17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега Ананиев ще измисли един закон и след това СИК ще се превърне в основен износител на органи. защото органите са последното което остана на българите. Например изчезва някой за 48 часа по предложените изменения на НПК и след това се събужда някъде с един бъбрек по-малко. Или пък друг не се събужда защото са го изхвърлили в някоя канавка без сърце, без черен и бял дроб и с липса на още някои дребни неща... Видяхме ги законите на Ананиев. А и прословуто е управлението на ГЕРБ, което за девет години качествен закон не сътвори. Така, че не очаквайте нещо добро!

Проблемът с трансплантации на човешки органи е много деликатен. Ако човек има близък, нуждаещ се от животоспасяваща трансплантация, има едно мнение по въпроса, а ако има близък болен, когото лекари и болни чакат /и желаят/ да умре, за да го разфасоват и използват частите му, отношението е друго. Човешки органи за трансплантация никога няма да стигат за всички нуждаещи се и това отваря пътя за многобройни и ужасяващи злоупотреби /престъпления/. Смущава ме това, че се набляга на увеличаването на добива на човешки органи, а не как близките на потенциалния донор да бъдат сигурни, че лекарите правят всичко възможно да спасят живота му, а не бързат да го направят донор.

До сега вършеха всичко незаконно, сега вече искат да лигитимират бизнеса.

Нашето Боже пак се изквака.

Донорството - хуманно , ''хуманното'' здравно обслужване - търговска дейност. Как че стане това бе Тиква , някой да си раздава биологичния материал хуманно , някой да си върти търговия с него.

Да превърнем донорството/иначе безкрайно благороден акт/ в търговия! Това ли ще е мотото на законодателните промени?!

За българите съм готов да даря и последния косъм от плешивата си тиква макар и да са толкова неблагодарни към мен.

Много правилно, даже ! Аз миля, че ще е много по-добре, министерството на здравеопазването да мине към Министерство на Търговията. Нали все пак Болниците са "Търговски Дружества" по сега действащия закон ? Така и на донорството ще може да се погледне по друг начин.

Наредил на майка си на путката, тоя долнопробен СИКаджия!:)))))

Боко е мое момче ! Той може да се разпорежда с органите на всекиго по свое (мое) усмотрение ! Сега ще ви измислим и закон за целта ! Щом сте родени в тази държава, значи сте наша собственост. Какво е това "тинтири-минтири" искам-не искам да си давам органите ? Това не е демокрация, това е тоталитаризъм - да искате сами да се разпореждате с органите си ! Това трябва да се изкорени !

Спешни, спешни , колкото и да са спешни законодателните промени за донорството, докато болниците са търговски дружества, а лекарите еднолични търговци...А медицински одит пък действа на принципа "гарван гарвану..."!

Много тъжно. Прочетох 17 коментара и всичките супер негативни! Хора, мислете позитивно !!! Не търсете във всичко лошото.

Докато не знаеш, къде се намира кабинката, в която живее човекът, не можеш да сменяш парчета от тялото, защото рискуваш да смениш човека.

the1_

Темата е изключително деликатна и трябва да се подхожда резервирано. Все пак България е страна, в която се "намира цаката" на всичко. И да не забравяме, че и в дори благите каузи има нещо гнило. Такава ни е географската ширина!

Много тъжно. Прочетох 17 коментара и всичките супер негативни! Хора, мислете позитивно !!! Не търсете във всичко лошото.

Абе ти в коя държава живееш бе ?! Явно май не в България, за да дрънкаш такива глупости ?

вече ми просветва защо са такива и пътищата и подръжката им , трябват донори , предишните вождове бяха решили че всеки е донор стига да не е изрично подчертал че не желае , и си заминаха , да видим тия как ще го изумуват

Да заповяда на лекарите да не спасяват пострадалите млади хора при катастрофи, за да използват органите им за трансплантации.

Боже! Тъпа и нагла милиционерщина!!! Благодарност били изразили родителите на убитото от властта момче! Абе тия на кой свят живеят?!? И до кога ще търпим наглото им безочие!

За пореден път се убеждавам, че е гениален. Решение на три проблема наведнъж. Органите от катастрофи да отиват за донорство. Така хем няма да има нужда да въвеждаме ред по пътищата, хем ще има много органи за чакащите, хем кат-аджиите няма непрекъснато да им го натякват, че само си водят статистика.

спешни законодателни мерки за донорството?? нещо в смисъл--даряваш си белия дроб и ти намалят данъците с една трета? или -който си дари двата бъбрека получава ваучер за безплатна почивка в баден баден? или- дари си ретините, ще ти осигурим куче водач! или - от болницата може да вземете само личните вещи на скъпият ви покойник!

Знам, кой никога няма да стане донор на мозък - герберугите!

за тебе и да намерят донор за мозък, няма къде да ти го монтират, щото не могат да изкарат молотока и сърпа та да направят място за мозъчето!!

Няма да се плашиш, нали твоите молотоци са си на мястото, нищо че другите тоци са на свършък!

БОЦЕ може да се разполагаш с животани,как да живеем в мизерия,да плащаме по високи данъци и такси,ток,вода и т.н. НО С ОРГАНИТЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ.

Не дърпай дявола за опашката, че и на това могат да намерят чалъм!

Тоя и понятие си няма че с неговото ''здравеопазване'' няма как да се намери донор с годни органи по днешна България от самосебе си да се гътне за да дари..:((((

Няма проблем!!! Пълен МС и НС с органи!!! Най-вече с хипертрофирали дебели черва!!!

Тоя 10 години се чеша по голото теме и изведнъж реши че трябват ''спешни законодателни'' мерки в какво ли не като се размириса блатото което сътвори с България и му запари под задника че търпението на хората се изчерпва..

Даа , Бойко ще нарежда кого да трепят неговите мафиоти , за да се осигури донор за болните гербери!Даа , но ще става законно , но секретно!

the1_

Като четох нарежданията на краля-слънце имах усещането, че смята хората за ходещи ферми за органин! Много сериозна тема и "до утре" не може да има дори чернова на промените. Много опасна тема и още по-опасни промени ..... Да видим резултата!

Какви улеснения още? След последните промени всички станахме източник на резервни части по подразбиране. Ако не искаш да си донор, трябва да откажеш като го впишеш в здравната си книжка. Моите органи не са собственост на държавата, за да се разполага тя със тях!

Трябваше един млад и тежко болен човек да почине,за да се"нареди"свише.

Откривам повече елементи на разсъдъчна дейност в котките , отколкото в Бацените действия.

И без това изнасяте органите на всички починали зад граница, сега искат да ни задържат официално да сме ходещи донори и да почнат да ни самоубиват по болниците като има някой по- специален дето чака. Така убиха баща ми, ама късно го разбрах

Защо няма подробности какви точно са тези промени?! Демократичен ли ще бъде избора на всеки сам да реши дали ще бъде донор,или някой ще решава?! Това е много опасна тема и трябва обществото да се информира,и внимателно да се правят промени. Да не стане,че черния пазар на донори е станала бял в БГкато и всички други гадости.

плюс 1000

Бацкин силно люби да ходи след обстоятелствата , или толкоз му е ресурсът , неговият личен и този на кадрите му , известни още с прозвището ''калинките'' , ама калинки тиранозаври , лапат яко.Десет години го кнася и това яйце и сега пак някакъв запъртък ще се окаже.

Не разбирам защо трябва Бойко Борисов да е като някакъв овчарин, който да насочва стадото какво да прави. Бойко казва "оправете трансплантациите", Бойко казва: "Спрете катастрофите", Бойко казва "Стройте по-качествено". Хубаво де... тия министри само за красота ли са? Това да няма проблеми с донорството не е някаква нова идея. Трябваше някой от всичките здравни министри до сега да са го решили.

Такива си ги е избрал , а това пък говори за неговия капацитет.

Отидеш на преглед при специалист - подписваш съгласие за донорство! Иначе преглед нанайси! Ама чакайте, аз съм осигурен! Искайте това от ман галите които доят системата и не са осигурени! Не можем, бехака не ни дава. Било посегателство над личността... Е аз не съм ли личност?! Не, вие сте средностатистически плащач на данъци! Затова бързо подписвайте, че няма да ви запишем детето в детската градина!

Пак ще се гаси пожар.