Разбита е група за източване на социалната система в Белгия

Европейската мрежа за съдебно сътрудничество "Евроджъст" обяви, че е разбила престъпна група за измами и източване на социалните системи на Белгия и Холандия.

Обратно в новината

Коментари - Разбита е група за източване на социалната система в Белгия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако бях на мястото на управляващите или на органите,призвани да съблюдават спазването на законите (без значение дали са добри или лоши) бих правила щателна проверка всяка година относно наличността на вноските (пенсионни и здравни) на всички починали (без значение как) през годината.Отделно бих проверила на адрес всички пенсионери по болест (инвалиди) какво е действителното им състояние (отговаря ли на инвалидният им статус) - чиновници има бол,важно е да има желание да се въведе ред.

Ало, колегата със знаменцето, къде ми бягаш по ъглите, що не се изправиш като мъж да се разберем?

Защо мислите, че в България не е същото? На 17 април тази к.година Здравната каса отпуска още 1 милион лева за прегледи и медицински грижи за неосигурените бременни ромки.Нима това не е също източване на социалните ни системи?

Не са само неосигурените ромки,обслужвани от нашите медици.Всяка година българските медицински услуги се ползват от хиляди български граждани,работещи и/или живеещи в чужбина,но дошли си в България единствено и само,за да се лекуват.Не е единствено бързата помощ,която се ползва основно наистина от ромите.Идвайки си (на гости или в отпуск) в България с цел лечение,въпросното лице си плаща на джоб прегледа при специалист,който пък му осигурява стационарното лечение за сметка на здравната каса (на всички нас),макар в много случаи да му се плаща(на специалиста) и на джоб.Ако на всички български граждани,които си идват всяка година още на границата им бъде направена проверка за здравния статус и съответно задължени да си платят здравните осигуровки със задна дата 33 вноски (както бе направено и за хилядите безработни български граждани живущи тук) от датата на влизане (да не забравяме и българските държавни служители), то това вероятно би спомогнало за свеждане до поносим минимум източването на здравната каса.

Не сравнявайте българите в чужбина с ромите, защото ние работещите в чужбина всяка година вкарваме в държавата ни повече от 2 000 000 000 лева свежи пари и когато се приберем отпуска никой не ни лекува безплатно.

Така е, ама поне за половината от инвал. пенсии са глътнати по 700-800 лв. от телковете. Трайко, да не ги обидим.

Е те поне нещо правят в тяхната страна .Тук при нас се изплащат всеки месец 2 700 000 пенсии от тях над 1 000 000 са инвалидните пенсии и всеки месец се увеличават с нови, а пък не сме във война .

Европа гони европейци ... но всички останали обонговци и бурки са добре дошли.

В Гент други хора освен мюсулмани няма. Белгийците няма какво да се напъват излишно, от доста време чалмите са ги претопили.

За съжаление е така. най-интересното е, че им се кефат в накякъв неразбираем за мен екстаз. какво се случва с нашата Европа - тотална катастрофа

Така си е и тука в Беринген Белгия положението е същото...Турчилята серат деца и само на социал живеят....До сега нито един българин не е взел помощ само онези които са натурализирани.

Все пак там се прави нещо.При нас е страшно- излизат данни за огромни злоупотреби с европаро- скъпи джипове, яхти и каквото си поиска още.Пълно е с момченца и момиченца яхнали скъпи автомобили,текат- през техни рекламни фирми абсолютно безмислени реклами на нещо, което не можеш да получиш ,ако не платиш..... и държавата не си мърда пръста.Какви боркорове, дансове,агенц;ии за контрол и не знам какво си още.После разбира се ще връщаме тези пари от бюджета т.е. ние , а онези ще продължават да си живуркат.Това не е държава, а обикновенна шайка!!!

Ние сме си виновни. Много търпим.

Какво да правим- премиери ли да ставаме, да емигрираме ли..... с гласуване и негласуване не става-те определят за кого да гласуваш.

Не вярвам на българските медии, че гонят от Белгия, ако работиш или не работиш. Много лъжи се изсипват тук и подвеждат хората. Ако не си извършил нещо престъпно, никой няма да те изгони. Плюс това тези данни се отнасят до края на 2012 , когато все още не беше свободно да работят там българи и румънци. Разбира се, че ако правят престъпни схеми българските мафиоти, то навсякъде ще им се потърси съдебна отговорност.

Прав е Камерън. Така сме научени ние, защото номерът ни минава у нас.

И тук ако си на помощи 1,5 година ти ги спираха за 2 години ,но ЕС излезе със становище че е не хуманно и се нарушават чов. права.Сега те се усетиха за какво става на въпрос ама е късно. Има соц. слаби в БГ дето са на помощи 15 години че и повече

А кога ще четем за новина, която казва, че в България успешно е спряно източването на социалната система? Мечти, мечти...

Ида прочета такава новина, няма да повярвам.

Тези са похарчили сто пъти повече пари от цялата "престъпна" група със своите сто Румънеца . И това ако не е източване на Белгийската съдебна система тогава какво е ?????

Ако последния абзац се приложи спрямо циганите в България... ех... мечти...