Коментари - Българските зеленчуци по-качествени, но и много по-скъпи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как да искаш евтини домати през март. Да не говорим, че ползите от тия парникови домати са доста съмнителни. Сега е сезонът на зеленото - коприва, лук, марули, репички... Яжте това и няма да сбъркате, а домати ще ядете през лятото, когато са и по-евтини, и много по-полезни!

Мислете малко повече, когато пишете подобна статия! Относно цената на БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ сте написали, че са "много по-скъпи"! - смятам, че един лев разлика не е МНОГО ПО! 25% по-висока цена! Когато цитирате една и друга цена! Написали сте: За Българските "пет лева за килограм", а тези от Турция "са по 4 лева" - Цените трябва да са написани по един и същ начин или потребителите ще си помислят, че лансирате едната или другата страна. И за финал. Това, което не харесвам е, че от 15-20 години внасяме продукция, която наистина е с "много по" ниско качество за сметка на родната продукция! Това е една от причините селата да се обезлюдяват!

Репичките са 0,20 лв за връзка , а в търговската мрежа са от 1,19 лв - до 2,00 лв. Който няма оранжерия - ще яде репички деликатес

Neka se proveriat nashite plodove i zelenchyci za zabraneni pesticidi i posle pak se pishe statiata

И лете цените на доматите, поне в София са почти едни и същи.

Гледах я тая гъска от Министерството на ЗЕМЕДЕЛИЕТО, дето незнам какво работят, как обясняваше, че България е малка страна и климатичните условия и незнамкакво си са причини производството в България да е толкова малко и да внасяме почти всичко. А трябваше БТВ да покажат малко числа за производството на селскостопанска продукция - растениевъдство и животновъдство опреди 25-30 години и да я питам тогава тази какви ще ги ръси.

Прави се сравнение между цените на вносните и родните продукти.

Не смятам, че българските зеенчуци са по-качествени. но, че са много по скъпи е факт. Особено- биозеленчуците , които са неоправдано, безбожно скъпи.

Вчера бях в магазин на била и репичките са на 79 ст. И пак се вижда защо се набляга на търговия, а не на производство.

Най-вече произведените през лятото са и с вкус.

Турските боклуци! Не само да не ни внасят стока но и турското население да си го вземат.

На турския и гръцкия внос!

Niama po-izlugan i lesno manipyliran narod ot bg.

Защо да са качествени защото това са митове от комунистическо време Земята на България е отровена от азотни торове за 50 години. По времето на комунизма

Да си ги ядат.

Сиучки искът да са шефове на бюро, нема кой да работи на полето. Като се научите да садите, копате и плевите, тогава и репичките ше ви бъдът ефтини и за бес пари. Искът да идете в магазина и некой веки да е оплевил, насадил, приготвил, заредил, и вие саму да купите и ядете, че и високи заплати искъте. Е ноо искъте.

Отровена ти е соросоидната кратуна.

Няма да има нищо и мноого качествените глупости няма да мажеш да купиш

Много ми е интересно как така от Румъния и Турция влизат по-евтини зеленчуци, пък същите тези купуват нашите по-скъпи!

Народните мутри начело с боико. Такава е политиката

Нашите нямат никакъв контрол (не че и голяма част от вносните имат) и ако направят проверка на някой пазар трябва да обявят извънредно положение след това. Масово пръскат за трайност и добив с препарати след които поне седмица не трябва да се бере, но още на другия ден зеленчуците са на пазара и на никой не му пука.