7 дни за регистрация на безработните

Безработните с прекратено осигуряване след 31 декември 2010 г. трябва да се регистрират в Агенцията по заетостта до 7 работни дни от датата на прекратяване на осигуряването, за да ползват обезщетение за безработица.

Обратно в новината

Коментари - 7 дни за регистрация на безработните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи половината форумци в дир-а, трябва да се регистрират до 7 дни? За това ли толкова плюете бе слънчица? Ха-ха

Нищо ново това беше стар метод за регистрация през 1992 г. и 1994 г. ако успеш за тези 7 дни , ако не ПИЕШ СТУДЕНА ВОДА .

Простотията им е безсрочна !

Не само седем дни но и съвпадение в права линия на земята луната и слънцето.

А не така !! Стига с тези тънки лайсни !! И да дават по 5 лв седмично затова, че търкат плочки и асфалт, когато ходят да си вземат обезщетения!! Също така задължително да купят официална снимка на Бриджит бардо, която да носят в портфейла си против уроки !! Снимките се продават в лицензираните книжарници "ГЕРБ и АЛЕН МАК" по 12 лв едната !! Да се свети името на Мухата ЦЦ и на красивата Бриджит Бардо - закрилници на безработните !!

Предишния срок беше съвсем разумен и позволяваше на хората да пропуснат тая глупост с регистрациите ако си намерят работа до месец-два. И съответно да не се занимават с бюрократи и опашки. А цялата идея на тази промяна е да се "откраднат" парите за месец-два на хората ако случайно закъснеят да се регистрират. Още повече че повечето хора знаят стария срок от 3 месеца, а счетоводителите често не казват при освобождаване какви са ти правата. Поредните шмекерии на дребно на боко, флик и компания.

Ако останалият без работа се разболее имаше право да получава болнични от бившето си предприятие до определен срок! И чак след това да се регистрира В Бюрата по труда! Тези болнични сега отпадат заради 7-дневния срок за регистриране!

глупости-стария срок беше три месеца, и никой не е бил недоволен

В България инситуциите,особено НОИ и НАП, не знаят други срокове ,освен седемдневни!А защо да не станат 3 дневни,та съвсем да ги опусти човек.Докато разбере новостите,особено около Нова година,когато е задължително да има купища промени,той срока минал! Сега исках да се регистрирам по ДДС по желание.Извадиха ми такъв списък с нужните документи,който трябва да изпълня в 7 дневен срок,че утре отивам да подавам за отмяна на искането!Абсурд е до понеделник да го изпълня!

Защо работодателите не се задължат да регистрират съкратените от тях както и са задължени да регистрират и договорите при назначаване в НОИ

Много уместно питане! Но щом се отнася за България отговорът е само един - за да има напрежение. Типично по комунистически. Тук идеята е не да се улесняват нещата и да стават по правила, а да се създават само стресови ситуации, за да не мислят хората поредния пребоядисал се комунист от ДС или УБО на власт какво е откраднал. Ако се замисли човек в НОИ няма как да не знаят дали някой е без работа. Нали и при регистрация на трудов договор и при напускане всичко се регистрира в НОИ. Е щом за дадено лице са подадени данни, че му се прекратява трудовият договор и няма данни за нов, то е ясно, че не става милионер, а беработен. Т.е. лесно се съпоставят данните. Но в България за да е по-хубаво вместо да се улесняват нещата малоумниците измислят и новости, като например 7 дневен срок и декларация 7.

Това е възможно и сега, но само в случаите, когато работодателите са и лично съкратените.

Абе, какво си се заял с хората, а? Били безработни, нямали си друга работа, освен да висят по опашки? А ти, тикво, знаеш ли какво е да се регистрираш в София като безработен, а шушумиго? Примерно в община Младост. Знаеш ли през КОЛКО места КОЛКО пъти трябва да минеш??? И това - го вършиш с градски транспорт, защото, ако ми кажеш, че съм и длъжен да имам кола, вече съвсем ще онаглееш! Та - "удоволствието" без кола, ти отнема ТРИ работни дни и около 15-тина лева транспорт. А като обикаляш по канцеларийките на държавните служители - знаеш ли там каква "красота е, м??? И - дано да ти се наложи да постоиш безработен, малограмотнико!

Ало, зеленчукопроизводителя, като нямаш кола впрегни воловете. Като те гледам какъв си нервен селянин ми е ясно защо нямаш често работа!

Приятелю, АЗ, не се заяждай за глупости! Хората са прави да се възмущават. Ще преразкажа любимото сравнение на баща ми обича за разликата между комунистически приоми и демократични такива - В САЩ като отидеш до някой чиновник пред защитното стъкло, на нивото на лицето ти, има микрофон/ високоговорител за да говориш спокойно изправен. Докато в България долу при бюрото има процеп и за да чуеш какво казват или за да те чуят трябва да направиш хубава чупка в кръста, т.е. да се нагъзизш. Така докато в демокрациите хората, които хранят администрацията, чрез данъците си, се чувстват като хора, тук същата хранена администрация, постоянно те нагъзва.

Това е целта на седемдневния срок,да не успееш да се регистрираш и да се отчита по малко безработица ,тя и сега е много голяма, ама ще става още по след като се вземат тези мерки,а за пенсионирането да не говорим -геноцид братя отвсякъде .

Седем дни е малко, това е гавра с хората. Има огромни опашки, на ден в бюрото по труда минават 15-20 човека-и рядко успяват повече-един безработен се регистрира за минимум 20-30 минути, и те връщат за другия ден ако не успееш да се регистрираш-и пак се повтаря чакането. А ако те върнат за други документи? А ако се разболееш, ти или твой близък. Срокът трябва да е поне 3 месеца, а не да бъде издавателсвено спрямо хората по опашките. Абе това управление наистина действа срещу хората-тормоз срещу безработните, вдигане на пенсионната възраст, термоз когато се обърнеш към здравната система-дори и да си си платил осигуровките, високи данъци-оказа се че в гърция данъкът за храните е смешните 13 процента ДДС-а у нас 20, в гърция данъкът за лекарствата е 6,5 процента, а у нас 20... процента.

Седем дни са малко,защото за да се регистрираш ти искат трудовата книжка,която повечето работодатели бавят мнооого повече от седем дни.Това е поредната глупост,която съчиниха.

Седем РАБОТНИ дни. Наистина е глупост, както е глупост цялостното управление. Магисрали ще ми правят - кой ще ги ползва тия магистрали? Дайте работа на хората - да работят, да се произвежда и т.н. Абе хиляди пъти съжалявам, че не съм емигрирала преди няколко години, ма то не е късно, де.

Ей, като зинете с тия усти, дай та дай, все някой друг вместо вас да се напъне, да ми намери работа и да ми я даде, ама ако може и да ми я свърши!

"Ако регистрацията е направена след изтичане на този срок (седем Работни дни), паричното обезщетение за безработица се изплаща за определения по Кодекса за социално осигуряване период, намален със закъснението, добавиха оттам."

Невиждам какъв е проблеме да са седем дена? Безработен значи - без работа, т.е. единствената му работа е да се регистрира в бюрото като такъв. Ако седем дена не му стигат, или има работа, или го мързи!

А нали да се регистрира му трябват документи от там където са го освободили. Приказваме за да се намираме на работа без да мислим че и ние може да се окажем в това положение.

А той без документи как е разбрал че е безработен? Нали седемдневният срок почва да тече от датата посочена в документа му за освобождаване.

Прескочи до някоя овчина и ще разбереш - когато трябва да се записваш и да чакаш поне 3 дни за да си подадеш документите .

А някой от чакащите по 3 дена да е протестирал някъде за да си търси правата на гражданин!?

Добре де малко главоболия ли си имат безработните за да им се правят такива номера? За какво е нужно да се намалява това време на 7 дена? За да има напрежение ли? Как може такова безобразие? Борисов ще ми се лензи по телевизията как Клинтън му била завидяла. Абе, виж си първо каква каша правиш в държавата, после ми говори глупости бе! Егаси смотаните управляващи.

Нищо не рабрах. Може ли да напишете на разбираем български език? А и при всички случаи има събота и неделя (два почивни дни) следователно безработните имат само 5 дни регистрация реално, а това ства със запазени часове. Значи ли това, че в Бюрата по труда ще работят с удължено работно време?

много хора ,като теб не разбират че им се намеква няма живот в тази ''държава'' за хората