Рубу? Кои българи и румънци има предвид германската полиция?

"Рубу" - така кьолнската полиция е наричала години наред една определена група българи и румънци.

Обратно в новината

Коментари - Рубу? Кои българи и румънци има предвид германската полиция? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нали ни приеха в еу,унищогихаха ни икономиката,и сега джепчии,варнете земеделието,бг румания са комунистически страни всичко тръбва да е по равно,кво плачат,хем евтина работна рака,и да не крадсат,аха още малко,и канибали ще станат,сега само се облизват,гледаъ кво става ще изреват бг канибали бягаъте

нали ни приеха в еу,унищогихаха ни икономиката,и сега джепчии,варнете земеделието,бг румания са комунистически страни всичко тръбва да е по равно,кво плачат,хем евтина работна рака,и да не крадсат,аха още малко,и канибали ще станат,сега само се облизват,гледаъ кво става ще изреват бг канибали бягаъте

Да си го кажат ясно и точно - цигани. На немски - цигойнерс. Има същият корен думата - от гръцки асингани - "недосегаеми". Само че тамошните цигани ще се обидят ако ги наречеш роми, че тамошните били някакви синти. И да не се оплакват от тях, а да ги интегрират, както ни натякват на нас! Да ни покажат най-накрая как се прави успешно! ;)

Е ,вместо рубу вече си иман-афнег-африкано-негри.Те не само ги крадат,а и ги е?ат.

Teзи рубу са си чисти цигани. Но има между тях и чисти рубу отрепки.

Аз

Е... очевидно става въпрос за РОРО. Това че ру са извършвали два пъти повече престъпления от бу, също добре се свърза със съдържанието на ро в двете страни.

симо

Сега разбирате ли ,,ПРАВОТО НА ОСЕДНАЛОСТ,,??????Защото много от ТЕЗИ може въобще да НЕ ЖИВЕЯТ ПОСТОЯННО в България...РАДЕВ Е ПРАВ!!!!

В германската полиция има много фашизирани служители, които брутално дискриминират всеки, който не изглежда като ариец.

Отваряне на граници без строги правила не води до добро...

симо

НАЛИ!!! А сега кажи , кой го НАТРАПИ.

Тези "рубу" би трябвало да са доста интелигентни, за да общуват помежду си българи и румънци, чиито езици са от две различни езикови групи! Така, че - дайте да си ги наричаме ЦИГАНИ, които чудесно си се разбират на ЦИГАНСКИ какви зулуми да направят!!!

Проблема не е как наричат крадливата пасмина, а че не ги счупват от бой!

"...българите и румънците често вървят ръка за ръка, като румънците са отговорни за около 2/3 от общия брой на престъпленията..." Мдааа... Имаме качествен мат'риал! Румънците са 3 пъти повече от българите (22 млн / 7млн), но само два пъти повече престъпления. Ние сме по-добри от тях! Хак да им е! Това се казва ефективност! С 25% "персонал" владеем 33% от "пазара"! Т.е. българите са с 30% по-производителни! Хвала на такЪви сънародници...

И ХВАНЕТЕ ЛИ НЯКОЙ, БОЙ ДОКАТО СЕ НАСЕРЕ!!! А КАК ГИ НАРИЧАТЕ НЕ Е ВАЖНО :)

симо

НЕ става ....има ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ.....Кончита ВУРСТ помниш ли,а шибаният ,,оскар,,/БЕЗ ГРЕШКАТА/ за кого беше??????

Ей, голяма работа, че полицаите наричали определени групи рубу, нафрис и т.н. Германия все още е свободна държава и всеки има право да нарича когото си поиска както си поиска. Още повече, че тези имена идват от съкращението на държавите и не виждам нищо обидно в случая. Също както нацистите са наричани наци. Никой не нарича наци обикновените германци. И преди да се пънем колко сме обидени си помислете как ние наричаме хората от други държави или от определени прослойки на нашето общество.

Намалели са престъпленията до "само" 2000 :-)

Рубу не са хора, това са мангали и талибани и те нямат нищо общо с нас. Не желаят да се интегрират, да се образоват и т.н., не виждам нищо човешко в тях.

Мангали с български и румънски паспорти...... и все пак се водят българи и румънци.... за съжаление!!!!

"Рубу" полицията започна да използва през 2011 година - но само за криминално проявените българи и румънци. Най-вече за джебчии и взломаджии. НЕ Е ЧЕСТНО! ШВАБИТЕ ДА ДОУТОЧНЯТ, ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ЦИГАНИ С БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ ПАСПОРТИ, ПАРДОН ЛИЧНИ КАРТИ!!!!!!! ЕЙ ТОВА Е ЛИЦЕТО НА БГ ПО СВЕТА И ЕВРОПАТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!!

АКО ТАКА НАРИЧАТ ЦИГАНИТЕ Е НОРМАЛНО ,НО ИНАЧЕ ВСЕ ЕДНО НИЕ ДА НАРИЧАМЕ ГЕРМАНЦИТЕ ХИТЛЕРИСТИ И ФАШАГИ..МОЖЕ БИ И ТОВА ДА Е ИСТИНАТА ЗА ДОЙЧОВЦИТЕ.

Доживяхме и "позитивна" информация от DW - "само" 1/3 от от престъпленията на българи и румънци в Кьолн са дело на нашенци. Даже и в това румънците ни водят с 2:1. Как и кога ще ги "догоним" предстои да видим.

не забравяй, че те са три пъти повече от нас по население...

Ние сме ги задминали по престъпник на глава от населението

дали подобно нещо ще се случи някога и у нас.

да, ще се занимаваме с ТуГе - турски германци

не виждам коментари от местните РуБу?