолксваген няма да строи завода в България. Друго няма.

- Optimal Currency Area requires flexible labor mobility that is not in EU , only USA. Shambaugh - Currency devaluations return you fast to growth , internal rigid price devaluations are unsuccessful. - So the EURO is in danger. Currency Acount deficits of south europe for years cannot be balanced by reducing prices but only own currency. - Ireland , Greece in EURO currency suffers severe crises , Iceland devaluates their currency , the crisis is mild and short. Italy is also ready to leave EURO - Shambaugh. The EU sovereign , banking, growth crises are interlinked - attempts at fiscal austerity to relieve the problems are slowing growth. without growth the sovereign debt crisis will persist. - troubles for the banks could bankrupt certain sovereigns, supporting the banks , and failure of these banks could lead to a broken credit channel to stop growth. - the sovereign debt are so large that if Greece, Ireland, Italy, Portugal, and Spain cannot pay, the banking system is insol- vent https://www.youtube.com/watch?v=ZXz94pWdNII https://www.youtube.com/watch?v=kNd1edKYXAE

Е, Бокича нали само преди месец заяви, че от толкова много инвестиции, няма свободна работна ръка, за какво са му още немски капитали в такъв случай, а? Те хората първо гледат върховенство на закона, наличие на квалифициран труд, преди да калкулират стабилност на валута и т.н. Ама, карай, да пълним новините с глупости, нали все пак избори идат.

А за българите, които все още живеят порази територия, дали ще е добре? Или само за тези, дето докопат резерва на валутния борд?

Нито дума за WV. Сега отново чакаме. А щяхме да сме в Шенген след 3 месеца ... ама преди предишните избори!

За немците може и да е изгодно. За нас - НЕ! Защото Марио Драги (шефът на ЕЦБ) каза още миналата година, че най-вероятният обменен курс при приемането на еврото ще бъде 1:1.27-1:1.31, а не като сега 1:1.96. Сами сметнете колко от парите си ще изгубим!

Голям държавник, велик българин уважаван и добре приет в цяла Европа и в целия свят. Някой някъде да кани комуниста Радев? Дори в Москва не го искат.

Мен не ме грее дали ще бъде добре за немските инвеститори, а да ли ще е добре за България. Всеки си гледа сметката, другото е лицемерие. България не й трябва да се приема еврото. Винаги трябва да гледаме тези преди нас, които са били от "нашата черга" Нито Унгария, нито Полша нито Чехия са си сменили валутата. В Словакия не са щастливи от този факт. Така че нека първо да помислим добре преди да скочим

"премиерът изтъкна, че и в момента ползваме Шенгенската система в борбата с тероризма, контрабандата, наркотрафика, пролиферацията". ББ да преведе думата "пролиферация"! Ако успее - направо е за нобелова награда

В България в момента няма нито един работник. Останали са само мързелиеи и необразовани търтеи комунисти, които не стават за работа и чакат Лъжата да ги направи богати.

а примката около пирамидата елана нет

Значи за Шенген гроздето е кисело, скоро и за евро зоната така ще говори. Единственото хубаво нещо е, че споменава възможността да е в опозиция.

Ти и шайката ти сте само за чакалнята в СЦЗ.

Точно така, и не е никак маловажно, че именно във вишеградската четворка са и най-големите немски инвестиции. Явно немците не се интересуват толкова дали еврото ти е разплащателно средство, а от други, много по-важни неща.

Разбира се, че гарантира по изряден начин защитата на външната граница на ЕС- сега от Лезвос ги товарят на самолети и директно в европейските държави. Та така се ,,пази,, изрядно. На немските инвеститори им е през онази работа къде ще се влиза, но за вас мутрите не е все едно.

Аз се чудех що Фолксваген избраха Турция, сега ми се отвориха очите - нямало хора

Партайгеносе Ото, това сериозно ли го пишеш?!

Бия ти минуса без да те чета. Не ставаш.

Колко?

Баце, ама ние нали бяхме в чакалнята бе? Защо не си споделил, че са ни изхвърлили, като бъхливо псе? Е кога се случи това? Пак ли стоим и скимтим на тротоара пред автоматичната врата, някъде около кенефите? Е как не ги е_беше срам? При такъв страхотен растеж по наша стъкмистика, липса на безработица и на хора, производство на десетки видове мигачи и кабели, стабиуен уев и растящи заплати, данъци, цени и разходи! Я, ако те питат нещо тамошните журналисти, да се обидиш и да им заявиш, че ще се насочим към централно африканския съюз. Само Беновска може да задава въпроси, защото тя знае как да говори с пълна уста докато духа!

ПО отношение на немските инвеститори за тях е добре че по заплати сме на последно място в ЕС.

Бате, кажи им на германците, че след Брекзита, ние поемаме дела на британците по вноски в ЕС и инвестиции ....

най-добре е ТАНКОВЕТЕ да дойтат!!! :::))) и най-добре е БАЦЕ да оди да се лекува!!!

Щом немските инвеститори предпочитат Турция ,не им трябва ни евро ,ни зона.Трябва им друго,което тук го няма,Боко.Кое е то,умнико,ти си отговорен.Управляваш 10 Г. Не казвай ,че БСП и ланшният сняг са виновни

Абе требуват им магистрали.

ашколсун ::::)))))

То робите в България намаляха до санитарният минимум,та кой ще им работи не знам.Баце кого и за какво кани пресметливите германци да инвестират жълти стотинки?А за да се приберат едни пари за консултантски услуги и т.н.

е факир - и духа и гълта и фъфли.

От цялата реч на Краля две неща: - немецът се опитва да разграничи политиката от икономиката, даже когато срещата е по политико- партийна линия; - имало е журналистически въпроси;))) Останалото са стандартни политически брътвежи.

Вече колко години чакаме за Чакалнята на еврозоната ...

Радев и Путин - два часа разговор на четири очи, без преводач. А Бацо го изгониха като мръсно псе и вместо три дни, беше в Москва само седем часа!

Стига глупости ! На никой инвеститор не му пука в коя чакалня сме ! Що не вземе да си признае колко немски инвеститори си тръгнаха от БГ последните 10г !

Ако си ходил на училище до трети клас, можеш и сам да си го сметнеш. А ако не си ходил, е безполезно да ти обяснявам!

Ама това че некадърни драскачи са драснали 2 реда свободни съчинения докато чоплят семки, не значи че срещата е била напразна бе ЛИПСА на ПИПИ.

Много се радвам за немските инвеститори. Но ако може, ако не съм прекалено нахален, да искам това от български политик, дали е възможно, ако не го затруднява много и не го отвлича от футбола и рязането на ленти, Баце да помисли и какво е добро за българските граждани?

Дори и мадамите са на ясно и излязоха на магистралите, а не стоят в чакалнята. Там хляб няма, така че не заблуждавай народа. Стига лакардии и "Пунта Мара" .

Аз пък си мислех че сме в Чакалнята. Може и да е друга Чакалня в която сме.

Пак за немските инвеститори мисли, а не за българите. Ей такъв чуждолюбец не е имало в никое време по нашите земи. Кириякстефчовци са бледи моми в сравнения с този майкопродавец!

Човека му говори, че сме добри "граничарски кучета" и пазим външната граница , Боцето говори за чужди инвестиции ???? Кви, инвестиции бе Боце, да правят хората , нали виждат , че в страната няма хора ! Останаха само пенсионерите и половината роми , защото другата половина цигани са вече в Дойчланд и смучат осигурителните им фондове без да работят !! Нас, за това ни приеха в ЕС да им пазим границата , а ни взеха работниците , затвориха селско стопанство и производство , вкараха техните търговски вериги Лидъл, Метро,Кауфланд, Била и.т.н за да купуваме дори храна от тях ...тяхно производство не наше !! Това е истината !! Дори , производството ни на енергия затвориха и изкупиха ЕРП -та , Тецове , ядрени реактори ни затвориха , авиокомпанията ни купиха , рафинерията и.т.н !!! Това КАЖИ,... на хората... ИСТИНАТА!! Селата и половината ни градове са ПУСТИНЯ ..руини без хора ОБЕЗЛЮДЕНИ !! КОЙ инвестира в ПУСТИНЯ бе БОЦЕ ??? Кви заводи , кви фабрики , кви инвестиции , като няма хора , за КЪФ чеп да си хвърлят парите , трябва да са луди , а те НЕ СА !!! За това, ти им го усукваш,... да инвестират... Тоест,.... искаш им пари, а ТЕ ти ОТГОВАРЯТ : ГЛЕДАЙ границата ....пази.. я и ТОКОЗ !!;))

Преводачът е ПРЕКАЛИЛ ! Или ни се подиграват.

...как ще стане държава с толкова висока степен на корупция, нисък стандарт на живот, без свобода на словото, рейтинг много надолу, задлъжнялост огромна, под 7 милиона, без кадри! Тези ни лъготят ама яко!

. Поради липса на сериозно образование и солидна политическа подготовка Борисов не усеща, че навън в ЕС той не е това, за което се мисли. Използват го тупат го по гърба, но ограничават страната ни винаги, когато е възможно. Със сигурност са добре информирани за биографията му. Докато управлява герб, ще получаваме упреци и от време на време похвали и нищо повече.

На некои ора им иде малко кяренето! Требе всичко да сринат още веднаж, та да излезат извън орбита! Разтуряне на валутния борд, неукротима ифлация и трупане на парички и пачки! Това е мечтата на всеки Горановец и на всички живещи под наем!

И сега сме в Шенгенското, само заплатките ни да в африканско. Боко по тъп си отколкото предполагахме.

"За немските инвеститори ще бъде добре България да влезе в чакалнята на Еврозоната, защото това гарантира още повече инвестиции", заяви министър-председателят Бойко Борисов." Моля,прочетете внимателно и ми обяснете,какъв е този нонсенс.

той самия човек е нонсенс.

ХСС са кукловодите на Боко Тъпото. Той е тяхната марионетка и не бяха създали този политически боклук Тъпото и жалката му тоталитана партийка, сега България щеше да е съизмерима по ръст на икономиката, доходите и размера на пенсиите поне с Румъния. Сега сме далеч назад от тях, положението в БГ е отчайващо и никой нормален инвеститор не си и помисля да идва при нас.

Доживях не наведена,българска позиция на външно министерство! Лидерът на БЗНС и бивш военен министър Николай Ненчев реагира на острата позиция на българското Външно министерство по повод спекулациите около датата 9-и септември, станала повод да бъде организирана документална изложба „Освобождение Болгарии”, инициирана от Руското посолство. В реакцията им, публикувана на сайта и фейсбук страницата на МВнР, категорично се подчертава, че преди 75 години България е реално окупирана от Червената армия и реално става дума за преврат, който довежда комунистите на власт. Ето какво написа на страницата си във Фейсбук Николай Ненчев: "Поздравявам министър Захариева за смелата позиция срещу организираната от руското посолство документална изложба, носеща циничното заглавие „Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“, насрочена за откриване на 9 септември. Доколкото си спомням, това е първият път, когато МВнР осъжда съветската окупация на България. Позицията на БЗНС винаги е била, че съветско-българската война, обявена ни на 5 септември 1944 година, е напълно извън контекста на войната срещу нацизма. Неведнъж сме припомняли, че докато България е член на Тристранния пакт, докато се водят битките при Москва, Сталинград и Курск, Съветският съюз поддържа дипломатически отношения с нашата страна и я признава за неутрална. Но когато на власт в София идва правителство, съставено от смели политици, обявили се още през зимата на 1940-1941 година против всякакво сътрудничество в Хитлер, след консултации с Георги Димитров Сталин ни обявява война! Призоваваме правителството да не се ограничи единствено с изявената позиция, а да забрани провеждането на въпросната изложба и което е по-важно - да вземе решение за изпращането на всички съветски паметници в музея. Приканвам в МС да вземат това важно решение веднага, за да може предизборната кампания да се концентрира върху наболелите проблеми на хората у нас и върху решенията, предлагани от кандидатите за кметове и общински съветници. С премахването на съветските паметници не само ще затворим една дълбока рана в българското общество, но и ще направим първата стъпка, за да излекуваме травмата, нанесена на българо-руските отношения с непровокираната съветска инвазия от септември 1944 година."