ЕЦБ ще кредитира още 2 седмици гръцките банки

ЕЦБ одобри скромно увеличаване на сумата, с която гръцката централна банка може спешно да подпомага банковата система на страната.

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ ще кредитира още 2 седмици гръцките банки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Гърция се изниже от евро зоната и фалира. КОЙ ще и плати дълговете?

ми тогава да наливат до безкраи и пак няма да има кои да им ги варне

Никой. В най-добрия случай по 1 евроцент на евро.

На вас найстина не ви е ясно :) .. никой не дава на гърците безплатни обяди :) .. Банките им които са взели парите на гърците по д форма на депозити са ги раздали на бизнеса и сега гърците си ги теглят от страх че ще иначе ще получат обезценени драхми след месец време. Следователно никой не иска спестяванията му било то от 14 заплата или от неправомерно висока пенсия да се стопят .. не е луд тоя дето ги е вземал а тоя дето им ги е давал .. пито платено .. та сега тези изплашени хора трупат пари в дюшеците или ги изнасят в спокойна та част на Евро съюза - където еврата им могат да спят спокойно. Разбира се банките могат да кажат всеки момент .. слагаме лиминт на тегления на пари и на транзакции за да не излизат повече пари от състемата както беше в кипър .. за да може банките да не страдат повече от ликвидна криза .. но до тогава ще имат нужда от пари от вън които да дават на гърците и парите пак да заинават навън .. от цялата история .. се показва че общата задлажнялост на гърция се покачва и че никой не желае фалит .. нито ЕУ нито гръцкото правителство .. тези татри на варуфикис са само за пред избирателите .. след 10 дена ще излязат пред народа и ще кажат .. еми нема начин оставаме закачени .. защото ако се разкачат от ЕУ след миг вече ще са бананова република с национална валута тип тоалетна хартия която - и понеже си нямат икономика а само туризъм и мандарини .. е ясно че това лято всички ще почиват в Гърция за 100Е ал инклузив ;) .. Та не се притеснявайте че много ги чипкат .. не са богове .. представяли са си че са преди много стотин години .. сега е ясно кой господства в ерата на капитализма. Не на последно място искам да споделя че в БГ финансирането става по сходен начин но с тази разлзика че трябва да си теглим кредити на по неизгодни лихви от това което ЕЦБ дава на Гръцката централна бака тъй като са във валутният съюз ... Ето защо е хубаво и ние да влезем в валутният съюз а не да стоим в валутен борд 200 години.

куче просто,тази сутрин още не си поздравил Варуфакис. Трябва да размахаш койрука и да го поздравиш, щото до края на марта му иде падежа на милярд и половина и още 800 милиона на април.

Гърците нещо като Богове на Европа ли се явяват, че толкова много грижи за тях? Нас са ни оставили мухите да ни ядат, а на гърците наливат с цели контейнери.

ех че нагли бе. ще им стигнело само за една седмица. Ми сложете по-строги критерии на кого давате заеми бе... толкова ли много приятелчета имате. После ще кажете - ми те 90% бяха лоши кредити. Еи.... нагли гърчоля бе.

Па като влезе Булгаристан в Еурозоната, да видим как ще се опази от "големите" банки Гърция поне има опит във финасите и води пазарлък.

какво е булгаристан бе ефенди?

Пичове като наричате България - булгаристан, абе искам да ви питам вие пумаци някакви ли сте или сте сърдити на държават?

ти какъв си по народност бе келеш?

Ама и аз виках "Ауфидерзеен фрау Меркел!" на площада. Как така след две седмици няма да имам заплата на банкомата?

нали гарците са в хуманитарна криза, каза ци-праз, само се чудя какво теглят от банките вече седмици наред и какви са тези молярди?!

Тука нашите тикви ще се изтрепят за едни 8 милиарда евро , на Гърците им дават като милостиня ей така само и само да не плачат много .

Крайно време е да почнат да ги режат тези гърци, че направо ми писна от тях. Ореваха света, а това, че нищо не става от тях всички трябва да им плащаме. Да се самофалират и да се спасяват, че направо не мога да ги дишам вече тия.

Холандския министър председател казал, че народа му няма да даде и стотинка повече на гърците, докато не изпълнят задълженията си по вече сключеното споразумение.