Коментари - 10 г. липса на контрол по концесията на ”Юлен” разкри Сметната палата | dnes.dir.bg
назад

10 г. липса на контрол по концесията на ”Юлен” разкри Сметната палата

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) не е осъществявало адекватен и ефективен контрол по концесията на ски зона Банско през първите й десет години, установи Сметната палата.

Обратно в новината

Коментари - 10 г. липса на контрол по концесията на ”Юлен” разкри Сметната палата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

деер

Цирк! ... Малко медиен шум и после по старому!..

Ако нямаше транслитерация във форума, в доста постове щеше да лъсне като воден знак Fibank. Явно имат концесия и на тази пързалка.

Защо Сметната палата ЧАК сега констатира, че "Юлен" не е била проверявана?? Крадливият Сакс Кобурготски изсече половин Пирин (даже му бяха цепнали и над 4500 дка повече от ев. полагащото му се, какво стана после не си спомням), концесията (както и много други "сделки" сключени по време на управлението му) носят привкуса на БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ, АНТИДЪРЖАВНОСТ, КОРУПЦИЯ, ОГРОМНИ ЩЕТИ за държавата и НАСЪРЧАВАНЕ на нечистия, бандитския бизнес!! Да си спомним дни преди изборите КОИ БЯХА НЕГОВИТЕ КОПОИ - предалата го Кунева-Пръмова, ренегата Д. Вълчев и пр. ла*номети като всезнайкото Каролев и др. паплач!! На всички отговорни за това безобразие институции (Сметна палата, Комисия за контрол, за конкуренция и пр. сволачи) да бъде потърсена отговорност за проявената безотговорност, да им се наложат глоби за сумите дължащи се от "Юлен", а самия концесионер в петорен размер (за заграбените площи, изсечените дървета и пр.)

Мръсни комуняги-бизнесмени+номеклатура-администрация=Смърт за България.Народе както и да се казват не им вярвайте иначе сме загубени до един.

Преди 1989г. най-тъпите записваха ВИИИ "Крал Мас". А най-тъпите от горните най-тъпи записваха специалността "Счетоводство". Цеко Минев е завършил "Счетоводство" преди 1989г. Да са Ви честити Другари, прогресивните капиталисти.

А Сметната палата къде е спала до сега?

Чакат си Реда. За Скрапиране !

Всички са ми в малкото джобче. И политици и природозащитници. Банскалии ще се строят в 2 редици да ме слушат квото им кажа, инак ще видят карти за моя лифт само през лятото!

:-))) (Браво за снайперски-Всеобхватния !) -------- То хуу чи си плизнаъш, тов.Минев... ...ама така като Ме Гледаш - накъде Де-Факто отиваш, А ?!

Прокуратурата да на дреме и ни разсейва само със слушалки, а да назначава вещи лица и да отпочва тези типове. Нямат милост към децата, съсипаха природата и се правят на народни поборници.Тази мърша трябва да се измете за да просветне!

а вие защо биете негрите?

... да ама Нончето Караджова е от "сой". Никой не смее да я барне, щото си е "потомствена аристократка" от котилото на ЦК на БеКаПьието! Поставена е на този възлов пост от дълги години, за да обслужва "бизнесмените"-мутро-комунисти от различни браншове, но най-вече в строително-туристическия, щото днес големите пари са там!!

Българската мафия(БКП/БСП) контролира изцяло страната. Пряко или чрез ченгетата си - това дори и запада след двайсет и кусур години го разбра. Но какво от това?!

Как какво, Колега ?! - Чака Ни Ррработа ! Адски-много Адска Ррработа. Нас-Всички-Заедно.

Догодина щом изтича договора на Юлен, да не се подновява!!! Нито сантиметър повече от Пирин не трябва да се разорава и сече за писти и лифтове! ДОстатъчно е разорано нагоре от Банско!

Точно така, прав си

Не мисля, че сега е 2030 година. Договора е 30годишен и е подписан 2001, което има няма им остават още 18 години да лапат. То е достатъчно да ги върнат в първоначалната територия на концесията и да им наложат едни подобаващи глоби за неправомерно ползване на държавна собственост. А дано, ама надали.

ЗА ! (Сега И Веднага ! С изплащане на вересиите до наностинка и с лихвите.)

Така или иначе, нищо няма да се оправи - олигарсите са ни купили барабар с парцалките, правителството и цялата държава. Банско ще си остане еквивалент на Слънчев Бряг - дупка за мутри, проститутки и алкохолен туризъм. Няма трагедия - ние ще караме ски в Австрия, Италия и Швейцария, както сега ходим на море в Гърция.

закривайте сметките в ПИБ - сега 4е фалирга

Отдавна (казвам на Всички-Нас да си пазим парите-Ни.)

Непрозрачна концесия - заграбване на територии - неупражнен контрол - облагодетелстване на концесионера - отдавна напуснали министри - едни и същи служители в МОСВ, които следва да контролират - констатации - констатации на очевидното - поредното НИЩО. Властта в България живее добре, а защото работела много и греши. Работата на властта личи само по имущественото семейно състояние. Там са добре отразени и ''грешките им" и "бедействието".

само костов може да ни отърве от мафията и да ни направи просперираща държава, така както ни вдигна на крака след катастрофата причинена от комунистите, в резултат на която 1 долар стана 3000 лв (и това беше само малка част от проблемите) и обикаляхме по улиците без да можем нещо елементарно да си купим; лафът "костов разпродаде Б-я" е поредната комунистическа пропаганда; той не е идеален, но е едоственият, който може да се справи с комунистическата олигархия, която ни задушава вече 22 години

Как? Като ни подпише още няколко договора за американски тецове ли?

той ми открадна имот - оттогава линее - проклел съм го!!!!!!!!!!!!

Поставени сме пред избор: Да паднем окончателно в ръцете на полическите и милиционерските мафии, на мутри и олигарси или да се опитаме може би за последно да изградим държава, отговаряща на стандартите за модерно европейско развитие.

Няма вече никаква бомба. Има Хекатомба ! - Грабвайте клавиатурата ! (и Горе главата !)

Ето за това сме най-бедната държава в ЕС! Това министерство не оказвало контрол и сме загубили еди-колко си милиона, другото "пропуснало" да си потърси дивидентите, третото ..., този регулаторен орган проспал нарушения, другия викал само "да, господарю" и т.н., и т.н. ... Да, ама от тази огромна липса на компетентност и афинитет към далаверата страдат ВСИЧКИ българи, а комисионите се прибират от политици и висши държавни служители! И после рев - няма пари в бюджета, ниска ви е производителността на труда и други от този род! Да, ама НЕ, господа управленци - в дъното на всичките ни беди сте вие - некомпетентни, алчни, безскруполни! А прокуратурата и съда услужливо мълчат и делкат със силните на деня! Мила родна картинка!

Не разбирам какъв е проблемът? Банско е страхотно местенце, направиха се световното първенство по ски, дойдоха звезди, които никога не са и чували за България. Какво повече искате?!? Защо плюете?!

Наистина ли си толкова тъпа или си от купените от Цеко? Звездите ще минат и заминат (и няма да се сещат повече за България), както ще мине и състезанието по ски. Но планината ще остане окепазена, а искаме и децата ни да могат да я видят запазена.

Стига бе хора! Що да няма писти на Банско. Аз искам да карам ски и искам да ги карам в България. Не виждам какво лошо има в това

Явно си някоя мутреса и чалгаджийка , за да не ти пука за планината и ,че твоите любими мутри като боко и цеко съсипаха природата и планината , заради алчните си интереси . Ей , богу писнало ми е от такива к.фли като теб ,на които в главата им са само чалга , дебели и дебелогъзи мутри и молове . Долу ръцете от планината

Ей бого! Ня нещастниците все Боко и Цеко са им виновни. Кво общо имат те с концесията на Юлен и с липсата на контрол. Я прочети пак статията бе несретник

Ако позволите, Колега - последният 'сезон' е отчел 'рекордно' посещение на Българ(к)и. Под 10 (десет !) процента от всички, които 'препълниха' капацитетите до има-няма 10 (десет !) процента.

Лекувай се човече - не в България, тук няма такива добри специалисти ! Само да ти напомня, че твоят идол борисов беше част от тази комунистическа върхушка - дори охраняваше тоталитарният и лидер дълги години и сега е близък приятел и съдружник с наследниците на онези комунисти, по които плюеш - цветелинка например ! Спомни си застреляните дечица при ястребино от фашистите например - това ли са твоите идоли ? Но милицонерското ти мозъче може само да мрази, мрази, мрази ... не може да измисли нищо ново и съзидателно - само злоба и омраза ... много комплекси имаш, наистина се лекувай ...

Другарю милиционер - по-предишните ги знаем, затова дадохме власта на твоите другари от герб ! Малко е тъпо да се сравняваш с предишните, но щом го правиш - нормално е да отидеш при тях в опозиция - нали ?

Уважаеми журналисти и писачи на новините в Дир-а . Площта не се ЗАМЕРВА а ИЗМЕРВА . Това може да го каже или напише някоя бабичка, но не и човек учел български език . Вземете най после да си оправите правописа .

Ти пък, стига си ги учЕл!

Тоест разликата между НДСВ, БСП и ГЕРБ по отношение на концесиите е .... никаква ?

В общи линии е така, но да не забравяме че цецка цачева лично застана на страната на Юлен, заставайки на барикадите на протестиращите собственици и инвеститори, които искаха да застрояват ! Явно комисионните са мнгоооого добри, за да хранят три правителства, че даже и председателя на народното събрание ! Не, че като я гледам каква е проста селянка не се продава евтино ...

Ами ще застане я, като и тя самата има хотел в Банско!

до една чужди подлоги *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Добро утро!!!

Какво направи бившото правителство за да спре тези злоупотреби - не упражни контрол. Нали щяха да са по, по , най! А те даже отидоха да подкрепят строежите на лифтовете воглаве с Цачева и Цветанов! Мощна подрепа на фирмата и на Цеко Минев, главния авер на Боко! Нона Караджова никаква не я свърши, чакаше да и нареди Борисов как и какво да прави, тя също одобри строежите и сеча на горите!

През тези 10 години Бойко беше гл.секретар на МВР и Цеко Минев - неписаният "собственик" на Банско му бе и е пръв авер. Та затова е всичко, регион им е на мутрите Банско!

За уточнение - 6 години гл.секретар и 4 министър-председател!

закрийте го бре , защо им давате заплати ,че и бонуси?

В БЪЛГАРИЯ КОНТРОЛ ГРАЖДАНСКИ ЛИПСВА ОТ 23 ГОДИНИ И МУТРИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ, КОИТО ВСЪЩНОСТ СА ПРОИЗВОДНИ НА КОМУНЯГИТЕ, ГРАБЯТ ЛИ ГРАБЯТ!

Ето защо комунстите драпат за власт!!!!!! Отговорност за допуснатите нарушения носят министрите на околната среда и водите Джевдет Чакъров и Нона Караджова, управлявали в рамките на този период, добавя Медиапул. Правилата за контрол са утвърдени от министъра на околната среда и водите едва през 2011 г., като целият период на концесия е 30 години. Концесионният договор е сключен през 2001 г. Ведомството не е отстранявало и проблемите своевременно. Гадове мръсни!

има виновни,знае се кои са,но няма да бъдат наказани...това е българия *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То Господ всичко вижда и надлежно ще ги накаже!

Това е за после,сега ние трябва да възстановим справедливостта,иначе Господ и нас ще накаже като мълчаливи съучастници.

Сега дали ще има реакция на прокуратурата? Кой ще носи отговорност за поредната безотговорност на администрацията и поредното ограбване на народа?

В ЦЯЛАТА "ДЪРЖАВА" ВСИЧКО Е ТАКА.

Това е поредната герберска партенка! Цеко е доверен и проверен човек и Партията не възнамерява да го тормози с проверки, както това се опитаха да направят разни герберастчета през 2011-та! Полицейщината и тормозът върху честните български приватизатори не бива да се допуска отново!

Имаш предвид тези герберастчета, които протестираха в полза на Цеко миналата година ли? 3.5. години какво направиха герберастчетата, че да се отличат от предишните крадци? Одобриха плана на Цеко за нов лифт и разширяване на пистите миналата години и измениха закона, за да узаконят беззаконията на "Юлен". Пълни продажници и циркаджии бяха и тия като предишните и е време да си ходят бързо-бързо.

Колкото повече беше ББ на власт, толкова по отдаден ставаше на Цеко. Защо ли? Както виждаме, не защото бизнеса на Цеко е ставал по-лоялен към държавата. Ама какво пък, като се харесват младите, да се вземат... Любовта е необясним феномен.

Вашият хумор Е ....абе Върхът. (Браво !)