България получава ресор „Образование и култура” в новата ЕК?

От изтекли документи става ясно, че Мария Габриел ще бъде номинирана за еврокомисар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Директор на водопад по-приляга на Кухата Кратуна !

Сега очаквам да ни "хакнат" и образУванието !

Ама ние имаме ли въобще ''образование''???? Отдавна се знае че там дето сме най зле там ни е мястото в ресори дето няма как да навредят на еврогейския......ама нали по изисквания трябва да имаме някакъв както се вижда най безобидния за другите защото по начало образование и култура са национални решения...

Не може ли по логиката че има министър без портфейл, на нашия кандидат да не му дадат ресор и да бъде комисар без портфейл, понеже лично аз не виждам какъв ресор му приляга и от какъв зор.

И какво общо има България с тези глупости на ЕС, ресурси и комисари, та пише "България получава" ? Първо номинираш комисар и после му търсят ресурс. Мария Габриел е всестранно развита личност, тя владее всичко до съвършенство и за това може да й се връчи всеки ресурс, досъщо като Урсула фон дер Лайен, министър на отбраната на Германия. А и от името й изобщо не можеш да я свържеш с България. Тя представя държавата само проформа, както и ресора, който са й дали. Всичко в ЕС върви в типичния за немците стил. Дават ти това, което най-малко искаш и ти подхожда. Борисов трябваше да каже на фон дер Лайен, че всеки ресурс е ОК, само не и цифровизацията, ако искаше да получи този ресурс. Така функционират германците, те могат само да наказват, санкционират и ощетяват. Ей, ще станем още по-нещастни и недоволни и от немците, ако останем още някоя година в този съюз. Масовият алкохолизъм ще ни стане национален спорт, може да организираме турнири, кой по-бързо ще се намота и ще забрави, на кой свят е!

Кой го базари борисов за нещо в еврогейския освен за гласуванията им за идиотщини... Та нали на срещата Урсула го видя що за стока е особено с постъпката му с микрофоните та си е направила реално заключение че габриелата не е по долу от него...

Унищожиха Културата и Образованието в БГ,сега ще Окултурят и Убразоват и Еуропа!

Това е също толкова забавно, колкото и искането ни за ресор киберсигурност и дигитализация. Държавата, в която половината обучаеми завършват фунционално неграмотни, в университетие работят серийни разчленяващи убийци, театърът и киното са на микроскопично ниво, книгите са вече тираж 150 - 200... Напусната от почти всички и образовани хора... Е точно тя заслужава! За да може Боко да им пее за магистралите, заводите, небивалия подем, нечуван прогрес, БВП и нулевата безработица.

но това браво го видя от форума и веднага си го припозна

Пацо Терасата - комисар. Или Цацаров? Цветанов е свободен също. Свинетката за някой нов бонус? Цец Цач също е дялан камък.

Не позволявам на елпацо де ла тераса да му викате пацо балконя !!! Разбраште ли !

заслужава ресор кражби , злоупотреби и точене на европари чрез обръчи от фирми.Там е номер 1.

отвинтване на микрофони по заповед на тиквата, би трябвало да се сринем далеч под 111 място по свобода на словото, което гордо заемаме в момента...

в залата на бара си чаках напитката, и внезапоно дойде едно момче към 23-25 г с фланелка герб-отличник. Веднага разбрах по какво може да е отличник, и както бях разхвърлял ключове, портфейл,телефони два,мигом всичко си прибрах близо до мен ...Че тия немат спирачки, цецо ги е учил на апартаменти и асансьори...

Явно урсулка добре е преценила банкянския неграмотник , простак и идиот.... Габриелка няма какво да я коментираме.Този празен калинков поглед говори достатъчно.Както я беше нарекъл на скоро политик от европа-АМАТьОРКА....

Медиите по странен начин НЕ отразиха посещението Урсула фон дер Лайен у нас.Просто само го маркираха и толкоз. А то ето защо било - за да откаже исканата от Боко позиция и да я замени с кво да е. Деликатно, нали ??

Боко им прекъсна микрофоните и за това нямаше какво да отразяват, а смеят ли да напишат какво е направил....

интересно ми е, какво разбират под "култура" тази дума на български има доста изопачен смисъл.

Браво, значи е време и да си изберем по културен и по образован Премиер. Всеки технически може да се качи на джипа и да обикаля пътищата.

Незнам в другите страни как е, но при нас първо се предлага комисар и после каквото му дадат, независимо дали разбира. А не е ли по-правилно първо да се види какво ни предлаагат и после ние предлагаме човек с нужните качества за този ресор? Габриелката първо с пчеларството се зае - оправи го към по-зле, после се зае с цифровизацията(съмнявам се дали разбира разликата м/у цифрови и аналогови сигнали), а сега ще оправя културата и образованието. А нейната специалност май беше Бизнес администрация или нещо подобно.

от провинциално учебно заведение

Пловдивски исторически форум но какво значи това аз не мога да разбера.

При герберасите отдавна е така - пост за нашия човек а не човека имащ познания за поста:((((

сега спокойно ще можем да пренапишем учебниците по история

Това е признание към България за създаването на славянската цивилизация

да видим.. това просто е един от "ресорите" който трябва да се даде на квотен пронцип. Не може да не ни се даде. "българия" няма нищо общо със славянската цивилизация, особено с нейното създаване. "българите" са едно племе конници нахлули с мечове по тукашните територи, и завлядяли квото могли. след това завладяното е ПРЕИМЕНУВАНО - булгари Населението никога не е "преминало дунава" ако си мислиш нещо подобно :) ефектите от българското нахлуване са силно негативни по нашите земи, може да съдиш по себе си!

Тази Подигравка е сигнал към Борисов да здава багажа и да се уволнява ! Няма място за Лъжци и шмекери в Българската Политика ! България за 10 години Управление от ГЕРБ стана обран бостан ! Българите събират капачки за ковиьози , а борисов събира имоти и пари , много заблудени станаха Българите ,щом вярват на този ,при Социализма живеехме по- добре от сега при Бойковизма ! Гласувайте за вандалите и крадците !

Единственото по-смешно нещо от това би било, да получим ресор "Съдебна система и антикорупция" :))) ---------------------- Аааа, има и по-смешно - развитие на селските райони, интеграция на малцинства, демографска политика, здравеопазване

по му приляга ресор "хордови чифтокопитни бозайници".

Супер! Ние българите винаги сме изнасяли образование и култура. Стига еврокомисарката да си разбира от ресора.

Сигурно сме успели да изнесем всичкото образование и цялата култура, понеже тука нищо не е останало.

Пак добре, че е останал ресор и за нас !!!

Те не търсят на работата човек а на човека работа защото първо събраха номинациите за еврокомисари и после им определят ресори, което за мен е потресаващо.....

А преди пет години имахме заместник-председател на ЕК. Трудно ще му е на Борисов с Урсула. Много се изложи още по време на определянето на председател на ЕК.

Някъв български представител чул "кур тура" и вдигнал ръка. Те взели, че му дали ресор "Образование и култура". Така е станало. Друг начин няма.

да се знае от всички ОТДЕЛЯНЕТО ОТ Този съюз не става с договори или без .СТАВА САМО И ЕДИНСТВЕНО с Оръжие ЗА защита на териториалната цялост. точка . точка. край на па п е д е р а с т и я т а

Брюкселската снахичка образована и културна рийш ли

нито акъл нито образование както се казва в народното предание

същото ,каквото се случва по целияяя свят връзки и корупцияя ,когато разрушаваха ,не се поучиха от грешките им. нищо ДОБРО не ни очаква.ЕС е мъртво роден зародиш,с една ДУМА МАФИЯ.

РъБъ "Образование и култура" Румъния Транспорт....сващате ли разликата умните и красивите

от 30 години нямаме образование,крадливата демокрация го съсипа

либералната демокрация драги

Да не би пРезидента да е по-културен.

Тиквата е най - културен

значи вече като казваме да,кратуните требе да ги метаме нагоре-надоле,а не както сега,налево-надесно

все пак Мутрит Тикваров е прочел една книга, макар и не докрай!

потрудил се е горкият

Смешно

Ресор "Образование и култура"! "Винету" става задължителна за изучаване във всяко европейско училище!

а тиквата ще разказва на децата спомени от времето на неговото четене!

Според мен това е доста груб намек към Баце ... направо с бутонките!

Никому ненужна, ще налага истанбулската конвенция и стратегията за детето, дето цяла България ги отхвърля.

Ще разпространяваме "културата" на джендърстеото из црлия свят!! Ура другари!!! До пълна ппбеда на болшевизЪма и устаноеяване на социалистически интернационал!!! Урааааа!!!

Ахахахахахаххаха.... ахахахаххахаха... :) Култура... България... ахахахахахаххахахаххаха :) Образование.... ахахахахахаххахахха! България... Образование.... аз съм учил и при бай Тошо и при демокрацията и след демокрацията... образование... ахахахахаххаха в България хахахахаххахахахах! М

Тя е пенкилер. От всичко разбира. Ще се справи, както се справи с цифровизацията на ЕС, а също и киберсигурността и авторските права. Адмирации за Борисов и неговата шайка!

Намерили кой да бъде Комисар по „ Култура и Образование “ , Боже ела си пребери Вересиите , помашка работа !

И кого ще ограмотяваме - Боко Тъпото ли, той е безнадежден случай. Или прасетата в герберастката кочина - и там положението е отчайващо.

и мария антоанета . втората е милеела за родината си .първата вече е забравила ,че е от Бг . за мен тя не е български еврокомисар и заслужава линч .

не е дошъл часа за линча макар че наближава

Баце, ти ли криво й думаше, Урсула ли криво те разбра...;) Трябваше да й оставиш микрофоните включени;)

А при БСП бяха спрени еврофондовете заради корупция.

Спряха, да, НО проекти дадени на по времето на ГЕРБ.

Върнаха ни в първи клас!

Какво зависи от комисарите? С какво допринасят за страните си и имат ли възможност да защитават интересите им? Единствената полза е за самите тях - техните високи заплати, затова е това драпане.

Те са комисари на комисията и вече не са представители на техните страни сори.

какво се борихме Баце, а каква стана.....алоо, Банов е!

С една дума - последна дупка на кавала. Който не вярва, да чете Големанов. Частта, в която научава на какво ще е министър.

Ей ся еуропейците ще разберат какво значи приказката " Пази Боже сляпо да прогледне!"

Не трябва ли на работата да се търси човек, а не обратно на человеците работа ха ха ха...