Освободиха похитените в Южен Судан българи

Българските граждани, които на 26 януари бяха задържани от в южната част на Република Судан, се намират на сигурно място, съобщиха от Външно министерство.

Обратно в новината

Коментари - Освободиха похитените в Южен Судан българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре че не трябваше да разчитат на нашето външно министерство . Както става ясно от статията то проста е говорител но ООН .

Да са живи и здрави нашите съотечественици и хората, които са помогнали за освобождаването им!!!

Това е добра новина, но който е писал тези редове " ................ и са в ръцете на екип на Световната продоволствена програма на ООН " трябва да положи много усилия и да обогати сериозно речника си ако планира и в бъдеще да работи тази работа.

бяха написали "ПРЕХВАНАЛ", вместо ПРИХВАНАЛ. За правописни грешки да не говорим!

И Слава Богу! Радвам се от сърце за тези хора. Добре,че им се размина,в крайна сметка.

Да са живи, здрави и да се приберат по-бързо при семействата. Повече да не се лакомят за пари с работа във военни зони.

Добра новина...Дано да се чувстват добре, а и близките им да си отдъхнат вече....

Почти не влязоха в новините.

Понякога е по-добре да не се влиза в новините. Важното е, че са на свобода...

България има 2 /две/ разузнавания, те къде са в тая игра?

...глей ся ко язе ни разбраф те усвубудени ли съ или съ нъмирът на сигурну мясту...ей туй ни разбраф и дъ ми гу убясни унуй зализануту амириканчи Митофф дету май саму оди насам натам и трупа точки

Все едно са ударили джакпот.

С голямо неудобство, свито сърце и половин уста ви съобщаваме една ужасна - добра новина. Няма ги очакваните убити, заклани, измамени, затрупани. Това е в пълен разрез с политиката на нашата редакция и указанията, които са ни дадени, знаете откъде. Затова ви молим да ни извините ! Виновните са наказани, взети са мерки пропускът да не се повтори !

Хубаво е, когато хората се прибират при близките си, но тук въпросът е КОЙ плати откупа и ОТКЪДЕ дойдоха парите..?(ООН не плащат откупи подобно на менторите си от Вашингтон)

Твоите приятели от Русия са платили откупа. Ти не си ли разбрал. Дано отвлекат някой твой близък и чакай Путин да му плати откупа. Пожелавам ти го.....

Защо? Може да му хареса самият Путин да отвлече близкия му! Не само не е изключено, но се и случва в Русия и то по официална президентска поръчка.

пари не е минало! И то по скоро Путин би платил! Отколкото черната ТРОПИЧЕСКА МАЙМУНА!! КОЯТО БИ ОСТАВИЛА В ИМЕТО НА ГЕЙРОПЕЙСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ДА ИЗДЪХНАТ ХОРАТА!!!

А по-добре ли е да ги откраднат партиите и тия пари. Поне са спасили хората.

Ти наистина ме разсмя приятел :Д какъв откуп те гони, това да не са ти похитители терористи. Нашите летци са били задържани защото сепаратисти от Северен Съудан са ги помислили за войски на Южен Судан прелитащи над територията им. Групата която е задържала летците ни е политическа и не е искала никакъв откуп. те отдавна са били съгласни да пуснат нашенците, обаче самото правителство на Северен Судан не им е позволявало да летят над тяхното въздушно пространство. Тази криза беше изцяло политическа, има още доста елементи от нея , но сега нямам времето да навлизам в тях, а и така като ти гледам коментара едва ли и те интересува/ В крайна сметка, браво ,че са ги пуснали една малка победа сред тоталният файл на дипломацията ни,а и на държавата ни като цяло.

Слава на Бога, че са добре и свободни.