Близо 150 000 лева бяха дарени от добри хора за децата на застреляния на Женския пазар

41-годишният Иво Андреев има две момичета - тийнейджърка и бъдеща първокласничка, както и едногодишно момченце

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България журналистиката крие събитията, а не ги разказва. Тук, както в почти всички статии за "инциденти" е скрито какво се е случило. Има само резултат и сензационно заглавие, събрани пари, не се разбира дали са 75 хил, дали са 150, ама това не е важно. С такава журналистика никога няма да създадем модерна, свободна държава.

Ако това беше се случило на запад, убиецът и родата му до 9-то коляно щяха да плащат обещетения на жената и децата. Като си знаем родното правораздаване, добре че хората тук са съпричастни!

Всъщност кой от двамата е нарушил ЗУЕС? Ако е стрелеца, той е виновен. Ако убития е нарушил закона значи, че стрелецът е бил принуден да защити правата си.

С огнестрелно оръжие в ръка. Страшна логика убиваш, за да защитиш правата си по ЗУЕТС.

Който нарушава ЗУЕС - разстрел. Абе, хора, вие идиоти ли сте? Само не ми казвайте, че няма други начини. Умишленото отнемане на човешки живот е най-тежкото престъпление.

Ако погледнем реално на нещата убийството си е убийство. Ясно е, че оправдание за това не може да има. Но трябва да има обяснение как този конфликт е ескалирал до такава степен. А такова обяснение след 10 статии още няма. "Заради междинна врата". Е кажете какъв е проблемът с тая врата, кому е била крива, що не са се разбрали...

...щото ставало било течение, затова.

отчаян човек е бил нападан и бит, докато не е решил да се защити група джендъри се загрижили за семейството на агресора, вместо да изискват институциите да работят и да няма повече такива случаи

Дори му е малко. Други нямаше само да го бият.

Къде видя, че е нападнат и бит. Вонният идиот каза, че е бит, защото другия вече не може да говори и да изложи своята версия.

и от какво е отчаян дъртия вампир, от неправомерно поставената врата - може би. да ти имам отчаянието. да го тикнат зад решетките за умишлено убийство, поне малко да разбере какво значи отчаяние.

И апартамента трябва да му вземат на този психомат, за компенсация, че млада жена вдовица ще трябва да гледа сама две малки деца!

По принцип военните нищо не правят през цялата си кариера, само се готвят да правят, но ако някой ден не дай си Боже се наложи, отпред ще измираме пак ние - мобилизираните. За сметка на това нищоправене, докато са на служба взимат една фуражка пари, а после се пенсионират млади и живеят в големите градове из т.нар. гжч, където ги е заварило пенсионирането им, с личното си оръжие. Което може и да е Макаров и да не става за много, но опряно в главата, все пак е достатъчно. :(

от този случай ше тръгнат едни въпроси за решаване

Благодарят че не сме на 100% путинокретенясали дебили че 1стотинка нямаше да видят децата

А на евроатлантическите ценности да се благодарят ли, че преди тях съседите не се застрелваха едни други?

.

абе скодоумец, що политизираш!?

Военният е бил прав, а нападателят е получил заслуженото си.

Не е лесно да си малоумен некадърник!!

И който каза, че убития е нападател? Ненормалния военен който сега се чуди как да се оправдае в съда. И ти ли по същия начин решаваш споровете си - с пистолет в ръка. Кой оцелее, оцелее. Ненормален индивид - същия като военния дядка.

ти си един от съседите и си пряк свидетел? а щом не знаеш, защо си измисляш и лъжеш? да не си от бнт, бтв, нова?

Не съм свидетел, ти също, но човешки живот за един конфликт и една врата не се отнема.

Той и заради някакви боклуци в гаража не се отнема живот ама доктора с незаконното оръжие, който мота полицията и кара жена си да лъже го оправдавахте. И той викаше, че е нападнат, ама беше неговата дума срещу тази на убития цинганор.

Психопатията явно броди навред!

Нещо не разбирам... Конфликтът бил дългогодишен, имало подадени множество сигнали... Къде аджеба спят ДНСК, пожарна и д-р. Компетентни органи, че не са бутнали незаконната преграда с врата за сметка на собственика? Щеше да се спести една безмислена смърт...

Можеше и агресивните кучета да бъдат отведени а собственикът им санкциониран подобаващо, но като се обърне каруцата пътища много. Истината е, че в БГ частната собственост особенно в режим на съсобственост е грижа само и единствено на собствениците. Нито община нито полиция може/иска да им помогне и са оставени на произвола да се оправят, саморазправят, кои както намери за добре.

Така е,като няма институции в България. Всъщност,на книга ги има,но освен да вземат заплати,нищо друго не вършат. И примативизмът взема връх. Казвате къде е ДНСК?! Ами ето,това е само един пример. Бях наскоро в провинцията,на гости. Останах втрещен от етажните площадки в блока,където бях. Всеки си ги е заградил,едни грозни врати,едни решетки. Ужасия някаква. И ако един ден стане пожар в този блок,просто не е ясно как живущите ще се спасяват и как пожарникарите ще се качат за да гасят. Това е някакво малоумие и понеже няма никакъв контрол,а само корупция и безхаберие. Затова и държавата ни е на този хал.

Не че не сте прав, но явно не знаете, че в новите блокове има изискване от пожарната да има междинни врати, където е възможно. Така се предотвратява разпространението на дим по стълбището и при пожар може да се направи безопасна евакуация. Та в нашият нов блок има преградни врати, които да е де заключват!

Това за междинните врати е лъжа. Опасна лъжа. Кон да те е ритал в главата?

Военните доказано са хора с изкривена психика и на такива при пенсиониране да им даваш по подразбиране право на лично оръжие си направо престъпления.

Български инат. Сега Боко да разпредели парите и .. да не се дават наведнъж по сто лева на месец по гербаджийски хем.

Да почива в мир и съболезнования, но парите и добрите хора няма как да върнат таткото.......И реалното наказание, няма да го върне, но поне ще даде едно успокоение, че си е получил заслуженото извършителя.

Ако е искал да прегради стълбището в своя полза...

Да ги гърмят бащите на малките деца викаш за едно стълбище, няма ли друг начин? Пък и да няма, това ли е решението ?

бащите на малките деца да не скачат на бой, това викам.. а и да не присвояват общите части, което е престъпление

Масово се преграждат стълбища. И то от хора с деца в чужбина, журналисти и подобни...

Ами ако военния пръв е скочил на бой и човека е защитавал себе си и семейството си?? Да стои и да гледа ли??? Аман от хора, които пишат просто защото няма какво друго да правят

Ами ако, ама не! Има си предистория историята и тя не е в полза на младия красив добричък татко.

как досега 20 души подкрепят присвояването на общи части и физическата саморазправа, много мутрички има

искал да смени вратата. Но какво и да е, нищо не може да опрадаве убийстовото.

Затова викаш - "Разстрел - Това е толкоз просто и логично." Ако за всяка свада се разстрелва човек, къде ще му излезе края. Конфликтът се решава не чрез агресивно и престъпно поведение, а чрез убеждаващи действия и самоконтрол, каквито при дъртия военен примат липсват.

Аман от такива дето все търсят някаква ''полза'' от сантиметри из имота им....

Но не можах да разбера какъв точно е повода каква е тая врата. Дайте инфо.

каза в съда, че е бил нападнат. след като единият е леко шишкав чичка на над 60 а другият е бил мутричка на 40, съм склонен да повярвам на човека

Victimize

Другият бил мутричка ??? Като не познаваш хорта не коментирай....жалка форумна мишка

или нагъл селяндур, който със сила си присвоява права и блага, които не му принадлежат наречи го както искаш, джендърче

Разбира се, че така ще каже в съда. След това ще има подагра, висок холестерол и т.н., но най-вече нисък праг на търпимост, водещ до престъпление.

И как решихте, че е "мутричка"?! Така лесно ли оправдавате всичко?!

институциите не са виновни, Зад институциите стоят хора- жалки, мизантропи, маргинали, отрепки, теса виновни.... обаче има един закон- този за отговорнстта на държавата, който ги пази.. махнели се този закон, ще видите как ще се пооправят нещата, когато от всеки ще се търси персонална отговорност.....

На военните нещо им хлопа. Факт е, че процентното съотношение на престъпления с извършители бивши или настоящи военни е по-висок в сравнение с представители на други професии. Въобще къде е задължителното психологическо консултиране с цел прененция? Бог да прости убития.

Да ги посочат поименно, чиновниците които не са си свършили работата. Човекът е загубил живота си, те поне малко срам да отнесат

Каква работа точно е трябвало да свършат, че не ми е много ясно? Бихте ли ни изяснили моля?

Това може да се очаква от военен. Зелен чорап малоумен.

каква врата на стълбището, какви 5 левва? убитият извадил ли е оръжие пръв?

Жалко за момчето. Но между принципи и правила има разлика. Трябвало е да действа по законов ред за вратата, не да се саморазправя с лудия си съсед и да налага принципите си въпреки. съпротивата на останалите, па били те и луди.

само не разбрах кой каква врата бил слагал или искал да смени??? от тази статия излиза, че иво искал да смени стара врата, която правела "течение"???

Е то това нещо някой хора никога не могат да разберат в БГ.Не важи правото на по силния,нито правото на "аз съм прав ти не си". Има си законов ред.Ако не ти върши работа и не можеш да живееш там продаваш си апартамента и купуваш в съседния блок.В София всички станаха "общественици" и всеки е назначен от себе си да контролира нещо.Гледам едни ходят да се разправят за неправилно паркирани коли например.А бе имате си телефони,записвате номера и званите на паяците.Не аз ще ходя да се репча.Еми добре ама така докато попаднете на същия ненормалник като вас и оставите децата си сираци.

И какво? Дай да продаваме през две три години, защото просто няма място без някой "луд" съсед, който си прави басейни у дома и наводнява комшиите,, пази боклука си със седмици, месеци, че и години на стълбищата, завзел е общите мази или дори мазата на комшията си, или пък от пиянски запои накрая подпалва блока? Колко пъти трябва да ПРОДАВАТ имотите си нормалните хора, че да се оттърват от такива типове, ЗАЩОТО ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ РАБОТЯТ, а си чоплят носа, докато търсят в нетя оферти за екскурзийка в Зимбабве или другаде?

Дали тази врата щеше да бръкне в зад... на лудия на който май всичко му пречи в живота...

Не знаем каква е предисторията , никъде не се казва, какво що , била тая врата. Но аз виждам нещата така , ако Иво е бил толкова принципен, то принципните хора са принципни за всичко, не само за нещата , които са в тяхна полза. Щото винаги може да срещнеш същия такъв принципен , който не е склонен да отстъпи своите принципи, в полза на твоите.В случая принципът на Иво му казва аз искам да сменя врата тука, тоя не дава от инат бе ей така щото ме мрази, ама аз ще я сменя щото тя е счупена и аз принципен, въпреки, че тоя не дава. А истинстият принцип е трябвало да го наведе да прочете закона за етажна собственост , ако законът е на негова страна да си отстоява принципите със законови средства да смени врата, да си извади рарешителните и тн и да постави врата. И да не се занимава на махленско ниво с недоволните. Ако не е , принципът повелява да отстъпи , въпреки , че е безпринципно от страна на съседа да се запъва без причина, от инат. Ако наистина е преграждал етажна собственост , ,а не само е сменял счупена врата, то законовият принцип повелява, да не го прави , ако другите не са съгласни, независимо от причината, защо не са съгласни. Така , че според мен са се срещнали двама "принципни" , склонни към саморазправа, но единият е компенсирал физическа сила на другия с оръжие . Кофти ситуация - жената и дацата ще им тежи цял живот.

Не знам какво се случва в тази държава, но битовото насилие е ненормално. Толкова злоба и агресия. Бях се прибрал от Германия да видя наще във Враца. Един ме натиска аха да ме блъсне на пешеходна. Правя му забележка ... а той слиза подивял озъбен псуващ ме на майка .. изтрещял. Политиката последните 30 години ... уби морално народа ... А тези деца .. дано тези пари им помогнат да се изучат и да се бутат в тоя скапан живот.

Мене снощи пред блока един моторист щеше да ме отнесе минавайки на сантиметри от дясната ми страна. Малка му беше улизата, че хукна да бяга измежду блоковото пространство. Ей, ненормалник - ако четеш това - научи се да караш как си требе, че другия път можеш да убиеш някой, мухльо сгащен.

Много тъпа и тъжна история. На тази възраст е бил точно от поколението с някаква надежда, че нещата ще се подобрят. И това му е изяло главата, защото още не са си отишли опасните дърти вампири. Пенсионираните военни са си опасна работа, преодолели са психическия блокаж да убиват. Неслучайно четем през няколко месеца за жена, затрита от съпруг-силовак, това е класика. С такива не се действа директно, първо трябва да се умори чрез институции и трети лица. Или - продаваш и се местиш, няма излизане на глава. Да, хубаво е нещата да тръгнат, ама не трябва прекалено самоуверено, още има хора, сбъркани в главата.

Точно от поколението, което хвана първото сгромолясване на образованието и липсата на работещи държавни институции.

..и военните от това поколение са видяли много мизерия,спор няма. Което не оправдава простотията на родените 1980-2000. Нищо, че са просто жертви на хода на историята.

Бая широк диапазон сложи, 1980-2000. Родените през 80-те и 90-те нямат много общо .

Имат, с образованието. И илюзиите на родителите им, че ЕС и либералните цар и ГЕРБ ще ги оправят.