Британска фирма ще настанява наши студенти в каравани

Британска компания разгневи местните с плановете си да настани студенти от България в каравани, защото не може да намери англичани, които да вършат работа.

Обратно в новината

Коментари - Британска фирма ще настанява наши студенти в каравани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ходил съм на начално ниво курсове по английски с върнали се от такива бригади. Език няма да научиш, ще видиш свят ( ако имаш желание, а не пестиш за нова пералня / телевизор / стара кола ). Лошо няма, ние премахнахме студентските бригади, но явно потребността не е изчезнала.

"парите се прибираха от ОТГОВОРНИ другари ..." - Добре си го написал, направо уникално. A сега парите си ги прибираме НИЕ, защото сме ги заслужили и ще правим с тях каквото си искаме, а не това което шепа малоумници решат. Аре беги се скрий, че си смешен. " Е скъпи дираджии,реплекирах този пост и веднага ме изтрихте.Изглежда ви е страх от истината. Четете много внимателно ако можете. До сега парите ги прибираха отговорни другари а сега ги прибираме "НИЕ". Отрочетата на тия отговорни другари......трябваше януари 90-та танковете да дойдат и всички до стената....вариант Чаушеску.

докога ще ни експлоатира гнилия капитализъм??

на българските циглета и палатките са им палати , нищо не заслужава българина щот е по долен и от роб

Британска фирма ще настанява наши студенти в каравани Не знаех че досега нашите студенти са били настанявани в 4 звездни хотели. Заглавието според мен не е коректно.

Абе вие нормални ли сте. Първо имате ли идея за какви "каравани" говорим. Това са mobile homes със по 60-70 квадрата и по-добре обзаведение от повечето ви апартаменти. Второ - какъв е проблема студент да работи в чужбина. Защо да не види и другата страна? Защо да не си развие езика? Защо да не изкара повече пари за няколко месеца лятото? Колко от вас въобще са били на бригада и знаят за какво става въпрос!

Просто съм чувала съвсем други отзиви за тъй наречените каравани.

Тончно така е. Имат обслужване по караваните, джакузита, басейни, всички сателитни телевизии, добре заредени хладилници с шампанско и хайвер. Всъщност, студентите не отиват на работа, а по-скоро на една добре организирана почивка сред природата на Острова. Та, въпроса е дали ти си добре...

Ех че бизнес се отваря-ще предложа на кралицата 10000 кучешки колиби за български студенти!

Супер логика!? Унищожаваш си собственото селско стопанство/ държава, а после ходиш да вършиш тежката работа на тарикати?!- вместо да си развиваш собствената държава и да се разхождаш по екскурзии в други!

Нема как да опазиш реколтата от циганските скакалци, брато!!! Пазещите ще бъдат повече от копаещите и при инцидент те ще са виновни, а не "циганския електорат". Замислял ли си се!?!?!

Точно така - да. Правилно! Хайде сега бягай в англия, там цигани няма. А и те чакат да им обереш ягодите.

Тия съвсем за мангали ни взеха... Ама така е като седим наведени и само се прекланяме...

ако искаш евтин домат го бере келеш от източна Европа, ако искаш скъп домат го бере келеш от западна Европа! П.С. В източна Европа е пълно с келеши, които им се бере домати!

Изразеното недоволство от местните жители, във връзка с присъствието на чуждестранните работници, влизат в леко противоречие с теорията ви.

Ами хем им се господарува, хем не щат слуги. Сложен казус.

Все още ли мислите, че Зап. Европа няма проблеми? :)

А немски и френски студенти кога?

Luna0102

Немските студенти гледат стари хора и чистят почасово някъде.

Бас ловя, че тази фирма е на нашенци. Догодина ще се появят новини за отвратителни условия и екплоатация на работниците. Нема начин.

Някога студентите и всички българи работеха в България и за България .Сега най -способните българи и студентите се скитат по света ,робуват на чужди държави вършейки им най-тежката и мръсна работа....това разбира за западните лицемери не е достатъчно ,затова са решили допълнително да ни унижават !?

Някога работехме насила по бригадите за без пари, условията в общежитията бяха ужасни, пълна мизерия. Парите от изработеното съответно се прибираха от отговорните другари след което Огнян Дойнов ги переше във Виена. Няма какво да се заблуждаваме.

Luna0102

Важното е че беше за социализма и комунизма, а сега кво- всеки работи за себе си където си иска.

Парите от изработеното наистина се прибираха от наистина ОТГОВОРНИ другари ,за разлика от сегашните и отиваха за това такива дебили като теб ,да се ползват от безплатно образование ,здравеопазване,развитие на спорта ,културата ,евтини комунални услуги ,за строителство на нови заводи ,за това такива дебили ,като теб да имат собствено жилище и тн .....

sawo

Изглежда ЮКИП е като нашата АТАКА - обещава на олигофрените невъзможното. Местните уж подкрепят ЮКИП, а не искат да работят тежка работа за минимална заплата. Сигурно не искат и високи цени на зеленчуците... Май много им станаха исканията :)

Бил съм студент, имал съм възможност да отида на бригада и в Англия и в САЩ. Никога не съм ходил, за щастие, нямам никакво намерение да бера ягоди или да мия кенефи. Ако съм изгарял от желание, тази работа можех да я върша и в България. Всяко лято работех на морето или като сервитьор, барман, пиколо и т.н. Много повече говориш английски, много по-добре го усъвършенстваш тук, отколкото забит в някое английско село заедно с българи и румънци. За парите да не говорим въобще. Едно е да работиш на морето, с всички забавления и удоволствия в свободното време, друго е в английската забита провинция сред тежка аграрна обстановка. Тези които ходиха, отидоха не толкова за да работят, а защото искаха да останат. Което пак е абсолютно неразбираемо, какво ще дириш точно в САЩ или Англия при толкова по-хубави страни.

Не си прав пич.. Най-малкото да отидеш и да видиш друга култура (до колкото я има) други места, други хора... Интересно е.. Кара те да разбереш, че не всичко е като по филмите... А това, че си бил тук е добре, НО................ А за ингилизите, че са боклуци повечето има ли смисъл да говорим...

Какво рИвете бре ? Онези каравани са стационарни и са по-добри от домашните ви коптори от където идвате. А и в Линкълншир хората са готини и уважават белите. Там негри няма. Условията са добри. Климатът е хубав. Близо е до морето с курорт Скегнес не по лош от Съни Бийч. Чисти британци са. Няма да съжалявате. И не с бабаитлъци защото ще ви гледат на всяка крачка и ще ви санкционират.

Прав си. Скегнес е дори по-добре от Съни Бийч. Там слънцето дори не залязва. Аха. Така е.

сигурно ги карат насила да ходят там !

Пич бил съм в Скегнес и съм забелязал,че най големите атракции там са магаренцата на плажа и фиш анд чипса, затова на Слънчев бряг ходят повече ингилизи отколкото в скегнес

Явно караваните ще променят облика на градчето им и сигурно искат да дават скъпите си къщи под наем.

В Англия си е много гот-бачкаш, но получаваш,чисто , спокойно, културно, всеки е човек.

А бе защо английския фермер може да плаща много по-висока надница от българския, при положение, че климатичните условия за земеделие във Великобритания са много по-лоши от нашите? Да не би пък наистина да сме много по-глупави и затова да сме и много по-бедни.

Истински отговор се писше във форума, но веднага се телепортира в "кошчето". Докато истината е приоритет на кошчето, УМ ЩЕ ЦАРУВА, УМ ЩЕ РОБУВА и патки ще пасе в Англия.

А тебе кои ти рече че климатичните условия в Бостън са по-лоши от нашите. Организация и ред цари там. Навремето от бритиш Бостън са се дигнали ингилизите и са отишли в САЩ да им направят щатския Бостън които е най-европейския град в САЩ. Англичаните да те.

Това, че климатичните условия в България са по-добри за селскостопанство не е въпрос, който изобщо следва да се коментира. Зависи от географската ширина, а не от друго. Ако в Бостън можеш да гледаш 10 култури в България можеш да гледаш 100, в Гърция 200. Айде марш в училище.

Например щот Англия е сключила с Европейския съюз много по-различен договор от този на България. На нея ѝ връщат парите, които не успява да усвои по европейски програми. Отделно сумите, които ѝ се отпускат от евробюджета на глава от населението са далеч по-големи.

Преедлагам на нашите десни другари от Великобритания да настаняват потенциалните леви - днес студенти - от България, не в каравани, а в палатки. Или направо под дърветата из покрайнините на селищата в Британия. Тези англичани така или иначе от 1878 г ни третират като диваци и всеки път се дувят как така, като сме българи, не сме черни - сега тепърва да ги информираме, че не е така, няма смисъл. Простотията и при тях не е малка. Съжалявам студентите ни за късоумието и заблудата им, плод на дясната пропаганда, но не им съчувствам. Имат си родина, да си седят тук и се трудят за народа си.

Например за народа пеефси ???

Luna0102

Тез, хем ги мързи да работят, хем недоволни че някой им заработва социалните помощи.

Ами като не искат български и румънски студенти да си вкарат работна ръка от ИД!

Не стига, че е унизително да живеят в каравани, не стига че англ. ги мързи ами и ония не ги искали. Ега ти изродите.

Да ги настанят в палатки от времето на ІІ-та СВ, а вместо химически тоалетни обикновени нужници! Който си дава задника под наем, е хубаво вятърът да го обдухва когато го налегне сюргюн!

Ето това се казва Студентски град - 189000 студента само от България и Румъния .