Четири верижни катастрофи затапиха АМ ”Тракия”

Четири верижни катастрофи затрудниха силно трафика на магистрала "Тракия" край Стара Загора. Няма пострадали и жертви.

Обратно в новината

Коментари - Четири верижни катастрофи затапиха АМ ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега се прибират и турците и магистралата е по- натоварена, но водачите трябва да съобразяват скоростта си. Все пак до морето има още два пътя- старият,който вие под магистралата и подбалканският път, който е празен. Може някои да ги използват на връщане. Към края на Август магистралата ще е пълна в обратна посока и това не означава, че трябва да правят катастрофи по нея, защото има трафик.

е, бога ми - начетох се тази вечер.... за парви пат проявих интерес кам коментарите от новина - много се радвам че го направих между другото. сега си давам сметка за много неща, които се случват около мен вапреки мен. щастлива сам от адекватните коментари - това означава и ме обнадеждава, че има мислещи хора. потресена от спам-а. рядко необразовани, комплексирани и соцялно недоразвити човеци... за сажеление не са малко..... и не забравяти вие вапросните, че всеки ден залеят хора, които са загубили близки по патищата, в ситуация, в които те самите са били абсолутно невинни... а това че ще давате мнение от тук нататак е ясно - просто вашата човешка и морална сашност е сбаркана...за сажеление *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Една катастрофа липсва. Една кола беше прелетяла от платното в посока София, в това за Пловдив, вътре в колата ако не се лъжа имаше труп, беше завит с нещо като фолио. Колата беше някакво старо кабрио. Ако може да разкарат турците от пътя по някакъв начин, ще е добре, тези са неадекватни ! Превозвайте ги с влакове или не знам с какво, но не ги пускайте да карат.

Катастрофата беше станала между 6 и 30 и 7 и 30 сутринта.

А бе идиот БМВто беше чисто ново затова момчетата останаха живи

А не разбрах какво са правили колите в аварийната лента?!

Секс!

Аз не мога да разбера ква е тая мода да се кара задължително по магистралата. Абе хора има и подбалкански път, е верно по бавничко ще стигнете но по спокойно и най-важното - ЖИВИ.

Вероятно го пишеш, за да се намираш на приказка. Части от пътя там почти липсват.... Представи си там какво е да закъсаш....

...на никого да ЗАКЪСВА на пътя,но понякога и това се случва...и все пак ако се СЛУЧИ по добре да е на какъв и да е "...класен" път...отколкото на ...МАГИСТРАЛА...

Ти маи не си карал скоро по него пътя си е много добър.

Подбалканският път е направен чудесно, но си има трафик.Въпреки това е много удобен и приятен особено за фенове.

pecko подкрепям те напълно за това че тия пишат само да се намират в нета , подбалканския го предпочитам пред магистралата защото независимо ти как шофираш все се намира някой малоумник да ти стъжни живота качил се на мощна кола и като че ли само той е на пътя.

Бегайте от подбалканския да си карам спокойно.

Преместването на трафика по подбалканския път не изпарява инцидентите. Просто щеше да има още 2-3 жертви от 2-та челни сблъсъка, единият с ТИР. Живи казваш? Колко нула са пострадали при верижните катастрофи?

едно не можах да разбера в тоя живот и сигурно така и ще си умра, не разбрал - какво е удоволствието от високата скорост

Да излъжеш смъртта ))))))))))

лъжеш само себе си

приятно им е, че ще стигнат бързо до мястото, където не знаят за какво отиват

Да си фантазираш, че доминираш над останалите, понеже не можеш с мозък.

Българските джигити на голо поле да ги пуснеш катастрофа ще направят. Неграмотни, агресивни, комплексирани и от селски тип. Това са 90% от шофьорите в България.

Към f. Да, точно за това става дума и затова се трепят и по магистралите!

боико, като пак стане премиер, може да пусне въздушния трамваи за по-безопасно отиване до морето

Ти чакай някой политик да те направи по-добър шофьор. Камо ли пък Боко!

Времето е ясно, но мозъците на шофьорите съвсем са обвити в мъгла...Уважаеми служители на КАТ кога най-сетне ще почнете да си вършите работата и да отстраните неизправните водачи и автомобили от пътя!?!?!?!

На море в България - няма начин! Гърция е наполовина път, дори и най-големите талибани като минат границата стават кротички като овчици, че там глобите хапят, лайната от новите хотели не се изливат на 5 метра от плажната ивица, не те друсат по 20 кинта за чадър и шезлонг, добро обслужване и приятно изкарване. На нашето черноморие крака ми няма да стъпи повече!!!

Така е , но цените там са непосилни за срения българин през силния сезон,особено тази година...И да в България на морето е изненадваща простотия,мръсотия и селяния.А Тракия е поле за избиване на първенюшки комплекси..

В разгара на сезона не е моето време, че жегата ме съсипва. След първото десетдневие на септември нещата се успокояват. Тук много хора се заблуждават, че е по-евтино, но като теглиш чертата накрая и излиза друго.

големи яйца

Ходи ли вече до Гърция тази година? Ако не си - ще си малко неприятно изненадан от цените... различават се от миналогодишните;о)

Възможно е ,но преди пет години бях там с нощувка от 40лв./през юни/ ,а сега я намерих /от 01,09./ на 25лв.

От 15.09 съм там, направил съм резервация за налка виличка на морето още март месец (със собственика имаме изградени отношения от вече три години), вече е платено и с нощувките няма да имам проблем. Колата е с фабрична газ (това ми е единствения проблем, че няма много газостанции) и пътя не ми е скъп. Остава храната, но дори и двойно да са я вдигнали пак си е по-оферта от нашето черноморие, а и риска да осъмна с хранително натравяне и да се чудя на коя страна да се обърна в кенефа (както и цялата почивка да прекарам там в уединение) е слабо вероятно към никакво. Да не говорим, че има оборудвана кухня и сам мога да си приготвя храната.

Софиянчетата бързат да се изакат в морето. А повечето от тях като излязат от София стават безсмъртни джедаи!

..."софиянчета",бе "Земляк"...бързат...бързат.... ..."да се завърнат в бащината къща..." (май от Д.Дебелянов беше..)

Бързат! Бързат!... Напред са само гробищата!!?

Ако комплексите ти бяха реални активи, най-вероятно щеше да си по-богат от Бил Гейтс. Селчо, не обяснявай как караме, а обясни на хората, как си взел книжка в Долно Уйно с трите кръстовища и единствения светофар на мегдана (гордост за цялата околия), а като идеш в "Софията" гледаш като насран. Баси скапания селяндур дето си се извъдил.

Пич, за разлика от теб, не се срамувам от родното си място и родителите си. Работя и живея в Мюнхен.Няма място за сравнение със София...а?

Няма пострадали и жертви.

Мисля, че това изречение изчерпва всичко, което може да бъде казано по темата - "Множество автомобили бяха спрели в аварийната лента и това създаваше предпоставка за нови катастрофи". В що за държава живеем, щом спрелите в АВАРИЙНАТА лента автомобили биват определяни като предпоставка за ПТП?!? Спирайте в крайна лява лента следващия път!

Прочети си правилника за движение по автомагистрала. Че като гледам какви ги пишеш май ще ти е за сефте. Аварийната лента не е място където да паркираш за да пикаеш

джепето

Я ти си прочети правилника и виж дали има разлика между престой и паркиране .. защото нито в текста на статията, нито в това, което аз написах, не се споменава нищо за паркирани автомобили!!

Колите са модерни и ...сигурни! Но..сивите клетки не са на това ниво!!?

Ако караха с моята каруца - нямаше да има верижни ...!!!?

..."ТЯГА" стават сакатлъци...виж новината от вчера,че една 40 годишна "каубойка" от някакво село,бере душа жената,защото ...конят който яздела отивайки на полето се е подплашил и ...хвърлил... ...Да не споменавам великият и ненадминат по рекордите си на пистата и мой ИДОЛ...М.Шумахер се претрепа с не повече от 30-40 км/ч може би ...карайки ски...

Много е важно до "морето" да се достигне за 3:18 мин. А не за 4:00 ч.задължително всяка права отсечка трябва да се "изпъва" с 230-255км ако мпс-то няма прекъсвач на 250км(съжалявам собствениците на bmw и m-benz),непременно при изпреварване на по-бавно мпс-главата гордо вдигната,победоносно,строг поглед и с чувсгво на заслужил майстор на спорта.след изпреварващата маневра-газ до прекъсвач и "ластика" да се докаже на всички,кой е господар на пътя до бургас.

.. и поглед към...отвъдното!!!? ... То е само на крачка!?

Какви 3:18, или 4 часа??? София, Бургас спокойно се взема за 2:15 до 2:30

сега боико като стане премиер, може да премести морето до софия за по лесно

Изтрийте тази тъпотия!?

явно сте боиковист :)

Човечеството хиляди години се е движило с около 5 км./ч. Сега изведнъж 100 , 150 - 200 километра ! Е рано е още .

Мого са си добри и сигурни 5-те километра!?

Я по-добре тръгни назад за всеки случай!

Точно на същото място преди няколко месеца ми изкочи огромен заек - за да го избегна колата се завъртя и се удари в мантинелата. Карах с 120-130км. Според полицията това е било несъобразена скорост.

А не е ли?! Ако караше с 80 можеше да го избегнеш. Замисли се!

АА,може и с 40 км,заради заека!Боко разреши 140 км,така че...120/130 са си направо съобразителна скорост!

burborko

Ако на магистрала при хубаво време не да се движиш с 130 е несъобразена скорост, то за какво е магистралата? Точно на магистралата не трябва да има животни. За това има огради.

Винаги съм се чудил,защо точно на 01.08.трябва да се тръгне към морето?!?Неква мода!

Преди две седмици пътувах по магистралата. От София до Ямбол ме изпревариха поне 6 пъти през аварийната лента. Ако има камери държавата ще изкара доста пари от глоби, но ...

не е в интерес на бкп-евророма да глобяват техни хора!

Да не са били ингилизи, бе??!

преди или след Стара Загора е инцидента образувал задръстване има ли как да се избегне тъй като доста хора ще тръгнал след 16:00 към черноморието?

Моля шопите да не идват да замърсяват морето ни и да карат като идиоти по пътищата.

Моля хора, които не са завършили поне трети клас, да не пишат във форума!

А майни и заралии приемате ли? Или ше си кибичите само местните пръчки

Хич не си мислете че сме тръгнали за мръсния Ви гьол, До Нова Загора, Сливен или Ямбол сме, по бизнес! Като тръгнем на море, да се разбира че сме тръгнали към Морето, Бяло, хубаво, чисто, гостприемно,с чистоплътни и усмихнати хазяи, които знаят какс е прави туризъм! Още няколко години и ще свърши "приказката Черно море", умряха балъците в България, има още малко заблудени рускоговорящи или т бившите соц, по сантименталини причини пристигнали...Остането си със здраве!

джепето

Що направо не направиш едно КПП на входа на Бургас (или където там е морето ТИ)?! :)

...ЦИТИРАМ:... ..."Много автомобили са СПРЕЛИ в аварийната лента,което създава предпоставки за нови произшествия..." ...Не мога да разбера,как се създават предпоставки за произшествия СПРЕЛИ автомобили в лента,която е предназначена именно за спиране при ...АВАРИЙНИ СЛУЧАИ...ПО НЕЯ БИ ТРЯБВАЛО ДА НЯМА НОРМАЛНО ДВИЖЕЩИ СЕ АВТОМОБИЛИ...ЗАТОВА Е ...АВАРИЙНА... ...На всеки може да му се случи,било спукване на гума,прегряване или друг проблем по мотора,когато се налага да намалиш и спреш встрани от основния бързодвижещ се поток,до отстраняване на повредата или бавно придвижване до първия изход от магистралата... ...Така,че не са виновни тези ,които по някаква техническа незправност са спрели в АВАРИЙНАТА лента ,а тези,които я ПОЛЗВАТ КАТО ОСНОВНА-СКОРОСТНА...

Аварирал е различно от спрял!!! Хайде иди в Германия и спри в аварийната, да видиш колко ще ти струва ;)

...В Германия Иване,но по техните магистрали има на всеки 500 1 000 метра колонки за аварийна помощ,безплатни,просто трабва да натиснеш бутона,дори и нищо да не кажеш,системата веднага информира,локализира мястото и след няколко минути пристига "репатрак"-а или какво и да било "аварийно" за да те изкара от магистралата....може би това се плаща,но за глоби надали... ...Слава богу,не ми се е налагало,но другото което ми е направило впечатление,че водачите там са си много толерантни и дисциплинирани.. ...Нали съм си Българин ,с по-гореща кръв,когато видях перфектния асфалт,не се сдържах да се "влача" в основната (и безкрайна)колона караща с нормалните 120 и се впуснах по най-бързата лява лента с 150-160...препускайки до момента когато забелязвам в огледалото пробляскването на "дълги"(някъде от нод 300м)от някой по голям "бързак"от мен с "баварец,порше или какъв и да било друг звяр...разбира се цъкам десния мекач,намалявам и изравнявам скоростта до тази на основния поток и плавно се прибирам в него в направеното ми място от по 20-30-на метра,като ЗАБЕЛЕЖИ...БЕЗ НИКАКВИ свиркания и знаци с пръстите на ръцете по мой адрес...През това време в освободената от мен най-лява лента профучава некой си дзвер с поне 200...,но аз препирам и след като видя,че лявата лента е отново свободна,слагам четвърта,ляв мигач и се изнасям до моите скромни ...160...до следващото "прибиране"...

Става въпрос за коли,които са отишли в аварийната лента защото основните са вече заети и тъпите българи тарикати затапват и аварийната за да бъде пълна картинката по български.

Аве ливадо задръстена - "тъпите" българи са всъщност хора който логично намалят и дори спират при инцидент или стеснен участък от пътя. Само свине като теб дават предавка на долу и ускоряват псувайки и свиркайки.. Но рано или късно все някой среща или дърво или тир.. Срещна ли такъв като тебе сладур няма да отбия 16 тонното ми волво само заради теб решил да изпреварваш където не трябва и както трябва, ами те оставям да си разпилееш няколкото сиви клетки

Ами да помислим малко... Караш 100-120 дясна лента, нещо се случва, трябва да отбиеш много бързо, но точно там са спрелите тиквеници. А познай от 1 път какво ще стане; 2. Има много простаци каращи със 120+ в аварийната лента...пак оставям на въображението ти.

Просто българите не могат да карат по магистрали!

Те пък по кво ли карат нормално? И на калдаръма се обръщат.

Как няма да се ударят, вчера се прибирам от морето и карайки по "Тракия" един идиот ни изпревари в аварийната лента и не само нас , а и още 15-20 автомобила!!!!

Чудя се как няма един човек да каже да аз карам бавно,не обичам/нямам възможност да карам бързо и за това се движа в дясната лента като по този начин не затруднявам движението.Не коментите са масово как сте били в лявата лента и сте пречили на движението и за това са ви осветили...Странно само на мен ли ми прави впечатление колко сме нетолерантни?!

Сега следват обяснения, как могат да карат където си искат или как тоя от зад кара с превишена скорост.

А кво да правиме ние, дето искаме да сме адекватни шофьори, т.е. да караме нито бързо, нито бавно, ами с позволената скорост? Само дебили по тия пътища.

Ами кара се със скорост с която не пречиш на движението. На магистрала се кара в дясно, като се държи лявата лента свободна.

Аз карам бавно - тоест спазвам си ограниченията за скорост. Но не това е единствената причина. На магистрала "Хемус" ми е любимото с каручки и дядовците с москвичите да движат от едно село в друго. Мисля, че трябва не само тировете да имат ограничения, но и подобни каручки, тракторчета и сенокоси и т.н. по магистралата.

Че те са си забранени по принцип. Просто липсва контрол и подобаващи санкции. Това ни е драмата на нас. Няма кой да следи за спазването на законите.

Юруш.

Аха. За сведение, в Европа има едни неща на които им викат аутобани. Там има задължителна минимална скорост, но не и максимална. С други думи, европейците отдавна са разбрали че не скоростта е основната причина за катастрофите.

В Европа, освен Германия, има и други страни. Навсякъде има ограничение за максимална скорост.

Че в германия да не липсват ограниченията? М/у другото, немците са шампиони по дължина на верижните катастрофи. 100-200-та коли в една катастрофа си е нещо нормално за тях :)

E=m.c2

Преди две седмици, като пътувах до Ст.Загора щях да съм участник във верижна катастрофа. Причината - кола се беше ударила в мантинелата и КАТ бях отцепили движението около 10м след колата. Дали когато колите се движат с 140 км/ч, разрешената скорост за магистрали у нас, може да се спре навреме. Връщайки се два дни по късно видях аналогичен случай, но този път не беше в моето платно. А и двата дни бяха хубави и слънчеви.

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.

Rosemary

Най-после хубава новина. В смисъл, че този път, слава на Бога, няма жертви. Ей..:-((( умната, бе.

Онзи ден моят син (27) много убедено ми обясняваше, че по новата част на магистралата може да се кара и с 200 км/час без проблеми.И аз като по-стар и глупав се чудя сега как са станали тези катастрофи.Че и верижни и при хубаво ясно време!

Право е "детето"! Някои наистина карат така. Лошото е ,че не винаги могат да останат живи ,за да кажат с колко са се тряснали. А още по-лошото е ,че и други не могат да кажат как им се е случило. :-(

Как си представяш бус с 200? Скоростта не е фактор (поне не основен) при тези катастрофи.

По принцип е възможно, но от опитен водач с много километри зад волана с такава скорост, например натрупани по аутобаните в Германия и с нова, здрава кола. Вашият син, подозирам, че не влиза в тази категория водачи на МПС, както и не влизат останалите БГ коли и водачи.

По принцип е възможно и 400, но е нарушение на закона! Преди месец през нощта тръгвам да изпреварвам два тира с около 140 и зад ман някъв идиот лети ниско и премигва с фарове. Ами ако бях се изравнил вече и не мога да се скрия!

Тва са от бързащите с 200 с премигващи фарове, дето карат на 1 боя разстояние. Обикновено едвам се удържам да не ги накажа.

Аз съм толерантен шофьор, някой ако бърза, мога щедро да му дам път към теглича!

затова по българските магистрали скоростта да стане 100 км в час не повече

И как точно ще ги накажеш - щото с 200 ако те лизнат и ти и те обличате дървеното сако. А иначе в новата част ба тракия спокойно се кара с 230-250.

PekoHcTpykTop

Бе кви 250, направо първа космическа.

Ако искаш карай и с 500 но това не те прави по-умен и колата не ти е продължгение на оная работа.Аман от комплексари в държавата.Мисли ,че като караш мощна кола си безсмъртен.Аз живея в непосредствена билозст до ул.Здраве 2.Там обикновено карат изчегъртаните от асфалта.Има и много погреБални агенции.Бързайте колкото си искате.При гробарите криза няма.На добър път и карането е също са хора с мозък.