При инцидента, станал в петък, загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени и настанени за лечение в няколко столични болници.

29-годишната Таскова, която е от Плевен, бе задържана и й бе повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие с повече от двама пострадали.

"Не очаквам хората да ме разберат. Съжалявам. Поднасям искрените си съболезнования. Надявам се да оздравеят хората, които са в болница", плачейки заяви пред магистратите Цвета Таскова.

Според прокуратурата, лекият автомобил "Рено", управляван от младата жена е бил технически изправен, а катастрофата е предизвиката от нейни субективни действия.

Защитата на Таскова обори тази теза и каза, че досега всъщност автотехническа експертиза на колата не е направена. Била е направена само една експертиза от вещото лице Александър Димитров, който е участвал в огледа на мястото на катастрофата и тя е завършена за 10 минути. В нея е записано, че общ технически оглед показва, че няма течове и от двата автомобила.

Освен това адвокатът на обвиняема представи медицинско свидетелство за това, че тя страда от астма.

Окръжните магистрати обаче решиха да наложат най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Цвета Таскова.

Според съда е налице обосновано предположение за авторство на деянието. Може да се направи извод, че Таскова не е проявила съобразителност и не е проявила необходимата отговорност на пътя. Освен това беше взет предвид и фактът, че деянието е извършени кратко време, след като младата плевенчанка е хваната да шофира след употреба на алкохол.

Магистратите уточниха, че към момента няма технически доказателства за причината за катастрофата.

Решението не е окончателно и може да се обжалва.