Асансьорът, в който загина човек, бил монтиран незаконно

Асансьорът в столичния квартал „Гео Милев” е бил в изправност, но е монтиран незаконно, показа проверка на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Обратно в новината

Коментари - Асансьорът, в който загина човек, бил монтиран незаконно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам колко са верни данните в публикацията, но коментарите след нея илюстрират много ясно положението в нашето общество.Ако не са спазени всички законни процедури какво питам аз е наред?Или пак се прикриват вини на редица хора и институции.Защо се чудим, че е така у нас?Този хаос и нарушаване на законите сами си го създаваме.

Моляяяяя, къде е тази масова проверка?.... И кой точно я осъществява? Нещо май пак писачите - наречени журналисти, си съчиняват новини, касаещи рейтинг на изданието, за което работят?

При нас в провинцията те асансьорите в софия падат ама проверки само на село има и глобите са пак за селяните

Как на никой му ине дойде на акъла, че българия загива? И ако му е дошко - какво е направил за спасението и? приказки работа не вършат! Те са за зверове-политици и подлогани-джурналя. Един голям българин е казал - Лозето не ще молитва,иска мотика! Е, да ви река просто - земайте мотиките и напред, да освободите България от тия налепи!

На анна варсанова мъжа й какво продава? май асансьори..

Ми тогава, кой е издал и подписал актове 15 и 16 за пускане в експлоатация на блока? Този още ли е на работа, или се е отчел подобаващо нагоре по веригата? Абсолютно елементарен казус с ясни виновни. Какво като асансьора е изправен? Щом го няма по план- уволнение за служителите подписали акта, строго наказание за шефовете им, прекратяване на правата и лицензите на фирмата извършваща строителния контрол по време на самия строеж, спиране на асансьора от експлоатация докато не се узакони и пълна проверка на конструкцията на сградата, защото е възможно да е охлабена,заради асансьорната шахта. Това е! Просто като гъбена чорба, но в друга държава, при друга правораздавателна система.

Законно или незаконно монтиран, асансьорът е бил в изправност. Въпросът е че човека - в желанието си да помогне, е предприел неразумна и високо рискова стъпка (и опитал да скочи ...) , която е довела до неговото загиване. Всичко това може да се случи при напълно изправен и законен асансьор.

Пич, не коментирам действията на пострадалия, а това, че в тази държава трябва да има ред, а този ред се създава от управляващите (които и да са) чрез действията на контролните органи. Защо асансьора не е узаконен? Защо някой е пуснал сградата в експлоатация при явно нарушаване на архитектурния и конструктивния И план? Утре някой може да се качи и да управлява самолет над градовете и самолета да е изправен, но да доведе до катастрофа с много жертви. Това ще оправдае ли органите допуснали този самолет до полет? Нали заради липса на контрол са и онези жертви на взривовете по складовете и предприятията за боеприпаси? И там хората са уж били инструктирани, и там уж са съхранявали и разглобявани боеприпасите по закон. Но след като стане белята се оказва, че пак едни контролни органи са допуснали купища нередности да се трупат и жертвите са налице. Да се молим да няма силно земетресение, защото тогава колко сгради с актове 15 и 16 подписани от същите тези контролни органи ще паднат не ми се мисли.

Нация от хора с висше образование - публична администрация, право и финанси, нема начив да не се изтрепе!

Тук ще споделя няколко факта, който не се коментират: https://link

https://link

Теко

"В декларацията е посочено, че на монтирания асансьор е извършен краен контрол." А сега де?

"След това започна масова проверка на асансьорите в цялата страна." След дъжда сложиха и качулките.

то и демикрацита е незакоинна.. и какво от това? .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нова истерична кампания на медиите. Ако не е озонова дупка и глобално затопляне, ако не са катастрофи, то сега ново 20 - асансьорите. Важно е да се плашат хората, да нямат нито минута спокойствие, да не могат да реагират на ограбването, на което са подложени, на привидната "демокрация", която им е наложена и на други такива придобивки. Че може ли асансьор да не заседне и да се оправи ? Или в Германия не засядат асансьорите, не загиват хора при технически аварии и катастрофи ?

Асансьорната заплаха надвиснала над България измести еболата ;-)

За бога братя не скачайте -другото са платени репортажи на изамет тв

добре де, като е изправен този асансиор, защо е заседнал?

Защото е задействала защита а тя е сработила защото техниците са си свършили работата,неработеща защита води до това де се случи преди месец

аз не разбирам. изправният асансиор се движи нормално, не блокира, не пропада, само се движи нормално нагоре и надолу. този е блокирал (добре, защитата го блокирала). значи защитата е изправна, а асансиорът - не

Аз пък да попитам-ако техниците откажат проверка на асансьора,къде трябва да се оплачем?Вече два пъти им се обаждаме и ни се отказва.

Просто сменете фирмата най добрите работят в уникен

Тъщата е виновна. И Путин, замалко да забравя.

Хубав китайски или лош испански кво да взема брат всичко е батак после техника виновен

Китайците строят четвърти космодрум. Само вие не ги харесвате, света обаче си прави търговия с тях.

Братко наскоро на китайците им падна един мост на шестия месец от пускането гледката беше ужасна тях ги знаем

Един китаец продал душата си на дявола и след 10 дни тя се счупил... пп. Ако в Китай се прави нещо добро, то е или е изнесено производство или е лиценз на западна компания!

Господин " От Бургас", за тебе жени няма ли бе, резак ? Кво си седнал да ръсиш акъл из форума? Айде, допивай ракията и лягай, че утре те чака робски труд на строежа, стига си говорил врели- некипели.

Аз съм хитър пенсионер, който не скача в шахтите под асансьорите. Имах подобен случай когато бях в спрял асансьор на кораб, прецених, че е опасно да излеза през отворената врата и вместо да чакам 10-15 мин някой да центрира асансьора между етажите, отворих капандурата на асансьорната клетка, излязох на покрива и,и по стълбата в асансьорната шахта излязох на върха. Тогава не бях хитър пенсионер. Сега да ме бият, изтезават и заплашват няма да го направя. Коъ го е карал загиналия да деблокира защитата на вратата на клетката и да се прави на каскадьор. Ако искаш да се изявяваш като каскадьор в подобни случаи за да те оцени тъщата, направи си макет на асансьор и тренирай.

Незаконно монтиран но изправен. Друг законно монтиран уби жена и рани друга защото е неизправен.....кво става бе господа асансьорни техници?????

Понякога техниката се разваля. Съветвам те да не ползваш асансьор за един или два етажа особенно надолу ако си в добро здравословно състояние. Когато построиха Айфеловата кула и монтираха асансьори, които до сега са спирали между няколкото нива неколкократно. Трябва ли да тръгваш да се спасяваш слизайки по конструкцията(надявам се, че си вигдал снимки на кулата). Не те съветвам да направиш това което е направил на своя глава загиналия ако не знаеш какво правиш, прецениш риска, физическото си състояние. Това е не е динствения подобен случай. Асансьорните техници го знаят и ако асансьора е на опасно място чакат колеги да им помогнат.

Техниците не са виновни братко-като свети червено не пресичаш на светофара има правила но ний не обичаме правилата

Поздравления за сравнението със сфетофара.

На тая жена която загина какво и е светело,в двете посоки зелено ли???

А как точно намиращия се ВЪТРЕ в асансьора е паднал ПОД асансьора, докато се опитвал да излезе през вратата?

aбе и аз това питах ама.. и да се убиеш се иска талант !

Ами вратата на асансьора има защита да не се отваря, но с малко акъл можеш да го направиш. След това припълзяваш към отвертието, провираш си краката, увисваш в пространството и се пускаш. Понеже си вдигаш краката напред и надолу, центъра на тежеста се пемества напред към дупката под асансьорната шахта, ти се пускаш и падаш надолу. Няма виновни. Загиналия сам си е причинил смърта.

Умрял - има. Асансьор - има. Вина- има. Виновни ? Виновни няма ! Защо ? Защото са мутрииии, мили деца. А даже и да има виновни, те няма да бъдат никога осъдени... Защо ? Ами, защото са мутри, мили деца, а мутрите в България назначават съдии, прокурори, следователи....

Не прочете ли, че асансьора е изправен. Може би просто бушон да е изгорял. Там където живееш поне веднъж не е ли изгарял/изключвал бушон. Загиналия се е правил на техничар(поптай колко от ползващите асансьор) знаят как да отворят вратата, а той знае и решава да се прави на каскадьор. Познавам един асансьорен техник, който чака в заседнал асансьор 2 часа да дойдат колегите му да му помогнат да излезе. Представи си как като се провиснеш от кабината, как краката ти отиват напред към дупката а ти скачаш.

Каква вина търсиш. Ако не си оторизирано лице нямаш право да елиминираш блокировката на вратата на асансьора което е направил загиналия. Има инструкции какво да направиш в такива ситуации. Съветвам те ако можеш да приемеш някакво друго мнение освен твоето собствено в такава ситуация да не се правиш на супермен ако нямаш опит и даа не скачаш сам в дупката под асансьорните шахти.

голям зор е и да паднеш в шахта от такъв асансьор - понеже тя се намира под самият асансьор а ти слизаш/скачаш настрани пред него, отделно че ако можеш да слезеш значи дупката в която ще падаш е макс. половин метър. Явно и да се убиеш се иска талант !

Когато скачаш обаче едната ти ръка държи вратата отворена. По време на скока обаче вече няма опора с кабината, а още не си стъпил на земята. Вратата обаче има много яка пружина особено максимално отворена и те запраща под кабината в дупката. Ако има някой друг отвън да държи вратата докато скачаш няма проблем да се приземиш там където си се насочил. Обаче ако си сам винаги се получава, така че краката ти отиват към шахтата.

Тъща му е била с него, пише го в новината

Още като разбрах че асансьора е спрял между етажите и си знаех че е исправен от тези де не спират да ве е страх господа