Без електричество са 590 селища в страната, 55 училища остават затворени

Според енергийния министър Румен Радев гневът на хората е разбираем, ситуацията в голяма степен е подобрена, но все още има критични положения

Обратно в новината

Коментари - Без електричество са 590 селища в страната, 55 училища остават затворени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3 дена държат хората без ток на тия ниски температури.

21 век

Сума време затваряне на очите за проблеми довеждат до това, че накрая 20см сняг в София довеждат до катаклизъм. Падналите дървета и клони са, защото никой не ги кастри и т.н., запушени отводнители, електропреносна мрежа която е в окаяно състояние и т.н. После то сняг валяло и в други държави, вали, ама живота не спира, по сибир, аляска и канада има населени места дето пада по 2 метра сняг, тук падна стандартния сняг 20см и живота спря.

Ха ха, паметникът на съветската армия е виновен отново за това, че ни управляват дебили и некадърници!

ами точно той е причината за това бе ДЕПМ тъпа

Ха ха, ти си пълен идиот бе, тъпанарино!

Кравария и ЕС са виновни беееее! Едно време сАвеЦката власт беше хубава. Оставяше народа без ток с часове отново и отново съвсем целенасочено за да си набавя лошите долари!

Сега стана ли ви ясно, че тази държава е на пълен самотек. Мишоците се появяват само за да изрецетират някоя опорка и да ви облъчат с дезинформация и до тук. Жалка история.

Борисов нареди на Теменужка Петкова да свали студения резерв https://gospodari.com/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B4/

Хора мили, гневете се на себе си, защото или не отидохте да гласувате, или гласувахте без да мислите какво ни чака с тези. Разпродадоха и раздададоха държавата. И по-зле ще става. На ония на запад им е все тая какво се случва с нас, те ни принуждават , за да се възползват от нас. Жалка картинка сме.

На тия от изток им пука за нас! Затова ни определиха за неприятелска държава...

да вкараме в затвора Мадридския комарджия и Велинградската овца Шулева ( защото те продадоха Енергото ,за жълти стотинки ) пък тогава за гласуването да дойде реч .

При толкова населени места без ток, България внася ток от Турция. Не можем да произведем за наши нужди. Явно нашите мощности не стигат в такова време с голямо потребление. И се използва ситуацията, че има проблеми с пътища и паднали дървета, които са накъсали далекпроводите.

Това с авариите в електроподаването - нарочно или не, прилича на диверсия.

Ама няма кой да попита, как така тия некадърници управляват системата.

Троловете "въздишат" по едни отминали времена когато ни спираха тока " планово". Един час има - два часа няма! Абе, народна власт - истински рай...

комунистите 2 часа имаше, два нямаше...тук по 24 часа и повече няма. А едва сега започва зимата. 48 часа има, 48 часа няма, тъпи капиталисти, алчни дебили.

Помня далечната 1986 г.когато в Старозагорско нямахме ток и вода за около две седмици през февруари поради замръзнали и скъсани ел проводници.И оцеляхме.Помагахме си взаймно кой с каквото може,имахме печки на дърва котто бяха безценно нещо тогава.Търпение хора,това е природа,не е ограда да я бутнеш.Взаимните обвинения не работят в такива моменти,а вазймното помагане,вярвайте ми.

При комунистическата власт такива неща нямаше! Абе, демокрацията е лоша бе!

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук-----> http://gg.gg/blumag

Да!!! Няма го сега онзи столичен кмет дето той и де що има общинари тръчкаха да ги фащат снежинките още във въздуха. И не даваше на снего да се трупа..

Kalin

Като се сетя какви снегове имаше в детството ми добре че тогава не са ни управлявали тия сегашните щеше да стане ужас

Друго си беше нали? Тогава ни спираха тока планово. Два часа няма, един има. Направо си беше рай!

Това лято на морето спираха тока за 3 дена "за профилактика". Обикновено след-обед. Аз така държава не съм виждал. Никъде в щатите не правят "профилактика". Ако се работи по даден участък се слагат временни линии. След всички тези профилактики, пак без ток. Хубаво че не съм там, и нямам нищо във фризера.

За да работи една система в наши дни се изисква инвестиции в техника и в хора, които да я поддържат. Ние не инвестираме нито в едното, нито в другото. Видимо нещата се влошават от години, с всяка изминала година. Електропреносната ни мрежа остарява и се пести от квалифицирани служители. И това си върви така от много време, не е просто до политика на конкретно правителство. При нито едно управление нещата не са се подобрявали, само с различна скорост са се влошавали. Но, ако не променим нещо, ще дойде време всичко да се разкапе отвъд поправимото. Разбира се на различните места е различно, в големите градове е далеч по-добре, отколкото в по-малките общини. Но се видя, че вече дори в столицата е възможно даже болница да остане без ток за часове, щото било заваляло сняг. Не е нормално това и трябва всички да го разберем и да го оправим. Искаме да електрифицираме всичко, включително придвижването си, обществения и личен транспорт, а в същото време при един умерено силен снеговалеж стотици малки населени места остават без електрозахранване за два дни, а цели квартали на столицата ни нямат ток с часове.

Кои сме "ние" които трябва да го поддържаме?!? Тази мрежа е на енргоразпределителите и е тяхно задължение да я поддържат. Сега трябва да им наложат зверски глоби

Работа. Капне 20см сняг и сме приключили. Една никаква буря ни вкара в паника. Гледайте. Гледайте погром на държавата. То няма хора. Преди имахме ресурс от хора. Е къде са ви машините бе? Интелекти сдухани? Айде да кажеш то в някое село. Ама и в сърцето на София бяха блокирани! Столицата! Резил сме ниие мършав народ.

трябва да е, че три ЕРП-та са останали без лиценз! И шефовете им са на съд за престъпления срещу човечеството...ама няма да стане, щот' само в Калипетрово са останали двама нормални.

Оставка на смотльото-сапунерка! Тоя плъх е 100%-ов некадърник!

Анархията е пълна в тая държава!

Повечето от ЕРД-та са на Тиквата и ортаците му. Затова саботират.

не знам за училищата, ама ЗАТВОРИТЕ задължително трябва да работят, да не вземе да избяга някой оттам, ако няма ток за електрическите ключалки.

Не съм запознат, но би трябвало да са го помислили и при липса на ток да остават заключени и да не могат да се отключат

Мисленето беше по Тошо. Сега няма мисъл. Както кажат от посолството.

Така го измислиха че продаваха евтино ток на запада за да няма за народа! Ама той народът за това е там, да храни номенклатурата

Демокрацията е опасно нещо. За 30 г. ставаш държава от третия свят. Къде са милиардите от природни ресурси и технически иновации на българските фирми дебили продажни??? Продадохте държавата на своте деди и деца, олигофрени шибани!!!

Друго си беше при бай Тошо! Тогава ни спираха тока само планово нали?

Дето копипействаше как в Русия страшни бури били направили незнам си какво ? Тук от 10 см. сняг държавата е в агония ! Там е било вятър 40 м/сек и 10 метрови вълни ? Такова нещо тука би анихилирало половината градове !

англиицки апартамент начи у сънчака на първа линия на първио етаж на 50тина метра от морето. ееехаааа лукс лукс братааан

Преди години Путин остави Владивосток без централно отопление за две седмици при -15 - -20 само защото не можеха да закарат гориво до там. Страната богата на ресурси...

И така тече 30тата година от няколкомесечния срок за шенгеня и еурозоната. - Ей комшу дее ЕУРОбулгария? Еееее аркадаш, та бе, там у тъмницата ...

Егати... каква е тази лудница Електроразпределителни мрежи Запад - повредени 1080 трафопоста "Електроразпределение Юг" са установени аварии в 493 трафопоста За "Електроразпределение Север" Румен Радев каза, че от 2300 трафопоста, в 1181 все още има проблеми. Каква екстремна обстановка?!? Всичко се срина от среден снеговалеж

Няма педа сняг, а ако беше метър, тогава 1 месец България щеше да бъде без електричество

В София беше една педя, но имаше снимки от други райони и си имаше сняг

Валя един единствен ден, хора! Ако това продължи седмица какво ще стане незнам. Крадене, крадене, крадене. Международния път Е79 е непочистен, заледен и преспите стоят.

Подиграваме на руснаци/американци и т.н и при първият сняг сме парализирани, неадекватни и жалки......

В такива условия се активира армия, полиция, гражданска защита, всяка подходяща за целта структура. Само че ние нямаме армия, полицаите са 100 килограмови шопари които след 100 метра са гроги, гражданската ни защита е повече на книга, отколкото реалност. Всъщност и държава нямаме.

"Без електричество са 590 селища в страната, 55 училища остават затворени" Продължаваме промяната!

С някакви смешни битовизми ни занимавате. А за нас важно Чий е Крим?

С га нека пак умно-красивите да ми обяснява, че зима вече нямало и било топло. Къде сте бе шмитльовци? А, сетих се, браните прасето Пеевски.

Как е евроатлантичета? Хареса ли ви промяната?

В района на Сочи 500 000 са без ток. Разбира се заради Сорос.

Ти ли си тоя, дето копипействаше как в Русия страшни бури били направили незнам си какво ? Тук от 10 см. сняг държавата е в агония ! Там е било вятър 40 м/сек и 10 метрови вълни ? Такова нещо тука би анихилирало половината градове !

При Бай Тошо токът спираше по план. Сега го спират безразборно, за някаква нищо и никаква буря, каквито по времето на соца нямаше въобще. Ние и сняг не знаехме какво е! Искаме си СССР!