Пчеларите: Пестициди убиват масово пчелите

Пчеларите искат оставката на изпълнителния директор на БАБХ за това, че за 1 година е издал разрешителни и пет заповеди за използване на пестициди.

Обратно в новината

Коментари - Пчеларите: Пестициди убиват масово пчелите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бате Ви Алеко Константинов и той се надяваше, както и аз, че ще прогледнете най-накрая, но уви! Спорете и коментирате за пчелите, някои за политиците, а не виждате и не обръщате внимание на най-важното! Има клинични доказателства, че ако бременна жена вдиша от тези пестициди, плодът в нея умира, а тя евентуално може да се спаси, ако попадне на читав лекар. Е, айде сега да видим какво ще коментирате, дали ще обърнете внимание и на хората, а не само на пчелите, почвата и политиците!!!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Преди време в еропарламента се обсъждаше забрана на пестицидите, защото има доказателства, че убиват пчелите. С изключение на пчеларите останалите българи си мълчахме по въпроса - а бе друго си е да се интересувате от газ, петрол, Русия, САЩ, Сирия. Щото сме много умни и затова не е нужно да се интересуваме от нещата, които пряко ни интересуват. Много е удобно да се крием зад това, че никой не се съобразява с нас. И така се стигна до положението, че не се забраниха напълно. И сега е редно да бъдем така добри и да не обвиняваме единствено управляващите, а всеки един да поеме своята отговорност за пасивността си. Да вземе и вместо да си губи времето с това да спори кой е по-велик Путин или Тръмп, колко стара била Меркел, какви гейове са в Европа и какви алкохолици в Русия, а следващия път като има обсъждане на нещо, което наистина е важно да си отдели от скъпоценното време и да изкаже мнение. Проблемът с пестицидите и пчелите беше много ясно обяснен - като умират пчелите намалява селскостопанската продукция. При масово умиране ни чака глад. Айде сега продължавайте да спорите за гейове и алкохолици. Не ме е яд, че българинът е прост - навсякъде масата е проста, яд ме е, че е нагъл. И как очаквате да се вземе едно такова тежко решение ако имате други приоритети? Що си мислите, че е лесно да нанесеш удар за много милиарди по някаква индустрия АКО НЯМАШ СИЛНА ОБЩЕСТВНЕНА ПОДКРЕПА. Кой от вас е толкова ербап, че ако го направим шеф на БАБХ ще подпише забрана на използване на пестициди, когато от една страна са шепа пчелари, а от друга са едри земевладелци и представители на мощни корпорации? Като не е длъжен никой няма да го направи.

АЛЧНАТА ПАПЛАЧ ОТ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ КОЯТО РАЗРЕШАВА ЗАБРАНЕНИ ОТ ЕС ПЕСТИЦИДИ -НА СЪД ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ!!!

Няма нито един разрешен за ползване в България пестицид, който да не е разрешен в ЕС. Точно обратното ! В България са регистрирани за употреба, част от регистрираните за употреба в ЕС. Проблема не е в ползването на пестициди, а в неграмотното им и безотговорно ползване. Но тази тема е по-трудна за дискусия, понеже изисква познания ! Къде-къде по-лесно е просто да се плюе.

Къде са "природозащитниците" сега? Проблемът е че пчеларите нямат лоби и пари като земеделците и не могат да огранизират масов протест.

Къде са "природозащитниците" сега? Проблемът е че пчеларите нямат лоби и пари като земеделците и не могат да огранизират масов протест.

деер

Това не е химическа атака! Това е балсам за нас! Те, пчелите са тъпи, че загиват...какви са тези фалшиви новини?! ЕС ще ни оправи! Ние само трябва да се държим за глезените.

Този отвратителен корумпиран пенсионер,директор на БАБХ няма ли вече да се маха?

УБИВАЙКИ ПЧЕЛИТЕ,СЕ САМОУБИВАМЕ!!!

Ами БАБХ работят за такива като килърите и подобни фирми, които внасят и използват пестициди на общо основание

Българин да работи срещу интересите на България и да се тровим сами. Защо не е потърсена отговорност на Дамян Илиев за тези му действия. Мирише на лобизъм и корупция. ОСТАВКА

Проблемът е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО сериозен. Изумен съм, че нито народното събрание, нито правителството правят нещо за да защитят пчелите и съответно - хората!!

Как се казваше този био продукт?

Без натиск от страна на цялото общество, защото съединението прави силата, нещата няма да се променят...става дума за големи пари, под и над масата, само пчеларите няма да могат да се преборят у нас, пък камо ли в Европа, проблемът е повече от сериозен, трябва адекватно и своевременно да се вземат мерки от отговорните лица, за да не се самоизтровим до един!

БОКЛУЦИТЕ ОТ АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ РАЗРЕШИХА ПЕСТИЦИДИ УБИЙСТВЕНИ ЗА ПЧЕЛИТЕ. В ЗАТВОРА ТАЯ ПАСМИНА!!!!!

Да не се заблуждаваме - разрешението за използването на забранен пестициден препарат, чрез дерогация струва пари - мноооооого пари и всичките са платени "под масата". Всички обяснения на БАБХ за "добрите причини, поради които е подписал" са за боклука - време е ( време е , време е , време е ) ПРОКУРАТОРАТА ДА ГО ПОГНЕ този мишок! Той взема тлъсти рушвети от вносителите на неоникотиноидните пестициди!

д-р Дамян Илиев най-вероятно си е гушнал някаква комисионна за да подпише тези заповеди, които най-вероятно са му били поднесени в готов вид за едно подписче заедно със сумичката в плик или в куфарче. Иначе от къде на къде без никаква причина и без никакво обсъждане с потърпевшата страна ще се премахват забрани налагани и от ЕС. В случая просто си е казало думата лобито на зърнарите които са набарали мек дамар във въпросното докторче. Мир на бедната му душичка! Все пак сме най-корумпираната страна в ЕС.

няма опрашване. няма опрашване- няма завръз. няма завръз- няма плод. няма плод- няма витамини и минерали. няма витамини и минерали- няма здраве! ...да дойдат умни хора отвън и да помогнат! българина е глупав, затова страда!

Айнщайн го е казал много отдавна - умниците тук да го прочетат, ако могат.

Проблем с отровите е, че засягат нас хората, причиняват канцерогенни заболявания! Рак!

Всичко е с цел да се унищожат постепенно пчелите и да се наблегне само на гигантския гмо бизнес със храните по целия свят,той и водните ресурси ще са приоритет в близко бъдеще пред всички монополисти и крателни играчи...

Аман от тези така наречени пчелари във всеки двор във всяко село са си натрупали грозните кошери и няма спокойствие от тях от тези алчни печалбари като искат да отглеждат пчели да ходят извън селата да си направят модерни пчелини и да си ги гледат като хората а не да реват постоянно че някои ем пречи на тези пишман пчелари които искат само да печелят от меда а нищо не влагат за да си поддържат пчелите и кошерите отишли 200тъпака да протестират и да занимават хората с глупостите си

Пестицидите са бавнодействащи отрови за пчелите даже и при минимални концентрации. При още по-ниски концентрации те нарушават развитието им и скъсяват живота им. Толкова ли е трудно това да се разбере и ако трябва да се покаже демонстративно на средновзетия малоумник.

Атанасов,даваш ли си сметка че пчелите не са само за мед а и опрашват дърветата.Това че някой си е дал дъто под наем ще страдаме всички не само пчеларите ,защото освен пчелни продукти няма да имаш и плодове,личи си че хал хабер си нямаш от селско стопанство!

aman ot razni idioti na vsiaka ulitza vuv vseki grad idioti koito drunkat gluposti - niama spokoistvie ot tiah

Няма грозен кошер. Има грозен поглед към кошери. Кошерите всички са прекрасни. В тях кипи живот, който с мнго труд опрашва растенията за плод. Това е прекрасно! И кошерите са прекрасни! Не се нуждаят от подобрение, а от грижа и съхранение. С доброта, с поглед, който вижда отвъд каприза и безпредметния самоцелен негативизъм.

Че пчелата е по-умна от човека, е факт, а че и по-държелива - също. Пчелата гасне по-бавно от човека и неговата тъпотия, но ние си мислим - абе не, от човека по-умна зелена еуглена не се е родила, дай ние да си гинем от рак, щото сме най-умните. И кои са тия Айнщайн и леля Ванга - и не само те и пчелите, ами да си мрем на поразия както можем! А че никотинът е една от най-страшните отрови - не, първо трябва да се анализира, да се обсъди, да се потвърди, да се обнародва, че чак тогава някой добре платен домашен тамада да отсече - не бе, въобще не е отровен, ние тука само така, да си отгледаме рапицата и доматите, на които вие ще се радвате. Ам, да ви е сладко!

По-добре ходи някъде се гръмни с тия думи. Въобще май не разбираш проблема, а и да ти се обясни пак май няма да го разбереш грозен трол!

че проблемът беше същия и преди почти 50г.- моят дядо беше пчелар и се ядосваше, че от ТКЗСто пръскат, без да уведомят пчеларите!

Част от работата ми е да пръскам декоративни растения със всякакъв вид пестициди ('любимия' ми е Bi 58 - инсектицид). Навредих доста на здравето си и на екоравновесието, но какво да се прави. Осъзнавам катастрофата, която би настъпила с измирането на пчелите, но във вихъра на ежедневието човек забравя за огромните последици от някои дребни и елементарни дейности.

Един и същи "компетентен" и "образован" индивид спами с множество коментари срещу позицията срещу пестициди на пчеларите.А други и плюсчета му слагат. И на децата им е ясно,че пчели масово измират точно от ползата на тези специфични препарати,споменати в статията.А слабите 200 подписа срещу прилагането им говори много лошо за българския народ.Аз подкрепям петицията и ако някой има информация къде мога да се подпиша онлайн,да спомене.

Тук в магазините се продава български мед и е един от най-търсените и най-скъпите, защото България има репутацията на слабоиндустриализирана и по тази причина с чиста природа. Абсолютна глупост е да се унищожават пчелни семейства като се разрешава използването на пестициди, които по правило са забранени! Тези от БАБХ са наистина идиоти!

Писна ми група неграмотници, подкрепяни от банда некомпетентници да създават истерии и да лъжат хората!

Некомпетентните, съюзени с неграмотните и незнаещите създават несъществуващи проблеми и истерия!

Болни мозъци, нарекли се пчелари, дават грешни и неверни сигнали!

Дрън дрън, че пляс! Пестицидите не са виновни на пчеларите! Фермерите предупреждават и си вършат работат! Пишман смотани пчелари, дето си убиват пчелите с лоши грижи, си търсят виновни!

голям тъпак си

Изчезнат ли пчелите,до няколко години изчезват и хората...

тъкмо това исках да подчертая и аз. хората се мислят за господари на Природата, като се опитват да "управляват" нейния перфектен баланс. най-накрая ще се окаже, че "венецът" на "творението" е една огромна, досадна грешка. Природата знае най-добре как се изправят подобни грешки....

Тия в министерствата освен гигантска алчност в главите си друга мисъл няма.... Експерти са колкото социоложа - вътрешен министър..... Затова във всяка сфера има некомпетентост, разграбване и разпродаване на активи на държавата, геноцид над хората, а в тоя случай и над пчели Простият партиец на еисш пост е като черна чума .. Няма мисъл в тая държава, особено за последиците от некомпетентността и посредстсеността на управляващите, вдичките са тип "прост бб"

Билогичното производство иска много знания (четене) и всичко можеш да си приготвиш сам. Евтино и ефективно.

Тези от БАБХ са едни абсолютни малоумници.

колко причината е в употребата на пестициди, защото те се употребват от 100 години, а пчелите изчезнаха през последните две години главоломно. Вероятно има съвсем конкретен пестицид, който се използва в световен машаб. Като се има предвид, че пчелите измряха първо в САЩ, трябва там да се търси.

Прави сте,но я ми кажете защо досега никой пчелар не ми е донесъл едно бурканче мед дето не пръскам с отрови,а го продавате върнатия от Германия заради вложени от вас антибиотици на 10 лв!?Ние тука сами се правим на второ качество,каквото сме в същност!

ПЕСТИЦИДИТЕ УБИВАТ ПЧЕЛИТЕ БЪРЗО,А ХОРАТА ПО-БАВНО,НО СИГУРНО!

Палеж преди жътва и може да ви чуят серсемите