Близки изведоха с полиция възрастен мъж от дом във Варна, но той почина

77-годишният пенсионер е бил в много лошо здравословно състояние след престоя в дома за възрастни хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде уточнете-дом за възрастни или хоспис?

За всички коментирали, без капка емпатия. Това е част от историята. https://nova.bg/news/view/2021/11/11/346001/

Имало съмнения.. Изобщо може ли да има съмнения, че Територията е територия на уродливост и анти човечност???

Тия престъпници от хосписа трябва да бъдат убити с камъни!!!

Български хоспис=концлагер. Дъщерята май е забравила че е в България, а не в Европа или САЩ. Тук няма състраданиа, няма човещина, няма професионализъм.

Те са го хвърлили в хосписа и какво са очаквали?. Да са го гледали и полагали специални грижи

Съдете ги! Съдете ги тези шзроди! Боже Господи!Как е възможно такова нещо?! Горкият човек...дано има възмездие!

какво съдене, тея са за трепане!

Домовете за стари хора са домове за изтезания.

Хахаха смешко

“Близките” явно не са му много близки. Такава територия, такова население, не хора, а подобия … тъжна картина.

Може да има нужда от 24 часа грижа и те са опитали да му я осигурят. По белия свят това е нормално

Голяма илюзия е да се надяваш, че чужд човек ще се грижи за някого 24 часа! Няма милост вече и сред роднините. Ако наистина са го обичали, трябвало е да вземат жена за гледане в къщи.

За щастие не е илюзия. Майка ми /бог да я прости/ беше неизлечимо болна, когато се влоши до там, че имаше нужда от 24 часово наблюдение и специализирани грижи / системи, превръзки и т.н/ я настанихме в Хоспис . Персоналът беше всеотдаен, наистина. Благодаря им.

червен тъпак си, а не червен кръст!

Ти не си българин има те във видеа в Ютуб

Пишат ги Ковид

Тъпак

Ковид и вземат едни пари ... вярвайте им!

Много си ми смешен глупак

Жалкар

Тъпанар тъп!

Родоотстъпник

Мизерник

Жалък си

Смешко

Англичанин тъп

Умри

Всички които казвате, че в България е зле - в Китай един мой приятел щяха да го убият комунистите там щото беше без маска. Оня Стамат да ходи да живее там да види кво е

минах покрай един старчески дом и гледам извила се опашка от 20 жени. Интелигентни, работливи, отговорни, професионалистки и с нетърпение чакат да минат интервюто и да започнат работа за 650 лева. Замислих се. Дали да не отворя и аз един дом?

Какво ни е наред в дъжавата та очаквате и старческите домове и хосписи да са както би трябвало да са? Кой искате да се грижи милосърдно и усърдно срещу нищожно заплащане с което и да оцелее не може? То дори и когато са що годе добре близките не се грижат за възрастните си родители и самотните си лели и чичовци, искате да се погрижат адекватно когато са на края на жизнения им път. Да не би да не знаят как ще ги гледат на тези места? Знаят много добре, но така е по-лесно. Даваш парите и само искаш ..... Не виждате ли какво става? Огледайте се, вината не е само в служителите в тези домове а в цялото ни общество!

Тези старчески домове и т.н. хосписи са бизнес, който се държи от мутри. Идеята е не да се помага, а да се дерат пари. Взимаш под наем някой празен хотел, купуваш една стара линейка, взимаш на работа някой комрерсилизиран лекар и си готов. Умрелият умрял, битият бит, важното е да има пари за жипки и почивки. Пълна идиотщина навсякъде.

Това е така, ама “близките” дали са му близки като хвърлят близкия си? Или искат и те като му дадат мизерната пенсийка на човека да получат срещу нея грижа с внимание и любов?!!! Що за и*иоти си мислят че някой друг ще свърши тяхната работа? По-добре е да замълчат засрамено … А ако искат да променят тези неща, да видят как може да стане - като например те направят хоспис и да покажат как се върши правилно тази работа. Дали ше го направят?

Да затвориш възрастен болен човек 8-9 часа на 6-тия етаж в някоя панелка, докато ти си на работа, а децата на училище не е полагане на грижи, дори не е "гледане", щото физически не си там - това води до бавна и мъчително живуркане, депресия и чувство на безнадеждност у възрастните. По другата Ви забележка В тези хосписи не минават само с едната пенсийка ами и със солидна част от финансите на роднините, като за тези пари би трябвало да се полагат медицински грижи както за физическото , така и за психическото здраве на клиентите. И не ми казвайте само , че ще напуснете работа , за да гледате роднините си, защото някои си заминават бързо, но някои не толкова късметлии са във вегетативно или неадекватно състояние с години, приковани на легло...

Ами нормално е да! Защото близките понякога немогат да полагат медицински грижи,нито имат условия в къщи,нито можеш да вдигнеш парализиран човек и да го замъкнеш до банята да го изкъпешДа не говорим,че трябва да си оставиш работата ,защото трябват денонощти грижи! Нали за това човек плаща толкова пари? Да се грижат както трябва!

Много точно написано няма никакъв контрол от страна на държавата. Собствениците на тези хосписи си правят каквото си искат в момента това е доходния бизнес

Кога тази скапана държава ще започне да вкарва престъпниците в затвора. Докато няма адекватни наказания, няма да спрат пияните шофьори, издевателствата над възрастни хора в домовете и тормоза над деца в яслите.

Е бърсал зад.ниците на роднините, които са го оставили в хосписа. Учил ги е да ходят, водил ги е на училище и градина. После ги е изучил и отгледал. Вероятно, им е помагал и финансово. В края на живота си, вместо да е имено с тези роднини, той е бил запратен като ненужна вещ, да си умре в едно ужасно място. Роднините заслужават същото отношение. И ще си го получат. Защото никой не заслужава да умре сам, като куче.

Когато ходиш на работа и от това зависи оцеляването ти физически, не можеш едновременно да се грижиш и за тежко болен. Казвам го от опит. Когато на нас ни се наложи да се погрижим за възрастни роднини, един от нас трябваше да напусне работа и допълнително да наемем медицински персонал, защото има процедури, които не може всеки да извърши. Дайте си сметка, че много голяма част от българите са изправени на прага на оцеляването и не могат да си позволят този лукс.

Е нали и за хосписа се плаща, и то много? Защо да не се дават тези пари за гледач в къщи? Защото роднините не искат да гледат това в ежедневието си.

Ако искаш да предоставиш нормална грижа на възрастен човек е нормално този човек да бъде гледан от професионалисти, а не изоставен на легло в спалнята си, да чака да се прибере някой от работа, за да го почисти и нахрани. Там трябва да има ежедневно медицински лица и специално обучен персонал, който може да вземе адекватни мерки според състоянието му. Така е в нормалните държави.

Тъжната картинка в България. А уж сме християни, и то от най, най-православните. Уж сме братя и сестри. Няма такова нещо! Над седемдесет си вече толкова възрастен, че направо те отписват. А това е възраст, в която хората в развитите страни са активни, спортуват, правят изкуство, учат езици, откриват неща, за който не са имали време преди това. В БГ е точно обратното…

Хосписа трябва да бъде затворен или да се смени целия персонал.

И Батко директор. Всичко ще се оправи много бързо.

Който не е успял да се измъкне от тази държава на млади години, сега .....

То най-близките не искат да си вземат отпуска и да положат временно грижи, да си нарушат ежедневието и спокойният сън, а изискват това от съвсем случайни хора. Няма как някой друг, за колкото и пари да става на въпрос, да се погрижи за вашите близки така както вие при желание бихте го направили! Това с даването на многото пари е просто за присписване на съвестта ...

Какво се правите на луди все едно не знаете какво е в татковината. Държат се грубо, издават заповеди и да упояват ги всеки ден да не ги притесняват. Има две служителки на 30 човека. Това е положението.

"Домове за стари хора" в България НЯМА. Има домове, които приключват възрастните хора "по-бързо". Как става това - въпрос на въображение. Това е практика от години. Просто сега почва да се дава гласност. Преди да почине баба ми, която беше с дименция, докторка дава рецепта за силни успокоителни и с половин уста казва, ако искате да приключи по-бързо всичко просто удвоете дозата, която предписвам до 1 седмица приключва казуса. Що за хора виреят по тая земя?

Imam opit s edin takav dom do Varna.Nastanihme nasha blizka a usloviqta bqha pod vsqkakva kritika.Nqkolko dena se machi venata i siq pribrahme

И аз имам подобен случай от варненски дом, но нека да му напишат името на този дом, в който са тероризирали човека.

Изродите, които се гхаврят с безпомощни хора заслужават най-сурово наказание!

Не пращайте родителите си в такива "заведения"Ч Това са машини за кражба на пари ,и унищожаване на хора. Майка ми получи инсулт-слава Богу се възстанови напълно. Но веднага след исулта,ми се обадиха непознати,за да ми предложат хоспис. Предположих,че информацията е дадена от болницата.А пенсията й е висока. Направих следното - наех жена,която да я гледа в моят дом - 78 квадрата,не е голям. Искам да кажа, че при желание,винаги се намира начин. РС- Нашите родители,са ни дали най-ценното - ЖИВОТА!!! Нека да им се отблагодарим подобаващо!

Всички, които работят там ЗАСЛУЖАВАТ ДА УМРАТ ЕДИН ДЕН НЯКЪДЕ САМИ, ОСРАНИ, БОЛНИ, КАТО КУЧЕТА!!!!

Ако някой си представя дома за възрастни хора като място за трепетна грижа за възрастните хора, дълбоко, дълбоко се лъже.

Българинът е зъл по природа. Душата му е червива, изгнила, развалена. В България няма значение комунизъм ли е, капитализъм ли е. Каквато и власт да дойде, все ще е зле, защото душите на хората са болни. Четете Захари Стоянов още от турско до наши дни българинът е със зла душа. 90 процента от хората са зли и жестоки психопати. Затова винаги ще е труден животът в България, защото никой на никого не мисли доброто. Иначе красива природа, хубав климат. Уви, народът не струва...

Тоя ли тъпак Захари Стоянов бе

Явно нищо не знаеш за него! Жалко за теб нещастнико.

Но има и светли българи. Хайде заедно да развалим тази черна българска злоба, за да има живот.

За съжаление май си много прав. И аз имам такива впечатления. Няма значение дете,възрастен или друг.Насилие в семейство,в учреждения,болници,ясли,градинии пр. Показателно е

Като не ти харесва в България ходи живей на друго място

Типичен отговор на човек не виждащ по-далеч от носа си. Психопатът никога няма да погледне в себе си и да потърси вината в себе си. Така и българите. Американците, турците, руснаците му виновни, за да не погледне себе си. Това е бягство от съвестта си. А вместо да бягаме не е ли възможно малко от малко да променим България? Май не.

Това е най-тъпият коментар, който изобщо може да бъде направен. Не значи нищо, не казва нищо?! Празни думи от неспособен да мисли човек!

Абсолютно си прав и по реакцийте си личи колко “докачени” има в територията. Но повечето не се припознават в тази картина, тъй щото като се грижат за 1-2 ма близки се мислят за добри хора. Добрия човек не е добер само към баща, майка и дете, добрият човек е с достойнства и качества, които далече преминават неговата малка “рода”. А къде такива човеколюбци в тази територия. Така, че много си прав, пич!!!

То затова и изчезва т.н. народ.

По надолу споменах за дядо на 95 който пратихме за един месец в държавен уж хубав дом. Два пъти отивам да го видя и двата пъти той припада навън а бяха 30 човека и санитари излезли на слънце сама го вдигах виках виках за помощ никой не дойде сестрите се хилят и ми викат нищо му няма а той паднал на земята.....най накрая една сестра дойде с намусена физиономия и го вдигнахме, прибра го като торбичката за урината с маркуча се влачеха по земята и обраха цялата мръсотия...Беше блед като платно белеше очите от ниско кръвно.Е прибрахме си го нацяло

Проверки, контрол, глоби при установени нарушения, съд, наказателна и финансова отговорност за нанесени физически и морални шети с дейстия или бездействия на ръководството и при рецидиви затваряне на заведението и затвор! Друго спасение няма. Трябват и проверки на социалните и проверяващите, защото те играта я игравт заедно.

Дом за стари хора или хоспис? Двете са съвършенно различни неща. В хоспис се ходи когато се умира

Как е възможно да си заведеш тежко болния родител на такова място и да очакваш да го гледат,при положение, че всички знаем, какво се случва в тези домове?!?! Толкова недостоен завършек на човешки живот!!

Тези домове не предоставят "социални" услуги , а са просто инструмент за печалба и то явно без да се подбират средствата за това !!!

Май почнахте вече да вдявате! 90% от старческите домове в Германия са ликвидирали пациентите си. В болниците не е по-различно! Вярвайте че ви ваксинираст за ваше добро! БА СИ ЗОМБИТАТА!

Жалко е. Половината домове, болници и отделения са в такова състояние и вместо да отделят пари за тях, те купуват хапчета и респиратори за Ковид.

В старческите домове те убиват,в болниците те убиват,политиците те убиват,еб.си държавата!

Тия "близки" защо се правят, че не знаят какви работят в старческите домове. Там са професионалисти. Като са го дали там, многа добре са знаели какво ще последва. Сега търсят някой друг да е виновен. Безхаберни и бездушни са днешните българи.