Страхът от война качвал цените на бензина

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че страхът от военен конфликт с Иран е основният фактор зад неотдавнашното повишаване на цените на бензина, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Страхът от война качвал цените на бензина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само преди няколко дни Трачо ни се закле от екрана, че цените на горивата само ако има война ще се повишат! Къде си, бе, да ни кажеш пак, да не би път война да е избухнала, пък медиите да не ни информираха!!!

Плюете по Обама, обаче се молете той да спечели изборите, че иначе ония психари от републиканската партия, ако дойдат на власт съвсем ще подпалят света...

За БГ управниците и Петролните монополисти няма никакво значение дали предстои война, дали тя свършва, дали котировките на който и да е пазар се повишават или намаляват, дали ще има природно бедствие или е отминало, цените на петрола в БГ винаги се УВЕЛИЧАВАТ. Тук подходящ е чисто българския виц, където Иванчо пита баща си "Тате сега след като падна цената на долара, ще намалее ли цената на шоколада? Не Иванчо, защото цената на лева се увеличи"

ЗА БЪЛГАРИТЕ,ВСИЧКО ВДИГА ЦЕНИ.Вятър вее-цени се вдигат,дъжд вали ,сняг вали слънце пече,долар пада,долар се вдига-ВСИЧКО,ВСИЧКО ВДИГА ЦЕНИ.Българска работа.

Ама той човека точно това казва "болезнено напомняне, че още много има да се свърши, за да се освободим от зависимостта си от чуждия петрол и да поемем контрол върху нашето енергийно бъдеще". Не казва да се освободим от зависимостта на петрола, а конкретно "от чуждия". Най-практикувания напоследък начин за това е като този петрол стане наш :-) Таман и китайците ще понатиснем малко, че те доста петрол търгуват с Иран на подпазарни цени и дори не се разплащат в долари ! Това изказване може да мине в САЩ. Иначе за пред хората ни пречи желанието на Иран за атомна бомба, нищо че в далеч по "стабилния" и "свободен от всякакъв екстремизъм и тероризъм" Пакистан имат атомно оръжие. На тях даже им даваме държавна помощ всяка година (за далаверки с наши компании разбира се)

Аз си мисля, че е крайно време тези "страхливите" да се изправят до стената и нефта да струва толкова, колкото струва наистина!

Тоя мангал що се прави на ощипан!? 1. Нали точно амриканците винаги са в основата на всички вонни конфликти -медийни или истински. 2. Нефтените злежи на САЩ са на юг. Там са и нефтените "крале". Всяка предизборна кампания за президент започва от там. Дали увеличението цените на нефта от персийския залив не води до увеличение цените на американския нефт? Кой ли пък би спечелил от това??? 3.Като толкоз сме зависими от персийсия нефт защо и ние барабар Петко с мъжете се репчип на шейховете. 4. Спрете най сетне да дрънкате глупости за пазар, пазарни цени и механизми. Глобалния бизнес, впряга за свои нужди глабалната политика и свързаните с ния марионетки и ето Ви резултата. Високи цени на това, високи цени на онова. Хляб за платени клакьори и всякакви "анализатори" коментатори, социолози... А ние дружно им сърбаме попарата. ДОКОГА!?

Разликата между САЩ и Европа е фундаментална - американците стимулират подвижността на работната ръка, затова един от индексите на икономическо развитие е продажбата на жилища, а в тази връзка е и цената на бензина - заради акциза. Европа ако не промени политиката си на изолация между членовете, при липса на общ език, закрепостяване към каменни къщи и при тази цена на транспорта - никога няма да е обединена. Ще се превърне в най-големия музей на открито!

Вярно бе-то си е закрепостяване направо да живееш в масивна къща! Я по една палатка и като духне вятъра-всички в страната на Оз, като умните американци! Друго си е след всеки вятър да строиш къща, така икономиката расте и хората стават по-богати! Ама се изказа!

МАЛИИИИИ СКЪПО 1ЛИТЪР 1 ДОЛАР

Приказките на Обама са за пред американците.Там вярват на всичко,което им се каже.

Страхът...вдигал цените. А желанието за печалби ли ги сваля? :-)

Че кой през цялото време заплашва с война и бомбандировки. Нали точно американските миролюбци

Вдигайте приходите и се нагаждайте към международните цени в противен случай икономиката ще замръзне.

Ако се хващат за всяка вестникарска сламка, трябва Роснефт по пазарному да свали цените за да нанесе "удар по капитализЪма". Поне винаги сме цитирали и следвали източната теза.

от горните данни излиза,че един литър бензин-супер в сащ струва 1.60 лв.,а в бойкова българия масовият А-95 ,2.63лв.!!който може нека смята,честито тъпаци заспали,сега си вижте заплатите и ....приятен ден,дано се събудите някога!!

УРААА!!! Long Live Биби, и всичките репички около него! ... и на сседващите избори - умната!

И ако смяташ, че някой на следващите избори ще може да промени цената на горивата в България - то значи си най-големият наивник в тази същата България. Политическите лостове не са достатъчни за поддържане на ниски цени, освен разбира се диктатурата...

Позагорял и слънчасал изглежда Обама, какви ефтини лъжи пуска !?

Не е слънчасал, работил е на нефтодобивна сонда ;) нещо от петрола се е поизцапал:))

отново лъжи и спекулации!!сравнете бензинаи заплатите във любимите ви щати със тези в българия!!мишлета малки!!

Сравнението би било уместно, ако България имаше нефтени запаси за поне половината от нуждите си. Българинът иска някой ей така да му подари я нефт, я газ. Брата си е брат, ама сиренето е с пари. Виж, ако имаме шистов газ като поляците, бихме могли да покажем един Кънчо на казаците и да купуваме техния на 2-3 пъти по-ниска цена.

Всеки ден случаме евреи и американци да заговорничат публично как щели да разбият Иран. Па сега излезе че някой друг правил патардията. Пак имаме сценарият кой ми сра в гащите.