КЗК с внезапни проверки в 2 вериги бензиностанции

КЗК започна внезапни проверки на вериги бензиностанции. Първи в списъка на антимонополния орган са обекти и офиси на „Шел България“ и „Еко България“.

Обратно в новината

Коментари - КЗК с внезапни проверки в 2 вериги бензиностанции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Румънският КЗК е наложил сериозна глоба за картел на Ромпетрол: Нетният резултат на (-18 милиона щатски долара) е неблагоприятно засегната от признаването на предоставянето на връзка с глобата, получена от Съвета по конкуренция и на решението на Върховния касационен съд и правосъдие, което представлява 2 % от оборота на година 2010. Глобата цели в предполагаемо нарушение на законодателството в областта на конкуренцията и на Договора за създаване на Европейския съюз и се прилага за всички големи играчи на пазара на румънският петролен. Решението на Върховния съд е неотменимо.

КЗК прави "изненадващи" проверки !!!!!!! Ало КЗКто всеки ден по два пъти правя случайни проверки на няколко вериги и няколко еденични бензиностанции . Веднъж сутрин като отивам на работа , и веднъж вечер като се прибирам . Във всички вериги цените са еднакви до стотитка , в еденичните цените варират между 15/18 стотинки на долу при условие че горивата се доставят основно от Бургас . А сега кажете кои е по-изненадан бензинчийте или вие .

Е провериха,пиха кафе и ко???!!! В крайна сметка, видяха ли туй дето и за Гунчо кьоравия е видно?

Как се правят ''проверки'' , от КОРУМПИРАНИ ЧИНОВНИЦИ ,КОИТО ПЪЛНЯТ ПАРТИЙНИ КАСИ , ЗАЩОТО СА ПОЛИТИЧЕСКО НАЗНАЧЕНИЕ ?

А ЗАЩО ДОСЕГА , НЯМАШЕ ПРОВЕРКИ ? По-скоро това са поредните ПУШИЛКИ , ЗАЩОТО СЛЕД ВСЯКА ПРОВЕРКА , НА 100 % , РЕЗУЛТАТИТЕ СА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ,А ИМЕННО : ---'' СЛЕД ИЗВЪРШЕНАТА ПРОВЕРКА , НАРУШЕНИЯ НЯМА''.

Ние си платихме , където ТРЯБВА .

Марешки върши работата на държавата. В Австрия има една държавна верига бензиностанции и всички се равняват по нея, щат или не щат. Бойко обае заяви, че това са отживелици от стари времена, от социалистически. Само че не го рзбрах добре. Има нещо гнило в... България!

"" защо рафинерията "Лукойл Нефтохим" е продавала на по-ниски цени извън България,"" Първо защото е Руска, второ защото 1944та Руските войски се погрижиха да сложат на власт продажни партизани на власт!!! Години след това, същите се грижат за Руските интереси в България!!! Тоест клиента в БГ да е прецакан а Путин да харчи парите за яхти!!!

И да махнете дарветата от пътя! Омръзна ми да го повтарям вече!

Магарешки продава газта в 68ст. Поне беше толкова. Ивони на Хемус след тунелити в посока Варна продава газта на 63ст. Само там зареждам и съм много доволен как върви колата, а филтрите са доста чисти при смяна. В София газта е 88ст почти навсякъде. 25ст по-скъпо и да ми плямпат, че няма КЪРТел...да бе, да.

Стига с тия "Внезапни" в Българското законодателство такова нещо НЯМА. Всеки трябва да бъде уведомен в определн срок , че ще има проверка.

..очакват да намерят писмено споразумение със заглавие "КАРТЕЛ" и подписите на управителите на веригите..? Картелът е фактически, все едно да доказваш, че заловен в трезора на банка обирджия не е влязъл там да се подслони от лошото време!

Скоро Марешки ще отвори бензиностанция и в София и тогава ще видите тия големи вериги какво ще направят.....до като не ги удариш по манерката няма да се опомнят

Марешки не е отварял нови бензиностанции от доста време. В София няма да отвори - не скоро, а никога. В момента всички чакат петрола да скочи, а междувременно усвояват богатата реколта. И не им се сърдя - и аз да бях, и на мен да ми даваха да го правя, нямаше да се колебая.

VB Consult

На Марешки бензиностанциите му трябват да пере пари за президентската кампания. Като се провали там, много бързо ще ги зареже.

Принципно е така, но все някак цените се договарят и това е продължителен процес. Едва ли през 2010 са ги договорили за 10 години напред.

Няма такава договорка, каквато търсят и никога не е имало! Това е като с хляба, колбасите, зеленчуците, всичко останало. Гледаш на колко продават останалите и продаваш на същата цена, защото хората нямат избор. Такситата и превозвачите свалиха ли цените от падането на горивата? Не, но когато горивата скочат, веднага ще ги вдигнат, въпреки, че имат марж от над 60 стотинки на литър.

А телекомите кога? Тарифни планове под 5 лв. да виждате от февруари насам?

В тая новина няма политика свързана с русия и селските помияри не я виждат,не е в листчето с опорните точки а и те отдавна не карат коли та само въпроса за киселото мляко ги вълнува