Вдигат скоростта по софийските булеварди

Да вдигне максималната позволена скорост по основните булеварди на София обмисля Столичната община. Целта е автомобилите да се движат по-бързо, а задръстванията, както и вредните емисии да се намалят.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат скоростта по софийските булеварди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На целите булеварди Европа, Сливница и Царица Йоанна трябва да сложите ограничение 60 км/час На целите булеварди Академик Иван Евстратиев Гешов, Владимир Вазов, История Славянобългарска, Никола Й.Вапцаров, Пейо К.Яворов и Ситняково трябва да сложите ограничение 70 км/час На целите булеварди Ботевградско шосе и България трябва да сложите ограничение 80 км/час На целите булеварди Брюксел и Цариградско шосе и Околовръстният път трябва да сложите ограничение 90 км/час София

Малоумно е да се регулира движението с ограничения. По основни пътища има намаления заради всяка кебапчийница - ами махнете ги ние пътуваме за да стигнем не за да ядем. Трябва да се премахнат конфликтните точки - докато ги има сте има и кататрофи.

и без това всеки си кара с колкото си иска по малко ще са само рушветите. Обаче ще облекчат движението ако махнат тъпите бус ленти дето нямат никакъв смисъл освен да ти гепят някой лев от кат.

С тия 10 км отгоре ще повишат катастрофите с 10%, абе направо нямам думи.

Някой ходилли е в Ловеч скоро . има околовръстен път вляво и вдясно са грейнали полята и въпреки това се мъдри табелката Ловеч и точно тук е уловката -дебнап полицаи и държат да се спазва установената за градски условия скорост от 50 км.ч, и те спират с характерните за случая въпроси,костващи поне десятка - е питам кому е нужен тоя околовръстен път щом се брои в чертите на града, как се назовават нивите вдясно и вляво - бул. Г.Димитров или Сталин?

Нека направо да махнат и знаците и да изградят нови гробища около тях!

много добре написано

много добре написано

О, да! Със сигурност сложете още 10км/ч на Околовръсното" и ще гледате как летят носачи и джанти. Особено в частта между Овча купел и Люлин...

Нормално ли е да се увеличава разрешената скорост.след като не са оправени подлезите и уличките в кварталите.Не е възможно да се пресече на зебра сега,а после?В кварталите дупките се засипват с купчина асфалт и се залепя отгоре ,но това е до първия дъжд.После отново,ако..има пари.И къде изтичат парите от моите данъци?Ами светофарите-ужас.Тръгнеш на зелено и не успяваш дори през следващия светофар да минеш,въпреки,че пред теб няма задръстване.Кому са нужни високите скорости при толкова изгубени живота?

Това е пълна глупост. Проблема не е в скоростта а в ,,тапите,, в началото и в края на скоростните отсечки . Като се наблъскат колите , много важно , че имаш правото да вдигаш скоростта . Големи булеварди и накрая гаден светофар и тясно кръстовище и се раждат още по-тъпи мисли като да се групираме като се возим по колите , четно и нечето число от рег.номер , пълни щуротии , добре ,че не ги приемат поне а само някой ни ги плещи по медиите .

Пълни глупости. Махнете тъпите служители от службите които регулират и контролират трафика и всичко ще си дойде на място.

По "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе ", особено по първия СВЕТОФАРИТЕ СА НА ПО 200 - 300 МЕТРА И ТРЯБВА ДА СЕ СИНХРОНИЗИРАТ. Дупките по пътя за Столник ПРОДЪЛЖАВАЩ КЪМ Елин Пелин са го превърнали ката остатък от бойно поле с бомбени разриви. Докога неуважаеми гербаджийски лопатари?

ограничението не е случайно. точно там има КПП-та на полицията и следят кой-влиза и кой излиза от София. Повечето камери там не следят за скорост а за номерата на колите.

Скоростта трябва да е съобразена със скоростта на мисълта на всяка нация.Това автоматично означава у нас да не се разрешава превишение от 20 км в час.Всяка друга скорост е фатална за наследниците на Крум Страшни.

Чудесна идея! Като сложите и минимална скорост на извънградските първокласни пътища /за да няма чичковци с таратайки, каращи с 60 км/ч и километрична опашка зад тях/, направите глобите по 10-15 лева, но повишите събираемостта им ще видите, че катастрофите рязко ще намалеят, а корупцията при катаджиите ще изчезне.

Глупости, и сега всички карат над ограниченията, безсмислени инициативи...

най накрая и нещо умно да измислят

Естеествено че ще стават повече катастрофи. В Бургас, кмета и другите общинари искат да карат с 200 км/ч и постоянно правят катастрофи и блъскат хора. Вместо да блъсакт и газят наред, да вземат да се блъснат в някой стълб на магистралата, за да не страда целия град от такива идиоти.

С новите скорости направо ще излитат от бул. Брюксел и моста на 4-ти километър за луната!

още по-добре - повече работа за РВД - да си осмислят заплатите.

Отчаян съм от простотията на управленческите главанаци! 80км/час бавно ли е? Ограниченията и в момента масово не се спазват и средната скорост е поне 100км/час! Според мен трябва повече камери с радари, за да се спазват ограниченията, а не да се вдигат, та да се увеличават произшествията.

И какво сега?Ще следват глоби за предпазливите шофьори,че карат с ниска скорост...т.е. и малкото останали съвестни по пътищата ще бъдат принудени да се състезават,да пилотират ...абе шибаняшка д-ва.

Като не може да се справяш с 80 км/ч по Цариградско шосе , си купи колело или използвай платен транспорт. Бавния шофьор е опасен, зад него се натрупват колони, хората се изнервят и предприемат рискови изпреварвания. Резлтатите след това са трагични. Хората Ви предлагат разумни скорости, и пак мрън,мрън.

хич не ми пука дали някой се нервира или не. Никъде в закона (нито в правлиника към закона) пише, че трябва да се съобразявам с разни нерваци на пътя.

Боже,наистина само от олигофрени зависим в тази д-вица!Това е като лоша шега!Хората се избиват като никога по пътищата,а те вместо да редуцират скоростта на д-ние,щели да я увеличат,за да борят задръстванията.Наистина е пълно с абсолютни некадърници,то и затова сме на този хал...

това е още една крачка в геноцида над балгарите. балгарите не са цивилизован народ, а стадо олигофрени, в което всеки си мисли, че е недооценен и пренебрегнат. самонадеяните идиоти ще се избият помежду си по патищата ще летят трупове вав всички посоки.

СКОРОСТТА НЯМА ДА ОПРАВИ НЕЩАТА, А СЕЛЯНДУРИТЕ КАТО СИ ОТИДАТ ОТ ТАМ ДЕТО СА ДОШЛИ ЧАК ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА

Ми като направят Раковски булевард ще ти кажа - засега е само улица и е такава в София от над 100 години!!!

Скоростта в изходяща посока трябва да се увеличи за да се изнасят по-бързо колите извън града, а във входяща да се намали за да се избягват "тапите". Кой е казал, че скоростта в двете посоки трябва да е една и съща? Иначе е тъпо да летиш по входната магистрала към града само за да спреш и чакаш на някое кръстовище в него. Известно е, че при по-високата скорост и рисковете и разходите са по-високи.

Трябва да се увеличи макс.допустима скорост и по изходната част на Цариградско. Не може всички напускащи/влизащи автомобили да пъплят с 50км/ч, защото има някакви пешеходни пътеки, търговски сгради и катаджийски хранилки.

Ееее.. по-друго си е трилентов път пресечен от пешеходна пътека - Зебра! По европейско звучи. А е и в пъти по еФтинко отколкото да сглобим един железен надлез. Нищо че на него можеше да окичим бая реклами и дори и парички да ни носи. Нищо....

Те и сега по Цариградско шосе си карат като бесни. Аз карам с 90 и един самосвал ме изпреварва, за какво говорим. Джигитите и бакшишите нямат регулация. Не съм виждал по-нагли шофьори от таксиджии и маршируткаджии.

Сега ще караш с 100 и самосвала пак ще те изпреварва! Значи средната скорост все пак ще се повиши;)

Самосвалът изобщо не трябва да се движи по Цариградско, колега!

Какви експерти са тия ,да вдигат скоростта в населено място?Ако не могат да посетят други страни,то поне да видят в Google Eart,да разгледат сателитните снимки на страните с камери по пътищата -в населени места не по вече от 50км/час,по магистрали 110 км/час в щатите,а в някои страни до 130км/час.Хората са го измислили.Иначе жертвите по пътищата ,както е в страната ни са огромни,все едно че се води война.Всеки като кара с нормална скорост,задръствания не могат да се получат.Чистият въздух идва от намалението на колите,подобряване на градският транспорт.

Да...гратският транспорт!? Та кото ще се събират експерти по този "най-важен и единствено не решен проблем" в София нека осъдят и скоростта,с която се движат автобусите от градският транспорт! Разписанието,което би трябвало да спазват в дадени моменти се движат с по-ниска от 40км скорост.Това води също до задръствания!

Вдигайски скоростта обаче да не забравят моментално да пренастроят камерите, че ще стане весело :)

И какво стана сега, излиза че на ВСЯКА улица и булевард в София ще има различно ограничение за скоростта между 40 и 90 км/ч. Накрая ще се получи такава обърквация, че никой няма да знае какъв всъщност е лимитът за дадения път освен катаджията, който го глобява.

то има едни такива неща наречени пътни знаци, дето показват колко е разрешената скорост.

А тези ограничения кой ги спазва ?! 70км на бул. Брюксел ... да бе да ... Последния път когато се прибрах в България на този същия бул. Брюксел с това същото ограничение от 70км таксито се движеше със 120км. Поправете ме ако греша, ама превишаване на разрешената скорост с над 31 км/ч води до отнемане на книжката ...

Чудесно! Така всички по-бързо ще пропътуват по царирадското шосе от младост до задръстването на орлов мост и ще могат да чакат повече на светофара при орлите... За да се справят със задръстванията общинарите трябва да ЗАТРУДНЯВАТ движението с автомобили - така повече хора ще слязат от колите!

Те и без това го затрудняват за да има задръствания. Иначе няма европарици за борба с трафика.

За да не съм голословен, ще дам пример. Изхода на бул. Христо Смирненски към бул. Евлоги и Хр. Георгиеви. Някой съвсем УМИШЛЕНО махна кашпите от там и отвори изхода и колите от него пречат ПОСТОЯННО на потока от НДК. Така минават само по 5-6 коли на зелен светофар.

напълно правилно решение - невъзможно е в град да се кара с 40 или дори с 30 к/м в час пълна заблуда е че законово ограничаване на скоростта на долу ще подобри безопасността - напротив само хора които никога не са се качвали на кола смятат че решаването на проблемите би станало със забрани

В Солун, крад с размерите на Варна, има Околовръстен път с по 3 ленти във всяко платно, без светофари, само детелини, с ограничение на скоростта 120 км/ч. Попаднах там в час пик и се удивих как минаваш огормно разстояние за отрицателно време. На софийското Околовръстно може самолет да кацне, но трябва да има храна за органа, нали?

120 е ограничението на път със статут на магистрала. Защо на север по самата магистрала ограничението е 90?

Защото пътната настилка не е много добра и/или има опасни завои. Околовръстното на Солун НЕ Е магистрала, поправете ме ако греша.

Наще откриха топлата вода. Само в София се кара по булеварди с 60 или 70км. Също така им трябваха около 20 години за да се сетят , че в нормалните страни има забрани за тежкотоварни автомобили събота и неделя. На времето, когато му казах на Майор Костов за това, той ми каза, че явно съм привърженик на космическите скорости, защото било нормално да се стига до Варна за 6 часа. Тъпаци!

Те сега се избиват да карат като луди, ами тогава ще настане направо кръвопролитие. В момента по бул. България рядко може да се види автомобил с указаната скорост. Обикновено там "летят" и без друго доста мощни автомобили и никой нищо не им прави. Тези експерти дето са изчислити като подходяща въпросната промяна на ограниченията дали изобщо могат да смятат.

Тия хора не са добре. Кой какво прави само за 2-3 магистрали и булеварда мислят. Не се ли сещат, че има и други проблеми за решаване, други важни закони за приемане? Примерно закон за разрешаване на донорство и трансплантация. Закон за алтернативни енергийни източници и много други!

Извинявай ама тия дето спазват а изнервените като теб са проблем

Скоростта не трябва да я увеличават, трябва да я намалят. По булевардите с 50 макс, в кварталните улици 30 макс И на всеки 10 метра камери НАВСЯКЪДЕ !!!! и глоби от по 1000 лв нагоре. Само така ще се решат голяма част от проблемите с малоумните шофьори. Ако хванат някой да кара без книжка/отнета книжка, познавам по не 3 такива - директно в затвора!

И кой ще кара колите? Ще трябва ти да станеш шофьор в такъв случай. И следователно, при това положение, шофьори ще бъдат най-глупавите представители на България.

"познавам по не 3 такива" Аз пък знам за ПОНЕ 20-тина малоумника, които пишат "здравей те", "по не", и прочие ЕЛЕМЕНТАРНИ грешки. Но пък мнението е като задника -- всеки си има.

Ще вдигат скороста, защото им се виждат малко изтрепаните по улиците хора ли?

Изтрепаните така или иначе са изтрепани в нарушение на правилника и ограниченията, така че нямат нищо общо. За да се намалят изтрепаните, трябва да се повиши контрола, но това е нещо, за което от КАТ нямат капацитет, нито управленски, нито умствен, нито какъвто и да било.

Единственото което могат да направят тези експерти е да отидат да си купят по един 50ти калибър револвер и да се гръмнат в главите!!!

Супер ! Най-накрая едно смислено предложение !!! Дано да го приемат.

Това за пореден път показва, че и ГЕРБ-аджийските специалисти и експерти са същите тюфлеци като предните. МИЛА МИ ФАНДЪКОВА, ПО ТЕЗИ БУЛЕВАРДИ И СЕГА СЕ КАРА С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ И ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ ФАКТА, ЧЕ ИМА ЗАДРЪСТВАНИЯ В СОФИЯ И СЕ ОБРАЗУВАТ ТАПИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА - РАЗБИРАШ ЛИ, ПРОСТА САМОКОВСКА КИФЛО, ЧЕ КАТО НАПРАВИТЕ ТЕЗИ ПРОМЕНИ НА ПРАКТИКА С НИЩО НЯМА ДА НАМАЛИТЕ ЗАДРЪСТВАНИЯТА?

Много хубаво, но да помислят за пешеходците! Оправете им подлезите, сложете огради между платната! Аз не съм виждала пешеходците да използват подлезите на Ботевградско шосе.

тия са абсолютно луди и некомпетентни! При сегашните ограничения, в София стават ежедневно по 150 произшествия, а при по-висока скорост! Поне по 300-350! Или някой има интерес българите да намаляваме

В ТАЯ ДЪРЖАВА НИКОЙ НИЩО СЕ СПАЗВА, политиците най-нагло си нарушават, и обикновения човек си казва - па аз ли ще съм най-големия балък да спазвам. И е прав. НЯМАМЕ ДЪРЖАВА, НАМАМЕ ИНСТИТУЦИИ, ОРГАНИЗАЦИЯ, ПЪТИЩА, всичко е в разруха. И некой искали да спазват. КВО ЩЕ СПАЗВАЖ БЕ, ТО ДЪРЖАВА НЕМА, ТИ ПА ЩЕ СПАЗВАШ. ЕМИ СПАЗВАЙ СИ, АМА НЕ ГЛЕДАЙ ДРУГИТЕ ТОГАВА!!!

Нищо няма да се промени, защото така или иначе в момента никой не спазва тези ограничения.

Ако се движите по бързата лента на "Цариградско шосе"със разрешената максимална скорост-80км./час,ще се скъсат да ти свиркат отзад,защото тази скорост не се спазва!Не смятам,че скоростта трябва да се увеличава-те и при тези скорости се изпотрепаха!

Що не публикувахте поста ми, бре маскари? А там бях написала, че е престъпление да се вдига разрешената скорост в града. И без друго никой не спазва ограниченията по големите булеварди като Цариградско шосе и България. В града няма аутобани и магистрали, има улици и булеварди, а там ограниченията трябва да са жестоки. Всеки ден се трепят хора точно по тия булеварди, ВСЕКИ ДЕН!!!! А там, чудно как, се движат и пешеходци!Безумие е да се разреши по-висока скорост по тези БУЛЕВАРДИ, при условие че са в ГРАДА.

Къде по изброените булеварди се движат пешеходци? Ти от село ли си?

Цариградско най-редовно го пресичат пешеходци.