Коментари - Българските зеленчуци по-качествени, но и много по-скъпи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашите нямат никакъв контрол (не че и голяма част от вносните имат) и ако направят проверка на някой пазар трябва да обявят извънредно положение след това. Масово пръскат за трайност и добив с препарати след които поне седмица не трябва да се бере, но още на другия ден зеленчуците са на пазара и на никой не му пука.

Народните мутри начело с боико. Такава е политиката

Много ми е интересно как така от Румъния и Турция влизат по-евтини зеленчуци, пък същите тези купуват нашите по-скъпи!

Сиучки искът да са шефове на бюро, нема кой да работи на полето. Като се научите да садите, копате и плевите, тогава и репичките ше ви бъдът ефтини и за бес пари. Искът да идете в магазина и некой веки да е оплевил, насадил, приготвил, заредил, и вие саму да купите и ядете, че и високи заплати искъте. Е ноо искъте.

Защо да са качествени защото това са митове от комунистическо време Земята на България е отровена от азотни торове за 50 години. По времето на комунизма

Отровена ти е соросоидната кратуна.

Niama po-izlugan i lesno manipyliran narod ot bg.

На турския и гръцкия внос!

Няма да има нищо и мноого качествените глупости няма да мажеш да купиш

Турските боклуци! Не само да не ни внасят стока но и турското население да си го вземат.

Не смятам, че българските зеенчуци са по-качествени. но, че са много по скъпи е факт. Особено- биозеленчуците , които са неоправдано, безбожно скъпи.

Да си ги ядат.

Гледах я тая гъска от Министерството на ЗЕМЕДЕЛИЕТО, дето незнам какво работят, как обясняваше, че България е малка страна и климатичните условия и незнамкакво си са причини производството в България да е толкова малко и да внасяме почти всичко. А трябваше БТВ да покажат малко числа за производството на селскостопанска продукция - растениевъдство и животновъдство опреди 25-30 години и да я питам тогава тази какви ще ги ръси.

Neka se proveriat nashite plodove i zelenchyci za zabraneni pesticidi i posle pak se pishe statiata

Репичките са 0,20 лв за връзка , а в търговската мрежа са от 1,19 лв - до 2,00 лв. Който няма оранжерия - ще яде репички деликатес

Вчера бях в магазин на била и репичките са на 79 ст. И пак се вижда защо се набляга на търговия, а не на производство.

Мислете малко повече, когато пишете подобна статия! Относно цената на БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ сте написали, че са "много по-скъпи"! - смятам, че един лев разлика не е МНОГО ПО! 25% по-висока цена! Когато цитирате една и друга цена! Написали сте: За Българските "пет лева за килограм", а тези от Турция "са по 4 лева" - Цените трябва да са написани по един и същ начин или потребителите ще си помислят, че лансирате едната или другата страна. И за финал. Това, което не харесвам е, че от 15-20 години внасяме продукция, която наистина е с "много по" ниско качество за сметка на родната продукция! Това е една от причините селата да се обезлюдяват!

Няма как да искаш евтини домати през март. Да не говорим, че ползите от тия парникови домати са доста съмнителни. Сега е сезонът на зеленото - коприва, лук, марули, репички... Яжте това и няма да сбъркате, а домати ще ядете през лятото, когато са и по-евтини, и много по-полезни!

И лете цените на доматите, поне в София са почти едни и същи.

Прави се сравнение между цените на вносните и родните продукти.

Най-вече произведените през лятото са и с вкус.