Данъчната регистрация на автомобили ще става автоматично

Автомобилите вече няма да се регистрират с декларация от собствениците в съответната община. Това задължение ще отпадне от 1-ви януари.

Обратно в новината

Коментари - Данъчната регистрация на автомобили ще става автоматично | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е много хубава новина.Имам един въпрос и ако може някой да приложи решение и за него.Съседите ми си карат колите с регистрации като СО,ЕН,М и тн.И няма сила която да ги накара да си плащат дължимото на моята община.Мисля ,че това не е справедливо и андрешковците трябва да платят с лихви.

От кой бил разработен... "Чрез софтуера за автоматично регистриране на автомобилите, разработен от Министерството на финансите" ... я пак, не е ли взет готов европейски.

- Министерството на финансите планира внедряването на възможности за онлайн подаване на декларации за придобити имоти - А ще продължава ли всеки да ти иска копие от нотариалния акт, при положение че за тарифа 1 кафе изнася лични данни каквито и колкото искаш от която и да е агенцийка, община, нап, нои, гноЙ и т.н. ?! При положение че имат връзка с агенцията по вписванията и кадастъра ?

Крайно време беше. Винаги съм си задавала въпрос що за тъпня е да не се прехвърля информацията за новопридобитите автомобили директно в НАП, ами трябва специална разходка и губене на време за да ги декларирарме...

научете първо институциите. колите се регистрират в местни данъци и такси, т.е местен бюджет, което е към СО, а НАП е към МФ - републикански бюджет. В нап има едни други декларациийки относно колите и п точно едно данъче от фирмите, ама това е др. тема.

Ами един от простите отговори е че на местно ниво също трябват топли места за свои хора или още по-просто избиратели. Пак изобретяваме колелото ,но сега с други средства. Едно време КАТ редовно изпращаше списъци написани на пишеща машина до когото трябва и като се появиш в местните данъци и се учудваш че вече знаят кога и каква кола си си купил ...

Кво правим с далаверата с години да не се плащат данъци за автомобили в общините БЕЗ последствия и с покриване на следите? Или пък последен модел нов супер луксозен автомобил да се обявява в общината като товарен автомобил и да се плаща СИМВОЛИЧЕН годишен данък? Май пак ще има изключения за правоимащи и корупция.

Отписвам го и след това се оказало че има проблем със софтуера и пак било записано. Досега два пъти. Никой не дава смислено обяснение.

val55

Данъчните регистрация, и отписването е правилно да става в КАТ. Първата данъчна регистрация, и съответният данък по изискуемите параметри за дадено МПС трябва да се плащат в КАТ, а следващите плащания в съветите, нали затова Ви е новият софтуер поне така Ви разбирам иначе е половинчато..... Така, и не се губи времето на клиентите, а е и по удобно за всички. Нали това е целта или....

дам

valentor

Не е предвидена тази липса на процедура в Закона за местните данъци и такси. Писанието е заблуда за наивните

Сега ще отпадне ли задължението всяка година да отписваме МПС???

И защо сега? Това трябваше да стане още преди 15-20 години.

А това за старите (вече регистрирани) автомобили ще важи ли или само за новопридобитите? Че пред всеки блок има по десетина кочини, дето лев данък не плащат, ама паркоместа заемат - с тях кво правим?

изобретихме топлата вода и ми кажете че не е заради бойко а заради станишев - сигурно още 2000 г го е замислил

Ти па, Още дядо Тодор го е замислил на времето с Правеците, дето вместо полупроводници имат цели проводници!