Шофьорката, ударила автобуса, в съда: Не очаквам разбиране

Софийският окръжен съд остави за постоянно в ареста 29-годишната Цвета Таскова, обвиняема за тежката катастрофа с автобус на магистрала "Тракия".

Обратно в новината

Коментари - Шофьорката, ударила автобуса, в съда: Не очаквам разбиране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Gal

Турските тираджии дето ни избиват по пътищата веднага ги пускат под гаранция, за да избягат, а тази нещастна женица "задържане под стража".....пак двоен аршин...

ХОРА, ЧУЙТЕ МИ..... дали не се прикрива нещо мутренско, някой виден бизнесмен с тоя автобус, на кой е фирмата, кой е собственик да се провери, да не е платил, защо само да е вината на жената, с колко км. е каран автобуса, какво я размахвате все едно е ислямист с бомби, какви са тия белезници, какви са тия простотии , в кой век живеем.

Човече,чети преди да пишеш. Автобуса е нов,има тахограф, карал е с 93 км на магистрала. Като те шибне някой примерно със 107 /защото тя е изпреварвала/ ето ти ги общо 200. Иди реагирай тогава. Това да не е болид на Формула 1

а ако изпреварването е тройно станаха към 300км/ч...

аз пък не разбирам как така се обърнала назад да намали радиото, да не е возила ония огромни преносими касетофони от 80те на задната седалка? нали е отпред по средата радиото?

тая жена с тази велика машина автомобил не е карал още стотици километра и не се е блъснал в парламента или някое иминистерство щяла да ги събори

Какво разбиране бе, госпожа, предприела си най-опасната маневра - изпреварване , и си помислила че си с количка на Луна парк ?!

Всъщност, не 6, а 7 са погубените животи, барабар с нейния. Разрушени за секунди. Не просто от невнимание, а от самозабравяне. Сещам се за нейната връстничка от Сливен, която загина - учителката, за която писахте вчера. Тя май имаше и малко дете. Ето сега миг невнимание и после цял живот страдание, ако си виновен.

За мене това вече е някакво публично линчуване. Явно е, че има вина, признава го, ще получи някаква присъда и ще си я излежи, ок. Но имам чувството, че я изкараха от черна по-черна. Какво са тия мерки за неотклонение като за някой баш-гангстер. Сега прокуратурата ще си излъска имиджа с това момиче, което за 5мин невнимание е причинила смъртта на хора. А мафиотите кога? Кога ще ги влачите с белезници и ги тикнете в затвора, а? Ама на по-слаб най-лесно се скача и смазва.

Мене ако ме питаш 5мин невнимание са също така и вина на шофьора на автобуса.

виждам поредното дело-провал!

започват да ми липсват чавдарите и шкодите. здрави, надеждни (изпитани особено в условията на градски транспорт при изграждането на развития социализъм когато возеха по двеста пътници). вярно малко груби, с тесни врати, високи стъпенки, миришещи на изгоряла нафта, но с нисък център на тежестта, маневрени. днешните автобуси са само лъскава външност. инвестира се единствено в по-големия брой места и повече място за багаж, аеродинамиката, да са бързи и икономични, от там с висок център на тежестта. ааааааааа!!! и вървят с екологична нафта. да не говорим колко икономисан е материала. не ме учудва, че лек автомобил с лек удар повдига автобуса и той губи сцепление. ама няма как

Баща й е военен, браво. Скоро ще е свободна пеперудка.

Много опасно неграмотни шофьори пишат тук. Няма нормален шофьор, който на прав път като кара крайно вдясно и не прави маневра да гледа в огледалото за обратно виждане. То е и забранено. А с периферно зрение не може да реагира, както си фантазирате. Няма начин рязко да извива волана - нито инстинктивно, нито съзнателно. Той все-пак кара хора, а вие си мислите, че доказва вашите измислици.

ти си най-неграмотния явно...чети какво каза шофьора на автобуса - при удара от дясно инстинктивно е завъртял волана на ляво, а после съзнателно още на ляво за да го изправел, но той с обърнал.

Лелеее, едната пияна и напушена удря 10 коли, другата си зяпала радиото по магистралата и ударила автобус в движение, тия дни някакви кифли не можеха две да си сменят спуканата гума, абе това жените са пълна напаст зад волана бе!

Разбираме те много добре! 15 години с първите 10 без право на помилване.

има свидетели от автобуса че шофьорът е водил разговор по телефона си.масова практика напоследък и сред професионалните шофьори.грозна картина.

Има и свидетели, че виновната за ПТПто водачка си е гледала радиото под таблото вместо пътя. Масова практика сред жените открай време е да се гримират на ретровизьора, правят селфита или занимават с други странични неща по време на шофиране. Грозна безотговорност.

Жените се гримират само, когато чакат в задръстване или са спрели. Не ми казвай, че си видял жена докато изпреварва на магистрала, да се гримира.

Очаквай разбиране. И не се предавай. Ако имаш вина-ще си я понесеш. Защото 6 жертви,са си 6 съдби и тези на близките. Който сяда зад волана по нашите пътища,е с един крак в гроба,с един в болницата и с един в затвора. А безгрешни хора-няма. Лошото е,че у нас обективната истина много се губи за Кривосъдието. На никого не пожелавам съдбата на жертвите,нито пък нейната. Много пъти съм писал-карайте внимателно,без нерви и толерантно.

Мен ме интересува Московски има ли повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост? Каква мярка са му наложили? Може ли ако е обвиняем да е министър? Каква е разликата в неговата грешка и тази на Цвета? Защо единия е в затвора, а другият продължава да ни управлява? С какво Цвета е повече общественоопасна от въпросния министър?

Не,няма,няма и да има. Трагедията на Боровец,е след употреба на алкохол.Шейната е"дарена"от виден,едър пловдивски превозвач.... Напълно резонно питаш и изтъкваш двойният стандарт-обикновената шофьорка Цвета и .....Така е тук. Дано не ми резнат коментара.

Именно - живеем в паралелен свят. Всеки един от нас може да е на мястото на Цвета, на шофьора на автобуса, на обикновения пътник най-често. Аз искам министър Московски да отговаря пред закона като всеки обикновен български гражданин!

КАКВО СТАНА С ЛЕРЦА?

а какво стана с любомир трайков?

И като има астма,какво ? Да не би това да й причи да кара кола. Аман от тъпи адвокати.

Tozi shofior na avtobuse e vinoven

Как могат да водят таи нещастна женица като гангстер с белезници и то зад гърба ! Ясно е ! Няма да и се размине присъдата ! Но тя , не е криминален елемент !

....ами тоя,охранен над 100- килограмов михлюзин,дето я води/и сигурно още 4-5 не влезли в кадъра на фотото/ с белезници....ЗАД ГЪРБА,вероятно е взел ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ спрямо тая крехка ,млада жена,ВНУШЕНО МУ как с малолитражката си,само с леко кривване ОБРЪЩА 15-тонен автобус...да не би да се развърти и по коридора към залата и ги размята като перушинки по земята.... Па,знае ли чиляк....ЧИСТАЧКАТА ОТ ЦСЗ, МОЖЕ ДА И Е РОДНИНА! И ТИЯ МИ ПРОТЕСТИРАТ ЗА ЗАПЛАТИ ?!!! КОГОТО ТРЯБВА ДА ПАЗЯТ...ГО ИЗТЪРВАТ ПРЕЗ ЦЕНТРАЛНИЯ ВХОД.....А НА ТАЗИ МЛАДА,НЕЖНА ЖЕНА ИМА-НЯМА 45-КИЛА,КОЯТО. Д О Р И ОЩЕ....ПРИСЪДА НЯМА.....ПРАНГИ И СЛОЖИЛИ !

Наистина много тъжно. Случилото се случило - много неща могат да се кажат но успоредно със градивния подход за намиране процес това да не се случва отново, по важната цел е да мислим за хората които са оцелели (вкл. "виновните") трябва някак си да продължът да живеят. Жената видимо съжалява - какво може да направи повече и ако влвзв в затвора как това ще помогне. Прегледах коментарите и се радвам да видя че българите сме истински хора

Българина не обича да слага колани. Като минеш и им шиене по шамар ще сложат

Трябва много наглост, след като си виновен да търсиш разбиране!!! Шофьорът е невинен - видял е, че отляво го засичат и инстинктивно е завъртял волана на дясно - автобусът е с висок център на тежестта, залюлял се е и се е обърнал - това е.

Срамен "съд", срамна "прокуратура".

Да, пълна абдикация от правосъдие. Тежко ни..!

portal

Рено обръща автобус... Няма какво повече да се чете, ще изогри тази само дори да е СЪвиновна, за да може фирмата да не плаща...

На следващия ден кола блъсна и обърна бус.Има двама загинали и шестима ранени. Значи може по-лека машина да обърне по-тежка. От значение са и скоростта,и мястото, и посоката на удара.

Директно в панделата-немедлено !

Жалко за женицата. Автобуса е на наш човек - депутат от ГРОБ. Прокуратурата е наша - естествено, че ще обвини само жената. А виждате ли, шофьора на автобуса няма никаква вина, за него няма никакво обвинение. Спомняте ли си преди няколко месеца как пак автобус на същата фирма катастрофира край Ямбол. Щофьора избяга и се скри. Жалка държава, жалки управляващи. Какво да се очаква, като преди два-три месеца министъра пиян и дрогиран уби собствения си син и какво стана тогава - НИЩО. Виносва се оказа неравност на трасето. Представяте ли си в каква държава живеем.

Колко като нея има на пътя и така си вървятнеобезпокоявани. Трябва санкции и за Юнион Икони. Пътувала съм с нея и имам много лоши впечатления. Автобусите са мръсни и раздрънкани и всеки момент ще се разпаднат. А шофьоритеневъзпитани.

Сравнявам тази снимка с кадрите на разболяващите се мафиоти, които охранителите носеха, подхванали ги внимателно под мишниците и си мисля, колко повече доблест има в една обикновена българка, от един български мафиот.

Гледах снимката на една жертва-млада жена от Сливен,на 31г.Красива,учителка.Още 5 души има с нейната съдба.Трагично и жалко. Шофирането в България се е превърнало в трилър.Нужна е огромна концентрация и много късмет.Секунди невнимание и ето ги "резултатите"-човешки трагедии. Казвам го от позицията на 900 хил.км.без ПТП.А в колко"ситуации",съм изпадал...не ми се спомня. Още не е ясно,какво точно се е случило.Личното ми мнение е,че вината е споделена.Донякъде нейна,донякъде на шофьора на автобуса.Дали истината ще излезе? Малко се съмнявам.Тя е удобната жертва.Превозвачът е голУем.Има пари и "връзки". Струва ми се,че"Законът"в случая е пределно строг спрямо нея.Можеше да я пуснат под гаранция,подписка,домашен арест....Че има вина,има.Но пък да го е направила нарочно.... Жалко за загиналите и семействата им.Жалко и за нея.

тя загина с жертвите си. Това, което може да се направи е, всеки да види себе си в нея. Всеки ден, сядайки на волана, виж тази снимка.

Щом не е жива,да ходи да лежи в пандиза !

Съгласен, тая е мърша и нищо друго! Поне няма да й дреме като трие наровете зад решетките, като вече е загинала.

Чак пък с белезници...Това е смешно и жалко...Нещастни позьори са Съд, Милиция и Прокурватура. Имитатори.Търтеи. Тази жена е станала причина за смъртта на 6 човека. Неумишлено. А изродите , които станаха причина за смъртта на един милион българи през последните 30 години, тези, които унищожиха българския народ и нация , тези, които прокудиха цвета на нацията в Англия , Испания , Гърция и не знам си къде? Те трябва да са с белезници пред Съда! Нация, чиито мозъци вместо да творят, мислят, ръководят и откриват техлогии и нови методи на поизводство и управление- берат ягоди в Англия и бършат задници на германски бабички , малоума и неграмотна червена наследствена пасмина е узурпирала управление и национални богатства.. Имитатори.. Къде са подсъдимите за наглата кражба на 5 милиарда от КТБ, бе? Те защо не са с белезници?

Не обвинявам никого... Магисталата за Пловдив,баира към същия Вакарел, в дясната лента съм със Хюндай IX 35 със 90 км, не е Порше или Ламборджини но е достатъчно нов и съвраменен-150 к.с. класически автомат, зад мен със същата скорост Субаро Импреса,отляво се пъне да изпреварва автобус от същата тази фирма, отпускам газта и автомата превключва по-ниска предавка,натискам леко спирачка човекът от Субарото разбира и също намалява, тогава безумецът от автобуса рязко завива надясно и се опитва почти да ме изтика в аварийната, спираме рязко със субарото и отбиваме в дясно на аварийката,нарушение,нали "катета", слизаме двамата целите в пот и си благодарим за взаимното разбиране че има изроди-водачи на автобуси!!!

И като има астма,какво ? Да не би това да й причи да кара кола. Аман от тъпи адвокати.

Аз мисля,че трябва да се изчака експертизата и после да се търси отговорност от виновника.Лошото е че има жертви и невинни хора умират от безотговорното шофиране на някой водачи.

ще покаже ,че шофьора на автобуса е свил в дясно ,а после рязко вляво и е обърнал автобуса ! Елеметарно ,закона за гравитацията!

Какво "разбиране" искаш ма тъпанарко нещастна. Ти разбираш ли скръбта, мъките и ужаса на децата и близките на хората които изби. Дано Господ да ти отнеме напълно разсъдъка, защото не заслужаваш да дишаш, изрод прост.

Ти си абсолютния пример за оскотяването на нацията! Изрод!

Абе, а тоя коментар не е израз на омраза? Името му е адекватно? Не е обидно? Вие сте смях и срам за медиите!!!

Дано Господ не ти чуе клетвите, че ще ти ги стовари на твоята глава, нещастник глупав! ТОВА Е ИНЦИДЕНТ! Няма умисъл! А с Йоско кво стана? Или цялата крими измет, тероризираща нормалните хора повече от 30 години! Кажи бе, съдията! Знаете да кълнете и да се заканвате, но се моли на Тоя същия, който призоваваш да не ти се случва на теб Инцидент!!!!

Това е инцидент, който е довел до смърт на 6 шест човека и тежки травми на още 30 човека. Какво ми я съжалявате тая? На всеки може да се случи, да ама когато внимаваш и караш отговорно не ти се случва. А безмозъчните примати, когато направят някоя голяма беля като тази започват да търсят вина в другите, да се оправдават, да лъжат, да търсят адвокати да ги спасяват..... Никакво съжаление не заслужава тая, затворът няма да върне отишлите си невинни души поради престъпната и глупост. Освен това ще си изпати и шофьора на автобуса. В България всичко е на примитивно ниво-и пътища, и полиция и съд, а най-вече мисленето на 80% от населението. Инциденти стават навсякъде в т число и на магистралите в Германия. Не мога да я оправдая и да и съчувствам, съжалявам. Съчуствам на близките на загиналите.

Първите съобщения не бяха ли, че в колата са били мъж и жена? Какво става не мога да разбера?

Няма промяна в това отношение - никой не твърди, че е била сама. Имало е момче или млад мъж до нея.

в гууглето показва, че автобусите на ивкони доста често ги паркират в канавката. да си бяха взели поука и поне колани да бяха сложили!

Уби 6 човека и не очаквала разбиране... Кара кола с 120 на магистралата и оспорва заключението, че колата е изправна???? Ебати държавата, ебади съда, ебати айдуката, ебати подсъдимата. Ще се оправим, когато такива мърли почнат да висват на съседното дърво, веднага след престъплението.

такива като тебе трябва да виснат, и меринджеите от ивкони, които не са направили минималната инвестиция в сигурността на пътниците си!

Не че нещо, ама с колко да кара на магистрала? 120 км/ч си е напълно нормална скорост.

Не псувай държавата и институциите, бе говедо!

жената е виновна за зблъсак но за избутване на автобуса и дума неможе да става , шофиора е бил твърде зает с огледалото да гледа какво се случва с реното некадърник !!! отколкото да върви по пътя си и след това да спре защото щеше да има преплъзване , огънати ламарини одраскана боя и толкова ........и защо е нямало колани 80% спасяват ??????

Тъпата комплексарка с патешките муцунки да лежи до живот. Такива парцали на обществото не са нужни. Щом са я хващали до сега пияна докато шофира едва ли има смисъл да се коментира интелекта на танцьорката.

Тая с Рено автобус капична... направо не мога да си представя какво ли щеше да е ако беше с БМВ...

автобус на ивкони "паркира" в канавката, за съжаление сигурно и не за последен... и да го е ударила в предното ляво колело, автобусът най-много да занесе, а ако удърът е бил толкова силен, по-скоро щеше да падне върху колата, не на другата страна...

Споко, ще можеш това да й го обясняваш на тоя женски отпадък през решетките дълги години наред.

ли си, обикновен прост злобен цървул ли си, ама пий си боярищника и заспивай, че бая копейки има да събираш :)

Да не съм чул, повече ....червени зелени. Всеки народ си заслужава политиците. Точка.

Щофьора циганин, колко нарушения има, изтрепа сумати народ от некомпететност. Кой дава книжки на такива

Няма кадри, всичко избяга терминал 2

Ми не е утрепал никого - то си пише. За разлика от тая бъдеща пандизчийка, дето вече веднъж е карала пияна и сега е избила сума народ.

Понеже познавам жената, родителите ѝ живеят в същия вход с мен, затова ще напиша мнението си. За мен тя е много свястно момиче, дъщеря на интелигентни и много добри родители. Надявам се, дори съм убеден, че не тя е причинила преобръщането на автобуса. И когато в съда се докаже, че тя няма вина за инцидента, ще се радвам от сърце, че тя и родители ѝ са надживели кошмара. Не смятам, че обществото трябва да търси изкупителна жертва, а чрез институциите, да установи причинилия преобръщането и той да бъде наказан съгласно закона. Надявам се истината да тържествува! И ако жената е виновна, да понесе наказание, а ако е невинна, да бъде освободена!

Тя е виновна защото е жена, не за друго. Момичета почвайте да готвите с отровни гъби. За какво са ви тия мъже, пари не ви носят. За оргазмите вече си има вибратори. Така и така ви се налага да бачкате здраво за да оцелеете

Така, така, почвайте с отровните гъби, момичета! Така ще имате възможност да си правите компания зад решетките с тая убийца на снимката! Добре мислиш, харесва ми как ги подмамваш жените!

Всеки ден срещам СТОТИЦИ НЕАДЕКВАТНИ ШОФЬОРИ ПО УЛИЦИТЕ И ПЪТИЩАТА. Чудя се как и кой им е подарил книжка?! Та това са потенциални убийци и самоубийци! С пет часа каране шофьор не се става. а правилата? Ами те и представа нямат повечето. Минимум 30 ЧАСА КОРМУВАНЕ. Минимум 30 ЧАСА ТЕОРИЯ И ПОЛИГОН. Максимум 6 НАКАЗАТЕЛНИ ТОЧКИ НА ТРУДНИ ЛИСТОВКИ. Минимум година кормуване ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ПРИДРУЖИТЕЛ! Максимум 17 контролни точки за млади водачи до 3 години. Задължителен ПРОВЕРОВЪЧЕН ИЗПИТ за нарушения вследствие на слаба квалификация.

voknid

Има и вежливи шофьори, които дават път (противно на правилата!) на майки с детски колички, които пресичат където не трябва, дори и на магистрала, за по-бързо, и по-напряко - към гробищата!