Отпуснаха пенсия на бивш железничар, осуетил влаков сблъсък

Народното събрание отпусна пенсия за особени заслуги към държавата и нацията на бивш железничар, предотвратил катастрофа на два влака преди 25 години, съобщи БТА. Предложението до депутатите бе направено от Министерски съвет в края на август.

Обратно в новината

Коментари - Отпуснаха пенсия на бивш железничар, осуетил влаков сблъсък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе хора- наивни замислете се защо от 1987 чак сега го възнаграждават та той е герой на социалстическия труд много преди 87-ма. Как ли комунистите тогава не са разбрали за геройството ? Чакал е Раденко чакал и го е пресъздал случая с влака

Хората,които лично познават Раденко Митев се присмиват, а жена му и дъщеря му срамуват, дори не живеят с него.

Шапка ти свалям г-н Раденко Митев.... Има хора които не са направили и една милионна през живота си, от това, което ти си направил .... !

постъпката на Раденко Митев е негова измислица за някой лев върху пенсията му ! Има живи свидетели на случката,които са му били колеги в тпс-Вакарел . Напрежението е изключено от подстанция Вакарел след телефонно обаждане от дежурния на смяна!!!

Ами на такива хора Президента трябва да раздава ордени, хора който се жертват безкористно за да спасят друг живот. Да се сетят в парламента и да наградят посмъртно шофьора който изгоря за да предотврати взрив на газова цистерна.

Браво !

Преди да ги наградят да поговорят с живи свидетели на случките! Да не би да са измислица на някои изкуфял комуняга като Раденко Митев.

Да си жив и здрав Раденко, освен, че си герой, ти си много добър и честен човек! Дълги години да харчиш пенсията!

браво! такива новини трябва да има повече... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да е жив и здрав, браво! За съжаление май само от това поколение останаха герои в днешна България...

Браво на дядото - жив и здрав да е! Жалко, че толкова късно са се сетили да го наградят, но награден или не той явно е един голям и достоен българин, а такива българи днес, почти няма (а и преди 25 г. не е имало повече).

Чакал е Раденко ама има свидетели живи и здрави и колегата му от подстанцията изключил напрежението е жив и здрав и още много работи знаеее.....

маиките на селянчетата засто не са дръпнали внезапната спирачка?

Неграмотна, "гражданко", научи се да пишеш! Сега запачна новата учебна година!

Може би защото влакът е бил почти спрял, или пък майките са били извън него? Като не можеш да пишеш, поне се научи да четеш!

Чета много често въпрос: 'защо толкова късно са се сетили...?'. Уважаеми съграждани, кои са 'те', които трябва да са се сетили? Тези, които трябва да се сещат и да помнят, и да подсещат - сме всички ние. Няма други, това сме ние. Забравете за 'тях'. И 'те' са от нас, ние ги избираме, ние им казваме и показваме какво могат и какво трябва да правят. Но и ние сме отговорни наред с 'тях'. Моля забравете за 'тях' и всеки от нас да помисли за себе си като отговорност, защото той е един от 'тях', само че не е анонимен, а ясно видим в огледалото всяка сутрин. Моите почитания и респект към този герой! Специалист по електричество е бил, знаел е, че от тока се обгаря, но е отишъл да направи късо съединение почти буквално с тялото си. НЕ Е ЧАКАЛ 'ТЯХ' ДА НАПРАВЯТ НЕЩО. Не е чакал 'тях'!!!

Евала, един мисле Човек тук да пише. ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО И ПОМИСЛЕТЕ НАД НАПИСАНОТО, овце !!!

Браво! Здраве и дълъг живот му пожелавам!

Браво! Има и достойни българи!!!

браво.да е жив и здрав.Защо са чакали толкова време? дали някой от днешните подрастващи умници ще се сети да направи подобно нещо?

Дали му златна значка "почетен железничар"! Човека е много по-достоен българин от всички тапаци в парламента! Само това ли заслужава!

Да е жив и здрав г-н Митев ! И с Радост от Живота да потребява подкрепата, която Ние-Всички сме Дали !! --------- ...Само това -- Митев ... пък и на Побит Камък ...Митев ? ... Митев ?! ... Митев !! Дано съм неправ !!

Не знам дали си неправ (ти си отговори), но се вижда че нещо не е наред с теб... : )

Ми то от сечене на дърва явно се преминава в друго измерение. Дори героизма на обикновеният човек му минава през сянката на шумата. Нека дядо Раденко дълги години да живее достойно, както е заслужил! А Дървосекача да ходи в Коми, там има още неизсечени гори.

+1

Ако позволите към Всички доволно-оплюли ме -- Зададох просто въпрос. Очевидно-свързан с: 1.Така закъснялото признаване на Героизма на г-н Митев; 2.Реално-цитираната му фамилия и нейните знайни от Всички представители в Този район. ... Не считам, че Съм пропуснал да изразя моето-лично : А. Възхищение Б. Съгласие с Подхода за монетарна благодарност (Като и двете -- в най-пълни подробности.) ... Колкото до Пращането в Коми : --считам че Тепърва ще има да Имаме много ??? у Нас.

Не знам кво му е, но се развива! Бе нема ли докторе в тая България бе хорааа?!

Многоточията сами ли да си ги попълваме?

Убеден съм, че Знаете. Всички. (Благодаря Ви !)

Браво на дядото! Наистина защо толкова късно са се сетили да го удостоят със специална пенсия? Защо не му дадат някой орден - мисля, че много повече е заслужил от Уорлик. А и да не забравяме и младежа, който почина, но спаси едно село от експлозия ....Такива хора трябва да се почитат !

И какво е мястото му в общото възхищение към скромният Човек, реагирал адекватно в необходимия момент. Червената мъгла съвсем е заблудила мозъците ви. Вие трябваше на го наградите, докато толкова време давахте ордени на кило. Та чак и на предателя, агента Сава. На възрастният човек му стига нашето признание и възхищение. Има го в изобилие!

Ами явно не схващаш , че не на Уорлик трябва да му дадат "Стара планина" , а на дядото герой, както и на другия млад мъж , който загина нелепо, но все пак спаси селото....

Поклон пред този човек! Много здраве му желая от цялото си сърце!

Човека е Герой!! Но Вие , не се впускайте в излишни подробности, и НЕ ПРАВЕТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ, ДАЖЕ И В КЪЩИ ! С ТОКА ШЕГА НЕ БИВА !!

Да е жив и здрав човека. Благодаря му, че е такъв и благодарение на такива като него има надежда за нас хората!

Браво! Ето това са истинските герои на България, а не разни Златки, ВИП-ове и друга измет! Да е жив и здрав човекът! Но защо чак сега са се сетили да го наградят? Трябвало е да го направят много по-рано. Но все пак, по-добре късно, отколкото никога!

Жив и здрав да си Дядо Раденко! Изключително скромен човек си и моля Бог да те съхрани така както ти спаси толкова живота! Колкото и да си дали, все ще е малко, но поне много дълго да го получаваш!

Да е жив и здрав дядо Раденко, и той и рода му! Нека за следващите герои наш'те управници да не се мотат толкова време и да им отдават заслугите овреме! И да не са само ордени, грамоти и др. И финансова помощ и издигане в служба, искаме такива хора да ни управляват, а не само мошеници!

Браво на този достоен човек! Трябвало е доста по-рано да се сетят за него, а не да чакат да стане на 100 години! Възхищавам се на такива велики хора! Да е жив и здрав!

Жив и здрав да си , дядо Раденко !Нещо не ми е ясно що тия дебили трябваше да се мотат четвърт век ?!

ПОКЛОН НА ТАКИВА ЧОВЕЦИ КАТО ДЯДО РАДЕНКО! ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА!

пак като не са го наградили посмъртно, че можеха да чакат да стане на 100 години човека.

Това си мисля и аз!

Към модераторите: Моля, изтрийте коментара на този палячо . Моят също .

1.Дедо ми е допринесъл хиляди пъти в повече ,като е пратил горе десетки български фашаги и демокради,пръв създател на текесето по нашенско ,за него пенсия няма... а за този хулиган дето е меткал киреч и по народните влакове има.. 2.Кога най после ще ни пуснете тока на муфта горе на Бузлуджа ,този ток ние сме ви го докарале от Великата страна на Съветите... Долу Боко хитлериста,дето пилее народните пари за сулю и пулю !

луда работа,а :)

Леле, отдавна не бях се смял така от сърце като на този коментар.... : ) Луда работа наистина. Макар че положението е по-скоро плачевно....

Взимайте си хапчетата РЕДОВНО! Освен пенсията отпусната от държавата хубаво е и журналистите да обръщат внимание на такива хора, а не само да търсят добрата новина при убийства, катастрофи и т.н.

Абе ти на Пашата, Маджо, Валентин Златев, Черепа, Цветелина Бориславова и останалите ли ще викаш "сульо и пульо"? Ако е така Цветанов ще ти изпрати покана за бал с маски!

коя е тази модераторска СВИНЯ, която е пуснала този ЗЛОБЕН коментар?

Хахаха. Добър си. Много се смях.