Сеизмолог вещае силно земетресение край Мраморно море

Силно земетресение се очаква да разтърси района на Мармара, към който спада мегаполисът Истанбул, предупреждава турски експерт, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Сеизмолог вещае силно земетресение край Мраморно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

FuckTheEU

Ето че мина месец, и предсказанията на този сеизмолог струват толкова, колкото предсказанията на астролога по която и да е телевизия. Колко време още трябва да мине? Година? Две? Десет? Такива предсказания всеки може да направи. Мошенници жадни за пари и кратковременна слава колкото искаш. Едва ли някой ще прочете това, защото е старо, но винаги е хубаво да кажеш пък макар и само на себе си "абе казах ви аз".

ако в Турция е 7.2, в България каква степен ще усетим. Като гледам картата София Мармара, са на една права линия

Проблема идва от изпомпването на петрола от арабите. Както знаем течностите не се свиват и поддържат земните пластове, но след изпомпването те стават нестабилни и започват да се плъзгат по посока на кухините и става страшно. Трябва веднага да се спре добива на петрол и кухините да се запълнят с вода, иначе е възможно да се получи ефекта на доминото и огромни райони да пострадат.

FuckTheEU

Не е от това, геолозите не са идиоти. като изпомпват нефт напомпват на нейното място същото количество вода. Нефтът изплува нагоре, когато започнат да изпомват вода значи кладенецът е изчерпан.

Този професор още преди 20 г. извади тази теория, но никой явно не му обръща внимание. Когато 1999г. стана голямото измирско земетресение той пак предупреди, че в райна на Истамбул се очаква същото, да не се презастроява града, да не се строят нови мостове на Босфора, но никой не слуша и правят точно обратното.

Имаше филм с подводни кадри от дъното на морето, по които се вижда земетръсния разлом които не се е раздвижил само около Истанбул. В Измир около разлома земята се премести със 7 метра !

Бъркаш Измит с Измир.

Твърденията се базират предимно на публикации на доц. Лещаноглу.

ТРУСОВЕТЕ С МАГНИТУД 5.3 В ТУРЦИЯ ГЪРЦИЯ И ИТАЛИЯ СА ИЗКУСТВЕНИ СЛЕД КАТО РУСКИ ВОЕННИ КОРАБИ НАВЛЯЗОХА В СРЕДИЗЕМНО МОРА.ЦЕЛТА Е ДА СЕ СРИНЕ ТУРИЗМА НА ТРИТЕ ДЪРЖАВИ.

Смешко!

А не са ли американски, или марсиански? Я провери гюлетата в главата ти как са подредени....

Природата почва да се отръсква от неестествените. Малко по-малко ще изчезнат всички, на които не им е тука мястото. Никой не е избягал от майката природа все пак.

За целта трябва магнитуд поне 11-12 по Рихтер. И пак не е сигурно.

Земетресенията са само част от общата хубост. Ще има и вулкани, наводнения, болести, войни... Над 95% от световното население ще измре. И не е важно дали ми вярвате.

Това важи и за Вранча - Белене.

Не се радвайте на такива неща! Първо не е хуманно,второ евентуално такова земетресение ще повлияе и на България,защото е в голяма близост и трето,ще хукнат милиони турци,като бежанци да идват към Европа и няма да може да ги спрем с нищо... Дано не се случи,но природа е,не може да се борим с нея,а и в самата Библия има пророчество за подобно земетресение в този регион...

Бежанци? От какво ще бягат? От земетресение?

дано не се случват такива неща никъде ! но повярвайте , че недай си боже се случи , то турците ще си стъпят на краката доста бързо и ще се погрижат за хората си! да му мислим ние ,защото има много примери за това как нашата държава нехае и не помага на народа си !

Не е само този професор с такава прогноза. Общо взето ТАКАВА е средносрочната прогноза на всички учени изследващи проблема. Има много материали в нета.

Аллах нещо взе да се гневи на турците...Дали не им праща знак, че трябва да се смирят малко?

Бог убива арабите и турците !!!

Чудя се как може толкова злъчни коментари да пишете. Като че става дума за детска игра. Никой нормален не желае и не се радва на земетресение.Засрамете се Даже и в шеговит тон да и е глупаво

Толкова са ограничени, че няма да те разберат!

в Турция са станали и в момента стават около 300 по леки и по тежки земетресения. За около 10 дни. тревожното е, че и Вранча в Румъния се е събудила - по данни на ЕСЦ , те са около 10 за последните 7 дни. какво смешно видяхте в това ?? Ние сме съседи и като удари там, тук идна затихваща вълна след около 2 -3 мин. Най лошото е, че и Везувий май се е активирал, след като Италия преживява серия от около 100 труса.

FuckTheEU

Значи се е освободило огромно количество натрупано напрежение в малки дози. Няма никаква гаранция, че ще има и нещо силно.

и това коя нАучна лаборатория го казва ?? кой може да каже какво напрежение се е натрупало и колко труса биха го освободили ? най вероятно плочите се приплъзват , докато вземат, че се плъзнат по силно и тогава ще стане мазало.

FuckTheEU

Пълни глупости. Ще има земетресение но не мога да кажа кога...може и след 100 години. Когато се научат да ги предсказват до една седмица или хайде нека да е един месец, тогава да пишат и да се имат за специалисти.

" Земетресение с магнитуд 7,2 ще нанесе големи поражения в района Мармара. Но кога ще стане това, не мога да кажа". Че то, и аз мога така да позная...

да мрът тези алчни турци които с подмолни деиствия и създаване на две турски партии в страната искат по примера на албания и русия да анексират територии и впоследствие да завладеят България която била тяхна.Aмериканците не можаха да унищожат ердухан но природата и алах ще го унищожат.

май яко завиждаш , че умеят и се справят доста добре с нещата а и отгоре на всичко наро е добре не е беден като нас!

пожелавям им успешно справяне с следващото земетресение което ще изравни истанбул и гърците ще възстановят на изпразненото място Kонстантинопол

а Слънцето ще угасне! След колко години обаче, още не мога да ви кажа. Нооо, изследванията ги продължавам, и сега търся кой да ме спонсорира.

то само "спецове" като теб ги разбират тези неща. Проектанти и строители от къде ще знаят че съществуват земетресения?

този професор е нещо като екстрасенс деси! ще спечелиш от тотото , но не знам кога! колкото по често има земетресения по разлома, толкова по често се освобождава енергията и няма как да се натрупа та да предизвика разрушително земетресение!

истамбул ще е като след война след голямото земетресение... Стотици хиляди умрели или изчезнали, ще е красиво.

Прекомерната Ви агресивност говори за наличие на психически проблем. Добре би било да се консултирате със специалист за уточняване на диагнозата.

Това не е агресивност, а пророчество и дори не е мое.

do nomer 1 palen degenerat prostak i govedo

от години че следващотго голямо земетръсение в Турция ще е в района на Истомбул, защото трусовате започнаха от исток на запад и затова почти със сигурност се твърди че катастрофата ще е около Босфора.

Че ще стане, ще стане - все пак Истанбул е над разлом... Друг въпрос е дали ще е точно следващото.

Така е. НО се пише "изток", не е като "восток"" на блядски.

дали ще се срутят мостовете над Босфора и тунела под него,а може би Босфора ще изчезне и Азиатска и Европейска част на Туркия ще се съединат

Ако се освободи тектонична енергия с такива мащаби, за каквато говориш, дори в с. Грамада, Видинско, ще изпопадат къщите. Дай-нещо по-умерено;-).

и не само. при подобно тектонично движение ще има разрушения от Дамоск до Виена...

FuckTheEU

Лошо. Древните укри пак ще трябва да копаят босфора на ръка...

Кофти, аз очаквам 8 и над 8 и след това града на Босфора пак да си се казва Царигрд/Константинопол ;-) Това истанбул хич не му отива. Май означавало "пълно с ислям" след едно такова земетресение ще се казва "очистен от ислям" :-)

Истанбул идва от "στην πόλη", гръцки, което означава "в града", "град". Градът е основан от Константин, поради което е кръстен на него - Константино-поли.

Последните две изречения казват всичко!

На български Мармара се превежда като Мраморно море /от гръцки мармарас - мрамор/. Името на Мраморно море на турски е Мармара денизи, а на гръцки Мармарас.

Прости парчета са пуйките, участвайки тия дни в морските учения на НАТО, те де факто наливат вода в мелницата на унищожителите им. Присъствието на кораби на западни страни в Черно море никога не е случайно. Използват се геомагнитни оръжия от американците, а пуйките им съдействат. Турция трябва да се определи окончателно - вън от НАТО, - ако иска да оцелее като държава. В противен случай, ако не я смачка Западът (а той няма сантимент), ще я смачка Русия. И двете крупни страни ще използват кюрдския фактор, а това ще доведе до гражданска война и разцепление. Пуйки, решавайте!

Да-а-а Истанбул е обречен град! И което е най-лошото, че го знаят.

Неизбежно е рано или късно Бог да ги накаже за завладяването и ислямизирането на великия православен град, славна столица на Византийската империя в продължение на повече от 1000 години. Лошото е, че ако там се случи мащабен природен катаклизъм, ще предизвика такова раздвижване на човешки маси, че ще го отнесат всичките балкански страни.

"Професорът е "тъмна сила", гюленист и пораженец. Да се арестува, осъди и обеси. Само така ще се спрат "тъмните сили" да спрат да унищожават Турция!"

Кмета нали каза : корабът е виновен, да го изгонят и готово.

Бе ние тук си се смейкаме, но не виждам нищо конспиративно/невъзможно в намесата в един и без това напрегнат разлом. Дано пожалят хората - обикновените турци с нищо никому не са виновни :(

Ако има начин да се предизвикват земетресения" в един и без това напрегнат разлом", американците биха го прилагали в разлома Сан Андреас.Така биха предизвикали множество , но СЛАБИ и неразрушителни земетрсения, предотвратявайки натрупване на големи напрежения в тектоничните плочи.Да, ама не...

martin

А БАШИБОЗУКА НЕ Е ЛИ ВИНОВЕН?!