Скиори и сноубордисти, туристи и природозащитници излизат на общо шествие

Не сме против инвеститорите въобще, въпросът е в това какви инвеститори България иска да има, обявиха на пресконференция от Коалиция "За да остане природа в България" по повод спорния Закон за горите.

Обратно в новината

Коментари - Скиори и сноубордисти, туристи и природозащитници излизат на общо шествие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам 200 декара частна собственост гора. Като нямам право да се разпореждам с нея както аз пожелая,както настояват "еколозите",какво да правя с нея?Освен да я дам на някой партизански отряд да си направи землянка там,не виждам друг изход. В двора си имам посадени от мен плодни дървета.За да отрежа клон или да отрежа някое от тях,което вече не дава плододаване ,трябва да подам молба с такса до еколога в общината и да чакам той да ми разреши. От къде-накъде,той ли ги е садил,той ли се е грижил за тях,че и да му плащам?

Четейки "клонираното" вече безброй пъти изказване на колегата от стая 146, ми светва, как ще подобрим качеството на образованието в България. Просто забраняваме, твърдите дискове, флашките и най-важно забраняваме клавишите за копиране и поставяне. Резултатът ще бъде зашеметяващ - ново поколение мислещи, самостоятелни и креативни, готови да се преборят с предизвикателствата на динамично развиващия се свят.

НИКОГА България не е била управлявана от толкова ДЕМОКРАТИЧНО, НАПРАВО ПОПУЛИСТКО(в добрия смисъл) Правителство! Факт! Колкото и да се пени КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ,която не може да прости на Борисов и Цветанов, че НЕ ПРЕБИХА протестиращите така, както те, КОМУНОИДИТЕ, пребиваха протестиращите през техния мандат! Затова да се готвят за още поне 2 мандата на Борисов, до пълното ИЗЧЕЗВАНЕ на КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ!

Тези управляващи дойдоха с идеята да са част от народа, а не да бият и мачкат народа. Защо се страхуват да попитат народа?

Любовница е защото се крият.

Управляващите доказаха, че сеят само омраза и насъскват всеки срещу всеки. Тези контрапротести, на които присъстват депутати от ГЕРБ, в защита на този закон за горите, с хубави плакати и лозунги, показаха, че ГЕРБ са готови на всичко само и само да прокарат лобисткия си закон. Вчера гледах по медиите питаха един от този протест чел ли е закона изобщо и знаете ли какво отговори той - той от закони не се интересувал и кажете ми тогава как ще го защитава в такъв случай? Тези млади хора, които отстояват правото си за чиста България, за опазване на горите и прозрачност в инвестициите там, трябва да се подкрепят. На всички, които наричат нашите деца по площадите наркомани, лумпени, ще кажа, че са или добре платени драскачи, или са готови да подкрепят лобизма и грабенето на държавата! Това са нашите деца и вместо ние да отстояваме правото на децата ни да живеят в една нормална държава, чакаме на тях и кротко си седим в къщи пред телевизорите и ги оплюваме. Засрамете се бе! Браво на протестиращите!

Хора повечето които протестирате никога не сте стигали по - далече от края на асфалтовия път. Заблуждавате се, че сте еколози! Просто се носите с вятъра, и така на където повее. Taka пречите на всички включително и на себе си!!!

Ами като те мързи да походиш, а жена ти (дъщеря ти) държи да бъде в планината с високи токчета, що не си седите дома.

Най-после да покажем, че в България има гражданско общество! Браво на това, че всички, които обичат природата се съюзиха, напук на всички нападки от набедени печелбари .Подкрепям на 100 %!!!

дами и господа измислени природозащитници - защо не протестирахте и не протестирате и срещу изсичането на горите навсякъде в страната, което под щита на бсп и дпс продължава вече 2 десетилетия?! и да ви кажа - като отидете на планина, я засирате безобразно... а иначе е повече от ясно за далаверите на т.нар. инвеститори и местните политически мафиоти, само че бъдете честни и искайте разследване на бсп и дпс!

Това че управленитео на БСП, ДПС и НДСв е било престъпно, значи ли, че трябва да оставими това на ГЕРБ да е такова? Това че някой е престъпник, означава ли всички да са такива?

Явно, много си далеч от тази тема.Няма нужда да повтаряш клишетата на управляващите мутри.

А този министър на културата защо не вземе да си отиде на спокойствие на село, след като в София протестиращите са направили живота му АД?

тези протестиращи защо не отидат на село. Където има гори. Да ги пазят от изсичане - от бракониери, от цигани и т.н. Пък като стане пожар по-бързо ще могат да се включват в гасенето. Щото на жълтите павета нещо горите на са чак толкова много. И няма нужда от такива дето да ги пазят.

Герберската паплач все едно не са българи. Тъпи калинки, горите са на всички, независимо дали си на село или в София. Не ревете за Цеко Минев и Цветелина Борисова. Не са бедни, достатъчно крадоха, за да си платят необходимите суми

На паветата гори няма, ама мутрите са там.

Ще умра от смях видела жабата /олигарсите/ че подковават коня /народа/ и вдигнала крак. Кви протести кви 5 лева? Правото е на наша страна и с жалките си ПР акциики само смях предизвикват! Или ще правят нещата както трябва или вън от държавата, Боко като виден пухльо си изигра картите най-добре, като си мълчи и гледа сеир...

Кой мълчи и гледа ти да не спа последните 5 дни. Ако случайно си "проспал" програмата на ЦИРКА, боико и цвъкито рганизираха служителие на общините (от ГЕРБ) и други техни хора да протестират срещу народа.

Не си упоменал четвъртия начин за забогатяване - чрез власт и любовница-банкер.

Проблемът е деликатен. Витоша се нуждае от модерни ски съоръжения, но нетрябва да се позволява застрояването и с безумни мутренски билдинги. Трябват много ясни закони, без вратички в тях.

Витоша се нуждае от съоръженията, които държавата отдавна вече и построила. Предишната държава. Днешната държава (т.е. политиците, които в момента си я ползват) трябва да положат СЪЩАТА грижа за НАШАТА, НА НАРОДА, ПЛАНИНА! Ама политиците, дето в момента са намърдали дупета на първите седалки, на кормилото на държавата, и се самонаричат "държава", вместо да си вършат това задължение, обслужват частниците, като им дават планините ни - на офшорки, приватизатори, "бизнесмени", "инвеститори" - те да се разпореждат, те да държат ключа на планините ни, те да решават кой да се качва - чужденците с портфейлите, баровците-мутри с джипките, но не и обикновените хора. Витоша ВЕЧЕ прилича на ЛЮЛИН, МЛАДОСТ И ПР. КВАРТАЛИ - ТОЛКОВА Е ЗАСТРОЕНА ОКОЛО ПЪРВАТА СТАНЦИЯ НА ЛИФТА!!! НО НЕ - НА ТИЯ С МАНГИЗИТЕ ИМ СЕ ИСКА ЦЯЛАТА ПЛАНИНА. АМАН!

Абе тия "бизнесмени" и "инвеститори" чуват ли се въобще какво дрънкат?! Сутринта този Цанов в БиТиВи ми дава пример "с едно време". Как имаше всички къде да карат - и малки и големи, пък сега нямало. Бе нали и народът това ви вика, бе! НАЛИ ТОЧНО ЗАРАДИ АЛЧНИТЕ ВИ ГЪ*ОВЕ НЯМА, БЕ!!! Частници, приватизатори, офшорки и пр. търбуси ненакльопали се!!! ЛАПНАХТЕ ВИТОША КАТО ВИ ПОДАРИХА СЪОРЪЖЕНИЯТА И ВИ СЕ УСЛАДИ! ТУРИЛИ КАТИНАР НА ПЛАНИНА и дерат по една заплата за едно качване. И кой се грижеше, и кой ги строеше едно време тези съоръжения?! ДЪРЖАВАТА! Защото ДЪРЖАВАТА БЕШЕ НА ВСИЧКИ И Й БЕШЕ ПРИОРИТЕТ ЗДРАВЕТО НА НАРОДА! СЕГАШНАТА ДЪРЖАВА ПРОСТО ТРЯБВА САМО ДА ПОДДЪРЖА ТОВА, КОЕТО ПРЕДИШНАТА ВЕЧЕ БЕШЕ ПОСТРОИЛА И ДА ПОЛАГА СЪЩАТА ГРИЖА КАКВАТО ПОЛАГАШЕ ПРЕДИШНАТА. Но сега политиците, дето са се наместили на кормилото на държавата (и им викаме на тях "държава"), знаят, че са за малко там и гледат какви комисионни да смъкнат от "инвеститори" и "бизнесмени", щото може повече да не се доберат до власт, и бързат.

жалки еколози вижте царските гори и как се сече там вече ОСМА година.Не съм ви видял нито веднъж на протест.Ама там БСП и царя бяха комбина и няма проблеми,нали??Тези гори са от така милите ви дървета,ама вас ви няма да ревете за тях.Жалки полуполитически псевдоеколози.Не съм от ГЕРБ ама не става само с хейтване.Наблюдавам ситуацията в страната и ми прави впечатление че протеста е с-у ГЕРБ,а не в защита на горите.В такъв случай нека вашите лидери си сложат червените лентички и да излязът от сянката,а не да се крият зад "еко"идеите.

А ти протестира ли в царските гори ?Или може би сигнализира?

Ами правилно си разбрал, протестите са срещу безочливото и безнравствено, лъжливо управление на герб. Срещу безумните закони, които се опитват да прокарат в края на мандата си, та следващите да скубят коси как да им оправят бакиите. Това наистина е краят на мутренското управление на герб, народа се събуди!!!

Какво значи инвестотор? Това е човек, който влага едни пари, за да ги умножи. Чудесно, ако аз се представя за прекупвач на органи, ще ми продадете ли левия си бъбрек, нариайки ме инвеститор? Има неща с които може да се търгува и такива с които не може. Въздуха, водата, гората ... с тях не бива да паравим сделка. Дори гърците, които са на прага на фалита, отказват да продадат един камък от безлюден остров на "инвеститорите", а тук не задниците, ами и родната си майка сме готови да продадем и то не на чужди инвеститори, а на наши си, родни еничари, като ЦМ!

Подстрекателството на полицията не мина! Гражданите сме от едната страна на барикадата! Долу АСТА! НЕ на добива на пистов газ! Да остане природа! И нека направим референдум за АЕЦ!!! :-)

Цеко да си плаща надвзетите територии в Пирин. Хазната и без това е празна. Да бъде отстранен от Витоша щом му тежи подръжката на съоръженията ще се намерят желаещи. Офшорни фирми да нямат право да участват в търгове за концесии в горите. Стига са опявали от Герб начело с Бойко просто с лобистката част на закона е приключено. Писти и сега могат да се строят е да ще трябва да се плаща солено. Но това е по-добре защото няма да се строят глупости само защото е лесно и евтино и после да се окаже ,че се използват за 2 месеца на 30% ,но природата е унищожена. Голф игрища на горски територии и високопланиски територии категорично не. Същото се отнася и за хотелите. Няма сложни неща просто Герб трябва да си тежът на мястото и да спрат да мислят за богатите бизнесмени приателчета на лидера.

Ал

Малко бъркаш нещата. Строителния надзор съблюдава проекта да е спазен, като проекта може да бъде променен неограничен брой пъти и пак да е спазен. А може и да не бъде спазен - надзори всякакви. НО същественото е какво допуска новия закон да строи и съответно какъв ще е проекта.

Тия проправителствените демонстрации с по 300-те човека политици и бизнесмени от строителните "инвеститори" са толкова абсурдни и жалки. Раздали си по една абичка костюмарите и се разпръснали "по регионите" на групички да се смесват с населението, кандардисвайки го в същото време, че идвали да му дадат хляб и работа.

дали ще направя тук пустиня-те се накрадоха и може да живеят добре и другаде. Какви са тия приказки за деца за ски писти и работни места? Защо никой не го пита Любен Татарски и другите кметове колко работни места са открили с голф игрището,Банско да каже и те и колко пари са изкарали от инвестициите и за държавата. Сега ама вие не искате да се развиваме и пак народът да се хване за гушите ,а те да правят каквото си искат. И за токът на протест(като сме почнали).

Господа, наблюдаваме голямо внушаване на заблуди. Ето една внушавана от "природозащитниците": "... горите не са на държавата, не са на олигарсите, а са на обществото..." Едно единствено общество в нашата държава няма, със свойство и положение да притежава гори, т.е. общество - собственик не само няма, но и не бива да има. Можем да предположим, че господинът има предвид някакъв утопичен субект от соц-идеологията. Котрапротестът "Не на екологичния рекет" е също нелеп - самоназвалите се "еколози" никого не изнудват, а искат правото да участват в управлението. Що борци - спортисти държавно властват, защо не и колеги им - туристи? И едните са толкова "-лози", колкото и другите, но няма "общество", което да пусне водата...

Ето до какво доведе прехода и размиването на ценностите! В голяма заблуда си дребна душицо! Мутрите и мафиотите искат да узорпират планината, да изкарат едни милиарди за няколко години и после си заминават! Така стана на морето. Съсипаха чудни курорти, бетонираха гори, зеленина, плажове! Сега много от хотелите са празни, туристите се отдръпват! Мутрите обаче изкараха диви пари от разни апартамента, които продадохана чужденци и набързо забогатели бъглари и митничарчета! Строителния балон рухна и сега тази инвестиция, която няма никаква перспектива - КЪДЕ ЩЕ СИ Я ЗАВРЕМ??? Всичко е за бърза печалба, без оглед на природа, хора, население, спорт! Погледни Банско, погледни морето, погледни Велинград и т.н. - Ако имаха хората акъл, щяха да почерпят опит от Испанците, които са в дълбока криза, рушаха хотели, за да възстановят баланса! Там става същото 70-те години, грозен бетон съсипа крайбрежието им и страната почти фалира!

Човекът е написал смислен коментар, а ти Годо си включил . В българските планини има по-малко писти дори от Румъния, в която планините са по-ниски и по-малко. Защо не пишеш за проблема с екоорганизациите, които са толкова корумпирани? Знаеш ли какъв кеф е да си екоактивист в планинско градче и от теб да зависи кое е "еко" и кое не - в зависимост от заплащането :-) Дали проблемът не е в това, че с новия закон на тези хора им се взема "хранилката"? И накрая за статистиката: мразяГЕРБ и всички дебили, които са им фенове.

да има само партийни инвеститори. Или поне руски. Така е загоряла за руска АЕЦ..Що да няма и такива ски-курорти? Мила родино, за едни си земен рай.

Браво, много точно казано!

ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРИЕ го подарихте на руски псевдобогаташи.... и наши измекяри. Искам си планините! И без това не ми върнаха прадядовите гори, защото останаха по закон държавни и аз се примирих. Но сега няма да ги дам на шопите от Банкя.

Разбирам Ви, съчувствам Ви, но... Пояснете, как не давате "на шопите от Банкя" горите, които според Вас не са Ви ги върнали, та очевидно не са Ваши. Също така и как ги е придобил прадядо Ви, защото някой би рекъл, че са на Султана, а прадедите на добрите руснаци са му ги взели насила - както и си е, но пък днешните руснаци - псевдобогаташи са лоши, защото са купили Черноморието от добрата ни държава с пари - както ней й е трябвало да е...

е сега ме нервирахте вие от ГЕРБ излизам и аз и цялото ми семество на протест Да свалим ГЕРБ от власт !!!!!!

Да свалим ГЕРБ, че да идват пак Станишко, Доганя и Крадлив Дедо! Не, не и пак не! Никога повече няма да го позволим!

Стига сте плашили хората с тоя Станишко, то и на герб им видяхме сурата, за едно дойдоха, друго вършат, а съвсем трето говорят!!!

Статията е нечестна и подвеждаща!!! Това скиори да протестират срещу ски пистите е като куче да плашиш с кренвирш. Това стана единствено и само политически протест! И като е така кажете си.

не става дума ДА ИЛИ НЕ на ски пистите - става дума да ИМА ПРАВИЛА и реални инвеститори , а не от кръга на ББ - Да има избори и търг , а не далавера ...

Много е възможно да стане политически протест, на хората им писна от лъжливи и крадливи мутри и кучатата да ги ръфат!!!

Ал

А проектите кой ги прави и не могат ли да се променят? Закона в този си вид не го забранява.

тези от малките общини които протестират не знаели защо но видяхме тези "еколози" какви са и какво знаят да правят-да се саморазправят а тук пенсионираните червени тикви и доносници знаят само да лаят и да чакат да дойдат техните но....НО ПАСАРАН другарчета,вашето е вече история!

За първи път някой въобще си прави труда да излезе да протестира. А всички вече мислеха, че от овчето стадо нищо друго не става, освен да блее. Стачката на железничарите никой не подкрепи, а масово хората бяха съгласни с нея. ГМО протестите пак бяха само на млади хора, другите си мрънкаха по къщите и си налягаха парцалите; против "шистовия" газ - също: то черния ти дроб с кука дошли да вадят, ние пак си кротуваме по къщите; срещу разпродажбата на българска територия за изравяне и изнасяне на златото й - пак никой дума не обелва, да излезе на някой площад и да поиска обяснение от политиците кой им даде право да разпродават срещу комисионните си земята ни и богатствата й... Пейзажът изглеждаше като писан от Ботев в "Политическа зима" - умряла, робска работа, на пльоснатия в мизерията си заради собствения си мързел да се защити българин. Но, слава Богу, все някой, макар и шепа народ, все още не са се отказали напълно от достойнството си.

Ал

+1

Леле колко верно си го написал. Поздравления!!!

Отлично! Поздрави!

+1

Поздравления, чудосно казано! Подкрепям!

Ако министър Найденов не е виновен за подстрекаване на малки селища като Разлог и Банско, то неговият Шеф е виновен. Защото той, Шефът, трябва да знае какви ги вършат подчинените му.

Депутатът Татаров от ГЕРБ, който поддържа Закона за горите е или подведен, или инфантилен, или корумпиран. Кое от трите е вярно?

Бидейки от ГЕРБ значи никой не го е подвел, а просто е инфантилен И корумпиран.

Татарски е- нали за да си на власт си взел отнякъде пари -сега трябва да ги върнеш ,по една или друга форма.

"Скиори и сноубордисти, туристи и природозащитници излизат на общо шествие". Това като начало, после и целия народ.

Е, сега само гей парада липсва. После и поповете, ходжите и равините да излязат, за да се види, че всичко е в протеста. Стана като в сериала "Столичани в повече".

некрофили,зоофили и т.д.

Дано по-скоро си отиде мутренското ви правителство,навсякъде пуснахте пипалата си! Най-лесното ви оправдание на дебили е -защо не направихте еди-какво си еди-кога си!

Да си отиват тия, че да идват пак Станишко, Доганя и Крадлив Дедо! Не, не и пак не! Това никога повече няма да го позволим!

Браво Маноле!Приготви си мазен вазелин за дупе и за устни,щото от проебаване си много засъхнал-чутуро продажна-като се махнат сегашните идват предишните,т.е.твоите-не ви ли стигат шибаните им грабежи ,но навярно и ти си се облажил....

Хайде всички на протест. Помните ли,че с протест на екоактивисти започна падането на комунизма? И БЕЗ ТОВА НА РАБОТА САМО СИ ГУБИМ ВРЕМЕТО!

На министъра на културата кошмарите са му от алкохола. Участниците в "контрапротестите" не знаят какво правят там. Използват и деца, както в Сирия качват деца на атакуващите танкове.

Браво на тези природозащитници! Чудя се, обаче, защо няма такъв обществен отзвук за проблема с бездомните кучета?!!!!!!!! Как ще се радваме на хубавата природа, ако бъдем разкъсани??? Шансът това да се случи е нараснал неимоверно, а ние продължаваме да бездействаме! ДОКОГА?!!!!! Хора, СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!!!

Браво Екоактивисти. Горите на България сега са във ваши ръце. Ако се огънете ще се случи същото като със Черноморието - поголовно застрояване и унищожаване на флора и фауна. Не отстъпвайте нито крачка достойни българии.

Когато депутат оглавява протест срещу нямащи отношение към развитието на района му действия показва само, че такъв човек е тотална грешка в листата на ГЕРБ. Фактът, че много от собствеността и инвестиционните намерения в планините са на фирми от офшорни зони, показват интересите зад тях и доколко им пука за България, след като дори и ниските данъци отказват да плащат в страната. Да се крият реалните собственици на тези фирми също издава много съмнителни и сенчести интереси.

Когато депутат оглавява протест срещу нямащи отношение към развитието на района му действия показва само, че такъв човек е тотална грешка в листата на ГЕРБ. Фактът, че много от собствеността и инвестиционните намерения в планините са на фирми от офшорни зони, показват интересите зад тях и доколко им пука за България, след като дори и ниските данъци отказват да плащат в страната. Да се крият реалните собственици на тези фирми също издава много съмнителни и сенчести интереси.

Защитниците на този мафиотски закон твърдят че той ще е от полза за икономиката и районите. Много интересно ако се направи една справка колко данъци - подоходни, печалба, ддс, разните там таксички са платени в Банско и района. Подозирам че са смешна сума.

БЕЗУМИЕ И ЛИЦЕМЕРИЕ е политици да манипулират хората от заинтересованите общини и да ги подстрекават да блокират пътища. Какво искат тогава Борисов и Цветанов от природозащитниците ?

Това, че екопротестите са направили живота на някого кошмар са пълни глупости. Животът ни отдавна е кошмар. А като унищожим и природата си, ще настане абсолютен мор. Поздравления на тези хора, които не се отказват и продължават протестите, защото не е ясно какви точно ги кипри това правителство и как иска отново да мине метър, с идиотските си манипулации и "контрапротести".

Напълно съм съгласна с екоактивистите. Трябва повече хора да излязат. Хората в Банско и Разлог са подведени от мутрите и това е ИСТИНА.

Абсолютно съм съгласен!