Венецуела - страната, в която бензинът е по-евтин от водата

Във Венецуела няма значение дали колата ти изразходва 6 или 30 литра на 100 км, защото държавата харчи милиарди долари за субсидиране на бензина и никъде другаде по света горивото не е толкова евтино, колкото в тази латиноамериканска страна, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Венецуела - страната, в която бензинът е по-евтин от водата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на нашия интелигентен премиер бих повярвал и бих гласувал за него само ако и тои офицялно се откаже от заплатата си но, както казваше петко бочаров(да,да ама не). та тои по-скоро ще изяде това което изходи само и само да не го пропилее *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

da, i s nai-xubavite jeni

Венецуелският износ на петрол и петролни продукти е тенденциозно ограничен от квоти, не съответстващи на капацитетните им възможности за добив и преработка и ако намалят необходимите количества за вътрешния пазар, чрез повишаване на цените, трябва да се унищожи поминъка на милиони, заети и зависещи от този отрасъл. Примерно в щата "Фалкон" трябва да остане да се развива само погребалният отрасъл. А самият Чавес мисля, че е от този щат и губернатор там е баща му или брат му. Освен това икономиката на Венецуела е пряко зависима от автомобилния транспорт. Те просто нямат алтернатива.

Добре, че не ги управлеват некои от нашите велики пулитици специалисти по кризите за народа! Щеха в петрол до коленете да газят и пешачката да си ходят!!!

Нали се сещаш, че ако отидат милиарди за субсидии на гориво тези държавни пари не отиват на друго място (заплати, пенсии). Ако при нас направят нещо такова ще си бръмчи безгрижно, а пенсионерите ще си мечтаят за 10%...

защото вода се пие постоянно, а нефтената индустрия трябва да си увеличи продажбите и да догони цената на водата.

Прав си ! Чел съм некоректна информация. Относно износа гледам , че САЩ ползват най-много собствен петрол , следва внос от Мексико , Канада , Саудитска Арабия , Внецуела и Нигерия. Останалите изнасят за САЩ незначителни количества.

"Лявото популистко правителство на венецуелския президент"!!!!!!Дайте ни и на нас един такъв популист, душички ненагледни!

сър

А, мерси! Стига ни и тоя.Разликата е в приказките.Нашия дава ама на уж.

Ако отидеш във Венецуела и видиш какво става там,друго ще пишеш,другарю ненагледан...

И още нещо - САЩ внасят много повече петрол от Венецуела , отколкото от Персийския залив. Освен географската близост и ниските разходи - това е най-качественият петрол и преработката му е значително по-евтина. Чавес не може да си позволи да не продава на Америка , най-големият му клиент и не би си и помислил подобно нещо.

То затова янките като чуят за Чавес и почват пяна да хвърлят. Виж, нашето тикве е същия хубостник, но докато единия е диктатор, другия е демократ.

Може бензина да им е без пари, ама са на режим на тока. Лятото системата им не издържа и има сривове. Разхищение на национално богатство. Тоя милиард и половина ако го бяха инвестирали в електропреносната мрежа, нямаше да са на това дередже. Ама нали комунизъм, на всеки според нуждите. А кой работи и плаща тия нужди не се знае.

+1

Няма безплатен обед! За да харчиш евтин бензин ти трябва кола! Кои са тия хора от народа, дето имат коли с по 300-400 к.с.? Ега ти глупостите! Обикновените хора хогят пеш, с колело или моторетка! Евтиният бензин хич не ги грее! Едно време, и в СеСеСеРе бензинът беше по евтин от лимонадата!

Саше, Саше много си тъп! Приказваш за един свят , съвършено различен от този , който си виждал! Каракас е с жители колкото цяла България, а като прибавиш нелегално пребиваващи емигранти навярно е 12милиона. Техните най- малки градчета наброяват поне по два милиона жители. Велосипеди не използват, нито мотопеди. Много рядко ще видиш маниак- мотоциклетист с голяма машина. Този на снимката е полицай от тяхната федерална полиция. Тези , които нямат лично МПС, използват Масовия Градски транспорт, който е ужасно евтин / автобуси, метро/ . Там ж.п. линии и влакове няма. Цялата икономика се обслужва от автомобилен транспорт.

И понеже явно по- далече от джипа си не виждаш, ще допълня, че там и пешеходци няма. Тротоарите им са широки, колкото да се разминат две хлебарки или някъде изобщо ги няма. Автобусни и микробусни линии покриват добре кварталите / особено - бедните/

Защо лъжете и какъв ви е интереса да правите това? Венецуела притежава най-голямата рафинерия в света, за която венецуелците съжаляват, че работи само с 10% от капацитета си поради ограниченията наложени от ОПЕК. Износът им на петрол и преработени продукти е ограничен страшно и тенденциозно, за да не подбият цените на същите на световния пазар с големите количества и с ниската си цена. Венецуела има съвременни технологии за добив и преработка, които са много по-евтини от старите и скъпи начини за това , които се използват в САЩ. За това им се налагат ограниченията. И на тях не им остава нищо друго, освен да разливат по пътища и улици бензина, но все пак да запазят заетостта в това производство и да не оставят хората без поминък.

С Хугото ( Ъхъ -- Чавес де. ) шега не става. Бетер кастристите е. Хеле пък във Службите/Войската/Ескадроните. ... За Пропагандата пък -- и Хрушчов и Гьобелс стискали палци да ги вземе.

Абе глупак, тук не плащаме ли данъци? само,че там хората усещат някаква полза от тях, а ти какво усещаш?

какви пешеходци при тези цени на бензина????

интересно.... литър вода - 6 долара. ама каква вода? Бензинът го уточнихме - А 95. Ако става дума за вода "Перие" - евтино е. Ако става дума обаче за обикновена чешмяна, дето в БГ се води минерална - скъпо е. Кои цигари струват 3 долара - Давидоф или местните им марки - не е без значение. И най-накрая - какви са им заплатите като покупателна способност, а не като абсолютна стойност?

цената на водата и на цигарите съм ги разменил и объркал, но това не променя същността на коментара ми

Иде ми само да изрека една сосна псувня по адрес на българските политици и руските им партньори.

Не са руски партньори, колкото и странно да ти звучи. Отиди на lukoil(дот)com и виж кой е мажоритарен собственик на акциите - ING Bank 76% плюс J.P. Morgan с около 2%. А кой стои зад тия банки провери сам - определено не са руснаци. Хляб и зрелища за народа - стар римски принцип за управление.

Да бе да ..както след прехода всички дружесва се оказаха регистрирани в Сащ и западна европа .тези на баба ти.

Какво по-хубаво от това. Петрола е национално богатство и гражданите на държавата го ползват на минимални цени. Явно и данъците на хората отиват в правилната посока. Такава система е трън в очите на "западните демокрации" и САЩ. Щом се грижиш за народа си значи си популист и ДИКТАТОР!

Много точно! А щом обричаш народа си на глад и мизерия - значи си "наше момче" и те канят на конференции, хвалят те пред хората и т.н.

Пълни глупости ... Заплатите в абсолютна стойност са по-високи спрямо тези в България , но стандарта е много нискък и голям процент от населението тъне в мизерия. Пътувал съм там служебно и имам преки лични впечатления. Чавес просто разказа играта на средната класа разбирайте хората с университетско образование и нагоре :-) Това обаче не направи бедните богати ... Иран също се къпе в петрол , но внася бензин , а това за висшите технологии дето са много по-напреднали и евтини от тези на западните рафинерии не заслужава сериозен коментар. П.С. 6 долара е много дори за "Перие" . Всъщност цената във френски супермаркет варира между 1.20 и 1.80 евро за литър Перие" или "Евиан" . Дори в хранителен магазин в Монте Карло е толкова.