Министерският съвет отрече за втория лифт над Банско

Правителствената пресслужба излезе с уточнение, от което става ясно, че не е поставян и разглеждан въпросът за изграждането на втори лифт в Банско.

Обратно в новината

Коментари - Министерският съвет отрече за втория лифт над Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БАНСКО Е СКИ-КУРОРТ НА СВЕТОВНО НИВО. Да се забрани, ако е преляла разширяването на легловата база. Но създаването на втори лифт не означава презастрояване. Напротив - улеснява чакащите с часове за лифта повече, отколкото се спускат. А картите са толкова скъпи. Това за изсичането на горите, ерозията и наводненията е груба манипулация и антибългарска политика. Какво е едно трасе, широко колкото селски път. Освен това в Банско има река, минаваща през града. Ако парите за концесията, постъпващи в държавата това касае друг казос и няма общо с лифта. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ - ПРЕЧИМ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СКИ ТУРИЗЪМ С ДОБРИТЕ СИ ЦЕНИ И ПЕРФЕКТНИ УСЛОВИЯ ЗА СКИ. ДА СЕ ПОСТРОИ ВТОРИ ЛИФТ! ПО ПРИМЕРА НА АЛПИЙСКИТЕ ПИСТИ. А държавата да си отваря очите и да си взима нейното след кратко изчакване за връщане на инвестициите, гарантиращо добро поддържане на съоръженията и безопасността на скиорите.

50 лифта направете, всяка съборетина със собствен лифт. Накрая ще сте като мутрите по черноморието, ще изгоните читавите туристи и ще ревета. Малко ви е, Банско стана същата кочина като Слънчев бряг.

ало, некомпетентни мнения от хора, които и един навес или селски нужник не са построили НЕ ПРИЕМАМЕ! Ще цитираш закони, мотиви, факти, данни, примери. Ако не, ходи си лягай и няма да се прозяваш тук! ясно ли е?

Абе нали шматката каза че ще има???Явно и там не знаят кой по коя дупка и в кой джоб си бърше ръката..

Банско мойе , не дойдох за мурва, рано тръгвам пеша, да се качим горе да полюбим първо, тая Дива, баба Тодорка.. Изпълнител:дедо Ратко Муздика и тест: Милош Боянич (Босно моя*)

ски спортъте най-съпия спорт. за карти даваме по 100-150лв/човек. И кво - висиш и чакаш лифта. Плащаш за висене, а не за каране.

не мога да ги разбера хората от района на Банско, Разлог, Добринище и не мога. Все едно софиянци да питат варналии дали да си построят третия лъч на метрото или северната част на околовръстното шосе. Ами тези от Видин що не питат Кърджали дали да ловят риба в Дунава. Пичове от региона на Банско, вземете се в ръце, счупете няколко "природозащитни" тимберици и се развивайте. Щото такива като мен отсвириха българското море за сметка на гръцкото, вече не идваме в Банско, а ходим на ски дори в Сърбия-хем е по-близо, хем е по-евтино.

И мислиш че втори лифт ще реши проблемите на Банско ли?

МОЛЕТЕ СЕ и Боровец да се развива, и Пампорово още повече. Нямаме икономика, нямаме сел. стопанство, хубавите плажове презастроени, остава ни да развиваме ски-туризъм, исторически и винарски туризъм. Молете се да влизат пари в държавата, че хората оскотяха от бедност.. А на много осведомените тук ще им кажа, че правителството не вдига шум около този закон, защото там има вече дял един човек, за когото ни наблюдава ЕС. Освен това съвсем скоро разбрах от приятел, че лифта е с нови седалки, така че Банско се развива и е един ски-курорт на световно ниво.

Както се казва 'too good to be truth"

Пробват ни мазниците от Бостан. Подготвят общественото мнение, рият на тъмно далавера правят

Пак някой лъже - Бъчварова или говорителят на МС.

Лъже, лъже. Ти следи да не вземат да налеят в хазната някой лев, че ще стигнеш по бюджет алпийците. Много да внимаваш. Никакви пари за нас - само за Австрия, Швейцария и Италия. И докато внимаваш да не те излъжат и да не прогонят дивите животни по-настрани, макар че те си се разхождат под кабинките, гледай да не забравиш да делиш стотинки за децата и за майка ти. Може и стачка да направим някой да не се наака на лифта , та да натори горската почва - това е заплаха. В Европа не е, но не им е изгодно да им подкопаваме цените.

Какви пари в хазната, бе умник? Концесионната такса на Юлен е 245 хиляди на година. Толкова са им приходите само за един ден от лифт карти. Ти се надай на пари в хазната, докато министрите те лъжат един през друг.

Не си спомням случай, герп да се осер*т и да си признаят след това. Особено пък лидерът им ... на него все някой друг му е виновен.

ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИ! Трябва да знаем каква птичка държим в ръцете си, иначе ще я пуснем да отлети или ще ни излъжат, че носи болести и ще я унищожим В топ 5 сме по ски курорти и морски плаж в света Най-богати сме на минерални и термални води в Европа С най-опазени горски запаси сме в Европа С най-висок коефициент на интелигентност сме в света. Историческата ни памет е изтрита и моля не залитайте в песимизъм, не изкуквайте! Дали сме гените на всички европейци, нищо, че ни подценяват. Който трябва го знае и затова ни натискат Дали сме писменост на православния свят, а чрез нея и християнството. Дали сме кръв на Сина Божий - ИСУС, масоните и папата го знаят. Затова ни натискат. Дали сме държавност, уредба и закони на стария свят Дали сме числото "пи" на света и златното сечение - космическата, природната пропорционалност на живата и не жива природа Дали сме космически познания на света, дали сме най-точния календар преди новата ера, признат от Юнеско още 1954 г мисля, че беше. Най-точното измерване, различаващо се със стотни от секундата. Дали сме военни тактики и техники в цялата човешка история. Българско знаме никога не е пленявано и сме в топ 3 най-добри воини на света .

ти специално нищо не си дал. ма искаш да земаш.

Аз съм щастлив човек, защото всеки ден и час съзидавам, реализиран съм и не рева с все едни и същи тегоби - тоя се осрал, оня не казал.... В политиката има и дипломация - една камара посолства и чужди разузнавачи тук слухтят. А и държавните работи са невидими зад стените. Не всичко се огласява. Не съм защитник на гафовете политически. Но ако ние имаме ясно съзнание кои сме и имаме самочувствие и политиците ще се съобразяват с нас, а не да ни пасат. Ето едно хубаво нещо за България -ски туризма. Сега ще плюем след всичко изсипано като пари там и ще пречим за закони. Е, ако сме толкова прости и на нищо благодарни, те естествено, че ще ни яздят, защото за всичко са оплюти и няма да се стараят. А пък по темата, хаде да се огледаме по алпийските курорти. В Швейцария не съм бил, но италианските и австрийски Алпи не са ли пазени от еколози? Осеяни от писти! А пък изцепката банскалии да развивали производство /то отделя газове и вреди на почвите/ е чисто проветряване на зъбите. За едно производство първо се ходи при еколозите и тогава търсиш парцел за производство. Добре е поне с логика да пишем тук, а не да се освободим отядовете. Да уважаваме времето за четене тук на хората.

Извинявай,без нотка сарказъм- Ти спомняч ли си какво си пил(а) снощи?

Не е така, човече ти си пил, пиеш и ще пиеш от тая помия по форумите. Призовавам за будна съвест, за гражданско общество, но не за изхвърляне на жлъчните сокове и пяна от трудното ни ежедневие. И аз отделям цял ден горчилка, но ако не виждаме хубавото ще се затрием като народ. Недоволния и нещастния е лесна жертва.

ИМАХМЕ: НАЙ-МНОГО лекари на глава от население най-много /98%/ хора със собствени жилища най-много спортни медали на глава на население отлично образование най-развита хидромелиорация, развито машиностроене най-добрите мотокари в света БЪЛГАРИТЕ СА ДАЛИ НА СВЕТА: компютъра, електронния часовник, храна за космически полети, открития в медицината, неврохирургията, открития в електрониката на автомобилостроенето, самолетостроенето ......, кардиологията - 7-ия тон и коензим Q10..... ОСТАВЯМ ВИЕ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ. ЖЕЛАЯ ВИ ДОБРО НАСТРОЕНИЕ И ОПТИМИЗЪМ! И нека и ние да продължим делата на тези българи! С увереност и самочувствие се постига всичко, иначе и наши и чужди ни тъпчат!

Задмина и македонците с тия глупости...

ЧЕТИ, ЧЕТИ, ЧЕТИ! Задавай кодови думи и търси. Виж ДНК анализ на българите -официално изследване на БАН и Италия на 900 българи, вече след две години са анализирани ДНК-спиралите, чети за произход на българите, за древните Българии, чети за приноса към света на българите, чети за страната която изгубихме - там има много икономически показатели за соц. икономиката. Македонците имат много по-малко кръв процентно от Ал. Македонски, отколкото българите, а те само с това се гордеят. Друго нямат. Макар, че учените спорят има не малко исторически източници за нашата велика история, даже преди 30 хил. години - как и къде сме живяли, делили, мигрирали. Щом Саркози официално каза, че българите са най-древната цивилизация, щом историци от Европа вече четат лекции за нас, срамно е ние да не знаем. Макар, че затова трябва да се срамуват медиите.

Разбира се, че няма да е на дневен ред. Няма да е на дневен ред още много време, след което изведнъж ще бъде построен и някой ще му реже лентата.

това ще е чудесна новина! Аз се радвам тук да режат ленти, а не да зяпам как в други държави режат ленти. РЯЗАНЕТО НА ЛЕНТИ ОТКОГА СТАНА НАЦИОНАЛНО БЕДСТВИЕ? След като като членове на ЕС всичко се следи дали се спазват законите и еконормите? Някога поне един дюкян да си отварял, та да знаеш в колко инстанции ще ходиш и на колко гишета ще висиш за разрешителни?

каква е тая повърня пак, бе, плюене, плюене. Вие акъл имате ли бе? В Австрия и Италия няма ли лифтове? Със стотици писти в радиус от 3-4 км? Не ви ли е срам, че сме в топ 10 от ски-дестинации, даже в топ 5. Та това е такъв успех за България. И какво ще навредят лифтовете? Я, разгледайте картата на света, вижте колко планини има от алпийски тип и кажете в кои страни има развит ски туризъм. Колко страни ще изброите - до 5 ще стигнете ли? Но тук, създаденото от нас, както и природните дадености са ....ПЪЛНА ТАЙНА. Знаета ли, че Слънчев бряг има плаж в топ 10 на света? НЕеее! И това е ТАЙНА! Но виж, кой ограбен, кой катастрофирал - всеки час се знае. На кое последно място сме също се знае.

Приятно прекарване на Слънчев бряг, пич. Аз лично от водата в Черно море получавам кожни обриви, затова не мога да се накефя на цитирания от теб плаж.

Аз също имам алергия към водата. Ще ти кажа какво забелязах - само в нашето море. Не е от солта. Няма пречиствателни инсталации. От фекалиите е . А от басейните имам алергия към препаратите. Но това е друга тема - това е от човешкото бездействие. Познавам хора, които още в 90-те искаха да внесат и да изградят инсталации, но тогавашните депутати пазеха този бизнес за себе си за по-късно. Не може обикновени , но находчиви хора да ги правят - ето затова трябва да се изказваме остро, но компетентно. Това задължава. А иначе ставаме жаби в жабуняка.

че си невеж е ясно ,но защо не се опиташ да си реален в преценките си за споменатите така наречени български курорти

курорт е нещо изградено от човека. Там сме пълен провал. А плажа с изложението, извивката на ивицата, спрямо ветровете, които копаят дъното и пречат за къпане, липсата на опасни риби, птиците /в Гърция синьо море, зловеща красота, птица дори няма/пясъка - този златист ситен пясък го няма никъде в света, той е в дъното при влизане в морето - гальовно море, а не гръцки камъняци и сандална индустрия барабар с туризма. В Сл. бряг няма почти мъртви течения, равен, широк плаж, дълъг 8 км. На Златни пясъци терена е терасовиден зад плажа.ТОВА СА УНИКАЛНИ ПРИРОДНИ ДАДЕНОСТИ! Между другото преди години отидох специално до Резово - ако знаете какъв плаж започва от другата страна на реката в турската територия! Дълъг, широк и според мен същия плаж като на Сл. бряг, но пуст, нама никой - граница. Жалко, че това богатство е останало извън България.

Банскалии само реват, че им пречат природозащитниците. Ми да се хванат с производство бе, там зелените не пречат!!!

Абе скъпи съграждани престанете с тези глупави лифтове. Ние вече така съсипахме нашето Банско,че Никой не иска да повтори идването тук. Някога бяхме природно глупави но трудолюбиви, сега сме не само много глупави но и пословично прости и алчни. Ставаме за смях на цяла България, че и в Англия и Русия. Да си върнем старото Банско.

Нямаш си на идеп колко си прав. Но я кажи това на тези, дето пак се надяват да продадат някойимотец.

кой ти каза това? Супер са оценките навън от туристите за Банско.

Тия всичките като ти кажат добро утро и значи е време за централната емисия новини.

днес чух новината от министара на полицята и не расбирам какво се случва в бг.нещо министрите в това правителство не са си на мястото. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Има нужда от втори лифт. Стига псевдо еко-организации са в роля на изнудвачи.

Въпросът с втори лифт в Банско е досущ като въпросът за Бокова шеф на ООН. Отвсякъде се сипят протести това да не се случва. Аргументи всякакви. Много загрижени за природата, било свръх застроено. Да-да! Чиста човешка завист, която обаче няма как директно да се покаже, затова се търсят от 9 кладенци вода за аргументи против. Самите жители на Банско искат втори лифт и това е най-важното. Туристите вкарват пари в страната ни. Тези пари хотелиерите ползват за да купуват храни и всякакви консумативи. Освен че създават работни места, така те и задвижват икономиката и помагат да върви бизнеса на много други фирми по веригата доставчици. Софиянци например може диво да завиждат за приходите от туризма в Банско, но хотелиерите ползват за доставчици софийски фирми най вече. Което значи приходи и работни места в тези фирми, съответно полза и за софиянци, а и за цялата страна. Икономиката - това е движение на стоки, услуги и пари. Няма ли го това - няма икономика, няма работа, няма заплати. От какво Швейцария е богата? Банки и туризъм.

Да не стане така,че на края почнеш да завиждаш ти на софиянците,че живеят в по-зелен град от теб и по-малко населен....:):)))))) Но,за бизнеса и туризма си прав!! Как да не завижда човек,на град в който на една канализационна връзка с капацитет за две къщи,са свързани 5-6 хотела с по 100 легла??А?? Как да не завижда??Че,има ли по-хубаво от това,като завали дъждец,да плуваш по улиците в ла..на??Няма,разбира се!! Ако искате да ви завиждат повече,унищожете до край гората бе!!Като станете лунен пейзаж-охооооооооо,какви приходи ще имате от Холивуд,за да снимат научна фантастика на Стартрек `дето пътува до Марс...... Ще слагате и кукерските одежди,да се правите на извънземни и надници да има батка.......

dionisiosd@yahoo.com

Това пак,как ми избяга бе...:):)) "Швейцария" а??:):))))))) Сигурно ходиш редовно там,шом си толкова категоричен за туризма при тях!! Я посочи,при техните зимни курорти-едно място което да прилича на хала наречен "Банско"...:):)))))))

Ален не беше ли офшорка? Май на някакви острови регистрирана?

неразбираемо говорящите на селски диалект селяндури от миризливо село е-6анско искат да си продадът нивите, че да построят някой празен апартамент за англичани и руснаци. На синО да купят БМВ да ходи на дискотека, а дъщерята да я пратят да учи в София нещо там.. Мечтата на селяка..

За Протокола : - докато 'наште' у парла-ментата се Опитват да Ни моткат --- Хората Се Разбраха ! Всички. От Собственици на имоти, през Бизнеса, та до ЕкоХората и СкиУчителите и ПСС. -> Модификация на Съществуващия кабинков лифт ! + -> Стриктна ПланПрограма ЗА ДълготрайноУстойчив Бизнес ! + -> Свиреп Граждански Контрол ! ... И ! - Нонстоп ЕкоРавновесие .

Не е поставян и разглеждан въпросът за изграждането на втори лифт в Банско ======================= hm а правителството още на власт ли е?:) да се постави в най кратки срокове ама - я

Да си вземат Романски от Щастието и да си го монтират,заедно с цеко минето на някой стълб!Боклуци!

Няма да има втори лифт,батковци и какички!! Трети,четвърти и пети ще има... Вторият остава назад,разбираш ли........ П.П. Абе,оставете,не е само лифтът в Банско проблемът... Толкова е застроено там и е претоварена инфраструктурата,че като завали малко повече дъжд,бансканлиите отиват и палят свещи,да няма случай на дезинтерия в някой хотел,че.........

abasador

бетонирахте, морето уважаеми и все още някои мутри имат мераци, да добетонират последните останали и до някъде запазени, природни кътчета от националните паркове в България. Преди години (по повод хотелите на морето), коментирах, че ако в едно шише от 1 литър налееш вода, ще излееш от него точно 1 литър вода. Но в едно шише от 1 литър не можеш да налееш 1,5 литра каквато и да е течност, ще се изсипе (в морето примерно) отвън. Плажовете можеш да затвориш, хотелите до тях, също...! В планината, за да се построят влекове и писти се секат гори, планината се оголва, остават камъни скали. Пролетта снега се топи, падат дъждове, водата от планината няма кой да спре, та може и Банско да отнесе. Планина и плажове, две различни неща, ... стига някой да го разбира! ... от поредицата мисли на глас... Лек ден.

по шийка ни е като по врат.. а отстрани как ти е? удобно ли ша го приемеш в Банско?

abasador

нищо не викам, разказвам, но ти няма как да го разбереш! От кръста нагоре при теб няма нокой, жалко... такива като теб съсипаха българската природа! Лек ден.

Коритаров...в ЧК то...ша си признайвате и третия ви луфт! мани, ..май верно обичам жината. ей, Коритаров - хората имат нужда и от лажи! ходи разпитвай убийци! ко само плашиш хората.

Не се притеснявайте за Банско. След 5-10 години в България ще пада толкова малко сняг, че мутрите няма да си покриват дори сметката за ток на безценните им лифтове от малкото туристи навити да карат по камъни и изкуствен лед ....

Тогава ще засеем портокали по пистите и пак ще сме на печалба.

Пистите не позволяват по голямо натоварване.Инцидентите зачестиха.Вече не е удоволствие да се карат ски там.Непрекъснато се пазиш някой да не ти връхлети.

То тва е идеята. Ще набутат първо втори лифт и след това ще кажат, че са малко пистите и ще искат още. След това ще изсечът цялата гора и при първия по-голям валеж Банско ще бъде отнесено от водата и свлачищата...

Ние да си направим втория лифт а който както иска да се пързаля.

Държавата да даде,общината да даде накрая така нареченият "ивеститор" в кавички ще кандидаства по европраграмите и ще усвои пари за втори лифт.След като парите ще са от нашите джобове защо трябва да е частник?Ако собственика на лифта иска може и сега да удвои капацитета на сега действащият лифт.Кому е нужно да се режат дървета да се унищожава природата и ние да плащаме за това?Нима борисов,пеевски или фирма на друг олигарх нямат толкова пари,че да инвестират без да унищожават,но номера е да усвоят,да вземат нещо на аванта и да унищожат природата-това е мечтата на всеки олигархо-олигофрен в България.

Смешници, забравете за втори лифт! НП Пирин е национално богатство! Рано или късно кенефът Банско ще прелее, ще замирише още повече и ще го затворим! :)

МС отрекъл, че съобщеното от заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи е вярно!? Без да предлагам оценка на деянието, не е ли редно въпросният да си направи самооценка и да се оттегли от постовете? И двата са доста отговорни (наглед) - освен ако се лъжа.

Жената е със сериозни психически отклонения,няма как ненормален човек да се самоотегли,въпросът е защо борисов не я отегли.

Аз се чудя и защо точно министърът на вътрешните работи заявява и е лицето на тази "радостна" новина. Без да съм експерт, тази работа влиза ли в нейната длъжност?

Фабриката за глупости се настани стабилно на Бул. Дондуков. А иначе втория лифт трябва да е от Разлог до хижа Яворов.И да е общински.

Не искаме повече лифтове наоколо. Всичко е съсипано и ще се бориме да въстановиме нашето старо Банско.

Ти си Банскалия, колко я съм трамвай у софето....

Да . аз съм банскалия и не искам Банско да е това което е днес - застроено, мръсно и непривлекателно. Пистите също за нищо нестават.

И аз не ходя вече в Банско от както го осраха.Преди беше едно уютно място спокойно.Последния път когато ходих пистите бяха претоварени от скиори.

МС отрече отречената информация за втори лифт над Банско.

Ще си останем бананова република. В цивилизованите държави, когато първият лифт създава проблеми, паралелно се изгражда втори, че дори и трети. Само в нашия кенеф ще висим с часове по опашките.

Банско го направиха кенеф. Сега искат лифтове. Но горе е една пълна лудница. Планината не е мащабна и няма толкова писти. Алчността уби всичко в банско. Кенефът е в Банско а се оказва че и банскалии са си такива.Това не е курорт а кебапчийница.

А що ти не е.... пу.... ленина, а?! Стой си в смока у софето и да не си стъпил в Банско....

напълно съгласен... По пистите на Банско е направо война, някаква абсолютна лудост!!! Какъв 2ри лифт??? луди ли са?

Няма скоро да има втори лифт в Банско! Според добре осведомени източници, секретарката на общинската избирателна комисия в градчето Маргарита Кехайова (държанка на няколко измислени политици и практикуваща най-древната професия) е натоварена със задачата да развърти езика и задника си и по този въпрос. А щом тя се занимава с това, освен че ще добави няколко десетки мъже в списъка си и ще се облажи финансово, друг резултат не може да се очаква!

говорят така...на ангро?