Коментари - Близки на жертви при катастрофи на протест, блокираха кръстовището до Съдебната палата (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ли това ще ги съживи?

Подкрепям каузата! Обаче какво търсите пред Съдебната палата, където даже не е разположен районен съд, нито са висшите касационни инстанции. ЗАЩО НЕ СТЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, което приема законите, по които после правораздава съдебната власт!? То бива политическа и правна неграмотност, но Вашето е все едно да обвинявате касиера, за това, че заплатата не Ви стига.

от това да гледаш погубени толкова нелепо животи и безпомощността и мъката на близките им в опит да получат поне малка утеха от справедливост. Недопустимо е непрекъснато да се "реве", че броят на катастрофите е заради лоши пътища, заради внезапно изскочили животни и куп такива. Да! Вярно е ,че има моменти, в които не може да се предотврати трагедия, но това не важи за всички загинали и ранени по българските пътища, защото там цари единствено безумна скорост.

Карането с висока скорост и причиняване на смърт в следствие на това не е "непредпазливост" и заслужава строго наказание. Законът спешно да се промени от действащото НС.

Скорост над допустимата?

Мили хора, с вас съм и ви съчувствам. Аз също изгубих много голям приятел, най-добрият, който съм имал. И той си отиде по такъв нелеп начин и въпреки много години от тогава, не мога да го прежаля и често се сещам за преживяванията с него и компанията в която сме били. Проблемът обаче не е точно в законите. Проблемът е в главите на всички, защото се превърнахме в една безпаметна пасмина, която не й пука от нищо. И най-вече проблемите идват от онези на снимката зад вас, съз зелените жилетки, с ръцете отзад. Докато тези толупи не излязат всички по пътищата и улиците ни и не започнат да се хващат и за най-малкото, нищо няма да постигнем. Не като сега - покрай тях е някаква диващина, няма никакъв ред в шофирането, те блеят някъде и чакат да им свърши смяната. Никой от тях не осъществява никакъв контрол. Активират се само покрай някоя акция или се навират на строго определено място ( хранилка) за да отчетат дейност. А извън това определено място, каквото ще да става - мижав полицейски интерес, да правят каквото си поискат ние за друго сме тук.

Едно всъщност ме тревожи - какво точно искат тези хора ?!

То си пише, искат по-тежки наказания за причиняване на смърт на пътя.

Прочети статията и ще разбереш.

Дано не ти се налага друг като теб да се тревожи и да се чуди защо...... Защото утре може да си ти..... Вместо да се мудиш би следвало и ти да си там и да подкрепиш хората, които са изгубили близки, заради такива, които не спазват правилата.