Републиканците дават Обама на съд

Републиканците разчистиха пътя за привличане на президента на САЩ Барак Обама под съдебна отговорност.

Обратно в новината

Коментари - Републиканците дават Обама на съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

еи-и пак се озъбиха тия хищни корпорации. искат и последното пени на хората да опоскат. обамакеър помага на много, много повечето бедни хора да имат достъп до адекватни медицински грижи срещу малки вноски. докато частните застраховки са скъпи или много скъпи. дано съдът да отхвърли обвиненията!

Обама може да диша само праха на Путин в здравеопазването! ...Не става само със санкции, трябва и акъл!!!

Не съм впечатлен!

Кога ще ни стигнат американците? ;)

От потъмнелият дом казаха всички да духат супата.

"Обамакеър" не означава "грижата на Обама" хахаха а идва от думата "хелткеър" (healthcare) и така наричат здравната реформа на 0бонго.

А така, ние републиканците не щем да ни управляват черни! Иначе ще станем като в България-управляват всякакви турци, евреи, гейове и видяхте до къде я докараха!

Пълни глупости. Чувал ли си за Херман Кейн или Алън Уест? Републиканците ги подкрепят напълно, а демократите пикаят газ срещу тях.

+1 В Бг по навик плюят по всичко американско. И пак по навик харесват всичко руско. Е, има и изключения -- хора, които са добре информирани и могат да мислят с главите си, но те са малко.

Този "фашист" и "световен диктатор" да искат да го съдят!? Няма ли си спецслужби да поразчистят малко около него - и в Америка има тъмни входове и асансьори, имат си и затвори и психиатрии; ако си нямат полоний-210 - да си внесат малко! Че като е диктатор - да затвори лошите медии, да си купи добри; да унищожи многопартийната система (е, за парлама ще остави малко актьорчета да врякат), да си създаде младежки организации да скандират "САЩ над всичко!"или "Наши! Наши!" И как въобще е допуснал републиканци в сената? Егати и диктатора, и на това ли трябва да го учим!

Тъй като съм "кух", да попитам: Под наем живееш ли? Колата ти е закупена с кредит, нали? Работиш в собствена фирма или наемен работник? Имаш ли здравна застраховка? Имаш ли библиотека?

нема пари да избега оттам човека

Desislava

Ето и в Щатите си играят със здравето на хората за политически интереси. Дори проектът на Обама да не е добър, то и републиканците не са изкарали нищо на масата. Обаче ще изринат света само и само да го махнат, а обикновените хора кой ли ги пита. Изобщо, беден и болен да не си на тоя свят, пък ако ще и в най-могъщата държава.

Това да наречеш някого "кух", достатъчен аргумент ли е, за да го убедиш, че ти не си такъв?

Конкретен въпрос: След въвеждане на Обамакеър с здравната Ви осигуровка/застраховка се увеличи, намали или остана непроменена?

Ти щото си много убав, ко прайш там ве кюфте, избяга нали, приказката за плъховете я знайш, а?

Към уважаемата delly- обвинявате ме в неоснователни жалби,а репликите ми към вас с мои обяснения /и съответно мотивирана защита/ не излизат? Удобно. Мислех,че има някаква обективност все още поне в българските форуми-за другите медиите е ясно.

delly

Това е скритата Ви реплика kinder surprise ( нерегистриран ) 31.07.2014 08:58 Другата Ви реплика е в друга новина, нея можете да си я видите.

Зная това,но се надявах на обяснение и евентуална дискусия какво е етнически нетолерантното в нея.Старая се доста /поне така мисля/ да спавам добрия тон и в голяма степен "политкоректен" език.Настоявам,че "мексиканци,негри и реднеци" като описание на американското войнство не е етническа обида-участието на първите за гражданство е факт,негър е обидна дума в Щатите,не в България, а реднеците са просто "селяци"-обида,която бледнее в сравнение с други често използвани в този форум. Благодаря Ви все пак за отделеното време.Хубав ден желая.

Пак претоплена манджа, ми това републиканците го обявиха още в края на Юни.

засегнати лоби интереси.....

сигурно е това

Както в САЩ, така и в Западна Европа, нещата стоят така: Работещите ги спукват от работа и от данъци. Тези дето пишат, че в едикояси страна заплатата е Nевро или долара, изпускат дребния детайл, че данъците върху възнагражденията е 70%. Тези 70% отиват за така наречените "безработни", сиреч мързеливите тунеядци, които взимат в пъти по-големи социални помощи от работещите.

прав си - само дето цифрата не ти е вярна. Данъците са от 50 до 70% в зависимост от страната. (Най-високи са в Скандинавските страни.) САЩ е някъде по средата.

Учител в САЩ взима 1800 долара, но като му удържат данъците се оказва, че е длъжник с около 400 долара.

Колкото по-малко хляб, толкова повече зрелища ...

Още в началото на мандата си Обама започна редица реформи, които в момента са тотално забатачени.

Ще го осъдят и ще го изпратят в концлагера в Гуантанамо. Или в концлагера на остров Гуам!

да го изритат този луд войнолюбец завинаги от политиката!

републиканците са още по-войнствени. Ако беше МакКейн досега да е започнал войната срещу Русия.

Аз всъщност бях обяснил на Лош дъх /а.к.а Зъл дух/ под един твой пост точно такъв сценарий на събитията,който свършваше с пробуждането на Маккейн в дупката на виетнамския лагер за военнопленници и убеждението му,че просто е сънувал последните 40 години свобода и власт,ама явно на някой от дир.бг не му хареса свършека на филма:-).

Историята говори друго: ПСВ - президент на САЩ демократ; ВСВ - президент на САЩ демократ; Карибска криза - президент на САЩ демократ; Война във Виетнам - президент на САЩ демократ; Косово, Сърбия и т,н. - президент на САЩ демократ; Какво се случва в момента и от коя партия е президентът на САЩ???

Дир.бг, защо пак ми триете реплики дори без следа? Много недемократично от ваша среда,уважаеми журналисти.

delly

Обвиненията Ви са абсолютно неоснователни. Репликите излизат под коментара, който сте репликирали. Търсете ги там. Преди да напишете този си коментар - сте написали общо в 2 реплики, едната е излязла, едната е скрита като етнически нетолерантна от нашите модератори. Хубав ден!

Какви журналисти са тия?!? Преписват от където им падне и знаят само да цензурират!

Това е само предизборен шум. Не си правете криви сметки.

и кога точно са изборите?!

Изборите ще са септември/октомври 2015.

Изборите винаги са в началото на Ноември. Тази година са на 4-ти.

От четенето до тук в темите нещата до някоя година ще опрат до: ебола или войната - избирайте сами.

"и двете, дядо попе, и двете" )))

Не само да го спрат а да го върнат в Африка където е роден то фалшифицираха място на раждане ,Доналд Тръмп доказа но никой не призна ,еврейското лоби го защити защото имат полза от него и го държат с документи на синджирче !

Какво "казва" това действие на републиканците? Държавата не трябва ад се грижи за населението и който е болен да си умира, ако няма застраховка. Вникнете във тази философия. УЖАСНО ХУМАННА Е! Дотам я докара западната цивилизация. Този модел (на мислене и управление) е гибелен за човечеството. Не че е единственият минус на Запада, но все пак е симптоматичен! Другият е стремежът към печалба на всяка цена (=критерий за успех в либералната икономика)... Сега соросоидите могат да започват да натискат минуси!

Който работи получава, който не работи не получава! ИМа и поговрка от България за тази цел Който не работи не трябва да яде! С какво мреливците са по умни от работещите??? И защо циганите да могат да строят незаконно? И защо българите, арменците, евреите да плащат осигуровки дето да ги ползват циганите под формата на помощи??? ТОВА ЛИ Е СПРАВЕДЛИВОСТ??? ДА БАЧКАШ, А ДРУГ ДА ОБИРА ПЛОДОВЕТЕ ОТ ОСИГУРОВКИТЕ!

Паисий

Не е справедливо разбира се... Но тогава да ги принудим да работят! Иначе не става. И така лошо и иначе не е добре!

Явно още си прекалено млад за да разглеждаш така едностранно нещата. Ще те питам какво ще правиш, ако ти легне на легло дете или родител, за 5, 7, 9 години. Дори и да имаш сравнително добър собствен бизнес, отиваш по дяволите или си поставен пред избора да си гледаш бизнеса и да изхвърлиш от главата си нуждаещия се член на семейството, или обратното - да си гледаш близкия и да изхвърлиш от главата си бизнеса.

"Според някои оценки всеобщото здравно осигуряване ще струва на федералния бюджет около $1,7 трилиона през следващото десетилетие" Лелеее, за 10 години здравеопазването ще им струва колкото военните разходи за 3...И пак интелектуалният електорат на републиканците ще бучи как Обама им харчел данъците за здравеопазване. :)

Да ме прощавате, ама не сте прав. Социалната система на САЩ е тотално зас...на от времето на Клинтън. Тогава отпаднаха всякакви ограничения за социалните помощи. Няма срок, след който да ти спрат помощите, ако не си си намерил или реално потърсил работа. Помощите осигуряват жизнен минимум, който включва наем на жилище, храна, дрехи, обувки, бензин за колата, че и веднъж седмично на сладкарница или ресторант. А сега им добавиха и безплатна медицинска помощ. Това напомня ли ви нещо много българско с по-тъмен отенък?

Паисий

защо да не съм прав? Аз просто казвам, какво се случва и накъде отива обществото. Не съм казал, че защитавам един или друг модел. Всеки модел има минуси.

Като изключим сладкарницата, да.

това, което казвам, е, че ако обществото е прекалено ЛИБЕРАЛНО, то постепенно става НЕХУМАННО, започна да не му пука за част от хората. Ако е тоталитарно (както при соца) - пак става нехуманно като налага насила еднакви правила на всички. ЕДНАКВО Е! Трябва да се намери разумната среда.

хе хе а тук циганите си имат права, бият си лекарите, плащаме им всичко, а в САЩ 70 000 000 неосигурени и без здравеопазване... хе хе ето как става силна една държава, парите се дават само на тези които реботят за държавата а търтеите са на произвола на съдбата

Какво чудно има.конгреса се усети, че държавата ще плаща на 40 милиона маймуни за лечение, без самите маймуни да са вкарали и 1 долар в системата.Ще стане като с нашите маймуни - 25 години без нито ден трудов стаж от мързел /да не излизат с номера, че нямало работа/, но за 15 лева на месец, получават лечение, 100% платено от моите здравни осигуровки, които хич не са 15 лева на месец и не съм имал нужда от лечение.Предпочитам лична партида и да мога сам да разпределям внесените от мен средства.

Точно така. Ама ако тук направим същото - ПЪРВИ САЩ ЩЕ ОРЕВАТ ОРТАЛЪКА как нарушаваме правата на хората (циганите) и колко нецивилизовано се държим! И ще ни наложат санкции, като ни обвинят в расизъм...

Ааами като искаш лична партида под твое разпореждане първо минаваш на минимална здравна осигуровка и второ си откриваш банков депозит в банка по твой избор. За сведение - лични партиди в колективните осигурителни или застрахователни схеми няма - те работят на солидарен принцип - плащат всички, а ползва който има нужда. Ако искаш лична партида - отиваш лично в банката и си откриваш такава.

Скоро САЩ ще имат истински президент-консерватор, който да замести тоя социалист-интернационалист. Тогава да видите вие, какво значат американски санкции :)

какви санкции бе!? Направо започва ВОЙНАТА! Третата световна...

Не случайно статуята на свободата е в САЩ.Ако беше в Русия или опонентите на Обама отдавна щяха да са в отвъдното или Интерпол ще ги издирва и в тюрма....Путин до сега так делает.

Ето такива празни тъпани пишат каквото им скимне , като толква обичате вашата украйна ,вървете и се бийте ,вместо в българския нет да пишете тъпотии!

Демократе, добре, че французите са им я подарили. Америкосите въобще са нямали идея да са носители на свобода, та да правят и статуя... Те и сега нямат идеята за свобода - виж им медиите, виж им външната политика...

Спрете го, преди да е предизвикал Трета световна война, която отново няма да се води на територията на САЩ, а пак в Европа! Този некомпетентен, неук и нетактичен човек трябва да бъде спрян!

И там гледат да товарят данъкоплатците под благовидни предлози. Винаги актуалната мода сред вълците са овчите кожи.

Републиканците са пета колона, русофилистици, мужикистанци, агенти на Путин.

А ти си западен коридор, трета стая с меки стени. Лекувай се, ако такива мисли ти идват в главата и държиш да залееш с лудостите си света.

Русофилистик обвинява в русофилистицизъм американците, които били лоши и искали да обкръжат Русия. (Що не Китай, или Индия, или Бразилилия и бог не знае)

Виждам, че народът масово е затрил по пътя чувството си за хумор. Това май е най-страшното от последните 25 години.

Един тъпак пак се появи ,иди при агент Алберт и си кажи ! Републиканците не могат да търпят ,фалшиви президенти ! Вашия ПОТРОШЕНКО ЩЕ СВЪРШИ КАТО МУСОЛИНИ !

Човек, имаш нужда от почивка! Съвсем добронамерено го пиша. Щом не различаваш иронията в коментара ми, значи нервите са ти в повече. Да не говорим, че ако четеш моите коментари тук, съм твърдо против администрацията на САЩ, новата администрация в Киев и върхушката в ЕС от последните 15 години.