Българите сме между славяни и средиземноморци, а не тюрки

Българите са особен вид славяни, обяви пред журналисти акад. Ангел Гълъбов, директор на Института по микробиология към БАН. 5-те века турско робство не са се отразили на генетичните характеристики на българите.

Обратно в новината

Коментари - Българите сме между славяни и средиземноморци, а не тюрки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА МНОГОБРОЙНИТЕ ПРЕСЕЛЕНИЯ НА ПРАБЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА В АПЕНИНИТЕ, ПАНОНИЯ И ТРАКИЯ ОЩЕ ПРЕЗ 4 ВЕК? А ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ КЪДЕ СА СЕ ЗАСЕЛИЛИ ХАН АЛЦЕК, ХАН КУБЕР И ХАН АСПАРУХ ПРЕЗ 7 ВЕК! А И ТАТАРИТЕ СА ИЗПОЛЗВАЛИ ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ КАТО НАЕМНИЦИ ПРИ НАБЕЗИТЕ НАД ПОЛША!!!ПРОЧЕТЕТЕ ИСОТИРЯАТА ПРЕДИ ДА ПРАВИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!НЕ НИЕ СМЕ СРЕДИЗЕМНОМОРЦИ, А СРЕДИЗЕМНОМОРЦИТЕ СА БЪЛГАРИ!

много особен вид славяни ...единстевните наи крадливи славяни......ням други като нас

На зеланата полянка- прабългарин и славянка! Вади-тури, вади-тури, народили кутригури, угундури, чукундури!(първите две са прабългарски племена, а останалото- съвременните бузлуджанци!)

Като чета извадки тук от публикацията, другарите от БАН ни изкараха на 50 % цигани, индийци, като от щата Керала, все хаплотипи H. В голямата си част от изследванията са извели само по 1 мутация на маркери, а би трябвало минимум 7-10. Няма нито един R1a1 и R1b1. Това е абсурдно изследване. H 359 (41.9) H* 222 (26.0) H1 73 (8.5) H3 8 (0.9) H5 29 (3.4) H6 14 (1.6) ...

А какви са според теб славяните?Иди до Чехия и Полша и ги виж...дали ще намериш някой дето да мяза на тебе--с кафяви очички и тъмна косичка,виж...в Турция ще се почувстваш част от всички,като у дома си.

Защо не публикувате линк към изследванията. Хората си мислят че кой знае какво може да се хване или че ги има само за българия. Ликна е link genetics bulgarians.html, като се заменят интервалите с /.

Изследването е номер 58 в дадената литература под посочения линк за българите в Википедия. По-долу бъркат сабстракта за Y хромозома, който е 57 и не е публикуван. Изследването 58 по метода на МИТОХОНДРИАЛНА ДНК ХАПЛОГРУПИ излезе наскоро в Journal of Legal Medicine.

genefan, благодаря за инфото! Но, моля Ви, не всички са специалисти по генетика. Кога авторите на изследването ще предложат на достъпен език резултатите и заключенията от изследването? Така че и учениците, и бабите, и сервитьорите, и музикантите и пр. да разберат, за какво става дума! По броя на мненията се вижда, че темата е крайно важна и интересна за българското общество.

абе бугари славяни, кажете що е славян в превод от англосаксонски.....РОБ.

и защо ние трябва да се срамуваме, а не този който търгува хора ? и продължава да го прави... Кажи бе, готин?

Абе тези англосахонци май ги е нямало още когато славяните са се казвали славяни.

...излиза, че славяните са особен вид българи..

Не знам къде сме българите, но България е някъде между Буркина Фасо и Бурунди.

Супер елементарна представа за нещата:българи , славяни, турци и други няма, срамно за БАН е да възпроизвежда митове и легенди от 19век . Нищо не пише в за печенезите, които са опустошили България , няколко пъти вследствие на което българите изчезват. Тези печенези са повече от българите: 800 000 според хронистите и част от тях се заселват. Ами куманите, които поемат ръководството на втората държава и играят ролята на бойна сила изпълнявана преди българите. Ами власите - Стара планина е споменавана като Влашката планина от хронистите , а царете на ни се определят като царе на българи и власи: дали са се претопили и са част от "средиземноморските" гени или са мигрирали на север във Влашко? Въобще много опростена картина.

Това е генетично изследване. Има един куп такива за всеки народ. И такива детайли не могат да се хванат. Единственото, което е "изненадващо" е че няма голяма прилика с турците от мала азия и почти никаква прилика с арабите. Интересно ще е да си направят турците изследване само на европейската част. Тъй като османлиите са се делили по религия а не по раса май и те ще си излезат съвсем европейци.

Трябва да сме щастливи от тази новина. Приближаваме се все повечекъм Запада, нашата голяма мечта. Скоро ще станем католици и ще пишем на латиница.Ама те не ни искат. Ние сме били роби, а те колониални господари!

Научните дебати обикновено се посрещат с мълчание. Тука обаче направо е говорилня. Така е защото дори БАН говрори на олигофроничния език на националната митлогия. Всъщност този език са го създали възрожденците и БАН , тогава за хубаво сега за лошо.Този език унщожава всяка мисъл в развитие независимо от научната област и е компетентен по всяка тема. Оказа се че дори и генетиката може да бъде претопена от него. Чета, споменават се Ботев , Вазов Паисий, все видни генетици , от 700 мнения само двама говорят за генетика. Не се учудвайте, че сме на опашката на всичко , националната пръдня отравя всякакъв живот.

Стига вече с тази ксенофобия!

преди не съществуваше това нещо ,и всички цветове на кожата бяха еднакво красиви и човечни ...,но сега след толкова нечовешки жестоки терористични актове от мургави азиатци,които се размножават много и често прибягват до употреба на ленална сила при отчаяние и глад ,става страшно -реално страшно и за самите тях заради безотговорното им поведение-не изпълняват задълженията си,което нарушава човешките права на другите..., но не става дума за фобия -това е все пак нереален страх ,а става дума за кризата в тяхното развитие -размножават се от малолетни ,пласират дрога,много проституират ....

Турци са баба ти и дядо ти, а аз съм средногорски българин - славянин от поне 3000 години. Цигани са съседите ти по маала, дето им слушаш просташката чалга и въртиш гюбеци с мазното си шкембе като гювендия. Въобще открива тАмерика в български вариант. Кой и кога е твърдял, че сме някакви азиатци, при това- тюрки?! С фесове и потури, с яшмаци и фереджета - това е болна фантазия на типове а ла Юзеирови. Българи сме и ще си останем европейци въпреки диктатурата на Лукашенко Борисов и Компания.

... уважаваме ти мнението, но се съмняваме в правотата ти, защото езикът определя нацията. Много турски думи и изрази има в българската литература, например П.Славейков в стихотворението "Не сме народ а мърша" си употребява много турски слова, от които "туткун" означава несръчен неумел, а "мерам" означава намерение, цел, което доказва богатството и благозвучието на турската реч.

От толкова години тъпчете из тия форуми... на всички омръзнахте, как не си омръзнахте, не мога да разбера. И магаретата разбраха, че няма да е по вашата! Имало много турски думи в речника ни, значи сме турци. Всеки език си служи с чуждици!!! Абе защо не млъкнете веднъж завинаги с тия тъпи изказвания. Насила турчин ли ще ме правиш?! Такъв съм какъвто аз смятам, че съм. Прегледай речника на чуждите думи в българския. Не турцизмите са най-много в речника ни. Преобладават думи с гръцки и латински. Какво ми се обаждаш само, какъв се опитваш да ме изкараш?! Какъв съм, решавам аз!!!!! Ясно ли ти е?

Ми то ако беше така трябваше да сме към турската.Българинът през 19 век от 5000думи в говоримия език , поне 2000 са турски, 750 гръцки , 1000 общи за сегашната територия , 1000 диалектни които ги няма по цялата територия и 250 други. Затова се измисля от възрожденците нов език, уж стария. Езикът в Македония роди макудонци, а гагаузите и власите български ли са говорили, че са станали българи.А в Северна Гърция българско говорящите , защо са гърци? Изводът: държавата прави нацията, знайш кви хубави гръцки и сръбски националисти можеше да сме.

ти ако си фес и са ти познати горенаписаните турски брътвежи то на мен тия турцизми са ми абсолютно непознати!така че си заминаваи за анадола заедно с речника си!

Какви тюрки? Нищо общо нямаме с тези. Имам е 5 века турско робство и това се е отразило генетично в българите - скритата омраза и надеждата на турците да се върнат беди за 5 века! Защото не се извиниха официално за геноцида над българите и и имат наглостта и днес да се месят във вътрешните ни работи!

защото според някои съвременни политици геноцит не е имало .а само турско присъствие.

... че не е имало геноцид, поне нямаше да се излагате с векове да сте позорно на опашката по всички параграфи ...

Не щем да сме роднини с тюрките,защото нищо не са създали ,а само са грабили - поезия и литература от персите,религия и писменост от арабите,гени от всички балкански народи.По неволя имаме общи гени с населението в Източна Тракия,защото това са предимно помаци от Македония и Родопите,т.е. няман нищо общо с тюрките.

... турците си имат Нобелов лауреат по литература, а българите трици...: )))

Скрий се, кой те пита?! Не ме карай да ти изброявам какво си имат българите, както сме десет пъти по-малко. Че нямате и една десета от българските постижения. Закачи си го този лауреат в рамка и го носи на врата си. Поздравявам те с едно заглавие в интернет, с което малко страни на този свят могат да се "похвалят": "70% от турците не са прочели нито една книга" Всъщност не се сещам за нито една държава, като Изключим африканските, които могат да имат такова "постижение".

Че не сме кюрди, ясно. Но за помаците не си прав: ... Между българите има повече от един милион мохамедани. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в Исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български.

не мога да разбера защо се слага равенство между това каква вяра изповядваш и национална индентичност?

Не виждам какво лошо има в това, ако се окаже че имаме нещо общо с турците? Примерно - ако французите установят че имат голям процент германска кръв или обратното - какво толкова ще стане?

Над 11 000 българи са се самоубили за последното десетилетие!

След планетарен катаклизъм , Балканите са населявани от оцелели потомци на високоразвита цивилизаця / първото обработено злато Варненско , плочките Градешница, Турдаш-Винча,Караново/ Разселвайки се през хилядолетията и към Апенинския полуостров /етруски , траки ../ и към Азия потомците на древната цивилизация са създавали и Балхара /Бактрия и поредица процъфтяващи държави в Азия. Какво е означавало Балк, Болк, на древния език днес гадаем , но е факт , че това е съставна част на много наименования на градове , местностти , реки по цяла Азия. Част от потомците на древния народ се връщат отново тук вече като болгари , след като са създали ред държави и на територията на днешна Русия. Така че , ако сравняват направените генетично изследвания с такове на територията на Русия , заети от български потомци е естествено да имаме общи гени. Само че , те не са славянски. Вероятно в русия има някакви славяни ... ездни такива безцветни , русо - белезникави- такъв тип българи няма.

Твоето място не е в "БАН", а в психиатрията.

И аз съм на мнение, както колегата, че си направо за лудницата! А ако вземеш със себе си и тези "учени", които тръгнаха да търсят произхода ни при маймуните в Тибет, цена няма да имаш!

Това е най-правдоподобно! Може би, разделянето на Византия и Рим има значение. Изглежда ролята на българите не е била удобна за католиците от средновековието. От тогава до сега, никой учен не иска да сваля нечии венци на слава.

сега сме вече цингита..жалко

Нека да сме наясно! В Европа материалната ни култура се представя като романска или византийска. Духовната ни култура е пък славянска. По всякакъв начин ни трият от световното битие. Това не е от вчера и днес, например прочети Кандит от Жан-Жак Русо. Когато цял свят ти повтаря, че си отрепка е много трудно да запазиш достойнството си.

Волтер, не Русо.

Ами вземете да изследвате и турците, та да видим в тях колко тюркси ген ще намерите. Аман от манипулатори. Хайде изследвайте и германците да видим арийци ли ще се окажат или славяни.

всички планове се променят след христянизирането при цар михаил.....ватикана е поеснила условията си !и след това е започнала масовата екзекуция на прабалгарските велможи,които не са се подчинявали......и така до днес ! кукерите и нестинарството са малка част от миналото им. такива са природните закони за саяление ! колкото си по горд толкова си повече обречен на изчезване--ялко ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Който не е минал от тук, той не си е оставил семето! Това е истината за нас!

Най-достоверното и вярно изследване за българите към коя баш нация да ни причислят е като се направи исторически преглед на най- изостаналите и деградирали държави. Е...те това сме - нема такава държава - затова сме уникални...

Всеки тук пише от кое племе ли сме проилезли - дали славянско, дали тюркско, дали идваме от Иран и т. н. А не мислите ли че тези племена може да произхождат от българите т.е. българите да са в основата на днешния Западен свят най-вече, който в момента е в авангарда на развитието. Не си ли задавате въпроса защо имаме толкова богат фолклор, толкова много ритуали и обичаи, които разкриват малка част от истината. Вярно е, че движението на българите е от Иран, но това е само половината от извървяния път, който започва от Балканите, както е вярно, че българите са от индоевропейски арийски произход. Според мен хуни и тюрки са производни от смесването на арии и монголоидни раси, интересна е и връзката със семитските раси и особено с "богоизбрания народ", който се счита за ненарушил повелята на своя водач да се опази чист и да не се смесва с други раси. Опазелият се чист обаче е един друг народ.........

Просто много важно да ни се казва, че сме били някъде другаде и че преди сме били едни други. Това обезличаване на българите се прави от враговете им от векове. И пак не са успели. Четох наскоро древни историографи. Там, в един абзац един (не му помня името в момента) пише за българите "море от хора". Мен това ми е основата. Който каквото иска да приказва.

Чисто и просто,когато турци са вземали българки,поколенията им са се вливали в турския етнос и по-скоро те са смешени с наша кръв а не ние с тяхна.Може би с гърците имаме смесена кръв,понеже сме християни особено в Пловдив,Варна и тн...

Българите определено не могат да имат тюркски произход. Тюрките са умни, съобразителни, трудолюбиви, храбри, организирани, възпитани, честни и цивилизовани. Българите с индоевропейския си произход са идентични с ромите ( циганите ).

Да бе, да. Те са направили Германия велика сила. И САЩ, може би. Като гледам май тюрки са изобретили всичко важно. И са кацнали на Луната. И Вернер фон Браун, - и той тюрк. От ония, най-върлите манафи зебеци и текмефези. Айде стига, писна ми от русофилски и туркофилски боклуци!

От времето на първите известия за тях, та до ден днешен българите непрекъснато се наричат българи и разликата между българите от времето на Авитохол, Курт/ Кубрат/ и Аспарух и съвременните дунавски българи е дори по-малка и несъществена, отколкото различието между елините от времето на Омир и днешните гърци. Историческите и езиковите податки недвусмислено сочат, че българите са един от най-старите народи, които са съумели да оцелеят до днес.

Я напиши в гугъл "Анкара студенсти снимки или фотоалбум". Какво ще кажеш, какво виждаш? Аз знам от къде са дошли циганите в Европа. На теб стана ли ти ясно сега? Какво виждаш на снимките? Тези физиономии на кои хора от България приличат?

Повече не вярвам на подобни изследвания. За мен голям процент от научните изследователи са ПОЛИТИЧЕСКИ ХАМЕЛЕОНИ - да си припомним историята....

"Видов ден" идва. БАН заслужават да ги закрият за това което направиха с БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. Най-древният народ на Балканите ни набутаха да си търсим произхода из Азия. Преименуваха князете ни на Ханове, после не биле ханове, току Канове. Като ги закрият да ходят да се жалват на Тангра, ама няма да ги чуе, защото е поредната им измишльотина за БЪЛГАРИТЕ.

И това изследване показва, че далеч не сме толкова родствени с руснаците, кактио ивсички предишни обективни изследвания, Противно на твърдението, в текста на ДИР.БГ, оригиналната статия (Int. J. Legal. Med, DOI 10.1007/s00414-011-0589-y) подчертава отдалечеността ни от славяните и близостта със средиземноморците чрез тракийска връзка, което, според мен потвърждава неудобната за продажната червена власт в БГ истина, че не сме дошли откъм Русия, а винаги сме си били тук.

На вас, недоносчетата това ви е проблемът - че сми близки с Русия по всички линии. И това ще бъде така, да не ви тревожа.

До всички които използват определението Турци. Това животно се появява през 1923г., когато Ататурк създава държавата Турция. ДО ТОГАВА ТУРЦИЯ И ТУРЦИ НЯМА. Запомнете го! Имало е Османска империя в която са живели многобройни етноси. Най-ммногобройни са Българите, Гърците, Арменците и кюрдите. Как може да се прави сравнение между турци и други етноси!!!!! Турската нация може да се каже, че е още в процес на създаване,защото е на 80-90 г., докато Българската нация се е образувала през 7-9 век. Мислете с горните полукълба и ще намерите душевен покой.

животно си ти ганю,наи многоброини били българите,абе мангал долен българите са били около милион и ако бяха ва клали както казвате за 500 год нямаше да остане и помен от вас

По-полека с обидните епитети. Не виждам човека да те нарича по никакъв обиден начин. Нещо много бързо се нервиш. Преди един ден се пенявеше тук и приказваше, че българите не били толерантни. С кои да са толерантни?! С хора, като теб, които казват на българина "животно, ганьо, мангал долен" и пр... с такива ли да съм толерантен?! Как да стане това? Пък после сочиш с пръст и обвиняваш... Ти си ярък пример, че към такива като теб никога няма да има сговор и разбирателство.

Тикво плоска, когато българите са били 1 000 000, талибаните на Осман са били 80 000. Вампирската политика на това племе и разногласията между останалите му дава исторически шанс. Духовника е прав за Ататюрк, БЪЛГАРИНЪТ от Голо бърдо Мустафа, създава съвременната турска нация и поради младостта си сега тя е в подем. Османската империя загива точно защото всеки се е чувствал някакъв, но не е бил убеден какъв. Преди да плямпаш великотурски тъпотии по форумите, първо се научи да оценяш фактите. Един от тях е, че колкото повече звуци има в един език, толкова е по стар. Понеже се имаш за турчин, но знаеш български - направи сравнение!

Пич, не се излагай като кифладжия, ще и се смеят децата от 5-ти клас. Знаеш ли, че Ататюрк не се казва така, а това име ми е дадедно като баща на турците. Селджуксите турци са воювали още пред почти 10 века с кръстоносците. А Туркия ке падне, чувал ли си го! Учителят ти по история трябва да сескрие в дън земя, няма такъв срам.

Приятел какви са тия селджукски турци? За селджуци знам. За османски турци, които се самоопределят така със полагането основите на османската империя също знам. Селджуците са династия на тюрките огуз. Да казваш следжук и турчин е едно, все едно аз да казвам траки и българи е едно и също. От къде се навъдихте такива, да смесвате "тюрк" с "турк"?! Къде е едното, къде другото.... Кой ви напълни главите с толкова глупости.

Преди създаването на Турция през 1925 г на мястото на заличената на конференция в Гърция ,Османска империя след !-св война ,като и е забранено да има военно-въздушна войска,Е ИМАЛО ТЮРКИЧ НАСЕЛЕНИЕ ,КОЕТО Е ДОСТА МНОГОБРОЙНО И Е В НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ НАПР ТЮРМЕНИСТАН ,откъдето е тръгнало войнстващото племе ,което уж помагайки на Константинопъл или султанът там в днешен Истанбул ,се настанява и след това размножава много ..Тюркич население има и в Китай -200 млн туркич говорящи,мюсюлмани и при протестите срещу тях заради техни престъпления напр 200 убождания със спринцовки,уйгюрите /тюркич население са убили 200 души пред 2009 г,а нито един от тях не е бил убит -не са мирни..,в Тюркменистан,пък 80% са безработни и до днес -предимно се размножават на чужд гръб..Има и тюркич население в съвременнатат Руска федерация..Турската азбука в съвременен вид е създадена след 1923 г,а преди това заради арабските символи,които им били трудни ,повечето са били неграмотни на писмен тюркич език,явно сходен с днешен турски език

Европа бе залята от милитаристична вълна и всяка войнствена нация запОчна да се хвали със страховитите си прадеди; всички те с гордост наричаха Атила ако не свой дядо, то поне братовчед. От всички тях българите като че ли имат най-голямо право да претендират за това; кръвта на Бича божи днес тече в долините на Балканите, разредена от изминалите векове и от кротостта на славяните.

Стивън Рънсиман История на Първото българско царство

За българите ясно, но кога ли ще направят проучване за българските политици

Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват ит 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век малди учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството Терорът е по-голям от този при Сталин и Хитлер. На почит са само мутри, милиционери, спортни полуидиоти Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии! Държави като Булгаристан и Гърция, които залагат само на туризъм и история (кавичките са за Булгаристан) са обречени на мизерия! Това, кото прави една държава развита са технологиите...

Това са"великите българи",в чиито вени тече кръв от над 50 етноса(прабългари,татари,монголи,славяни,гърци,кумани,турци, и т.н) В 21-ви век е най-бедната и мизерна страна на емигранти и евтина работна ръка в Европа.

От извора звучи по-различно от написаното тук. Това е оригиналната презентация: Sena Karachanak, Viola Grugni, Desislava Nesheva, Vincenza Battaglia, S. Fornarino, N. Al-Zahery, Valeria Carossa, Yordan Yordanov, Angel S. Galabov, B. Atanasov, Antonio Torroni, Draga Toncheva, and Ornella Semino. "Y-Chromosome genetic variation of modern Bulgarians." A presentation at the European Human Genetics Conference 2011, Amsterdam, the Netherlands, May 28?31, 2011.

Аз искам да видя текста на този труд! В научния сайт има само анонс. Защото не е достатъчно да четем новинарските интерпретации!

Винаги съм вярвал че "Кроватовата история" на др. Ганчо Ценов е истинската история на България. Сега го доказват! Изглежда от всички народи сами ние до сега не знаем кои сме, какви сме и накъде сме тръгнали....

Що ме триете бе ид...оти!?

И сега какво стана бре аТанасе - излиза, че турците не са чукали като нерези прабабите ни! Ами сега ще трябва да търсим друга причина да ги мразим и псуваме - някакви идеи?

Чисто и просто,когато турци са вземали българки,поколенията им са се вливали в турския етнос и по-скоро те са смешени с наша кръв а не ние с тяхна.Може би с гърците имаме смесена кръв,понеже сме християни особено в Пловдив,Варна и тн...

андрешо след освобождението при посещението си във варна вазоз пише че навсякъде в града се чува турска реч за какви гърци прикзваш ,сега колко са турците във варна я кажи ,къде ичезнаха тия хора ,да ти кажа,някои са се поддали на българската асимилация а другите са прогонени от родината

А защо не Славяните са особен вид Българи. Защо постоянно ни слагат към някакви си там Славяни, Средиземноморци, Перси и незнам си какви още. Славяните са били някакви диви племена когато ние сме имали Държава.

Вярвай си! Те и македонците вярват, че са цивилизовали света....

Знаех си, че съм Тракийка. За съжаление славяните са ни асимилирали.

За съжаление сега турците ще ни асимилират. И така май е най-добре, защото от нас държава не става. За двадесет години да не можем да сложим що-годе ред в страната...

И АЗ СЪМ ТРАК. И ТРАКАМ ЯКО. АБЕ ГЛАДИАТОР ПО ПРОФЕСИЯ.

Истинските Българ(к)и сме скромни, работливи, умни, родово/семейно-тачещи, знаещи две-и-двеста хора ; А БАН, ако продължават така -- ще ги затворя .

И красиви!

Определено ! ( Извинете ! ... пък си е по подразбиране)

ние сме борци какви славяни какви турци бе.....

Гъркът Диенекес, който води популярния блог, се е заел да разнищи произхода на балканците в проекта Dodecad. Отскоро българите станахме 7 включени и той ни направи отделна групичка. Вижте резултатите тук - имаме само 0.3% "тюркска" кръв в смисъл на древната алтайска прародина, подобна на останалите балканци. Наи-близо излизаме до румънците, сведения за македонци засега няма, сърбите излизат малко по-европеидни, както може да се очаква от географското положение: link

Няма сведения за македонците, защото така им изнася на византийците. Швейцарската лаборатория доказа, че голям процент са си наследници на античните македонци, с малко илирийска, келтска и славянска кръв.

Има вече генетични изскледвания и по други методи, не само по мтДНК и У хромозома. Например по аутозомни изследвания по всички хромозоми, извършвани от компанията 23andMe, анадолските турци, иранци и афганистанци излизат възможно най-далеч от българите от всички "кавказоиди". https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhnZkF3SRZJdEUwTE1MMUpjcGgtbEh2Y0trV3ZjZ3c&hl=enUS#gid=1 Балканските турци са по-близо, но и те имат определена татарска връзка, която ги отдалечава от нас. Българите са много по-близо до западноевропейци, отколкото до всякаки азиатци, макар външно може да имаме общи черти. Определено имаме силно анадолско влияние, но то вероятно е още от неолитни земеделци, а не от османски турци в исторически времена.

Журналистите пак са пропуснали да споменат за кое изследване става въпрос. А то е: Bulgarians vs the other European populations: a mitochondrial DNA perspective Sena Karachanak & Valeria Carossa & Desislava Nesheva & Anna Olivieri & Maria Pala & Baharak Hooshiar Kashani & Viola Grugni & Vincenza Battaglia & Alessandro Achilli & Yordan Yordanov & Angel S. Galabov & Ornella Semino & Draga Toncheva & Antonio Torroni - Int.Journal of Legal Medicine Пълната статрия може да прочтете тук, защото официалния линк е с платен достъп: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BxnZkF3SRZJNmI0MTE4MTQtNDJmOC00MjEwLWE4ZGQtZTczZmYxYmQyZDZm&hl=enUS Също прочетете коментариите във форум Генетика на Дира: link На статията може да се има доверие, защото е от българо-италиански екип, тестовете са правени в Италия и е по-трудно да се нагласят резултатите. Все пак в предговора е направен опит да се говори за "прабългари", но в излопжението е порпуснато да се спомене кои митохондриални хаплогрупи могат да се припищат на тях. Чисто средноазиатските са

БЛАГОДАРЯ ЗА ПОСОКИТЕ ЗА ЧЕТЕНЕ!

Прабългарин и славянка правиха любов на полянка. Цуни-гуни, цуни-гуни народили чукундури...

Като тебе...

Руските ченгета искат да ни изкарат славянир но не сме. Ние не сме русокоси и синеоки. Българската нация като цяло е ниска на ръст, тъмнокоса и не синеока. Повечето Българи са с кафяви или пъстри очи. Руските империалисти по тази логика ще изкарат, че и китайците и африканците са "особен" вид славяни. Нашият език е със славянски корени, но нашето произношение е твърдо за разлика от всички славянски говорещи нации. Не случайно само в Българския език от славянските езици има буквата и съответно звука "Ъ". Целият не псевдоелит е от руски слугинаж.

ти може да си лилипут, но голямата част от българското население си е с европеиски черти. освен това тези глупости за преобладаването на русокосите и синеоките при славяните са измишлиотини от времето на романтиката, когато русокосите са били идеала за красота. поради такива расистки идиотизми англииските аристократи са търсели антични гърци в пределите на османската империя. сам можеш да си направиш извод, какво са намерили.