СОС одобри 1.60 лв. цена на билета за градски транспорт

Столичният общински съвет одобри предложението на Центъра за градска мобилност цената на билета за градски транспорт да стане 1,60 ст. от 1 юни.

Обратно в новината

Коментари - СОС одобри 1.60 лв. цена на билета за градски транспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прост народ, носи ярема и не се съпротивлява, заслужавате да ви направят билетчето 10лв и хляба 10лв.

Ще дойде време -скоро, когато базирайки се на билетчето ще увеличат и цените и на картите.А с тази цена1,60 повече пари няма да се съберат.В трамваи и автобуси пътуват предимно ученици с карти,пенсионери с карти и цигани ,които така или иначе ще продължат да пътуват без билети.Ама нали трябва да платим за КТБ.В природата нищо не се губи,само преминава от един вид в друг.Щом има милионери и офшорки ,те по уж законен начин са взети от тези ,които са станали бедни .Алчността на олигархията е безгранична.Това ще е обаче до време.Тази алчност ще им изкопае гроба и на уродливия капитализъм също.

Заслужават да ги шибат тия продажници от СО, гласували увеличението. Същото важи и за подлата Фандъкова.

БГ обирджии,ще ви съборим....

ежедневно пътуващите - с карти инцидентно пътуващите с 2 превозни средства 2х1.60=3.20 по добре да вземат такси - ТАКСИМЕТРОВОТО ЛОБИ

Ако циганите си плащат транспорта, няма да има нужда от поскъпване, защото 60% от пътуващите са цигани. Отделно трябва да се помисли как с един и същи билет оставян на седалките пътуват по 3-4 човека 1-2 часа...

По 160 цирея да излезат на гласувалите за 1.60 за билетче.Да не могат да седнат на задниците си от болки.Къде са честните ,красивите протестори?Къде е тъй нареченото ,,Гражданско общество"? Къде е ,,Протестен форум" и Асенчо Генов -кришната? Няма пари,няма протестори,няма гражданско общество. За кредит от 1 милиард Орешарски го направиха на луд за няма и 12 месеца управление,а за 16 милиарда + 5 милиарда кредит на четворката злодеи се мълчи,като в шаранилник.

клипа от протеста е прекрасен ! многолюден , млади гневни хора ! на тридесетата секунда има един прекрасен индивид , вика оставка, оставка оставка , а в устата му само два зъба останали !

правилата са такива - живееш в софето ще плащаш повече. преди дни даваха по ТВ как в едно село хората плащат по 4 ст. за билетче в маршрутката. ако искате да ви е евтино защо не отидете на село ?

Научи да пишеш на правилен български език и тогава давай мнението си.

Според приложеното видео цената се увеличава не от Центъра за градска мобилност, т.е. Градски транспорт - ТЕ СЪЩО СА ПРОТИВ!!! Цената на билета се увеличава от "ръководството на Столична община"!!! Там е причината!

Няма полза от коментари, а от излизане на улиците ! Тази гмеж трябва да се омете.....

Така нареченият Градски транспорт има остра нужда от конкуренция!!!! Подобно на Топлофикация. Иначе никога няма да спрат на унищожават собственото си население!

По повод видеото и подписката - мисля, че може да се сезира и омбудсмана на републиката.

За софийските гадни лентяи и държавни хрантутници, билетче - петолевка.

Господ да убие мръсните долни герберски отрепки.!!!

... А ПРОШЛАКОВ СИ Е КУНЕВИСТКИ ЛЯВ АМБРИАЖЖЖЖ...!!!

AbuTalib

За криминалната перестройка е без значение за кого си гласувал.Тя изисква да отидеш до урната, а пък дали ще пуснеш празна бюлетина, кримито не го засяга това.

AbuTalib

ГЕРБ сами си режат клона, на който са кацнали.Запомнете ми думите.

Дай, Боже, ама германците от "Ханс Зайдел" ги държат. Искат още да ограбват България.

билетчето поскъпва само за тези, които го плащат...тази новина не засяга 'братята от малцинствата', но те така или иначе няма да могат да прочетат и новината тъй като за тях е на чужд език...много е тъжно, ще изцедят и малкото читави хора до шушка :(

Мчи така е, кат сте будали! Нека ви скубят!

АЛООО , МАТРЯЛААА , СТИГА СТЕ ПИСАЛИ И БРИСАЛИ , АМИ СА ДИГАЙТЕ И СА СТЯГАЙТЕ ДА СЕ НАБИРАМЕ ПО ФОРУМИТЕ И ДА ИДЕМ ДА СЕ ВОЗИМ КОЛЕКТИВНО БЕЗ БИЛЕТ РАЗВЛЕКАТЕЛНО ОТ 1 ЮНИ В ОПРЕДЕЛЕНИ ЧАСОВЕ И ДАТИ ПО ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИНИИ !!! ТА ДА ИМ ГО .......МЕ ! АКО ЩЕТЕ И 1 - 2 ДЕМОНСТРАЦИЙКИ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО МОЖЕ .

Г-жо Фандъкова, защо не въведете електроните карти и всеки да плаща толкова колкото е пропътувал, няма 1 лв. няма 2 лв. точно колкото е нужно! А иначе толкова време на 1 лв. софиянци треба да почерпят.....

Айде стига с тия електронни карти! На свинче звънче. Чакаш 30 мин да мине единственият автобус, а сега и достъпът до спирките с електронни карти. Кой още трябва да спечели поръчка на Цоф. общ и да прибере не малко пари.

Реформаторите пак щяха яко да се подхлъзнат, но вече се усетиха.

Много здраве на Прошко Прошков от някои други партии.

Овците да дупчат. Тиргите и лъвовете - не! И първата, и втората категория са предмет на избор. Ако повечето изберем втората категория, и не само за билетчето, тия изедници ще паднат от власт. Защото ТЕ вече дотам се самозабравиха, че не спазват и законите на Републиката! Следователно са беззаконници, незаконно окупирали властта с фалшификация на изборите, което бе доказано от малкото независими медии. Който избере да им дупчи билети и да превива врат пред беззаконниците, сам се е отказал от правото и привилегията да бъде свободен човек и се е поставил в позиция на роб. Да си тегли робията, изборът е негов.

Да пропътъвам 20 км по линия 111 или 98 ОК да дупча билет от 1,60, ама за 2 спирки пак да е същата цена -няма логика.

Така е миличка. Спомням си 60-те години на 20 век, когато все още имаше кондуктори в градския транспорт. Билетчето беше 4 ст., а за 1 спирка беше 2 ст. През 1974 г., в резултат на световната петролна криза, билетчето се увеличи от 4 ст. на 6 ст. и се въведе самотаксуването. То беше едно голямо роптаене срещу социализма. А сега почти безропотно приехме да се вдигне цената с 60% при 300% спад на цената на петрола на световния пазар. Срам за всички софиянци!

"БУДАЛИТЕ ДА ПЛАЩАТ И ДУПЧАТ "-РЕПЛИКА НА 30 ГОДИШЕН ЗДРАВ И ПРАВ ЦИГАНИН СЛЕД ПРОВЕРКА В РЕЙС ВСИЧКИ БЪЛГАРИ , А ТОЙ И МАЙКА МУ ДЕМОСТРАТИВНО ЗАЯВИХА , ЧЕ НЯМАТ БИЛЕТ !?ОВЦИТЕ И БУДАЛИТЕ ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ СЕ СВЪРШАТ...

Аз пък откровено няма да сменям думата "идиот" за тебе с друга. Ти нима не разбираш. че фандъчката е кмет благодарение единствено и само на Бойко Борисов? Какви ги плямпаш, безмозъчнико? Тя е некадърна, бяла птица, без морал и съвест да се възползва.

Ами то аз не помня откога не съм дупчил билет, просто защото се возя с карта.

Опорните точки на хрантутниците на кметицата, които са изпълзели, за да я защитават: - селяни - като че любимата им кметица не е изпълзяла от някаква самоковска дупка, - бедняци ( това е обида) - като че те самите не са такива , зашото са продали съвестта си за писане на коментари - комунисти - е , за това нямам обяснение.

16лв. да го направят. Като си избирате рекетьори, сега си плащайте рекета.

За всички е ясно и безспорно, че Й. Фандъкова няма качества, знания, умения и способности да бъде кмет. Тя никога не се е трудила, не си е давала времето и нервите, не е работила, за да даде нещо, да израсте в партийната или чиновническата йерархия. Просто великият самодържец ББ каза "Тя е". Как тогава хората да имат доверие и уважение към нея? Тя знае как е "избирана" за кмет, и знае, че и гражданите го знаят. Но това не и пречи да се появява в телевизии, в медии, да "патронства" нещо си, да седи тъпо в президиуми,. Жалка работа.

Цената от 1лв за билет е обявена за незаконна от Градския и Върховния Съд, така че от 2008-ма ни ограбват престъпниците. Потърсете Решенията на ВАС с номер 10984 от 28.09.2010 г. и на СГС с номер 7 от 2.11.2009 г. постановено по административно дело с номер 3541 от 2009 г.! Затова: Господ да убие Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова, цялото правителство и СОС, както и всички дУПЕтати от седморната продажна турско-талмудичестко-троцкистка коалиция, глаДния проКУРор, както и всичките им деца и внуци! Само така Той ще помогне на България да оцелее. Само така Той ще почисти ръцете ни от кръвта, която ще се лее в противен случай. АМИН! А когато държавата е на колене, натисната от престъпността и мафията, народът ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПРАВИ

с новия билет цяла софия ще налива сега във офшорките лошото е че незнаят в коя ше е хахахахах

Бухалкаджиите от ГЕРБ правилно са пресметнали, че при тази цена на билета вече за много хора отиването на работа с кола ще е по-изгодно, отколкото да се натъпчеш сутрин и вечер в смръдливите мепесета на градския транспорт. Така ще лапат повече и то цените на билетите и от плащане на места за паркиране

НЯМА НИКАКВА ФАНДЪКОВА - ТОВА Е БОКО МУТРАТА , Я СИ ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ , НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ПОГОЛОВНО СЕ КРАДЕ - ТОВА В МАКЕДОНИЯ Е НИЩО ПРЕД МИЛИАРДИТЕ КОИТО ТУК СЕ ИЗПАРЯВАТ

СОС В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ И РЕФОРМАТОРИТЕ КОИТО ВСЪЩНОСТ ВНЕСОХА ПРЕДЛОЖЕНИЕТОСА НАЙ -ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ В СОФИЯ ........ ВЪРНЕТЕ ИСТОРИЯТА, КОИ БЯХА ТАМ ,КАКВИ ИМОТИ НАПРАВИХА И КОЛКО ОТКРАДНАХА .......ТЕХНИ ИЗДЪНКИ ИМАМЕ И В ЕВРОПАРЛАМЕНТА И НАВСЯКЪДЕ - .........ТАМ Е ГНЕЗДОТО НА ЗМИИТЕ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ ........... С ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ СЕ ПРОБВА ПРАГА НА ТЪРПИМОСТ .........СЛЕД КОЕТО СЛЕДВА ЛАВИНА ОТ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ВСИЧКО ДОКАТО НЕ СЕ СМАЖЕ ГЛАВАТА НА ТИЯ КРАДЦИ

Не разбрах какво му е справедливото на решението им, тези, които най-рядко ползват градски транспорт и не купуват карти да плащат най-много за обновяването му.

Ненавиждам лъжата, особено когато я хвана!

То кога ли българите ще бъдат доволни от нещо? Вечно мрънкат, че нямат пари, а всъщност си купуват къщи при това незаконно.

Билетът за градския транспорт отдавна е прекалено евтин и е хубаво, че ще бъде увеличен. Има много нови трамваи, тролейбуси и рейсове, които струват скъпо и трябва да бъдат изплатени.

Да ги плащат от печалбите си

ТРАМВАИТЕ РЕЙСОВЕТЕ И ВЛАКОВЕТЕ В МЕТРОТО СА КУПЕНИ ПО ПРОГРАМИ И СА ПЛАТЕНИ ОТ ЕВРОПАТА ФАНДЪКОВА ЛЪЖЕ ЧЕ ОБЩИНАТА ГИ Е КУПУВАЛА --- ЗА ТОВА И МАХНАХА ТАБЕЛКИТЕ НА КОИТО ПИШЕШЕ ТОЧНО ТОВА И ИЗОБЩО ИМА ЛИ НЕЩО ЗА КОЕТО ДА НЕ НИ ЛЪЖАТ И КРАДАТ

е , да . но от 50 години не са купували нови превозни средства. За какво са харчили парите през това време? Наследиха от социализма и ни возят 25 години . Нещо май не ти работи нито логиката , нито главата.

Е сериозно ли е това? И колко точно нови трамваи има като изключим тези по линия 7? Всички останали са стари, само че пребоядисани. Зимата ако температурата е - 5, в 12-ката е -10, със замръзнали прозорци и приятно веещи врати. Купиха нови автобуси и са може и по 6 лв да стане билетчето. И не виждам защо изобщо коментираме как било по цял свят, защото по целия свят има транспорт.. само ние изкупуваме мотриси и автобуси които са за бракуване и ги използваме още 30 години.

ТИЯ ИСКАТ ЗОРЛЕМ ДА НИ НАПРАВЯТ КОМУНИСТИ , МАЙ ??! ПРОШКО ПРОШЛЯКОВ НЕ Е ВЕЧЕ ОТ ДСБ . ОТ 2 ГОДИНИ Е ЧЛЕН НА БЪЛГАРИЯ НА ГГРАЖДАНИТЕ - ПАРТИЯТА НА МИГЛЕНА КУНЕВА Е ОТ ТОВА . ДОЛЕН ЛЯВ АМБРИАЖ Е ТОЙ !!!

"Вашия" протест на на село, "Софиянци" . Доколкот знам на село билет за трамвай струва 0 лева. Айде, с бухчите.... и сланинката даже от тати още не сте си изяли.

Да го бяха зкръглили на 2 лв.....

Както е тръгнало ще си изобретим някакъв евтин транспорт, примерно на трикраки колела с моторчета, Има такива. Ще станем независими и уродите ще духат супата.

ТЕ ИЗРОДИТЕ ЗАТОВА НЕ СВАЛЯТ ЦЕНАТА НИТО НА БЕНЗИНА НИТО НА ТОКА ........ЗА ДА НЕ СПРАТ КРАДЕНИТЕ ПАРИ ОТВСЯКЪДЕ КЪМ ТЯХ

от 1 юни ГРАТИС!!!!

Това означава, че от 1 юни ще пътувам гратис!

Толкова ти е съвестта!

Апелирай към съвестта на тези , които ни докараха дотук. Или ти си знаеш, че те нямат такава.

НЯМА начин НОРМАЛЕН човек да гласува и веднъж за Фандъкова. ВСЕКИ, който е гласувал ДОРИ веднъж за нея е гласувал за ОПАКОВКА, за ЛУСТРО, за БОЯДИСАНИ велопътеки, които се измиват след пролетните дъждове, за замазани ДУПКИ, които се уголемяват след зимния сняг. КОЙТО е гласувал ДВА пъти за нея е само БЕЗMOЗЪЧEH. А, четейки ти "размислите" за ПОРЕДЕН ПЪТ се НАТРАПВА от самосебе си ИЗВОДЪТ: "Тъжно само, че най-вече решават БЕЗМОЗЪЧНИТЕ".

проблем са гратисчиите , а не цената от 1.00 лев предимно от кебапче-електората чрез които се избират депутати с интелектуален дефицит. много хора, които са плащали 1,00 лев ще станат гратисчии а шебеците , които не са плащали 1,00 лев , няма да плащат и 1,60 лева

Гледам-ревете,ама само във форума,значи си заслужавате поскъпването мишоци

Що рИвете бе.Билетчето във всеки град е левче само че докато в София средната заплата е 900 лв в провинцията хората се радват на 500 лв.Комунизма си отиде .Не може цяла България да работи за вашия стандарт.Кметицата ви е права защото имате най добрия транспорт а това струва пари и е редно тези пари да ги дават тези които го ползват.

Нещо струва толкова, колкото му е цената, а не колкото можеш да измародерстваш. Ами по твойта логика да направим билета % от дохода. Сельо взема 300 лева-1лв билета, друг взема 600-2лв билета, трети 900-3лв билета. Нещо много ти е сбъркана логиката.

Нали аз това казвам.В малките градове хората пътуват с 30 годишни морги и ги чакат по 30 мин.Вашите авт. тролей и т н са нови според теб цената трябва да е еднаква ли.

Да, защото населението е много по-голямо и се събират повече пари.

И на нас ни писна всички селяни в София да идват и ние да плащаме всички данъци и пр. в пъти повече заради тях! На мен транспорт до Малинова долина напр. не ми трябва. Както и нови линии на метрото!

Като искате да сте столица, така ще е. Иначе си ставате малкото загубено село, каквото бяхте преди.

Ами правилно е, след като сме робски народ и всеки ни тъпче, дори малцинствата. Нали някой трябва да плаща билетите на ромите, след като никой не смее да ги накара да си плащат това което ползват и като не могат да натикат там дето слънце не огрява недоразумението наречено БХК.