Коментари - Андреева: Лекарите да не взимат крайни мерки | Днес.dir.bg

Андреева: Лекарите да не взимат крайни мерки

Здравният министър д-р Таня Андреева призова лекарите да не предприемат крайни мерки, защото най-късно през януари ще се изплатят на 100% парите за извършената дейност на болниците. Тя няма обяснение защо болници се канят да спрат плановия прием.

Обратно в новината

Коментари - Андреева: Лекарите да не взимат крайни мерки | Днес.dir.bg

Коментари

Само да попитам до Януари докторите 80% от цените на стоките и услугите ,които ползват ще заплащат? Що не вземе някой да пробва да каже на таксиджия , че ще му плати 80% от стойността на курса пък останалите после.

Здравната министърка да даде пример със себе си и пропорционално на изплащаното й месечно възнаграждение в сравнение с това на лекарите да търпи до август месец 2014 година БЕЗ да си получава заплатата, която й плащаме НИЕ!!!

Тъпо недоразумение!

Поредната тъпанарка, начело на МЗ.

предлагам депутатски и министерски заплати за се изплащат в края на мандата и то само ако е успешно приключил ;)

Абе какъв край на мандата! Цяла БГ се вдига, за да ги махне боклуците и то крадливи! Милиардерите!Вижте списъка! За какъв ''мандат'' говорите?!

Граждани, студенти, полицаи, лекари , ...... А, управляващите се правят, че не чуват! Скоро ще има "жълти павета в бели автобуси ".

Само да попитам до Януари докторите 80% от цените на стоките и услугите ,които ползват ще заплащат? Що не вземе някой да пробва да каже на таксиджия , че ще му плати 80% от стойността на курса пък останалите после. Това е така защото на хората с образование винаги се е гледало през призмата на "диктатурата на пролетарията" . Спомнете си какво ставаше когато не се приемаха исканията на шофьорите от градския транспорт? Но лекарите трябва да чакат докато пишман експертите се наумуват. Да им .......................експертното правителство

Министърката няма обяснение защо болници се канят да спрат плановия прием. хахахаха :) Аз и сигурно половината българи нямаме обяснение тази защо е министър и защо поддържаме една гнила система, която ДОКАЗАНО не работи още откакто е създадена. Така че г-жо министър очевидно почти за всичко в България никой няма обяснение и не може да отговори на хилядите защо-та. Стегнете се да работите! Ако не можете, намерете си друго работно място.

АМИ НАПИСАХ ГО.

Аз пък призовавам всички колеги дружно да напуснат държавните болници и да започнат собствен частен бизнес. Който е кадърен, няма да има никога финансови проблеми!

САМО ФАЯНСАДЖИИ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗВЪН СИСТЕМАТА. СОБСТВЕН БИЗНЕС СЪС СЛУШАЛКИ СТАВА САМО ПРЕЗ 18-ТИ ВЕК. АБЕ КАКВО ДА ОБЯСНЯВАШ НА ПИКЛЬО?

Нещо не си наясно - в Германия по-голямата част от клиниките са частни и са собственост именно на лекарите, които работят в тях. Не виждам какъв е проблемът група лекари в БГ да си направи собствена болница. Ако са добри, ще има кой да идва да се лекува.

те БСП с тези обещания печелят гласове - безплатно образование и безплатно здравеопазване. Ама май свършват будалите, дето учат по 6+ години и вземат мизерни заплати.

Вместо САМО да ПРОСЯТ ПАРИ лекарите да ЗАПОЧНАТ ДА ЛЕКУВАТ!!! Колко "лекари" са ОСЪДЕНИ за грешките и некърдаността им причинили СМЪРТА на пациенти?????

като си платиш сметката.

Абе къде изчезна МИЛИАРДА ЗАЕМ дето Уринарски го взе?!!!!!

Pesh0

не може да ти отговори в момента .зает е търси 27 милиона . Не че като спре да ги търси ще може да ти отговори.

А къде изчезнаха 1.5 МИЛИАРДА лева от здравни вноски, дето Бойко Борисов и хер Флик ги прибараха (май в собствените си джобове)?

Не е отговор на въпроса

А къде са милиардите излишък на предишната Гнойна Коалиция?

Pesh0

в държавния резерв . Наистина ли незнаеш?

деер

Докторите с медицински дипломи не взимат крайни мерки и не стачкуват, защото са далавераджии. По стачките са медицинските сестри и санитарите. Лекарите взимат крайни мерки като напускат Циганландия..... Защо никой не одобри 5 000 лв моментална награда на пациент изобличил медицинско лице източило НЗОК????? Защо не сложат акциз на химическите храни и да се пълни НЗОК???? Защо не намалят акцизът на цигарите след като е забранено пушенето на закрито?Защо не се глобяват заведенията и хората позволили се да пушат в заведение????... Защо никой не иска РЕД?....Циганландия....далаверата е верую....

Колеги форумници, оставете дребнавите партийно оцветени заяждания. И да погледнем истината в очите, защото тя е твърде нелицеприятна. Едва два милиона българи плащат здравни осигуровки (а повечето от тях - базирано на минималната заплата) и с тези пари трябва да се поеме здравното обслужване на седем милиона, да не говорим за армията чиновници от НЗОК. И тук въпросът не е толкова кой е на власт, а кой все още позволява тази тотално неработеща система да продължава да съществува. Извинявайте, ако прозвучи жестоко и егоистично, но защо например трябва да плащам за лечението на цяла армия безработни ( по-голямата част от които изобщо не искат да работят), на около милион цигани, за които понятието "здравна вноска" е имагинерно, както и на твърде много хора (повечето от тях неплащащи здравни вноски) които разчитат НЗОК да плаща лекарствата им. И най вероятно (като изключим глупостта и/или личния интерес на управляващите в момента) чиновниците от НЗОК пречат на идеята недоносчето, наречено Национална Здравно Осигурителна Каса да бъде пратено в небитието и да се въведе понятието "лична здравна застраховка". Т.е. - плащаш си застраховка - лекуваш се за сметка на застраховката, не плащаш такава - плащаш кеш на лекаря, не искаш да плащаш никому - умираш си безплатно. И - да, има нещо безплатно - неотложната помощ - и толкоз. Естествено, нещата на практика са малко по-сложни, но системата се е доказала като работеща (в Щатите и Канада и др.) - и това май е единствения начин държавата да се отърве от авантаджиите, от кражбите на милиарди на най-високо ниво и каквито и да са други фокуси за източване на пари от моя и вашия джоб.

"И тук въпросът не е толкова кой е на власт, а кой все още позволява тази тотално неработеща система да продължава да съществува." Ами комунистите. Комунистите позволяват. Защото са на власт ;-)

Ако правилно съм те разбрал, значи Бойко Борисов, Иван Костов, Кобура, Софиянски са комунисти? Хм-м-м, не знаех! И всъщност няма управление на РБ, при което НЗОК да е работела безпроблемно, явно всички партии добре се "хранят" от нея!

Страх ви е май, а?

Госпожо Анреева, преди дни си признахте, че още не можете да се ориентирате в батака на здравеопазването. След като 5 месеца не са ви достатъчно, кога ще се ориентирате и ще работите ??? Или не сте там за това ??? Ако някой в дадена фирма не върши нищо толкова време отдавна ще е уволнен, а вие какво правите още там ??? ОСТАВКА !!! Какво ще направите, когато "колегите" ви от тютюневото лоби върнат пушенето навсякъде ??? Нормален доктор би си подал оставката, а вие ???

Крайни мерки са позволени само на гангстерите. Лекари, учители, инженери, професори, студенти нямат право на глас и заплащане. Всеки неграмотник милионер. Да живее свинята Пеевски.

Време е народа да вземе крайни мерки. Окупация и на държавата.

Къде е онзи 1 милиард бе другари?

оказа се безгранично проста и зла женица, сигурно е любмка на своите си

Срещу мaфията - всякакви мерки са позволени ::))) Една акушерка - ни предупреждава ::))) Хахахааа....

Внички на крак и бой по комунистите, руски слуги.

Какво значи да се доплаща в болниците. Аз всеки месец съм си плащала, значи проблемът е във възможностите на ръководствата на болниците. Ако не могат да си защитават интересите на всички нива на държавната администрация значи нестават за тази работа и да се връщат да лекуват. Управленският пост не се заема само за собствено употребление... Когато въведоха здравните вноски от моята заплата отдържаха сума и за малолетното ми дете. Какво пречи да се въведе някаква минимална вноска за безработен роднина която да се отдържа от работещия съпруг или съпруга. Не е редно да се слага знак на равенство между самоосигуряващо се лице и безработен. Защото един безлаботен няма право да си внесе вноски за пенсия, а е длъжен да внася здравни вноски. Къде е солидарността на системата? Защо не се отчита, че в семейството ти два души внасят осигуровки или те са за солидарност с малцинствата.

Плащаш всеки месец, но недостатъчно. Не знам в коя друга държава здравната вноска е 8% и има таван на облагаемия доход за тези вноски. Във Франция се плащат 13.5% без ограничение в дохода и освен това в държавните болници си доплащаш 35% от лечението. Изключение има само за живитозастрашаващи и хронични болести. Ражданията са спешни и неотложни събития и също са покрити от касата 100%.

д-р Андреева, да бъдеш Министър на здравеопазването не е като работа в гиникологичен кабинет. Работата Ви ми прилича на "тука има, тука нема". Ако така продължава предлагам в следващото "експертно" правителство за Министър да назначат патоанатом, който да констатира смърта на нацията.

Абе, моме, то в днешно време мама на тате без паре не дава, ти искаш лекари без пари да ти работят!!! Първо НЗОК да направи разчетите при поне 20лв/час за лекарския труд и тогава да призовава лекарите да не стачкуват! Аз опитах днес с няколко призива в магазина да си купя хляб, ама не стана. Искат пари хората.

Къде е кредита, другари и другарки!!! от 1 Милиард, КЪДЕ Е?

Гинеколога на Моника така забатачи здравеопазването,както бащата на СерГей и самият той напариха с България. Комунист дава щедро предизборни обещания,но никога не ги изпълнява.

Недоволството срещу комунистическо-турското правителство се разраства всеки ден. Все повече сектори са готови да излязят на протест. Все повече прослойки са засегнати от престъпното управление.

Пази Боже, комунист да те лекува, с трици!

Нехайната усмивка на тази госпожа и се разболявам. Не дай си Боже да се налага да опирам по-сериозно до здравеопазването ни.

Министърката и председателят на ЛК трябва да ги върнат в началното училище да понаучат аритметиката и след това да сметнат колко са здравните вноски за година, колко се дават от бюджета и тогова да говорят глупости за някакви си 1,5 млд лева. А министърката може да се обърне към гл.прокурор. Със сигурност той ще предизвика буря в чаша вода, както го прави много успешно от близо година.

Според Световната здравна организация през 2009 г. в националната здрвна система са постъпили 8 877 мил. лева. Колко ли са постъпили през 2013 г. - въпрос на елементарна аритметика......

Танче, лесно е да си държанка на станчов и гинеколог на моника, ама министър не е лесно, особено когато си лъгала, че може да се справиш и знаеш от къде да осигуриш пари за здраве на хората. Това не е като да се връткаш в леглото на оня козел или да си бъбриш с кравата за разплод моника.

Решението по отношение на здравните вноски, които са прехвърлени във фискалният резерв е на ПАРЛАМЕНТА, а не на Дянков. Стига пушилки и празнословия. Андреева да си реши проблемите, а не да търси под вола теле. Нека да види, че и от парламентарната група на БСП са гласували това решение.

Прав си - решението е на ГЕРБ, които имаха мнозинство в Народното събрание. А предложението за това решение е на Дянков. Кой носи отговорността според теб? Хайде да е Костов, че най-сигурно!

Нека да види, че и от парламентарната група на БСП са гласували това решение.

Попитали радио Ереван какво би станало, ако комунизмът победи в Сахара. Радиото отговорило - Ще има остър недостиг на пясък и ще се внася от чужбина.

Къде отиде милярда? Ето и за това само трябва да се протестира . Ето и за това трябва да се подкрепят лекарските протести. За комунягите е по-важно да флиртуват с циганите, а не да осигурят условия да се лекуват болните. Заедно с лекарите- на протест!

Където комунист мине-трева не никне. Народна мъдрост,доказана през годините.

Науко победителко на мрака, открила би и средство против рака, ала да беше за военни цели. Социалистко, победителко на ГЕРБ, открила би и пари за здраве,ала да бяха за партийната върхушка. По Радой Ралин

От това правителство са катастрофални идиоти. С тиквун беше зле, но тези олигофрени го задминават по абсолютно всички параграфи!

Трябва да се инициира нещо, като движение за "Отмяна на здравните осигуровки за безработни и хора, без необходимите доходи". Държавата да ги поеме. Иначе, ще продължава демографския срив и геноцида над българите. Не може да те облагат за това, че нямаш доходи. Във всички скандинавски страни безработните държавата ги осигурява и не им искат да плащат здравни осигуровки, тъй като нямат доходи. А това изнудване да искат от безработен здравни го има само в България, предвид големия процент безработица. Н-р: Работиш по договор-8% от дохода за здр. осигуровки, имаш кола или жилище /може и двете/-плащаш данък, ако си я закъсал, може да продадеш някое от двете и с това спираш да плащаш данъка. А то какво се получава с облагането на безработните със здр. осигуровки, че те плащат за това, че са все още живи /не че имат доходи/ и като идат преждевременно в по-добрия свят спират да плащат. Може би това е целта на политиците ни.

БРЦК

Тъпо седларов. Значи "държавата" , демек ти и аз ще плащаме здравните на всички мутри, проститутки,нарко дилъри , мързеливи цигани, и тн и тн сган дето не иска да работи. Така ли ? Аз не съм съгласен!

АЗ СЪМ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ, ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА СЕ СЛУЧВА СЛЕДНОТО: РАБОТИШ, ПЛАЩАШ РЕДОВНО БЕЗ ПРОПУСК ЗА ВСИЧКИ ГОДИНИ ЗДРАВНИ ВНОСКИ И КОГАТО НА 10 ГОДИНИ НАПРИМЕР ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА ПОЛЗВАШ ''УСЛУГИТЕ'' НА РОДНОТО НИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ПЛАЩАШ КАТО ПОП НАВСЯКЪДЕ. А ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА ТОВА, ЧЕ КОЛКОТО Е ПО СЕРИОЗНА ДИАГНОЗАТА ТОЛКОВА С ПО - ОТВОРЕНИ ОЧИ ДОКТОРИТЕ ГЛЕАДАТ НА ТЕБ КАТО НА ПОДВИЖЕН БАНКОМАТ.

Аз пък съм съгласен. Защото всички в нашия квартал сме безработни и нямаме никакви доходи. Всичките ми познати от унито също са без работа. Държавата задължавайки безработните да плащат при положение че нямат никакви доходи, ги обрича на СИГУРНА СМЪРТ. Ето затова не съм съгласен! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО НА ЛЕЧЕНИЕ! ДОРИ И БЕЗРАБОТНИТЕ! Не може да има дискриминация! Няма да ги пращаме да крадат я, аз също не мога да крада, така че трябва държавата да ни осигурява. Изискването е само да си регистриран в бюрото по труда. Така ДОКАЗВАШ че търсиш работа, но няма. Ако ти намерят, ок, но докато си без работа държавата трябва да те осигурява, това е човешкото равенство! Всеки може да се разболее и всеки трябва да е осигурен! Безработните и хората без доходи също - от държавата. Така е в нормалните страни. И ако не стане и тук така -емигрирам.

...Така ДОКАЗВАШ че търсиш работа, но няма. Ако ти намерят, ок, но докато си без работа държавата трябва да те осигурява, това е ЧОВЕШКОТО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ! Всеки може да се разболее и всеки трябва да е осигурен! Безработните и хората без доходи също - от държавата. Така е в нормалните страни. И ако не стане и тук така -емигрирам.

Pesh0

Тя държавата не плаща за хората които работят за нея ти за хората без доходи искаш да плаща ....

Очевидно и парите за болници не са били сред "непредвидените разходи" от милиарда... е, къде тогава отиде пустият му милиард, къде?

...питай Дянков и Борисов, май само те знаят. И става въпрос за 1.5 милиарда от парите на НЗОК, т. е. от нашите пари за здраве!

БРЦК

Нали взехте 1 милярд бе ? Къде са ? Дайте 100 мил. не се стискайте. Сега нали още 1 милярд взимате от немски банки ? И от тях ли нема да има? Да питам за лекуването на здравно неосигурените лица кой плаща?

Доколкото разбрах от медиите,НЗОК търси 27 милиона лева.Предлагам да вземат тези пари назаем от Доган.

Защото сте социалисти, другарко Андреева и ретроградната медицинска реакця е решила да саботира усилията на младото експертно правителство на социалистите. Целта е да се върне ГЕРБ на власт за да се краде от здарвето на изстрадалия българин отново. Да се краде,докато здравето стане собственост на Сорос и американците.

ще вземат от другите за да отпуснат на болниците

Много бързо почнахте да крадете , затова пари няма!

Андреева призова болниците да не спират плановия прием Когато в една държава няма пари, всичко се управлява с призиви.

Ами аз пък съм учуден как изобщо болниците са отворени и в тях има лекари които да работят???

И аз това съм се чудил. Чудя им се що въобще лекуват мат'ряла прост дето само иска и нищо не произвежда и ходи да гласъва за буратиновци (орешаркси) и съсели!

Нима са толкова глупави , нима само интереса клати феса . Няма друга страна в капиталистическият свят където няма ясна концепция - има социализъм или няма капитализъм . В КАПИТАЛИЗМА господа има рязко разделение на държавно и частно. А В БЪЛГАРИЯ КАК Е ? Докато не направите разделение , до като не определите държавните болници и право на мед. персонал да работи в една от двете форми , до като задължителното осигуряване не е само за държавното а примерно допълнителна мед, осигуровка да обезпечава частното - НИКОГА , АМА НИКОГА НЯМА ДА ИМА РАЗВИТИЕ . Защо- Има интереси както за лекарства , пациенти от държавното към джоба на частника . Е , не става и няма никога да стане .АКО НЕ СТЕ УБЕДЕНИ, АКО НЯМАТЕ ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ ДА РЕШИТЕ КАЗУСА - водите народа си към бавна агония - здравата нация ще работи а болната ще се лекува .

УСПЯХТЕ ЯВНО ДА ОТКРАДНЕТЕ ЕДИНИЯ МИЛИАРД ЗАЕМ И НЯМА ПАРИ ЗА БОЛНИТЕ.

Ха така, отново старото правило" Пари нема, действайте".....Каквито бяхте, такива и ще си останете г-жо.....Вие всичките сте копи-пейст....ооще от онова време....

Коментари - Андреева: Лекарите да не взимат крайни мерки | Днес.dir.bg

Андреева: Лекарите да не взимат крайни мерки

Здравният министър д-р Таня Андреева призова лекарите да не предприемат крайни мерки, защото най-късно през януари ще се изплатят на 100% парите за извършената дейност на болниците. Тя няма обяснение защо болници се канят да спрат плановия прием.

Обратно в новината

Коментари - Андреева: Лекарите да не взимат крайни мерки | Днес.dir.bg

Коментари

Само да попитам до Януари докторите 80% от цените на стоките и услугите ,които ползват ще заплащат? Що не вземе някой да пробва да каже на таксиджия , че ще му плати 80% от стойността на курса пък останалите после.

Здравната министърка да даде пример със себе си и пропорционално на изплащаното й месечно възнаграждение в сравнение с това на лекарите да търпи до август месец 2014 година БЕЗ да си получава заплатата, която й плащаме НИЕ!!!

Тъпо недоразумение!

Поредната тъпанарка, начело на МЗ.

предлагам депутатски и министерски заплати за се изплащат в края на мандата и то само ако е успешно приключил ;)

Абе какъв край на мандата! Цяла БГ се вдига, за да ги махне боклуците и то крадливи! Милиардерите!Вижте списъка! За какъв ''мандат'' говорите?!

Граждани, студенти, полицаи, лекари , ...... А, управляващите се правят, че не чуват! Скоро ще има "жълти павета в бели автобуси ".

Само да попитам до Януари докторите 80% от цените на стоките и услугите ,които ползват ще заплащат? Що не вземе някой да пробва да каже на таксиджия , че ще му плати 80% от стойността на курса пък останалите после. Това е така защото на хората с образование винаги се е гледало през призмата на "диктатурата на пролетарията" . Спомнете си какво ставаше когато не се приемаха исканията на шофьорите от градския транспорт? Но лекарите трябва да чакат докато пишман експертите се наумуват. Да им .......................експертното правителство

Министърката няма обяснение защо болници се канят да спрат плановия прием. хахахаха :) Аз и сигурно половината българи нямаме обяснение тази защо е министър и защо поддържаме една гнила система, която ДОКАЗАНО не работи още откакто е създадена. Така че г-жо министър очевидно почти за всичко в България никой няма обяснение и не може да отговори на хилядите защо-та. Стегнете се да работите! Ако не можете, намерете си друго работно място.

АМИ НАПИСАХ ГО.

Аз пък призовавам всички колеги дружно да напуснат държавните болници и да започнат собствен частен бизнес. Който е кадърен, няма да има никога финансови проблеми!

САМО ФАЯНСАДЖИИ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗВЪН СИСТЕМАТА. СОБСТВЕН БИЗНЕС СЪС СЛУШАЛКИ СТАВА САМО ПРЕЗ 18-ТИ ВЕК. АБЕ КАКВО ДА ОБЯСНЯВАШ НА ПИКЛЬО?

Нещо не си наясно - в Германия по-голямата част от клиниките са частни и са собственост именно на лекарите, които работят в тях. Не виждам какъв е проблемът група лекари в БГ да си направи собствена болница. Ако са добри, ще има кой да идва да се лекува.

те БСП с тези обещания печелят гласове - безплатно образование и безплатно здравеопазване. Ама май свършват будалите, дето учат по 6+ години и вземат мизерни заплати.

Вместо САМО да ПРОСЯТ ПАРИ лекарите да ЗАПОЧНАТ ДА ЛЕКУВАТ!!! Колко "лекари" са ОСЪДЕНИ за грешките и некърдаността им причинили СМЪРТА на пациенти?????

като си платиш сметката.

Абе къде изчезна МИЛИАРДА ЗАЕМ дето Уринарски го взе?!!!!!

Pesh0

не може да ти отговори в момента .зает е търси 27 милиона . Не че като спре да ги търси ще може да ти отговори.

А къде изчезнаха 1.5 МИЛИАРДА лева от здравни вноски, дето Бойко Борисов и хер Флик ги прибараха (май в собствените си джобове)?

Не е отговор на въпроса

А къде са милиардите излишък на предишната Гнойна Коалиция?

Pesh0

в държавния резерв . Наистина ли незнаеш?

деер

Докторите с медицински дипломи не взимат крайни мерки и не стачкуват, защото са далавераджии. По стачките са медицинските сестри и санитарите. Лекарите взимат крайни мерки като напускат Циганландия..... Защо никой не одобри 5 000 лв моментална награда на пациент изобличил медицинско лице източило НЗОК????? Защо не сложат акциз на химическите храни и да се пълни НЗОК???? Защо не намалят акцизът на цигарите след като е забранено пушенето на закрито?Защо не се глобяват заведенията и хората позволили се да пушат в заведение????... Защо никой не иска РЕД?....Циганландия....далаверата е верую....

Колеги форумници, оставете дребнавите партийно оцветени заяждания. И да погледнем истината в очите, защото тя е твърде нелицеприятна. Едва два милиона българи плащат здравни осигуровки (а повечето от тях - базирано на минималната заплата) и с тези пари трябва да се поеме здравното обслужване на седем милиона, да не говорим за армията чиновници от НЗОК. И тук въпросът не е толкова кой е на власт, а кой все още позволява тази тотално неработеща система да продължава да съществува. Извинявайте, ако прозвучи жестоко и егоистично, но защо например трябва да плащам за лечението на цяла армия безработни ( по-голямата част от които изобщо не искат да работят), на около милион цигани, за които понятието "здравна вноска" е имагинерно, както и на твърде много хора (повечето от тях неплащащи здравни вноски) които разчитат НЗОК да плаща лекарствата им. И най вероятно (като изключим глупостта и/или личния интерес на управляващите в момента) чиновниците от НЗОК пречат на идеята недоносчето, наречено Национална Здравно Осигурителна Каса да бъде пратено в небитието и да се въведе понятието "лична здравна застраховка". Т.е. - плащаш си застраховка - лекуваш се за сметка на застраховката, не плащаш такава - плащаш кеш на лекаря, не искаш да плащаш никому - умираш си безплатно. И - да, има нещо безплатно - неотложната помощ - и толкоз. Естествено, нещата на практика са малко по-сложни, но системата се е доказала като работеща (в Щатите и Канада и др.) - и това май е единствения начин държавата да се отърве от авантаджиите, от кражбите на милиарди на най-високо ниво и каквито и да са други фокуси за източване на пари от моя и вашия джоб.

"И тук въпросът не е толкова кой е на власт, а кой все още позволява тази тотално неработеща система да продължава да съществува." Ами комунистите. Комунистите позволяват. Защото са на власт ;-)

Ако правилно съм те разбрал, значи Бойко Борисов, Иван Костов, Кобура, Софиянски са комунисти? Хм-м-м, не знаех! И всъщност няма управление на РБ, при което НЗОК да е работела безпроблемно, явно всички партии добре се "хранят" от нея!

Страх ви е май, а?

Госпожо Анреева, преди дни си признахте, че още не можете да се ориентирате в батака на здравеопазването. След като 5 месеца не са ви достатъчно, кога ще се ориентирате и ще работите ??? Или не сте там за това ??? Ако някой в дадена фирма не върши нищо толкова време отдавна ще е уволнен, а вие какво правите още там ??? ОСТАВКА !!! Какво ще направите, когато "колегите" ви от тютюневото лоби върнат пушенето навсякъде ??? Нормален доктор би си подал оставката, а вие ???

Крайни мерки са позволени само на гангстерите. Лекари, учители, инженери, професори, студенти нямат право на глас и заплащане. Всеки неграмотник милионер. Да живее свинята Пеевски.

Време е народа да вземе крайни мерки. Окупация и на държавата.

Къде е онзи 1 милиард бе другари?

оказа се безгранично проста и зла женица, сигурно е любмка на своите си

Срещу мaфията - всякакви мерки са позволени ::))) Една акушерка - ни предупреждава ::))) Хахахааа....

Внички на крак и бой по комунистите, руски слуги.

Какво значи да се доплаща в болниците. Аз всеки месец съм си плащала, значи проблемът е във възможностите на ръководствата на болниците. Ако не могат да си защитават интересите на всички нива на държавната администрация значи нестават за тази работа и да се връщат да лекуват. Управленският пост не се заема само за собствено употребление... Когато въведоха здравните вноски от моята заплата отдържаха сума и за малолетното ми дете. Какво пречи да се въведе някаква минимална вноска за безработен роднина която да се отдържа от работещия съпруг или съпруга. Не е редно да се слага знак на равенство между самоосигуряващо се лице и безработен. Защото един безлаботен няма право да си внесе вноски за пенсия, а е длъжен да внася здравни вноски. Къде е солидарността на системата? Защо не се отчита, че в семейството ти два души внасят осигуровки или те са за солидарност с малцинствата.

Плащаш всеки месец, но недостатъчно. Не знам в коя друга държава здравната вноска е 8% и има таван на облагаемия доход за тези вноски. Във Франция се плащат 13.5% без ограничение в дохода и освен това в държавните болници си доплащаш 35% от лечението. Изключение има само за живитозастрашаващи и хронични болести. Ражданията са спешни и неотложни събития и също са покрити от касата 100%.

д-р Андреева, да бъдеш Министър на здравеопазването не е като работа в гиникологичен кабинет. Работата Ви ми прилича на "тука има, тука нема". Ако така продължава предлагам в следващото "експертно" правителство за Министър да назначат патоанатом, който да констатира смърта на нацията.

Абе, моме, то в днешно време мама на тате без паре не дава, ти искаш лекари без пари да ти работят!!! Първо НЗОК да направи разчетите при поне 20лв/час за лекарския труд и тогава да призовава лекарите да не стачкуват! Аз опитах днес с няколко призива в магазина да си купя хляб, ама не стана. Искат пари хората.

Къде е кредита, другари и другарки!!! от 1 Милиард, КЪДЕ Е?

Гинеколога на Моника така забатачи здравеопазването,както бащата на СерГей и самият той напариха с България. Комунист дава щедро предизборни обещания,но никога не ги изпълнява.

Недоволството срещу комунистическо-турското правителство се разраства всеки ден. Все повече сектори са готови да излязят на протест. Все повече прослойки са засегнати от престъпното управление.

Пази Боже, комунист да те лекува, с трици!

Нехайната усмивка на тази госпожа и се разболявам. Не дай си Боже да се налага да опирам по-сериозно до здравеопазването ни.

Министърката и председателят на ЛК трябва да ги върнат в началното училище да понаучат аритметиката и след това да сметнат колко са здравните вноски за година, колко се дават от бюджета и тогова да говорят глупости за някакви си 1,5 млд лева. А министърката може да се обърне към гл.прокурор. Със сигурност той ще предизвика буря в чаша вода, както го прави много успешно от близо година.

Според Световната здравна организация през 2009 г. в националната здрвна система са постъпили 8 877 мил. лева. Колко ли са постъпили през 2013 г. - въпрос на елементарна аритметика......

Танче, лесно е да си държанка на станчов и гинеколог на моника, ама министър не е лесно, особено когато си лъгала, че може да се справиш и знаеш от къде да осигуриш пари за здраве на хората. Това не е като да се връткаш в леглото на оня козел или да си бъбриш с кравата за разплод моника.

Решението по отношение на здравните вноски, които са прехвърлени във фискалният резерв е на ПАРЛАМЕНТА, а не на Дянков. Стига пушилки и празнословия. Андреева да си реши проблемите, а не да търси под вола теле. Нека да види, че и от парламентарната група на БСП са гласували това решение.

Прав си - решението е на ГЕРБ, които имаха мнозинство в Народното събрание. А предложението за това решение е на Дянков. Кой носи отговорността според теб? Хайде да е Костов, че най-сигурно!

Нека да види, че и от парламентарната група на БСП са гласували това решение.

Попитали радио Ереван какво би станало, ако комунизмът победи в Сахара. Радиото отговорило - Ще има остър недостиг на пясък и ще се внася от чужбина.

Къде отиде милярда? Ето и за това само трябва да се протестира . Ето и за това трябва да се подкрепят лекарските протести. За комунягите е по-важно да флиртуват с циганите, а не да осигурят условия да се лекуват болните. Заедно с лекарите- на протест!

Където комунист мине-трева не никне. Народна мъдрост,доказана през годините.

Науко победителко на мрака, открила би и средство против рака, ала да беше за военни цели. Социалистко, победителко на ГЕРБ, открила би и пари за здраве,ала да бяха за партийната върхушка. По Радой Ралин

От това правителство са катастрофални идиоти. С тиквун беше зле, но тези олигофрени го задминават по абсолютно всички параграфи!

Трябва да се инициира нещо, като движение за "Отмяна на здравните осигуровки за безработни и хора, без необходимите доходи". Държавата да ги поеме. Иначе, ще продължава демографския срив и геноцида над българите. Не може да те облагат за това, че нямаш доходи. Във всички скандинавски страни безработните държавата ги осигурява и не им искат да плащат здравни осигуровки, тъй като нямат доходи. А това изнудване да искат от безработен здравни го има само в България, предвид големия процент безработица. Н-р: Работиш по договор-8% от дохода за здр. осигуровки, имаш кола или жилище /може и двете/-плащаш данък, ако си я закъсал, може да продадеш някое от двете и с това спираш да плащаш данъка. А то какво се получава с облагането на безработните със здр. осигуровки, че те плащат за това, че са все още живи /не че имат доходи/ и като идат преждевременно в по-добрия свят спират да плащат. Може би това е целта на политиците ни.

БРЦК

Тъпо седларов. Значи "държавата" , демек ти и аз ще плащаме здравните на всички мутри, проститутки,нарко дилъри , мързеливи цигани, и тн и тн сган дето не иска да работи. Така ли ? Аз не съм съгласен!

АЗ СЪМ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ, ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА СЕ СЛУЧВА СЛЕДНОТО: РАБОТИШ, ПЛАЩАШ РЕДОВНО БЕЗ ПРОПУСК ЗА ВСИЧКИ ГОДИНИ ЗДРАВНИ ВНОСКИ И КОГАТО НА 10 ГОДИНИ НАПРИМЕР ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА ПОЛЗВАШ ''УСЛУГИТЕ'' НА РОДНОТО НИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ПЛАЩАШ КАТО ПОП НАВСЯКЪДЕ. А ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА ТОВА, ЧЕ КОЛКОТО Е ПО СЕРИОЗНА ДИАГНОЗАТА ТОЛКОВА С ПО - ОТВОРЕНИ ОЧИ ДОКТОРИТЕ ГЛЕАДАТ НА ТЕБ КАТО НА ПОДВИЖЕН БАНКОМАТ.

Аз пък съм съгласен. Защото всички в нашия квартал сме безработни и нямаме никакви доходи. Всичките ми познати от унито също са без работа. Държавата задължавайки безработните да плащат при положение че нямат никакви доходи, ги обрича на СИГУРНА СМЪРТ. Ето затова не съм съгласен! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО НА ЛЕЧЕНИЕ! ДОРИ И БЕЗРАБОТНИТЕ! Не може да има дискриминация! Няма да ги пращаме да крадат я, аз също не мога да крада, така че трябва държавата да ни осигурява. Изискването е само да си регистриран в бюрото по труда. Така ДОКАЗВАШ че търсиш работа, но няма. Ако ти намерят, ок, но докато си без работа държавата трябва да те осигурява, това е човешкото равенство! Всеки може да се разболее и всеки трябва да е осигурен! Безработните и хората без доходи също - от държавата. Така е в нормалните страни. И ако не стане и тук така -емигрирам.

...Така ДОКАЗВАШ че търсиш работа, но няма. Ако ти намерят, ок, но докато си без работа държавата трябва да те осигурява, това е ЧОВЕШКОТО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ! Всеки може да се разболее и всеки трябва да е осигурен! Безработните и хората без доходи също - от държавата. Така е в нормалните страни. И ако не стане и тук така -емигрирам.

Pesh0

Тя държавата не плаща за хората които работят за нея ти за хората без доходи искаш да плаща ....

Очевидно и парите за болници не са били сред "непредвидените разходи" от милиарда... е, къде тогава отиде пустият му милиард, къде?

...питай Дянков и Борисов, май само те знаят. И става въпрос за 1.5 милиарда от парите на НЗОК, т. е. от нашите пари за здраве!

БРЦК

Нали взехте 1 милярд бе ? Къде са ? Дайте 100 мил. не се стискайте. Сега нали още 1 милярд взимате от немски банки ? И от тях ли нема да има? Да питам за лекуването на здравно неосигурените лица кой плаща?

Доколкото разбрах от медиите,НЗОК търси 27 милиона лева.Предлагам да вземат тези пари назаем от Доган.

Защото сте социалисти, другарко Андреева и ретроградната медицинска реакця е решила да саботира усилията на младото експертно правителство на социалистите. Целта е да се върне ГЕРБ на власт за да се краде от здарвето на изстрадалия българин отново. Да се краде,докато здравето стане собственост на Сорос и американците.

ще вземат от другите за да отпуснат на болниците

Много бързо почнахте да крадете , затова пари няма!

Андреева призова болниците да не спират плановия прием Когато в една държава няма пари, всичко се управлява с призиви.

Ами аз пък съм учуден как изобщо болниците са отворени и в тях има лекари които да работят???

И аз това съм се чудил. Чудя им се що въобще лекуват мат'ряла прост дето само иска и нищо не произвежда и ходи да гласъва за буратиновци (орешаркси) и съсели!

Нима са толкова глупави , нима само интереса клати феса . Няма друга страна в капиталистическият свят където няма ясна концепция - има социализъм или няма капитализъм . В КАПИТАЛИЗМА господа има рязко разделение на държавно и частно. А В БЪЛГАРИЯ КАК Е ? Докато не направите разделение , до като не определите държавните болници и право на мед. персонал да работи в една от двете форми , до като задължителното осигуряване не е само за държавното а примерно допълнителна мед, осигуровка да обезпечава частното - НИКОГА , АМА НИКОГА НЯМА ДА ИМА РАЗВИТИЕ . Защо- Има интереси както за лекарства , пациенти от държавното към джоба на частника . Е , не става и няма никога да стане .АКО НЕ СТЕ УБЕДЕНИ, АКО НЯМАТЕ ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ ДА РЕШИТЕ КАЗУСА - водите народа си към бавна агония - здравата нация ще работи а болната ще се лекува .

УСПЯХТЕ ЯВНО ДА ОТКРАДНЕТЕ ЕДИНИЯ МИЛИАРД ЗАЕМ И НЯМА ПАРИ ЗА БОЛНИТЕ.

Ха така, отново старото правило" Пари нема, действайте".....Каквито бяхте, такива и ще си останете г-жо.....Вие всичките сте копи-пейст....ооще от онова време....