Атанасова провери болница заради принудителни дарения на пациенти

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова направи изненадваща проверка в столичната Пета градска болница по повод информацията, че пациенти са принуждавани да правят дарение.

Обратно в новината

Коментари - Атанасова провери болница заради принудителни дарения на пациенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва са се провери и варнанската болница ''Света Анна'',в спешното отделение травматология

Че министърката толкова ли е изненадана от тези факти. това е навсякъде в болниците в страната ни. И звучи подигравателно нейна страна, че е изненадана, да не говорим че тя е спусната и изобщо не разбира от здравеопазване. Ако има проблем с човек от нейното семейство, по друг начин ще са нещата.

Мутри в бели престилки

Че министърката толкова ли е изненадана от тези факти. това е навсякъде в болниците в страната ни. И звучи подигравателно нейна страна, че е изненадана, да не говорим че тя е спусната и изобщо не разбира от здравеопазване. Ако има проблем с човек от нейното семейство, по друг начин ще са нещата.

Че министърката толкова ли е изненадана от тези факти. това е навсякъде в болниците в страната ни. И звучи подигравателно нейна страна, че е изненадана, да не говорим че тя е спусната и изобщо не разбира от здравеопазване. Ако има проблем с човек от нейното семейство, по друг начин ще са нещата.

Дарението в болниците = Изнудване = Геноцид !!! Г-да Високопоставени лекари, отвратени сме от Вашата безгранична Алчност!!! Хуманността във Вашата професия е отдавна "девалвирала"!Спасението е в Ново Управление и Нов справедлив Закон за здравеоопазването на населението, защото настоящото си е чиста проба- здравепогубване!!!

Като гледах репортажа се чудех ние ли сме луди или те ни правят на маймуни. В тази болница показаната доцентка заявява на оперативките пред Къцаров , че ако не си тръгва в края на месеца с 20 000.00лв няма да стой и ден в 5 МБАЛ. Прави собствена болница и са нужни пари. Кацаров ги призовава да вземат пари но след операцията, защото смъртността в болницата е най голямата в България и до сега никой не е потърсил сметка на Кацаров който твърди , че е дал парите от ремонта на болницата за ГЕРБ. В същата тази болница в която често се появява по репортажите има доста фрапиращи финансови нарушения - по ведомост водят средния персонал със заплата 850лв а и дават 350 къде са останалите. Едва ли някой ще се разрови и да разкрие далаверите - ГЕРБ ще покрие всичко.

Коментарът ми не се появи. Беше срещу управляващите. Цензурата бди. Не остава нищо друго, освен да помълчим минута в памет на свободата на словото.

той си е техен, отишла е да му умие очите

аззз

МИ НЯМАШЕ НУЖДА АМА БЛАГОДАРЯ ВСЕ ОАК - ТОВА Е ЛЕКАРСКИЯ ЛАФ, ПО-КРАДЛИВО ПЛЕМЕ ОТ БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ НЯМА, ТАМ БЕЗ РУШВЕТ НЕ СЕ ХОДИ, ИНАЧЕ ЩЕ ТЕ ОСТАВЯТ ДА УМРЕШ КАТО КУЧЕ...........

Хайде, пак хората не са наясно! А на някого ясно ли му е, че когато човек е в болница, последната му грижа е да се пазари! И подписва, каквото му пъхнат в ръцете, доверявайки се на лекарите. Атанасова, как си представя жена, която утре ще легне на масата да вземе да се разправя с персонала, че не е редно да подписва дарение, защото не се знае, дали ще оживее?! Такава е системата, Атанасова! Стига с този театър!

За съжаление, ще става още по-лошо: няма медицински кадри! В Националната болница по хематология няма опитни лекари-хематолози, няма опитни и висококвалифицирани медицински сестри... Положението е отчайващо...

всъщност корупцията е взаимна. Пациентите дават дарения (което си е официализирана корупция, защото пациентите смятат, че ако не дадат, лошо за тях), лекарите предлагат да се дават дарения. Освен това често пациенти сами бутат парите на лекарите, даже тези да не съм им поискали. после се жалваме всички че били корумпирани, а то ние им създаваме такава среда. Тази защо не се е оплакала че са й искали дарение преди да го даде.

МОМЕНТ ТОВА Е ТАКА ВЕЧЕ ОТ 10 Г.....защо се лансира този механизъм на геноцид като някаква новина при положение, че отдавна сме свикнали с това...не ми казвайте само, че сега разбирате за това !!!!!

Трагедия...доброволно съм дарил при платени здравни вноски и леко подсказване от доктора....да са Ви честити господа лекари...според мен отдавна вече не сте такива !!!!!

"Всеки има право да напише договор за дарение, ако не му харесва този, който се дава в болницата. Ние никого не сме спрели." Значи дарението е задължжтелно след като болницата му дава такъв. Ами ако не иска да направи дарение.

Попадам по спешност в плевенската частна болница Авис Медика.Дежурният лекар ме превърза и останах за всеки случай за няколко дена в болницата.Понеже ръцете ми бяха привързани подписах чак при изписването една камара документи без даже да ги чета.Успях да зърна само един - аз избирам еди кой си доктор.Нито съм го избирал нито го познавам.Така сигурно си е навсякъде.Избор има ли човек.

БРЦК

Това със тия галимации са от една страна за да покрият лечението на здравно неосигурени лица което касата не поема , но болниците нямат право да ги връщат. Има и много недофинансирани пътеки - лечението е 1000лв - касата плаща 500. От друга страна от тез пари доста лекарите докарват заплати от по 50 бона.

Не трябва лекарите да взимат пари за избор на екип. Трябва на пазарен принцип да им се плаща на свършена работа, като при джипитата. Този лекат, през който са минали повече пациенти трбва да вземе повече пари от колегата си който е специалист в същата област.

Забележете как Деси Атанасова оправдава кожодерите. Като им са малко парите да се махат в чужбина!Тук все ще се намери някой циганин да ни погребе!

Що не вземе г-жа Атанасова да провери къде в др. европейски страни болните масово даряват по 2-3 заплати на болниците ... еий така от благодарност !?!?!? И ако може утре да ни информира ... щото днес беше много бърза.

Представяте ли си че откажеш "доброволно дарение" или избор на екип-загиваш направо, защото си им в ръцете и те правят каквото си искат. Линч на тия търговци-кожодери. Там вичко е доброзорлем

Да отиде и в Първа градска да види каква мизерия е и как мед. сестри забравят, че са дали антибиотици на пациентите и повтарят пак и пак....

Бедата е в това,че лекарите използват държавните болници като частни.И въпреки парите които са принуждавани да даряват хората,пак лечението е меко казано никакво.Направете проверка в някоя болница нощем и ако намерите дежурен лекар,който да е на мястото си и да не спи ,то това ще бъде истинско чудо.

Наложилата се практика при мицемерието на всяко от сменящите се правителства е завинаги. Безсрамието и кожодерството са безмерни. Ето защо и младите хора са отвратени и забягват вън от страната, във всички посоки.

Тази министърка дали си вярва на думите?

Тази зле прикрита форма на изнудване на болните е измислена и въведена от управителите на болниците.От тези "дарения" в джоба на редовите лекари не влиза и лев.

Яжте плодове, водете здравословен начин на живот и стоите далече от лекарите. Ако все пак ви се наложи, отстоявайте си правата до последно, защото всички ние плащаме за да се лекува всеки един болен човек. Ще мине време, ще пострадат сериозно и физически няколко високоставени и не толкова важни медицински лица и всичко ще си дойде на мястото. Всичко си има граници, дори и търпението.

Рекетьори такива...си намериш майстора и ти...правили доброволно дарения...да опра един нож в гърлото ти и ти ши прайш кот ти кажа...може и френска

недей, че може да и хареса и немож се оттърва :)

Този министър няма морал. Вън двуличничке такава! Наистина ли мислиш, че хората доброволно са дарили 950 лв. Нечистоплътен министър, лъжец...вън от системата такива

Напълно подкрепям Стефан, тъй като и моето семейство беше потърпевшо от т.нар. "дарения" в Токуда. Но за съжаление твърде късно разбрах, че платената (твърде гооооляма) сума е под формата на дарение.

Когато преди година жена ми трябваше да ражда попитах в Токуда . Да раждането е безплатно по каса , обаче избора на екип е задължителен -тавана от около 950лв, + незнам си какво плюс не знам си какво +плюс не знам си какво всичко задължително...няма не искам нама недей..и така до към 2000лв. обаче се оказа че не могат да ми дадът официален документ за сумата от над 900 лв за избор на екип... това е положението...цицане от две места....и от каса и от пациент...

Уважаеми годподин докторе, Та кого заблуждавате. Защо дарение. Нима болните са толкова добронамерени и единственото им желаниеа кагото им предстои операция е да направят дарение. Да оставим настрана и това, че болшинството от хората няматнямат и пари. Морал нямате ли. Медицината я превърнахте в търговия. И каквито и добри намерения да имате г-жо министър, на всички ни е ясно за какво става дума. Просто РЕКЕТ на болните. Единици са хората, които компетентно могат да си изберат лекуващ екип. Екипът ти го избира болничното заведение. а ти трябва да направиш ДАРЕНИЕ.

Защо не проверите болница"Токуда" Японско е само иметоVТертипите са чисто български-хайдушко обирджии ски,особено ако разберат,че имаш близки в чужбина. Доброзорните дарения достигат огромни цифри и ти одират три и повече кожи. Пиша с името си и като потърпевш!!!!

Защото тази болница е рожба на комунистически крадени пари....а там шефове са били видни "строители" на съвременна България като Р.Инджова и т.н. ....

тъкмо щях да напиша същото :) там се изнудват най-много всички пациенти, още с влизането и за добър ден ти се поднася за подпис дарение. Една баба за 3 дни, които и се полагат по здравна каса, се наложи да "дари" 450 лева, за да я приемат

Клер

Колко прозрачна лекарска наглост и при това на ЛЕКАР-изпълнителен директор на въпросната болница. Ами по тази причина има бити лекари от пациенти, а да не говорим и какво друго се е случвало на лекари в смутните времена от историята ни. Отвратително!!!