Кабинетът отмени решение за концесията над Банско

Правителството отмени решение на кабинета "Орешарски" за изменение на концесионния договор за ски зоната в Банско.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът отмени решение за концесията над Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Покрай многото приказки на министърката, редно е да се каже кой е концесионера, който ще се облажи от цялата тази работа и коя партия е "субсидирал"?!Ако е гербер, останалото е дрън-дрън, ако не е, а е дори социалист,значи действително става дума за законнност! Ама не ми се вярва!

Не на тъмно, не в 12 без 5, но пенсионната реформа ГЕРБ я гласума точно по този начин. Аман от демагогия.

web dbase

И к'во? ГЕРБ прави мръсно на ГЕРБ. Нали кметът на Банско е от ГЕРБ? Георги Икономов беше редом до протестиращите, които блокираха пътя до Банско дни наред. За к'во ги ручахме жабетата?!?

А вие , "жабетата" как ги разбирате- като : "блокрам пътя - искам парче от баницата ли". Е, това го имаше в менюто при Орешарски - разни флейтисти станаха "областни администратори". Стига толкова!

ЗАЩО НЕ СЕ ПРОВЕРЯТ ВСИЧКИ КОНЦЕСИИ, ДОГОВОРИ, АКО ИСКАТ И РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ДЮНИТЕ ПО ЧЕРНО МОРЕ, ЗА МИНЕРАЛНИТЕ ВОДИ......... И ОЩЕ МНОГО ТАКИВА, КОИТО СА ИЗДАДЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА ЕВДОКИЯ МАНЕВА КАТО МИНИСТЪР, КОГАТО УПРАВЛЯВЛЯВАШЕ ЧЕРНИЧКИЯТ ЛАБОРАТ КОСТОВ, ПЪК АКО ИСКАТЕ И КОГАТО СЪЩИЯ ДИНОЗАВЪР-МАНЕВА БЕШЕ ЗАМ.МИНИСТЪР ПО ВРЕМЕТО НА АЛКОХОЛИЗИРАТА НОНА КАРАДЖОВА!

Авторът на тази новина едва ли е учил до трето отделение,или в килийно училище.Такова решение просто няма,а има поредната тиквоидна новина изречена от калинкоподобно.

Дааа,концесионерите не сЪ от ГЕРБ .

Нали щяха да се справят с дървената мафия? По време на празниците летяха камиони натоварени с огромни дървета по Искърското дефиле. Къде е КАТ ? Спират обикновеноте коли със стока от Илиянци и търсят документи.

Цял свят има огромни писти и съоръжения. Ние за един лифт очи вадим... Зле сме си

дино, ти колко дървета видя в алпите бе? изсечете всичко и да мине едно свлачище и да заличи банско!

Не си съвсем в час. Данданията под прикритие "да опазим гората" е всъщност инициатива на конкурентните пампоровски фирми. Така че, `хайде да не драматизираме толкова, а?!

проба

Резултати се постигат ,не на мъжко коляно ,а на женско .

Така е! - Хем сърби, хем боли... Искаме да развиваме туризъм, ама не ни стиска... Някой, като дръпне напред и веднага се намира банда "доброжелатели", които да го свалят на земята! Горите свободно могат да се секат от мургавите малцинствени групи и местните дерибеи, но щом трябва да се разшири някоя ски писта или да се изгради лифт, който адекватно да предостави възможност на хората да ползват пистите, веднага става проблем... Отдавна съм зачеркнал Банско, като вариант за зимна почивка и каране на ски - просто вече е невъзможно да се "класираш" там... И понеже живеем в тъпа и смотана държава, тази година ще отида да си изпразня джобовете в съседна Сърбия, където има курорти "като слънце" и където родната простотия блажено липсва. И ТЕ ТАКА! ...Усещането, че ставаме чужденци в собствената си родина става все по-натрапчиво с всеки изминал ден... Тъжен факт!

,...след което решение бе написано ,.....под масата...

Да се спре изсичането на горите в цяла България.Направете комисия и оглед на изсечените гори край язовир Йовковци и целия еленски балкан.Масова сеч северната част на прохода Хаин боаз край село Райковци.

но дървената мафия работи неуморно и не само в Балкана.

ражда хора, а полето тикви

За поголовната сеч по горите в Рила и Пирин никой нищо не казва, а като стане дума за лифтове и писти ,каквито има в Франция , Австрия и другите алпийски страни, екозащитниците веднага надигат глас.

Трябва да има нов влек изграден по всички нолми иначе е невъзможно да се качи човек на пистите в пикови моменти

Това решение не е взето на колян,а на голям куфар с пачки!

Е пуснахме поредния проект в пълно нарушение на екоизискванията, ама не ни дреме.Докато текат подкупи ще сторим в планината така, както е застроено по Черномолието, а може и повече пък.

Предлагам на всички коментиращи тук, да ПРОЧЕТАТ ЦЯЛАТА новина, преди да изказват мнения и коментари - само заглавието или няколко изречения изкарани от контекста на новината, НЕ стигат ...

Има ли нещо, до което ГЕРЪБ се докосне и да не се разпадне като свински лай*а?!

Това решение е взето в последните минути на правителството на Ореха.Което не е съгласувано с ни коя организация и не отговаря на изискванията за опазване на природата.Да ти припомням ли с колко беше ощетена държавата при правителството на Станишев когато в последните дни бяха направени заменки за милиони левове.А впрочем къде е той и какво направи за България в Брюксел.

Не е взето "на коляно"!!! Аз бях там!!! Направиха една голяма маса с пачки по стотачки, че да може лесно да го подпишат!

село Банско да намали леглата и кръчмите, нови писти няма!

Селски е тъпият ти мозък....

Е па село си просто тъпо мизерно село...

atanas_m_yankov@abv.bg

Банко да се съобрази с околната среда,работа има и в София и слънчев бряг... или Сирия

Гъз глава затрива, аре стига сте ревали за писти, накрая като ви се сурне някоя калище отгоре, ще си сравни със земята.

Бетоново село, заселено с плиопитеци, които не можеш да разбереш какво ти говорят!

Кра копилита отиди ми новуту бмв, как ша лъжа простите туристи сига да идват у ТЪПОТО смрадливо село Банско !

Маса примитиви се изпускат тук -кой,как и кога е взел решения.Всъщност въпроса е:околна среда или туризъм и ски. Разложката котловина наистина стана европейски курорт с марката Банско.Действително се нуждае от нови писти.Удивителна е яростта на "еко НПО" срещу този проект.Същевременно се провежда чудовищна сеч по цяла България и... нищо.Почти всеки селски бек има бригада секачи и това не прави впечатление никому. И аз се дразня от монополите над зимните курорти,но нов лифт и писти над Разлог и Банско трябва да има .И да са общинска собственост ,а не на Юлен.Чудно,защо в Австрия може, а тук...

Ти не си примитив. Само обикновен аграр от кооператив. Като разучиш подробно, точно как са оредени нещата за пистите в Алпите, тогава раздавай квалификации!

Върховният административен съд излезе с окончателното решение, че екоминистерството е позволило през 2010 г. изграждане на 4-седалков лифт в местността Платото

без да вземам нечия страна но:,,.. Решението е незаконосъобразно, тъй като не е съгласувано с юридическия екип на министерството и е подписано в последния момент, "на коляно", обясни Василева, цитирана от Дарик..,,??? ,,служебното правителство,, колко ,,такива,, подписа ??? или то ,,беше,, наше!!!

Герберуги, абе сега последно - КАКВА Е ОПОРНАТА ВИ ТОЧКА: "ЗА" ИЛИ "ПРОТИВ" НОВИ ВЛЕКОВЕ И ПИСТИ В Банско?!

Педеруги, абе вие не знаете ли, че опорни точки имат само бившите комуноиди? Ама нещо напоследък пак се опитват да комунеят! ;-)

Ами ако искаш ДА ТИ ГО Баууна мякало... Та последно - я ся кажи каква е опорната ви точка ОКОНЧАТЕЛНО?!

Бивши и настоящи комуноиди = герб!

Крайно време е да сетърси отговорност в съда. Като осъдят 1-2ма ефективно всички тези тарикати ще се замислят.

"Правителството отмени решение на кабинета "Орешарски" Да се чуди човек защо пак ГЕРБ е виновен ... Като вица, където Кума Лиса биела шамари на Заека, когато й предлагал цигари със или без филтър. А когато я попитал какви иска, тя го смъмрила: " Ти защо си без шапка!" и пак му била шамара... Българска работа, отвсякъде...

СТАТИЯТА ДОКРАЯ. И пишеш по ЗАГЛАВИЕТО И ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ дето го виждаш. И си провири - кога ЦВЪЦКО И ТЕТКА ЦАЧЕВИЦА блокираха кръстовища в БАНСКО: "През май 2012 г. Върховният административен съд излезе с окончателното решение, че екоминистерството е позволило през 2010 г. изграждане на 4-седалков лифт в местността Платото, който замени два влека и е бил изграден незаконно. Концесионерът "Юлен" е нарушил Закона за опазване на околната среда, Закона за защитените територии и Плана за управление на Национален парк Пирин."

Помощ, объркан съм!!! Тогава, защо миналото лято протестирахме и блокирахме пътища в Банско с обещания за нови влекове и писти?!!

А сега ще има ли наказания "на коленце"

Аааааа, за коя година ставаше въпрос - не беше ли 2010 година?! КОЙ БЕШЕ ТОГАВА НА ВЛАСТ И КОЙ Е НАРУШИЛ ЗАКОНА, гърбьо?!

Има едни такива 'хватки'. Прави се едно решение. След това се отменя. До тук всичко добре. Обаче междувременно инвеститорът има в джоба си разрешение за строеж и може да строи . . . . Този прийом се ползва 'масово' в съда, когато има дела точещи се с години, но инвеститорът е заинтересован да започне да строи незабавно и му трябва разрешително за строеж.

кквичат, квича-ат комунягите. секна им кранчето, и така ще е на всеки километър до края на света. а стига 70 години лапане. има и други желаещи.

Ей, ПОРНОМЕНТАРИСТИТЕ, да ви имам колената!

Абе БОКЛУЦИ ненагледни,осмърдени и омирисани ,през 2010 години кои бяха на власт и са издали незаконно решение.Ще ви кажа тъпи посерковци правителството на БОКО МУТРАТА ,ето кой нарушава закона,казано е ясно но не и за посрани дупета като ваште.ТЪПИ БЕЗМОЗАЧНИ ИДИОТИ.

Не са ТЪПИ БЕЗМОЗАЧНИ ИДИОТИ. Само обикновени гербери!

до "цру" Млък бе, фес! Всички от АТАКА ли сте такива идиоти?

Банско и Пампорово са конкуренти. Кой е мажоритарния собственик на Пампорово.

Василева, почвай да си пишеш оставката!

Започвай да пишеш табелката ЗАТОВОРЕНО за вратата на хотела!

Да беше само това. Всички важни решения се взимат на коляно и на пияно. На средното си коляно ги взимат, на по-късото , 20 сантиметровото коляно-- БУДА, взимаха Станиша, Местан, Костов и всички комунистически подлоги т 89-та насам. И ги боли КОЛЯНОТО за вас... Е, вижте ги - като нацистите- не им стигнаха парите, които окрадоха в комбина с Цветанчо, взеха и произведения на изкуството да изнасят, като Гьобелс... Нищо...Иде Видовден...

А ... Е сега кво праайм ... аз на всяка смяна на правителство ли трябва да ви плащам, а ... ей много изнагляхте, ей ...

Да си припомним - ЦВЪЦКО И ТЕТКА ЦАЧЕВИЦА как "протестираха" по кръстовищата в Банско. В ПОДКРЕПА НА ЮЛЕН!!! И срещу приетия от дупетатите на ГРОБ Закон за горите. Дето УЖ бе спрял строителството на лифтовете... Дакота през 2012-та ВАС не каза истината...

яж ми ...рука смешко

Ти прочети наопъки, какво ще ти яде "гънката" на мозъка отзад ... още тази година. ВРЕМЕТО МУ ДОЙДЕ!

хаха цеко го изяде .сега ще затвори Витоша ,за да извива ръце пак. най добре да се прегледат всички концесии не може един човек да държи две планини ,и то човек който отдавна трябваше да е в зандана

От цялата плява разбрах само че : Цеко дал капарото за лифта на Боко а основата платил на станиШЕВ , обаче не успял да го вдигне за едно лято и сега трябва да плаща втори път .

Браво ГЕРБ! Цеко е за затвора! Тва е ясно на всички!

Браво ГЕРБ! Явно Цеко не си е бил платил на ГЕРБ за дървеният мат'риял, дето ще го изсече за 330 кm нови писти. Ни в клин, ни в ръкав: ''Ню Йорк Таймс'', обявил ДПС за ''проруска'' ... ?! Тоест, палежите и изсичането на горите, потопите ... са вдъхновени от: Главное разведывательное управление и Milli İstihbarat Teşkilatı.

ФЕСОВЕТЕ ОТ АТАКА; РЯЗАНИТЕ ОТ ДПС; ДРУГАРИТЕ ОТ БСП КАКВО ИЗКВИЧАХА ПО ВЪПРОСА?

Какво да "квичат" - че нали държавата се управлява (уж) от техен човек, от БКП!

А кой е управлявал 2010 година? Че да се разбере пълната картина на провинилите се.

Гарантирано от ГЕРБ!

Тези действия срещу бизнесмени на Партията говорят само, че герберският тормоз и произвол се завръща с пълна сила! Откога неплащането на 720 хиляди ДДС е наказуемо в България?! Откога дадена на виден наш човек и неизгодна на държавата концесия търпи предоговаряне?! Не се търпи това! Че те утре и на Ковачки ще посегнат, бе!

Коя партия? Защото тук са замесени повече от една. Със сигурност ГЕРБ, за решението от 2010 година, което е отменено. А при Орешарски, не знам кой е бил министър на околната среда. Дали е от БСП или ДПС.

2001-ва ;) Нещата винаги са преплетени - като например Костов подари Мариците на офшорките, но 25 годишните договори с тях подписа Р.Овч.

"Това, което ние искаме, е законосъобразност на решенията, които се взимат. Не на тъмно, не в 12 без 5, не по този начин", каза Ивелина Василева. (Трябва да е прозрачно - като решението за ОТКРАДВАНЕ НА ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ). Но по следващото - НИТО ДУМА!!!: През май 2012 г. Върховният административен съд излезе с окончателното решение, че екоминистерството е позволило през 2010 г. изграждане на 4-седалков лифт в местността Платото, който замени два влека и е бил изграден незаконно. Концесионерът "Юлен" е нарушил Закона за опазване на околната среда, Закона за защитените територии и Плана за управление на Национален парк Пирин.

Изглежда навсякъде се прокарват интереси. Първото отменено решение е за 2010 година. То ест вероятно "бизнесът" е пробил за решение в две правителства по случая. Под пробил, може да се сетите какво визирам.