Спада консумацията на бира

За първите шест месеца на годината от Съюза на пивоварите в България отчетат спад в консумацията на бира с 4%. Реалната цифра обаче е около 10%.

Обратно в новината

Коментари - Спада консумацията на бира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И без пари да ми я наливат, не ща! Не ми е приятна, само ми става зле от нея! Да си я пият пивоварите! Аз ще отида на бригада в САЩ и ще проуча въпроса, как американците си я варят у дома.

97Г -50% КОНСУМАЦИЯ ,ТАЗИ Г,-10% КРИЗАТА 97 Г Е ПРЕОДОЛЯНА ЗА 1 ГОДИНА ,ТАЗИ ГОДИНА КРАЯ И НЕ СЕ ВИЖДА ,ЧЕ И ПО-ЛОШО СТАВА,КАКЪВ Е ИЗВОДА,КОЙТО СИ Я МОЖЕ ТАЯ РАБОТА СИ Я МОЖЕ,ФИНАНСИТЕ ДЕ .

Еми криза е...

ЗНАЧИ 97Г. СПАДА Е С 50% СЕГА МЕЖДУ 4-10%,97 Г,. ОДС- КОСТОВ НИ ИЗМЪКНАХА ОТ КРИЗАТА ЗА 1 ГОДИНА,СЕГА ЗА 1 ГОДИНА СЕ ДОНАТИКАХМЕ В КРИЗАТ ТАКА ЛИ Е?

Така е. Страшно ще се забатачат нещата още повече, но няма кой да гласува за Костов, за съжаление.

Непрекъснато се вдига ценатар докато ще ги откажете хората напълно да пият бира. Вижте си ценитер но ясно някой искат да печелят не про;енти а пътир пийте си я

развалиха бирата гадовете,па сега реват-лично аз от 4 месеца не си купувам българска,а не съм я намалил

Господа пивоаври, след като стандарта е нисък, намалете си цените на пенливата течност. И без това нейното качество сте я свалили до нивото на конска пенлива течност. Това лято човек се чуди каква бира вече да си купува, все едни и същи боклуци.

Употребата на бира е лакмус, който отразява не само стандарта на живот, но и качеството на бирата. В случая не става въпрос, дали бирата е по джоба ми, а за това, че се събуждах с главоболие след чаша бира вечерта. А повече от чаша никога не мога да изпия.

къде има бира освен сурогати на някакви псвдобелгиици отровни бира няма само водни смеси

Абе как така пада потреблението?! Тези не слушат ли министър Дянков? Заплатите се дигат догодина ръст на производството, че и тази година.... Пък те народа обеднявал, по-малко купувал.... Водещия икономист Дянков каза, ако се дигнат косвените данъци, като акцис и не се плащат държавните поръчки, дигат се лихвите на банките икономиката ще процъфтява! Само кой му е дал диплома за икономист не знам.....

Еййй, спрях за 2-3 месеца да пия бира и веднага спадна консумацията на глава с 10%!

Преди 6-7 години бях на каменица развалиха я, после леденика, после загорка, но вкуса на спирт ме накара да я заменя с шуменско. И шуменското нещо в момента не е както трябва така, че спирам бирата. Освен това е нормално консумацията да намалява с всяка година просто защото населението на България намалява и цените се увеличаааавааат.....

Първо. Такива като мен, които пият "HOLSTEN" са просто разочаровани. До преди месец я правеха с Алк. съд. 5.22% и екстракт 11.6% и беше страхотна, сега е със съответните показатели от 5% и 11.2% и прилича на "Beck's". Пия само ''OeTTINGER-Export" и точка по въпроса - немското си е немско. Второ. Природата до такава степен е съсипана, че всички домашни ракии киселеят, за вината не говорим. Трето. Освен скъпите уискита никакъв друг качествен концентрат няма на пазара. Сега разбрахте ли защо пада продажбата на бира?

Преди 20 години бирата беше истинска и имаше трайност от около 3 дни.Сега всичко,което ядем и пием е менте.Няма как бирата да има трайност по 6 месеца и да е истинска.Няма как прясното мляка да има трайност по 1 месец и да е истинско...

ама се качва консумацията на виагра....Радвай се, Дянков, идат нови кохорти данъкоплатци, плод на скуката и лятната жега.

Малко бира се пие в тая държава...Сигурно беседепесарите я пият повече,защото се попикават от страх.

ами направете цената 5 лв килото още ще спадне

Просто Българинът се научи да пие и вино и коктейли . Българинът пие бира, но с мярка !

К'во ме интересува? То няма хора, тея искат да им пият бирата

прав си населението намалява

Не, просто на хората не им се пие вече спирт. Аз и масово всичките ми познати минахме на вносна бира. Ако продължават в същия дух скоро и по-голям спад на излязлата от заводите "бира" ще отчетат.

Подкрепям казаното напълно. И аз пия вече само внесена бира (не просто вносна марка, която се прави в БГ). Развалиха бирата, дигнаха цената. Какво очакват???

Подкрепям мнението. Сегашната бира не струва. Много се изтарикатиха производителите.

Тогава защо човек не може да се вреди по писоарите, та трябва да ръси през балкона? Но и така да е, важното е, че раждаемостта се увеличава /особено на едно малцинство, отколе симпатично мен/!