Протест затвори пътя Е-79 заради спрените промени за горите

Сдружение "Природата за хората и регионите Разлог-Банско" организира нов митинг-протест на Главен път Е-79 край Симитли, на разклона за Банско и Разлог. Повод за протеста са спрените промени в Закона за горите.

Обратно в новината

Коментари - Протест затвори пътя Е-79 заради спрените промени за горите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ние искаме да живеем в икономически развити общини, искаме да опазим природата, но казваме "не" на екологичния рекет, който спира инвестициите и развитието на туризма" На мен въпросния цитат ми звучи, като да е*еш за девственост! На Цеко Минев и компания да не са им намалели паричките, че само на 500 човека са платили? Аз пък предлагам да бойкотираме регионите Разлог-Банско та да ударим по джоба алчните мръсници - от това ги боли и вият, като кучета!

Тия цървули да започнат отново да садят чесън нещо което найстина го могат! А тоя туризъм който искат да развиват те си го представят като едно непрекъснато лапане без да предлагат нещо качествено насреща!

"Няма луд инвеститор на света, който да иска да убие кокошката, от която очаква да му снася яйца, даже не казвам златни яйца, а просто яйца, убивайки природата", каза пък инвеститорът Славейко Стойков - справка Слънчев бряг

В руските медии се споменава, че една от причините за зачестилите наводнения в Краснодарския край е безогледното и масово изсичане на горите около водоемите и реките. Е, за последното жестоко наводнение помогнал и язовира над Кримск. Под предлог, че законът за горите ще даде поминък на някои хора, у нас се узаконява обезлесяването и ни обричат на допълнителни природни бедствия. А те няма да заобикалят хотелите! Колкото до "кокошката", едва след като наредиха хотел до хотела и кръчма до кръчма по Черноморието, инвеститорите се сетиха, че туристите искат и да спят, освен да пият и да плащат. Освен това и много серат, а морето не може да поеме всичко.

Славейко ни разсмива ! Не само утрепаха кокошката, ами й оскубаха и перушината. "Инвеститорите" в България са прасета. Въпросът е, какво препитание да се намери за тези нещастни хора от тези селища, след като изчезна цялата индустрия там. Инак на тях не им остава нищо друго освен да слугуват на местните феодали. Това трябва да го направи държавата. Да привлече инвеститори от Америка, нали се правят на приятели.

БРЦК

Какъв жалък протест беше това не е истина. Чак тъжно да ти стане.

добре де, тези може ли да са такива идиоти? еколозите им взеха поминъка... ами и да бетонираме цялата планина пак ще си останат пълни нещастници и пак ще се молят да мият нечии тоалетни.

Кой им плаща ли? Сигурно Цветанов и Найденов! Нали, КОМУНОИДНИ ЛЮБЕНИЦИ, зелени отвън, червени отвътре?

Също така истина е, че в България еколози няма. Има хора наричащи се "еколози", които ритат и протестират само докато си получат паричките от съответния инвеститор и след това не им пука, че те даже не знаят какво е това "природа".

инвеститорът Славейко Стойков да се расоди до морето да види има ли или нема такова дживотно дето си коли златната кокошчица.

защо ни занимават с глупости а не спрат изсичането на горите в цяла България от циганите които търгуват с тях и снабдяват циганските махали с евтени дърва за огрев - или чакаме да не остане и едно дърво... или това не е противозаконно нека да се топлят да се множат а българите да плащат скъпия ток и парно и вода...

Кой плаща за тази простотия?

А защо протестират след като този закон не ги касае. Законът за горите не се отнас за националните паркове Рила и Пирин. Истината е, че местните феодали държат в ръцете си живота и съдбата на тези нещастни изстрадали хорица. На протести се ходи под списък. Който не се яви губи и мизерно платената си работа - слугиня в хотел, ратай на лифт или обикновена хигиенистка ...

Платените подлоги на олигарсите пак се обадиха! Те неразбират, че любовта към бългаската природа е по - силна от техните покровители - Цеко, Борислава и т.н.

Интересен подход когато простират против закона и ги бият и арестуват те са си виновни а когато простират за закона и полиция и партия са с тях и хлебарките пишат с любов и нежност за тях

Kalin

Колко ли им плащат?Не се ли научиха че тая страна е на всички а не само на тия дето лапат и крадът;-)))

Когато си безработен няма нужда някой да ти плаща за да защитаваш правото си на съществуване. Преди 20г. в този район имаше няколко завода които осигуряваха препитанието на цялата община. Сега всичко е затворено и единствената алтернатива на хората в региона е туризма или емиграцията. В случая това го решават някакви псевдо еколожчета-рекетьори, които протестират само, когато надушат големите инвестиции. Къде бяха те от 1995 до 2005, когато за седмица в този район се добиваше незаконен дървен материал съпоставим с всички писти на Банско?!?

Познавам местата добре.Туризъм в този стил който се прави там и искат да правят е отречен навсякъде.Отиди в Австрия Италия Франция да видиш как се прави и как се пази природата там.Такива бетонни паметници такова пренаселване на селцата и градовете там НЯМА!Зимния сезон у нас от години е на кантар -тука има там няма сняг и да се застроява ,сече ,уголемява изкуствено е меко казано престъпление.А и поминък за местните хора при по разумни мащаби щеше да има но там стана......ужас.

През 1995, ние бяхме в детската ясла, защото бяхме на 5 годинки.

Искат "поминък". Какъв поминък? Да работят камериерки, чистачки, готвачи и пикола? слугински мечти. За това ли се борят? Да обслужват богатите! Тъжно...

Представи си, че има и такива хора! Които работят тези професии. После тези хора ще си похарчат парите в местната икономика. А ако стоят без работа файда няма! Все някой трябва да слугува на богатите, какво да си внесем виетнамци ли? Гордост? Ами глад??